Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Tomo35

Upisao:

Tomo35

OBJAVLJENO:

PROČITANO

620

PUTA

OD 14.01.2018.

Slobodan od duha religije - Mormoni

Slobodan od duha religije - Mormoni
Nemoj učiniti pogrešku koju sam ja učinio.


Prvi dio

Ovdje ću početi Susret s Mormonima Sve je počelo jedne nedjelje u prosincu 2009 , kad sam išao iz jedne zabave po jedan podosta stari kompjuter. Krenuo sam po taj kompjutor iz jednog hotela, nabivši si slušalice, i raspalivši muziku do kraja, i više me ništa nije zanimalo. Imao sam svoj put i ništa me nije sprečavalo da dođem na cilj. Kad ispred vatrogasnog doma me zaustave dvojica mladića, oni stali, ja stao, prvi pomisao to je neka mafija, reći ću im da nema novca pa idem dalje svoji putem, ništa me neće spriječiti da dođem do svog novoga kompjutera.

Rekao sam: „ Nema ništa sitnoga“. Jedan od njih mi odgovori „ mi smo misionari Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana, i nemamo naviku primati novac od drugih ljudi“.

Ukočio sam se i ostao bez riječi, pomislih u sebi „ još mi je to falilo, u redu poslušat ću ih, što mi žele reći i idem dalje“. Nije mi ništa bilo na pameti samo taj kompjutor, i pozivanje „dobrih duhova“ u to vrijeme sa čime sam se prije bavio, dok nisam odlučio slijediti put Isusa Krista. 

Napomena: Dobri i zli duhovi ne postoje, to su demoni koji žele zavladati u tvom životu. Nema između njih nikakve razlike poslije jedni i drugi tjeraju na prizivanje još više demona u tvoj život. I na neke besmislice koje su sotoni ugodne, kao što su: gatanje, magijski postupci, loše misli, idolopoklonstvo, vračarstvo, gledanje u karte (tarot), upadanje u misli tuđe, upadanje u snove i ostale mnoge besmislice. Ako misliš da to ne djeluje jako si prevario. Zar nije Apostol Pavao opomenuo na to Galačanima 5:16-24.               

16. Ovo kažem: hodite u Duhu  pa nećete udovoljavati požudi tijela! 17.Jer tijelo žudi protiv Duha, a Duh protiv tijela. Doista, to se jedno drugomu protivi da ne činite što hoćete. 18. Ali ako vas Duh vodi, niste pod Zakonom. 19.A očita su djela tijela. To su: bludnost, nečistoća, razvratnost, 20.idolopoklonstvo, vračanje,neprijateljstva, svađa, ljubomora, srdžbe, spletkarenja, razdori, strančarenja, 21. zavisti, pijančevanja, pijanke i tome slično. Unaprijed vam kažem, kao što vam već rekoh: koji takvo što čine, kraljevstva Božjega neće baštiniti.22.Plod Duha je: ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrota, vjernost, 23. blagost, uzdržljivost. Protiv tih nema zakona. 24.Koji su Kristovi, razapeše tijelo sa strastima i požudama“.

Kada smo sve dogovorili, dao sam im svoj broj mobitela i otišao dalje svojim putem do cilja. Pa ipak je to moj novi kompjutor pomislih. Naravno kad sam došao do kuće počeo sam osjećati malu paniku. Uzeo kompjuter i sa stopom doma. Tako je krenula moja vjera, imao sam kompjutor i nov put.

Razgovor sa misionarima mormonske crkve.

Sve se počelo dešavati jedne subote u siječnju, normalna šetnja kroz grad i čekao sam misionare mormonske crkve da se nađemo negdje. Kad su došli na dogovoreno mjesto, krenuli smo prema njihovoj crkvi razgovarajući sa njima, nisam ni razmišljao gdje idemo.

Kad smo došli na odredište kod crkve, ušli unutra rekao sam u sebi, ovo je privatna crkva „a da znaš takva crkva ne postoji“. Ne moram govoriti sa čime su počeli sa molitvom i sa Josipom Smithom. 

Govorili su mi o Mormonovoj knjizi tko ju je preveo itd. Tako sam krenu tamo krstio se i od početka sam krenuo po crkvama. Prva crkva je bila, to jest religiozna organizacija Jehovini Svjedoci, pa zatim  Novo Apostolska, poslije njih crkva, onda Baptistička crkva Pobjednici, zatim Kristova Crkva i Religiozna organizacija Dom molitve.

Sigurno se pitaš što sam tražio po tim crkvama? Na taj odgovori nije mi teško odgovoriti. Tražio sam jednim dijelom riječ (istinu) ovo mi je jako falilo, a drugim dijelom hodao sam po crkvama jer mi je bilo dosadno doma (šala), drugim dijelom nisam znao što je pravo a što krivo, jednom riječju bio sam znatiželjan. Nisam znao što je pravi put ili krivi. Znatiželja.

