Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magicus

Upisao:

magicus

OBJAVLJENO:

PROČITANO

492

PUTA

TEMA ZA MJESEC VELJAČU - POST,  MODERNA DETOSIFIKACIJA I DIJETE

TEMA ZA MJESEC VELJAČU - POST,  MODERNA DETOSIFIKACIJA I DIJETE
Korizma  ove 2024. godine počinje 14.veljače  na Pepelnicu ili Čistu srijedu i to je vrijeme  posta i preobraćenja. Pepelnica ili Čista srijeda i Veliki petak jedini su dani u godini kada Crkva propisuje strogi post i nemrs.

TEMA ZA MJESEC VELJAČU - POST,  MODERNA DETOSIFIKACIJA I DIJETE

Korizma  ove 2024. godine počinje 14.veljače  na Pepelnicu ili Čistu srijedu i to je vrijeme  posta i preobraćenja. Pepelnica ili Čista srijeda i Veliki petak jedini su dani u godini kada Crkva propisuje strogi post i nemrs. Post za katolike znači da u toku dana se može imati samo jedan obrok u danu, a nemrs znači da se može jesti tri obroka dnevna ali ne smije sadržavati meso. Pepelnica i Veliki petak nije samo post nego i nemrs. U ostale petke uzimaju se redoviti obroci, a li ne i meso. Post je obavezan za katolike od navršene 18. do 60. godine života. Dobrovoljno ga mogu prakticirati i mlađi i stariji od ovih dobnih odrednica. Petak nije odabran slučajno on je dan Kristove muke i smrti na križu.

Korizma podrazumijeva molitvu i post i činjene dobrih djela. U korizmi se mnogi kršćani odriču nečega što im je posebno dragog kao odricanje od jedenja kolača, mesa, pušenja, alkohola i slično. Mnogi si zadaju i pokoru u smislu da isprave neke pogreške te nastoje u život uvesti neke korisne i zdrave navike te odlučuju biti bolji ljudi. Mnoge obitelji u to vrijeme uvode obiteljsku molitvU ili navečer mole zajedno krunicu. Svrha posta je dovesti red u duhovni život odnosno to je vrijeme da se napravi pozitivan zaokret u životu. Pokornički post se smatra terapijom duše.

Osim što post ima svoju duhovnu dimenziju on je jedan od najstarijih metoda liječenja i očuvanja zdravlja. Post podrazumijeva izbjegavanje uobičajene hrane na dulje ili kraće vrijeme, a svrha je tjelesno i psihičko čišćenje i obnavljanja organizma. Post nema veze s dijetama koje služe za mršavljenje. Razlozi zbog kojih je važno postiti su mnogobrojni. Prije svega, post je jedna od najboljih metoda reguliranja, pročišćavanja i obnavljanja i očuvanja zdravlja sustava za probavu i izmjenu tvari.

Post je odličan protuotrov za štetne užitke. Nema ničeg lošeg u uživanju u hrani , ali dugoročan unos viška hrane stvara opterećenje za tijelo. Tijekom posta, naše tijelo se odmara od stalnog unošenja hrane, a energija koja se uštedi tijekom posta organizam preusmjerava na liječenje i oporavak. Ta energija oslobađa stanice od otrova, regenerira tkiva i organe i uklanja prirodni metabolički otpad koji proizvode čak i zdrave stanice. Neke prednosti posta su: veća otpornost na bolesti, bolji san, lijepa koža, detoks organizma, povećanje energije, pomlađivanje, gubitak kilograma , poboljšanje kod mnogih bolesti i još puno toga.

Postoje razne vrste posta kao što je suhi post, tekući post i djelomični post ili preskakanje večere. Za one kojima je post nezamisliv, a ipak žele učiniti nešto za svoje zdravlje dobro je odustajanje od večere što znači da poslije 16,00 sati se izbjegava uzimanje bilo koje hrane. Ovaj način ima jako dobar efekt za zdravlje jer se organizam za vrijeme spavanja bavi pametnijim procesima nego što je probava. Organizam će tada svu energiju usmjeriti na obnavljanje i rast novih stanica odnosno na pomlađivanje i eventualno samoizlječenje. Redovita kratka razdoblja posta ne usporavaju samo starenje stanica nego i štite od brojnih bolesti, uključujući Alzheimerovu bolest i rak.

Dragi naši čitatelji, pozivamo vas da nam pišete o tome što vi radite po pitanju posta bilo u vjerskom smislu ili postite samo zato da poboljšate svoje zdravlje. Vaše iskustvo može pomoči drugima, a kad pomažemo drugima pomažemo i sebi.

Vaš trud ćemo kao i uvijek nagraditi.

Redakcija magicusa!

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

TEMA ZA MJESEC SIJEČANJ 2024.g. – ŠTO SMO OD PLANIRANOG OSTVARILI U PROTEKLOJ GODINI TEMA ZA MJESEC OŽUJAK – ŠTO SE TO DOGAĐA SA LJUDIMA