Kalendar događanja

Član borivoj

Upisao:

borivoj

OBJAVLJENO:

PROČITANO

152

PUTA

OD 14.01.2018.

CRNA RUPA / BLACK HOLE

U nedavno izdanoj knjizi ing. Dragutina Crnica u izdanju Andromede " PLANET ZEMLJA - nepoznate istine '' knjiga prva, na stranici 83. " Crne rupe u svemiru " izmedju ostalog ing. Crnic navodi : "...Nedavno sam doznao za interesantnu teoriju o crnoj rupi ing. Borivoja Bukve iz Rijeke....

CRNA RUPA / BLACK HOLE

--------------------- Mi nismo samo statisti na kozmickoj pozornici; mi smo oni koji oblikuju i stvaraju zivot u svemiru koji se temelji na sudjelovanju. - Jahn Wheeler

Da sam sudionikom u svemiru to potvrdjujem u suradnji i stvaranju, mojim prikazom CRNE RUPE / BLACK HOLE, pogledaj nize: CRNA RUPA U nedavno izdanoj knjizi ing. Dragutina Crnica u izdanju Andromede " PLANET ZEMLJA - nepoznate istine '' knjiga prva, na stranici 83. " Crne rupe u svemiru " izmedju ostalog ing. Crnic navodi : "...Nedavno sam doznao za interesantnu teoriju o crnoj rupi ing. Borivoja Bukve iz Rijeke. On naime tvrdi da se crna rupa nalazi u nekoj galaksiji u obliku dvostrukog lijevka. Na jednoj strani dogadja se usis materije, tzv. crna rupa, a na drugoj dvostrukog lijevka je neutronska zvijezda, koja intenzivno zraci u prostor. "

O mojoj teoriji o crnim rupama izvjestio sam Akademsko Astronomsko Drustvo u Rijeci 1994. g., takodjer u vise navrata i Hrvatske Astronomske casopise, da povratnih odgovora nije bilo. Od Zlatka Majlingera, prof. matematike i fizike i aktivnog clana AAD-a Rijeka, dobiven je odgovor 2000. g. da se u potpunosti slaze sa mojom teorijom, za razliku od Korada Korlevica iz Zvjezdarnice Visnjan, koji u svom odgovoru na moju teoriju iznosi : "..Tek sam sada stigao procitati Vasu nadasve originalnu antropocentricnu skriptu " Razmisljanja o Kosmosu ". Tema, kojom se Vi bavite samo je marginalno vezana uz moj rad i interese, jer se ja uglavnom bavim problematikom vezanomuz Suncev sustav..." Nadalje, Korado Korlevic upucuje me na nova razmisljanja o " Kanibalizmu galaktika ", sa kojim se ja nisam slozio u mom odgovoru na njegovo pismo, jer su to sporadicni slucajevi, a uslijed ekspanzije kosmosa njih bi trebalo biti sve manje i manje. Pismo Koradu Korlevicu bilo je upuceno 1994. godine.

*** Naime, misterij svemira oduvjek je zaokupljao ljudsku mastu, a onog trenutka kada su prvi put otkrivene crne rupe, spoznalo se da mnoge tajne nece biti jednostavno otkriti. Crne rupe se prvi put spominju u teorijskim fizikalnim istrazivanjima Alberta Einsteina, no zapravo su otkrivene mnogo godina kasnije. Doznalo se da one kruze oko vlastite osi, te da nastaju eksplozijom, odnosno gravitacijskim gubitkom ili kolabiranjem neke velike zvijezde ili drugog golemog svemirskog tijela. Kolicina energije pohranjena u crnim rupama vrlo je velika, a stvara je stalni dotok oblaka plinova i zvijezda usisanih velikom gravitacijom. Tu viziju jasno sam sebi predocio danas davne 1990. i kasnije pretocio u skriptu " Razmisljanja o Kozmosu ", izdanu 1992. uz velika odobravanja teozofa Ninoslava Volaja i pokojnog Zvonimira Frlana. Kasnije prezentirao i Ivanu Staglicicu i Astroantropoloskom drustvu iz Zadra uz razumijevanje i odobravanje sa iznijetom vizijom / teorijom.

Poznato je da se naucenjaci vec duze vremena pitaju : Sto je to sto drzi jednu galaktiku na okupu ? Sto je to, sto stvara gravitaciono polje, dovoljno snazno da poveze sve zvijezde, da ih gravitacija stvarno i drzi ? Taj problem nase galaksije 90 % " mase koja nedostaje ", a cini duboko uznemirujucu misao, ne predstavlja nista drugo no do : LIJEVAK ( CRNA RUPA ) / KVAZAR ILI NEUTRONSKA ZVIJEZDA u sredistu nase galaktike.

