Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

OBJAVLJENO:

PROČITANO

868

PUTA

OD 14.01.2018.

6. Astralna magija

6.  Astralna magija
Upamtite da slike same po sebi nisu važne, već sile ili kolektivno iskustvo koje se nalazi iza njih. Mentalne psihodrame sadrže arhetipske simbole i likove koji učestvuju u situacijama koje su van našeg normalnog iskustva.

 

6.  Astralna magija

Tehnika koju ćemo sada proučavati potpuno se oslanja na moć imaginacije, bez ikakvih ritualnih gestova.

U suštini, ona se sastoji u kreiranju formi u astralnoj svjetlosti koje se koriste kao sredstva za Unutrašnje inteligencije kojima one streme. Ove forme su takođe poznate i kao "telesmatičke slike".

Sistem rada je uglavnom poznat kao Astralna magija. On spada u domen Jesoda, koji se ponekad zove "Riznica slika".

U nekim slučajevima, metod se sastoji u tome da sebe vizualizujete kao određeni lik u simboličkoj mentalnoj drami sa ciljem da u sebi prizovete osobine i iskustva tog lika. Možda  ćete  dovoditi  u  sumnju  valjanost  ovog  sistema.  Očigledna  kritika  je  da  će praktikant živjeti u zemlji iz fantazije snova, u bajci koju je sam izmislio.

Ovo je, naravno, istina ako praktikant zaboravi ispravan pristup simbolizmu - pristup koji smo naglašavali  u cijeloj knjizi. Međutim, mi pretpostavljamo da je praktikant kompetentan mag, koji koristi kontrolisani sistem simbola, svjestan da su sve slike njegova sopstvena kreacija.

Pa čak i da je tako, gdje je psihologija u svemu ovome? Gdje je kontakt sa svakodnevnim životom?

U odgovoru, vratimo se našoj ranijoj definiciji magije kao sredstva odrastanja.

Likovi heroja

U različitim stupnjevima života, svi mi imamo potrebu za mitom i herojskim likovima. Oni su neophodni. Oni nam daju simbole naših težnji. Oni nam pokazuju neke od normi koje bi trebalo da ostvarimo.

Kod veoma mlade djece, likovi heroja su njihovi roditelji, koje oni kopiraju i sa kojima se


identifikuju u igrama. Kasnije, ona prelaze na likove heroja iz narodne tradicije, a zatim na savremene heroje. U svakom slučaju, djeca se nadaju da će biti u stanju da u njima samima evociraju iskustva i stavove tih likova.

Neke od ovih likova nadrastemo, kao Deda Mraza i Robina Huda; ka drugima stalno težimo, posebno u oblasti religije i sporta.

Zbog toga je porodica važna. Ako roditelji pruže djeci odgovarajuća svojstva heroja, dijete će imati koristi. Nažalost, to nije uvijek slučaj. Često, dijete mora da nađe sopstvene likove heroja. Na primjer, dijete kojem nedostaje roditeljski uticaj može izabrati lik koji izražava srčanost i muževnost. Nadajmo se da neće izabrati da imitira lokalnog siledžiju.

Ove slike nadrastamo kada smo apsorbovali svojstva koja je u njih ugradila naša imaginacija.

Tu se jednostavno radi o traženju identiteta, što je korak na putu ka ispunjenju maksime "Čovječe, upoznaj samog sebe".

Sve ovo je u domenu Jesoda, plana iluzije. Sjetite se samo vremena vaše prve ljubavi. Pomislite kako vam je ta osoba izgledala kao najsavršenije stvorenje na svijetu, pa ipak je ta iluzija vremenom pomalo, ako ne i potpuno izbledjela. Mi oko stvari gradimo slike koje ili blijede kako mi sve više sazrijevamo, ili i dalje ostaju jer su njihovi kvaliteti još uvijek iznad našeg neposrednog potencijala.