Jedne nedjelje kao svakog dana prolazeći pokraj Crkve Riječ Života, dovelo me do znatiželje. Zanimalo me gdje je ta Crkva gdje se nalazi nisam ništa znao o Crkvi. Makar je bila tabla sa natpisom ali nisam znao gdje se nalazi, mislio sam da je crkva kod jednog kafića u dvorištu.

Nisam bio u pravu, Gospodin mi je otvorio vrata, a na meni je bilo da li ući na ta vrata. Ja sam naravno ušao i do dan danas sam tamo u crkvi. Prvo sam se neko vrijeme dvoumio dali ću ići dalje u Crkvu. Polako sam hodao u crkvu tako je moj hod počeo s Isusom Kristom, shvatio sam ustvari tko sam ja.

Nisam ni očekivao što će me snaći, ne znam da li znaš onu pjesmu „ej, živote što me snađe sve su moje potonule lađe“, moje su ostale na moru (šala). Nije mi bio bit u što vjeruju bitna mi je bila riječ koja se propovijeda. Riječ je bila pa koja je upalila onaj mali plamen koji je slabo gorio, ustvari moj mali plamen koji je bio u šumi počeo je rasti i nastao je požar u mojoj šumi. Šumu sam spomenuo jer sam bio izgubljen nisam znao put. Ali sad znam put i istinu. Šuma: mjesto u kojem sam bio izgubljen ko mali kršćanin sada sam pronašao put.                                                                                                                                             

Drugi dio

U drugome dijelu mog svjedočanstva želim da znaš u što Mormoni vjeruju. A što ja kao mlad kršćanin vjerujem. Prije početka želim da jako dobro razmisliš. Što ti ova njihova vjerovanja znače? I da se upitaš u molitvi da li je to dobro učenje ili krivo to je na tebi (vidi Matej 7:15-18).

VJEROVANJA
Mormoni, smatraju sebe jedinom kršćanskom crkvom koju je ovlastio Isus Krist. Crkva je u svojim vjerovanjima, učenjima, ovlasti i organizaciji odraz originalne Crkve koju je Krist uspostavio tijekom svojeg zemaljskog službeništva. Kristovi su apostoli prorokovali da će se Crkva koju je Krist osnovao izgubiti sa zemlje, te da će je on obnoviti prije svojeg drugog dolaska. „Godine 1820. Isus Krist je počeo obnavljati svoju Crkvu kroz proroka Josepha Smitha“. Od svojih skromnih početaka Crkva je izrasla u svjetsku religioznu organizaciju sa skoro 12 milijuna članova.

ISUS KRIST

Isus Krist je sin Božji. Pod vodstvom Boga Oca Isus Krist je stvorio zemlju. On je Spasitelj cijelog ljudskog roda. Kada je Isus živio na zemlji prije oko 2000 godina, živio je savršenim životom. Podučavao je riječju i primjerom kako čovjek treba živjeti i voljeti Boga i svojeg bližnjega. Uspostavio je Crkvu  i ostavio je organiziran sustav vjere poznat kao evanđelje Isusa Krista. ( Vidi Prva Petrova 2:21-25, Ivan 3:16-18 )

N.B. Nije crkva koja spašava nego sam Isus Krist Ivan 3:17-18  
17. Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu. 18. Tko vjeruje u njega, ne osuđuje se; a tko ne vjeruje, već je osuđen sto nije vjerovao u ime jedinorođenoga Sina Božjega.

Zaređenje u svećeništvo
U Crkvi postoji laičko svećeništvo, to jest, ne postoje profesionalni svećenici, tko je te svećenike vidio. Dostojan mladić može biti zaređen u Aronovo svećeništvo kada ima 12 godina i u Melkisedekovo svećeništvo kada ima 18 godina. Obično su članovi obitelji prisutni kod zaređenja kako bi iskazali svoju ljubav i podršku. Ako se odrastao muškarac priključi Crkvi, on može primiti svećeništvo čim bude spreman preuzeti svoje dužnosti i odgovornosti koje su povezane sa svećeništvom.

ZDRAV ŽIVOT

Mormoni tvrde da je ljudsko tijelo dragocjenim darom od Boga. Kako bi se tijelo i um održali zdravima i snažnima, Joseph Smith je 1833. godine od Boga primio zapovijed o zdravlju.

Ova je zapovijed poznata kao Riječ mudrosti. U njoj Bog ne samo naglašava načela dobrog tjelesnog i mentalnog zdravlja, već i govori protiv korištenja sljedećih tvari: Duhan · Alkohol · Droga · Kava · crni i zeleni čaj. Bog obećaje onima koji slijede Riječ mudrosti velike fizičke i duhovne blagoslove.

POSNI PRINOSI

Program pomoći Mormonske crkve financira se dobrovoljnim prinosima članova Crkve, koji poste jedan dan u mjesecu i prinose za siromašne i potrebite vrijednost obroka kojeg bi pojeli. 