Potvrdu ove moje vizije ( teorije ) mogu potkrijepiti slijedecim primjerima :

1. CRNA RUPA / KVAZAR djeluje kao jedna nerazdvojiva cjelina ( sistem ), pripada sistemu, koji posjeduje ulaz, sam sistem i izlaz iz sistema

2. Crnu rupu mozemo si predociti kao lijevak ili trubu. Na izlazu iz lijevka sa svom nakupinom bio bi kvazar ili neutronska zvijezda. Nasa galaktika spada u red mladih, tek oformljenih galaktika, lijevak ( crna rupa / kvazar) u fazi je formiranja, dostatan galaktiki, kojoj pripada. Za pretpostaviti je da onog momenta, kada je nakupina dostigla razinu podesnu za oplodnju, dolazi do eksplozije i nastupa momenat nastanka novih galaktika.

3. Nastajanje novih galaktika.

 A.) Galaktika

B.) Pocetak eksplozije

C.) Eksplozija iz sredista galaktike odbacila je prema vani prsten zamracujuce prasine, koje u elipticnim /A,B / galaktikama nema. Veliki oblaci zrace radio - valove, a nalaze se sa obje strane galaktike. Za njihovu aktivnost energija dolazi iz sredista jezgre galaktike.

D.) Vece koncentracije plina idu prema sredistu novonastale galaktike sa jedne i druge strane.

E.) Uslijed vrtnje maticne galaktike, vrtit ce se plinovi u istom smjeru i dati pocetni impuls vrtnje masi plina sa obe strane galaktike.

F.) Momenat kada ce neka superdivovska zvijezda u sredistu plinovite mase potpuno nestati, tako da ostane samo u jednoj tocki, mrlja beskrajne gustoce, pojavit ce se crna rupa. Tako nastaje lijevak / kvazar i time zapocinje nastanak nove galaktike.

G.) Lagano sazimanje i izduzenje galaktike uslijed povecanja vrtnje i udaljavanja od maticne galaktike, takodjer uslijed gravitacionih sila lokalne grupe, super lokalne grupe itd. Novoformirane galaktike osamostaljuju se i dalje djeluju kao jedinke. Otkrica tih aktivnih galaktika uce nas da ostala vasiona uopce nije slicna nasem posebnom dijelu Mlijecnog puta, u kojem zvijezde klize kroz svemir, dostojanstveno izvodeci svoj velicanstveni ples.

4. Ruski astrofizicar Ambaracumian takodjer smatra da objekti ovog tipa eksplodiraju i da se iz tih eksplozija radjaju galaktike. Nacin na koji on to tumaci meni nije poznat.

5. Eksplozija galaktike Kentaur A snimljena u Anglo Australskoj zvjezdarnici

6. Tekstovi KABALE navode jedinstvenost u osnovnim principima, da je uobicajen pristup prirodi u gotovo svim podrucjima ljudskog istrazivanja u starim kulturama. Sve se temelji na dvojnosti. Citav svemir se objasnjava sjedinjavanjem dviju suprotnosti, muske i zenske sfere, sto se uskladjuje u necem trecem, a to je rezultat njihova sjedinjavanja. Kabala istice da je svemir rezultat nakupine materije i energije, sto se kondenzirala u golemu zgusnutu masu, " kozmicko jaje ". U momentu oplodnje dolazi do naglog sirenja ( prasak ) i gigantskom eksplozijom rasprsi cestice na sve strane...

7. Diferencirana i dobro poznata kozmicka i energetska razina, u mnogim starim spisima prisutna : " I Bog stvori covjeka na svoju sliku i priliku ! "

8. Celije ljudskog organizma u funkciji prerade iz hrane, sintetizacija obicnih molekula u vece, pakiranje ili preoblikovanje otpadaka i njihovo izlucivanje.

9. Pokraj svake cakre smjestena je zlijezda sa unutarnjim izlucivanjem. 01. muladhara - sjemena zlijezda 02. svadhistana - nadbubrezna zlijezda 03. manipura - pankreas 04. anahata - thimus 05. visudha - stitna zlijezda 06. ajna - hipofiza 07. sahasrara - epifiza

10. Diferenciranost polova, s obzirom na kozmicku i zemljanu energiju. Kod muskarca gdje je prisutna jaca Kozmicke sila ( energija iz kozmosa ) spolni organ je potisnut prema dolje. Kod zene gdje prevladava Sila zemlje ( energija iz zemlje ), genitalni organ je potisnut prema gore.