Jesod se veoma mnogo odnosi na formativne godine puberteta, kada je velika potreba za mitskim likovima. Ali lekcija Jesoda je lekcija nezavisnosti na svim planovima i u svim vidovima. Kako sve više i više apsorbujemo Jesodskih kvaliteta, zavisnost od likova heroja i očeva i majki postaje sve manja i manja. To je proces razotkrivanja sjaja stvari, sjaja koji zamagljuje pravu suštinu. Najveći dio fame koju uživa magija postoji zbog toga što je mi sami tu stavljamo, i jedan od ciljeva ove knjige je da se ovaj sjaj demistifikuje.

Mada je ovo očigledna digresija od Astralne magije, važno je da iza nje shvatimo psihologiju svakodnevnice, jer kako bi inače magija radila?

Osnovne ideje

Upamtite da slike same po sebi nisu važne, već sile ili kolektivno iskustvo koje se nalazi iza  njih.  Mentalne  psihodrame  sadrže  arhetipske  simbole  i  likove  koji  učestvuju  u situacijama koje su van našeg normalnog iskustva. Mi pokušavamo da neka od ovih iskustava apsorbujemo, ili prije da iz nas samih izvučemo ona svojstva koja tražimo, koristeći pažljivo izabrane simbole koji će se povezati sa unutarnjim realnostima.   Promjena ideja o simbolima ispoljiće se kao promjena samih simbola. Potrebna je velika koncentracija, jer je beskorisno juriti kroz magijske postupke. Morate ih obavljati polako, ispitujući i analizirajući svaki korak, svaki simbol, i u njih ugraditi nove pojmove. Kako se pojmovi razvijaju, tako simboli dobijaju u moći.

U suštini, Astralna magija je meditacija koja se materijalizovala pri vizuelnoj imaginaciji. Nekima je ovakva definicija prihvatljivija od meditativne analize apstraktnih pojmova, ali o tome moramo razmišljati. Mnogi ljudi krenu ovim putem u praktikovanju magije jer im relativni asketizam misticizma postaje dosadan i nezanimljiv.

Jedan magijski postupak

Hajde da pogledamo tipičan magijski postupak, i da ga zatim proanaliziramo.

Sjedite  ili  lezite  udobno,  i  dišite  mirno  i  ravnomjerno.  Ispraznite  svoj  um  od  svih


spoljašnjih misli i slika.

Putovanje počinje sa plaže: ne obične plaže, već plaže sa pjeskom od citrinskih i maslinastih boja.

Ležite na ovoj plaži, nekoliko metara od mora, dok se sama plaža pruža daleko iza vas, sve do beskraja. Sunce prži, ali na njegovim zracima se ne crni. Umjesto toga, oni u vama pale želju da ih uhvatite u najvećim dubinama vašeg bića. Posežete za njima da ih uhvatite, da dodirnete sunce koje izgleda tako ogromno i tako blizu, ali ne uspijevate i padate nazad u pijesak.

Ispod sebe osjećate tvrdoću zemlje, čvrstu i masivnu, dok ste vi samo trunčica na njenoj površini. Zemlja vam nudi čvrstu i pouzdanu ugodnost, daleko više nego daleko sunce. Pa ipak...

Ali, od ovih misli vas odvlači osjećanje mora koje je tako blizu vas. Ustajete i gledate preko njegovih talasa ljubičaste boje. Odjednom, cijelu površinu vode remeti moćna figura, klasični Neptun, koji se diže iz mora. Smijući se, diže srebrni pehar ispunjen pjenušavom tečnošću i nudi vam ga, a zatim tone nazad u more pozivajući vas prije nego što imate priliku da ga prihvatite.

Duboko dirnuti ovom bogolikom ličnošću, koja uliva strahopoštovanje, koračate devet koraka ka moru i ulazite u njega, i dok to činite, stapate se sa morem, postajete more i osjećate njegove struje i plime kao svoje.