Program pomoći zasnovan je na ideji samodostatnosti. Pojedinac i obitelj ne bi smjeli biti ovisni o potpori drugih. Ovaj je program opsežan. On potiče članove da teže za samodostatnošću u različitim područjima svojeg života kao što su:

1. Obuka

2. Profesija

3. Upravljanje financijama

4. Proizvodnja i skladištenje u domu

5. Zdravlje

6. Psihološka i duhovna snaga

Sveta pisma i evanđeoske knjižice i moji komentari     

1.Nauke i Savezi Svjedočanstva svih njihovih sastanaka i slično ovdje se govori da Bog ima tijelo od mesa i kostiju. Ako ovdje piše da Bog ima tijelo od mesa i kostiju a Biblija jasno govori da nije tako (Vidi Ivan 4:23-24, 2 Korinćanima 3:17 i 1 Korinćanima 15:50)      

2. Dragocjeni biseri „ Svjedočanstvo Josepha Smitha. No nalazi se još dva spisa, to je Abrahamov spis i Mojsijev spis. Ako oni imaju te spis zašto ne bi Nebeski otac i nama kršćanima dao tu objavu“.    

3. Mormonova knjiga Definitivna suprotnost Bibliji. Stopostotni  promašaj.

4. Biblija Ili Sveto Pismo Od Boga nadahnuto i korisno za sve ljude.

5. Časopis Liahona Svjedočanstva mnogih članova i njihovog sadašnjeg proroka, a i nalazi se još mnogo toga. Nema veze sa Svetim Pismom. 

6. Časopis New Era Nikad čuo ni vido.

7. Časopis Friend. Vidi sam ali nisam čitao jer se samo štampa na Engleskom.

8. Opći sabor održava se dva puta godišnje gdje se sastaju članovi diljem svijeta 3 puta sam sudjelovao na jednom takvom.

9. Članci vjere ima ih 13 tamo se nalazi u što oni vjeruju.

10. Proglas o obitelji 

11. Živući Krist

Za kraj Nemoj učiniti pogrešku koju sam ja učinio poslije to te može jako koštati. Kad upadneš u takvo jednu religioznu organizaciju, upitaj u molitvi Nebeskog Oca dali je to za tebe. Po neki puta odgovor može biti da neki put ne, a poneki put čekaj.

Ja sam za sebe dobio odgovor. I učini sam jedan korak dalje s Gospodinom Isusom Kristom, učini i tako ne daj se sa svog puta.

A blagoslovi će ti stizati ne za jedan dan ili dva. Nećeš možda od početka shvaćati Sveto Pismo ili pak proučavati, ili pak imaš problema sa čitanjem ne boj se to nije ništa, sa vremenom i to dolazi sve ima svoje vrijeme. Dovoljno je učiniti samo jedan korak a to je povjerovati u ime Isusa Krista i da je on umro na križu, ne na drvetu da te oslobodi od grijeha, ići redovito na službe i svi će te blagoslovi polako pratiti u životu.

Ako nisi siguran da je to za tebe Crkva u koju ideš ili si išao/išla, moli ovu molitvu na glas:

NEBESKI OČE MOLIM TE U IME TVOG SINA ISUSA KRISTA, DA MI POKAŽAŠ PUT KOJA JE ZAJEDNICA ILI CRKVA ZA MENE, MOLIM TE DA MI OPROSTIŠ SVE GRJEHE, I UČINIŠ ME BOLJIM VJERNIKOM, ZNAM DA ME VOLIŠ, I ŽELIŠ MI SVE NAJBOLJE. ZAHVALJUJEM TI NA SVEMU. U ISUSOVO IME AMEN.

 

Što je religija?

Pastor Danijel Fištrek: Religija je kad ljudi viču na glas amen, a ne kuže što im pastor govori. 

Pastor Damir Šićko Alić: Sve religije nisu iste. Sve religije ne vode do Boga. Svaka religija na drugačiji način opisuje Boga, svrhu života, način primanja spasenja i ono što dolazi nakon smrti. Ispravno je svakome dati pravo da vjeruje što želi.    

Ja: Religija je kad ljudi misle da su nešto dobili u životu, a ne kuže da je to od Boga. Religija je kada ljudi misle da je siromaštvo od Boga. Religija ne dopušta neke stvari kao što su: uzimanje duhana, krvi, šišanje kose, brijanje, jesti svinjetinu itd. Zapravo ljudi govore što smiješ a što ne smiješ.

Hvala ti Bože što si me izveo iz takvih stvari.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

VELJAČA...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  *

  24.02.2020. 19:49h
 • Član mkrmarmkrmar

  Svjetlosni zagrljaj

  16.02.2020. 12:18h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobar dan svma !

  16.02.2020. 12:17h
 • Član bglavacbglavac

  Nedjelja, predivan dan, neka vam je radostan. LP

  16.02.2020. 08:31h
 • Član vanessavanessa

  ♥ ☕️Lp ♥ ☕️♥ ☕️♥ ☕️♥ ☕️

  15.02.2020. 15:39h
 • Član bglavacbglavac

  Drago nam je da si tu. Lp

  12.02.2020. 09:02h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  ☕️♥♫♥ ☕️♥

  12.02.2020. 08:34h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info