11. Okultna kemija teozofa C. Jinarajadase navodi da : Atomska tezina elemenata pocinju sa vodikom, cija je atomska tezina 1, a zavrsava sa uranom... Poznato je da vecina elemenata u nasem suncevom sistemu razvija se putem Logosa, koji produzava svoju spiralu mnogo dalje od urana, pod nesagledivim uvjetima tlaka i temperature. Postepeno prateci stvaranje Logosa, novi kemijski elementi polako krecu prema povrsini zemlje. Tako za jednog kemicara ili fizicara bitno je da se zatekne za istrazivackim stolom onog momenta, kada ce odredjen elemenat izbiti na povrsinu i obznaniti se s obzirom na zemljani razvoj, a doticni registrirati i biti prvi. To nije nista drugo, no do lutrije ili srece.

12. Princip trostrukog Logosa. A. Logos / volja - zakon, predstavljen u jajascu. B. Logos / inteligencija - forma, predstavljena u embriju. C. Logos / ljubav - mudrost / energija - zivot, predstavljen u galaktiki.

13. Simbolizam vrtnje prikazan u mandali - talismanu YIN - YANG ili u Svastici, kroz vrtnju i raspored polariteta u prostorno - vremenskom kvantumu, uslijed narastajuce energije moze se desiti " propadanje u prostor ", sto je u uskoj vezi sa nastankom crne rupe.

14. Slican je primjer posude sa vodenom parom, nagla koncentracija tekucine, umjesto do tada prisutne vodene pare. Trenutak kada se kap formirala.

15. Najnovija znanstvena istrazivanja govore da sto je veca masa cijele galaktike, tim je masivnija i veca crna rupa, iz pisma Zlatka Majlingera.

16. S. Hawking u svojim radovima predvidja mogucnost da crne rupe jednom eksplodiraju, iz pisma Zlatka M.

17. " Kozmicka doktrina " Dion Fortune; smatram da onaj tko shvati tekst i dinamiku napisanog, biti ce novi Albert Einstein.

I da privedem kraju ovu moju viziju / teoriju konstatacijom, da ono sto izgleda zagonetno i nejasno u jednoj dimenziji, moze postati kristalno jasno u drugoj. Da bi se galaktika sagledala u cjelini, potreban je trodimenzionalan promatrac. Da se uzme neki fizicki problem i pronadje rjesenje, potrebna su poneki put i bizarna rjesenja, a za to je potrebna i intuicija. Tako izmedju ostalog navodi i Edward Witten : " Lekcija, koju mozete nauciti " jeste da ne grijesite. Medjutim to nije narocito korisno. Druga lekcija je da ne dizete ruke od dobrih ideja. Medjutim, kako cete znati da su one dobre ? Jos jednom smatram, da je gore navedeno dovoljno razumljivo i prihvatljivo za razmatranje. Ostaje samo pitanje vremena kada ce se i znanstvenim metodama potvrditi i argumentirati pokazateljima i cinjenicama. Mislim da sam na najboljem putu da se to i obistini. Izgled CRNE RUPE pogledaj dolje na skicama uz tekst, u prilogu: http: //www.blog.hr/print/id/189025/crna-rupa-borivoj-bukva.html

 http://www.megaone.com/kick/boro/crna.htm

U Rijeci, 21.04.2009. Borivoj Bukva

http://budan.blog.hr/

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

LIPE CVATU...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  ♥♪♫ ♥*♪♫ ♥ i ja od 4.8.2009 SRETNO pusa chatovcima:))))

  09.06.2019. 15:33h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  danas slavim 10 godina koliko sam na Magicusu :)

  09.06.2019. 13:53h
 • Član ljubicicaljubicica

  pozdrav svima znanima i neznanima:)

  09.06.2019. 13:19h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima

  09.06.2019. 09:41h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi, lijpu i radosnu nedjelju vam želim. LP

  09.06.2019. 07:44h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro drago magicusi. Lijep i radostan dan vam želim. LP

  03.06.2019. 08:08h
 • Član mkrmarmkrmar

  (__)7 (__)7 kavica

  27.05.2019. 16:50h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaMagicus.info marketingInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info