Čini vam se da ste cijelu vječnost u tom stanju potpuno stopljeni sa morem, ali postepeno i

istrajno, odozgo dolazi zov.

Pozivač je Mihael, odjeven u odjeću od vatre i pokazuje na vas vrhom svog koplja. Videći nježnu mudrost u njegovim očima, sjećate se svoje prvobitne namjere i pozivate ga svom silinom vaše spiritualne čežnje.

Reorganizujete se u kompaktan entitet. Više niste more, vrijeme je da posegnete dalje. Čvrsto hvatajući tupi kraj koplja koje vam se nudi, dižete se gore i dolazite licem u lice sa Mihaelom. Odmah iza njega je džinovsko sunce, takoreći na dohvatu, samo nekoliko koraka. Mihael se smiješi vašem strahu i kolebanju koje pokazujete, ali vas blago hvata za rame i vodi do tog sunca.

Dok se približavate, shvatate da ono zrači spiritualnim intenzitetom, prije nego fizičkom toplotom, i njegovi zraci vas sveg obuhvataju, brišući sve sem kovitlajućih zlatnih oblaka prošaranih bojama ruže i lososa, koji se usmjeravaju u tok i uobličuju u vir.

Sada ne možete vidjeti Mihaela, ali osjećate njegovo prisustvo u blizini. Svjesni ste samo toga da ste usisani u taj kovitlac i da ste ponovo izbačeni na čvrsto tlo.

Najgore je prošlo, i dok gledate unaokolo, osjećate povjerenje i inspiraciju koje niste poznavali nikad ranije; osjećate da ste na ivici poznate ali davno zaboravljene zemlje. Kombinovano dejstvo boja vatre i udaljenih planina u obliku plamena zapaljuju nešto u vama. Ali vaša neposredna briga je put na kome sada stojite, širok put koji vodi do jedne zgrade u daljini, sa obje strane okružene ogromnim zlatnim heksagramom. Mihael se u međuvremenu vratio,  pa vas blago  udara po leđima da krenete ka  tom mjestu. Dok koračate kroz heksagram, osjećate se kao gušter koji je izgubio svoju staru kožu - lakši, srećniji. Sada ste blizu zgrade, i zastajete na dnu šest velikih i visokih stepenika koji vas vode do vrata...

Sa obje strane vratiju nalazi se po jedan lav, koji reži. Ali ne zaboravite da ste prešli dug put,  doživjeli  neka  nova  i  čudna  iskustva,  i  kad  biste  sada  odustali  bio  bi  to  pravi


kukavičluk. Sada hodate sigurnim i čvrstim korakom između lavova za koje ćete vidjeti da nisu baš toliko veliki kao što su se činili iz daljine, a svakako ni toliko zastrašujući.

Sada ste u unutrašnjoj odaji. Ona je šestostrana, sa oltarom u sredini koji je dovoljno prostran da tu čovjek može da legne, što vi i činite...

Sada prizovite duh kojegod sunčevog kontakta želite, koristeći kojigod sistem želite, bilo to Apolona, Ozirisa, Mihaela, Hrista ili bilo kog drugog. Za svrhe ovog postupka, koji je u suštini kabalistički, neka to bude Mihael. Shvatite da je osoba koja vas je vodila samo zemaljska slika koju ste sami stvorili, u koju je udahnuta duša djelimične suštine vaših sopstvenih mihaelskih svojstava. Sada kada ste svoju svijest podigli bliže svijesti izvora, prizovite samog Mihaela da bi u vama mogao razviti neke od tiferetskih kvaliteta. Vizualizujte ono što želite da postignete, vidite sebe u budućnosti onakvim kakvim želite da budete u odnosu na kvalitete kojima težite. Ili možda želite odgovor na neko pitanje koje se odnosi na domen Tifereta. Ako je tako, onda pitajte. Međutim, ne očekujte da vam odgovori  neki  zvonak  glas,  već  se  prije  nadajte  nekom  tihom  ostvarenju  u  bliskoj budućnosti.

Ono što je sada važno je da se vratite tačno istim stopama onamo odakle ste došli. Upravo ste u izvjesnoj mjeri uzdigli svoju svijest (koliko, zavisi od ovog iskustva), i sada se morate vratiti u normalne nivoe, te zato idite kroz etape vašeg putovanja u obrnutom smjeru, sve dok se ponovo ne nađete na plaži.

Analiza postupka

Svima onim koji nisu upoznati sa ovim simbolizmom, postupak mora izgledati čudan, ali u stvari ovo putovanje je sinteza i konstrukcija raznih simbola koji se odnose na Tiferet. To je kao da ih koristimo sve zajedno kao ovna kojim vršite proboj kroz barijere vašeg uma da biste oslobodili određenu vrstu svijesti, koja će  zauzeti svoje mjesto u  karakteru praktikanta.

Osvrnite se na ove scene, pročitajte ponovo opis Tifereta, vidite da li možete da ove dvije stvari dovedete u vezu, bilo sa fizičkim simbolima, bilo sa simboličnim lekcijama života. Metod koji je ovdje primjenjen može se, naravno, upotrebiti na bilo koju od Sfera, no očigledno je da bi se struktura simbola morala promijeniti na odgovarajući način.

Imajte na umu da je ovo isto onoliko sistem meditacije koliko i bilo koji drugi, i u njemu ćete morati da istrajete u potpunosti ako želite da dođete do bilo kakvih rezultata.

Mada smo u ovom primjeru počeli od plaže, mnogi postupci počinju od nekog hrama, i

pravac izlaza zavisi od tipa postupka.

Neke od preliminarnih vježbi u magijskoj obuci obuhvataju stvaranje unutrašnjeg hrama. Upravo je taj astralni hram, kojeg stvara obučeni mag, važniji od bilo kakvog fizičkog spoljašnjeg hrama. Astralni ekvivalenti oružja daju im snagu, pošto su povezani sa podsvjesnim umom. To je razlog zbog kojeg morate vizualizovati hram ili oružje ili sve ono što otjelotvoruje pojmove koje želite. Uzmite moderne reklame čiji tekst glasi, recimo, ovako: "Kako da budete pravi muškarac i učinite sebe neodoljivim za žene!" U većini slučajeva tajna je u tome da sebe zamislite kao uglađenog, prefinjenog zavodnika i da ponavljate dobro poznatu frazu koja sugeriše: "Iz sata u sat, iz dana u dan, postajem sve privlačniji u svakom pogledu". Ideja je u mnogome ista i ima za cilj da izazove samopouzdanje upotrebom kontrolisane imaginacije.


Vizualizovanje hrama

Hajde sada da vizualizujemo hram, da ga gradimo komad po komad, i da ga čvrsto postavimo u astralne nivoe našeg duha. Izaberite spoljašnji oblik kakav god vam se dopada

-  zamak, poljska kuća ili nešto u grčkom stilu - ali je mudrije u ranim fazama praviti ga što je jednostavnije moguće. To bi u stvari trebalo da bude zdanje od četiri zida koje odgovara Elementima. On će biti polazna tačka u magijskim postupcima, tako da podne pločice moraju biti obojene u skladu sa Malkutom. Na zidovima eventualno mogu visiti tapiserije koje prikazuju Čovjeka, Lava, Bika i Orla iz Vodolije, Lava, Bika i Škorpije. Oltar može da bude dvostruka kocka od crnog i bijelog po kojoj leži magično oružje, pokriveno svilenom tkaninom.

Ovo su opšti detalji, a ostalo morate zamisliti sami, jer ćete vi raditi u njemu i niko drugi. Vizualizujte scenu snažno i redovno, i ovdje počnite sa svojom Astralnom magijom, izlazeći kroz vrata skrivena u odgovarajućoj tapiseriji i vraćajući se kroz ista.

Vremenom ćete vjerovatno izmijeniti oblik i stil ovog astralnog hrama, kao što biste i stvarnu kuću. Konačno će se čvrsto utisnuti u vašem duhu. Možda bismo ga mogli uporediti sa Jungovom kućom u Bolingenu. Tu je mjesto gdje idemo kada želimo da se odvojimo od ovozemaljskih i trivijalnih stvari i pokušavamo da stupimo u kontakt sa našim najdubljim ja. Posebno moramo naučiti da vizualizujemo pristup i ulaz ovom hramu. Otvaranje vrata treba da bude jasan znak da napuštamo i posljednje granice sićušnih i banalnih stvari, ostavljajući iza nas sve što nije u skladu sa ovim konceptom hrama.

Na jednom nivou, ono što radimo je stvaranje bar jednog mjesta unutar našeg svijeta gdje je sve smireno, sigurno, i lišeno grubosti spoljašnjeg svijeta. Zbog toga naše vrijeme i pažnja treba da budu posvećeni izgrađivanju ove slike. To je, na kraju krajeva, ipak hram, sveto mjesto, gdje možemo naći kvalitete spiritualnog stimulansa, toplote, obnavljanja i sigurnosti.

Alister Krouli, na putovanju kroz Kinu, shvatio je da je, zbog relativne prirode vremena i mjesta, mogao takoreći da sebi privuče svoj zamak iz Škotske. Naravno, on je mislio na astralni ekvivalent fizičkog hrama, u kojem može da obavlja obrede isto toliko efikasno. Kada, međutim, govorimo o nečemu na astralnom planu, jednostavno kažemo da je to u nesvjesnom umu. Prema tome, unutrašnji hram, ma koliko prost, je sve što vam je potrebno da počnete rad, čak iako vam je za sada nemoguće da imate sopstvenu sobu za tu svrhu.

Dok govorimo o tome, evo još jedan primjer vizualizacije koji može biti koristan.

Počnite u svom hramu, stojeći pored oltara okrenuti prema istoku. Sada zamislite sebe kako rastete, brzo i ravnomjerno, rastete daleko iznad hrama koji se nalazi negdje ispod vaših nogu, i vidite kako zakrivljenost zemlje postaje puni krug, kao cio globus ispod vas. Vidite zvijezde kako vam se približavaju sve više dok vi rastete sve veći, vidite kako zemlja potpuno iščezava, osjećate da apsorbujete sunce, planete i galaksije, sve dok nema ničeg više što biste mogli apsorbovati, i vi stojite vrhovni kao sam Nebeski čovjek. Šta sada osjećate? Kakve su implikacije ovoga? U kakve bi praktične svrhe ova vježba mogla da služi?

Na ova pitanja morate sami da odgovorite, pošto reakcije nijedne dvije osobe nisu iste na dati stimulans.

Naravno, nema nikakvog  razloga  što  ne biste  kombinovali  ove  tehnike  sa nekim od


ritualnih metoda ili vježbi Srednjeg stuba, i vaša sopstvena domišljatost će vam reći kako.

Magijska ličnost

Ranije smo pomenuli upotrebu i vrijednost likova heroja i bogo-obličja i detaljno naveli karakteristike četiri glavna Elementarna lika. Sada moramo razmišljati o stvaranju naše sopstvene magijske ličnosti.

Mada je očigledno da u sebi sadržimo cjelokupno Drvo, ipak zbog naše individualnosti skloni smo da gravitiramo ka jednoj Sferi ili jednom Elementu. U ranijim fazama proučavanja, morate uložiti napor da biste ostvarili razumijevanje - vezu - sa svim Sferama, ali dolazi trenutak kada će zreli učenik neizbježno i gotovo neosjetno uhvatiti sebe kako se specijalizovao za jednu posebnu oblast.

Nešto od ovoga nagoviješteno je u "stepenima" u okviru magije, od neofita pa sve do Ipsisimusa, sa svim varijantama adepata između. Danas je ideja vertikalnog progresa u mnogome zastarjela, i to s pravom, ali nam ipak daje predstavu o tome da se možemo specijalizovati za jednu određenu Sferu. Tako bi u starom sistemu Adeptus Major bio specijalista za Sferu Geburaha; tj. Njegova psiha je takva da često izražava beskompromisna svojstva Pravde, strogoće i hrabrosti. S druge strane, neko drugi bi možda bio sklon da predstavlja i kanališe kvalitete Venere. Ali on ni u kom slučaju nije inferiorniji u spiritualnom statusu. Tako je "sveštenik" Mjeseca isto toliko moćan kao i "sveštenik" Jupitera, ali na drugačiji način.

Ovo je, možda, očigledna poenta, ali nije na odmet naglasiti je.

Ono što konačno moramo odrediti je naša tačna oblast specijalizacije. Ona će obično biti sasvim očigledna: na kraju krajeva, činjenica da ste čitali sve dovde u knjizi o magiji prije svega ukazuje na to da ste bar donekle svjesni sami sebe. Ali da li je to očigledno ili ne, pokazaće sljedeća korisna vježba.

Magično ogledalo

Ovo se ne sastoji ni u čemu više do u tome da sebe ispitate u svjetlosti svake Sfere i zaključite kako ste prošli na tom testu. Nabavite neku dobru knjigu o astrologiji i pogledajte koje sve dobre i loše aspekte svaka planeta ima za vas. To kombinujte sa čitanjem o Sferama same Kabale. Ovdje je potrebna brutalna iskrenost. Nema nikakve praktične vajde ako pokušate da sebe uljepšate u sopstvenim očima. Može nam biti od terapeutskog iskustva ako jednostavno vidimo šta nam sve nedostaje u oblastima o kojima prije nismo ni sanjali. Ili još bolje, kao da nam neki totalno nepristrasan lik autoriteta nabraja dug i bolan spisak naših mana.

Poslije ovoga, redovno obraćanje "magičnom ogledalu" može nam pomoći u našim pokušajima da idemo naprijed ka većoj potpunosti i sprečiti samodopadanje. Takođe znači i da se borimo sa specifičnim samozadovoljstvom koje je karakteristično za mnoge okultiste, koji ovaj stav brkaju sa višom mudrošću.

Međutim, pod pretpostavkom da je učenik izgradio određene čvrste temelje i da je sasvim siguran u svoju Sferu, šta mora sada da radi?

Mora da zamisli apsolutno najviše kvalitete ličnosti kojima želi da teži. Opet, tu ne smije biti nikakve sitničavosti, ničeg banalnog. Učenik mora ustanoviti kakav tip osobe želi da bude i u svojim meditacijama mora pokušati da osjeća neke od ovih kvaliteta; treba da stvori unutrašnje  scene  pomoću kojih manifestuje  ove  kvalitete  na  različitim poljima


akcije.

To je prvi korak, ali takav koji će trajati cijeli život dok se učenikovo razumijevanje i težnje proširuju.

Drugi korak je stvaranje sredstava koje će sadržati ovaj golemi oblak pojmova.

U magiji postoji prilično simpatičan izraz "tijelo od svjetlosti", koji se uglavnom odnosi na astralno tijelo, ali koje možemo usvojiti da izražava unutarnji lik maga, koji je aktivan u najdubljim nivoima svijesti.

Učenik dakle mora odrediti koja mu je Sfera najsrodnija. U većini slučajeva, naravno, jedna od Staza biće pogodnija od ostalih, ali u početnim danima lakše je koristiti relativno jasno odvojene Sfere. Pretpostavimo sada da je izabrana Sfera Jesoda.

Iz mase lunarnog simbolizma mora se nekako izabrati jedna slika. Zamislimo da mag sebe vidi u srebrno-ljubičastoj odori, ukrašenoj lunarnim slikama, sa trakom oko glave na kojoj se nalazi simbol polumjeseca, i sa, možda, kaluđerskom kapuljačom. On vidi sebe tako obučenog. Ako nije srećan sa svojim svakidašnjim fizičkim oblikom, onda ga u svojoj imaginaciji može promijeniti u onakav kakav smatra odgovarajućim. Kada je tako ukrašen u svojoj mašti, on predstavlja sve najviše kvalitete Mjeseca koje je proučavao i osjećao godinama. Pretpostavka ove slike (ili bogo-obličja, ako hoćete) je znak da treba sebe zamisliti sa kvalitetima koji su veći od normalnih. On odista postaje Sveštenik Mjeseca, i funkcioniše bliže svome istinskom Ja. Ali samo dok traje obred.

Vremenom, kada učenik sigurnije ovlada vizualizacijom slika, može da napravi odjeću

koja će se slagati sa njegovom unutarnjom odorom, ali je za sada još uvijek u početnim fazama.

Magijska imena

Ranije smo pomenuli upotrebu i vrijednost "Imena Moći" u vezi sa svakom Sferom. Jedan od magovih zadataka je da stvori sopstveno Magično ime koje će sumirati kvalitete ka kojima teži. U prvim fazama učenja, možemo jednostavno koristiti bogoime neke Sfere, ali kada nijanse i tananosti postanu očigledne unutrašnjem oku, moramo pronaći neko ime koje će ih predstavljati. Opšte je poznato da je literarno ime engleske okultistkinje Dion Forčun (Dion Fortune) izvedeno iz njenog mota "Deo non Fortuna"; Magijsko ime (ili moto) književnika V. B. Jejtsa bilo je "Demon est Deus Inversus" ili D.E.D.I. kako se potpisivao; Alister Krouli je počeo kao "Perdurabo" ("Izdržaću do kraja") i razvio se u "To Mega Therion", Velika Zvijer.

Naša imena ne moraju biti na latinskom, grčkom ili bilo kom drugom nepoznatom jeziku, niti moraju da imaju formu mota. Biće dovoljna bilo koja izmišljena riječ koja na neki način sumira ono za šta osjećate da je vaše najviše Ja. Važno je da to ne objavite; da nikom ne kažete, bez obzira koliko ste bliski. Ono treba da postane vaša jedina tajna, vaša krajnja Misterija. Ono će izražavati ko ste vi. Kada je Ime nađeno, ono će vam dati jedan od najvažnijih ključeva za prizivanje i vladanje veoma velikim nivoima energije. Ne treba da žalimo vrijeme isprobavajući razne kombinacije riječi i slogova pa čak i kada početni rezultati ne zvuče nikako - da ne kažemo budalasto. Međutim, takva je priroda magije, i konačno će se pojaviti pravo ime koje će odgovarati za taj trenutak. Osjećaćete da je to ono pravo. Ono se može mijenjati sa godinama, ali se i mi svi mijenjamo. Na vama je da inicirate taj proces.


Isključivanje

Sada imamo cio niz tehnika pomoću kojih možemo pobjeći iz naše ovozemaljske svijesti i uključiti se u magijsku ličnost koja vas može projektovati u nove domene iskustva. Međutim, uvijek moramo paziti i načiniti smišljen napor da  se "isključimo" kada su magijski rituali završeni. Ova promjena brzine je nešto sasvim uobičajeno u svakodnevnom životu. Čovjek koji dominira svojim potčinjenim u radu, a kod kuće je pak pokoran, jednostavno ispoljava različite aspekte svoje prirode. U životnim situacijama treba da koristimo različite brzine, inače će nam zaribati motor. Ritual i Magijska ličnost nam obezbjeđuju ove dodatne brzine i širok put po kojem neko vrijeme možemo lako voziti velikim brzinama.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

LIPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

5. Ritual pročišćenja i prizivanja 7. Tarot i Drvo života