Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magicus

Upisao:

magicus

OBJAVLJENO:

PROČITANO

491

PUTA

TEMA ZA MJESEC LIPANJ - ZNAMO LI OPRAŠTATI I KAKO TO ČINIMO

TEMA ZA MJESEC LIPANJ - ZNAMO LI OPRAŠTATI I KAKO TO ČINIMO
Praštanje je  uz istinu jedna od najvećih vrlina. Zar se ne osjećamo lakši kad nekom oprostimo. Učinimo to ma kako teško bilo. Svatko zaslužuje još jednu šansu. Što imamo od toga da mrzimo, ogovaramo, da se ljutimo. Takvi osjećaji nas samo odvode u bolest. Stalno se vrtimo u krug sa starim mislima i povredama. Da li nam to donosi dobro. Pogazimo taj ponos, gordost ili oholost i zamolimo za oprost to će nam donijeti  puno više dobra nego  sa takvim mislima živjeti u tami. Opraštanje je ključ slobode. Da li više volite biti u pravu ili biti sretni?

Praštanje je  uz istinu jedna od najvećih vrlina. Zar se ne osjećamo lakši kad nekom oprostimo. Učinimo to ma kako teško bilo. Svatko zaslužuje još jednu šansu. Što imamo od toga da mrzimo, ogovaramo, da se ljutimo. Takvi osjećaji nas samo odvode u bolest. Stalno se vrtimo u krug sa starim mislima i povredama. Da li nam to donosi dobro. Pogazimo taj ponos, gordost ili oholost i zamolimo za oprost to će nam donijeti  puno više dobra nego  sa takvim mislima živjeti u tami. Opraštanje je ključ slobode. Da li više volite biti u pravu ili biti sretni?

Svi mi imamo svoje mišljenje o tome tko je u pravu, a tko nije s obzirom na našu percepciju, i svi možemo pronaći način kako da to mišljenje opravdamo. Želimo kazniti druge za ono što su nam učinili, a sami smo, međutim, ti koji uvijek iznova ponavljamo istu priču u svom umu. Glupo je kažnjavati se u sadašnjosti jer nas je netko povrijedio u prošlosti. Da bismo se oslobodili prošlosti, moramo željeti oprostiti, čak i ako ne znamo kako. Opraštanje znači odustajanje od naših povrijeđenih osjećaja i zaboravljanja cijele stvari. Stanje neopraštanja uistinu uništava nešto unutar nas.

Evo što Louise L.Hay kaže o tome:
„Ma koji duhovni put slijedili, uočit ćete da je opraštanje vrlo značajno u bilo kojem vremenu, a posebno kad se radi o bolesti. Kad smo bolesni, uistinu moramo dobro pogledati da vidimo kome sve trebamo oprostiti. Obično je osoba za koju mislimo da joj nikad nećemo oprostiti upravo ta kojoj trebamo najviše oprostiti. Što drugome ne opraštamo, njega nimalo ne povređuje, ali stvara kaos u nama. To nije stvar drugih nego naša. Osjećaj ogorčenja i povrijeđenosti povezan je s opraštanjem sebi, a ne nekome drugome.“

Za početak dobro je izgovarati afirmacije u smislu da ste potpuno spremni oprostiti svakome. „Želim se osloboditi prošlosti. Želim oprostiti svima koji su me do sada povrijedili ili opraštam sebi što sam vrijeđala druge.“ Ako mislite o nekome tko vas je bilo kada u životu povrijedio na bilo koji način, blagoslovite tu osobu s ljubavlju i nemojte na to više misliti. Ako osjećate da su vam drugi nešto oduzeli, znajte da vam nitko ne može oduzeti nešto što vama pripada. Ako oduzeto pripada vama, vratit će vam se u pravo vrijeme, a ako se ne vrati, tako je trebalo biti. To treba prihvatiti i nastaviti život.

Da biste bili slobodni, potrebno je izaći iz stanja „pravičnog“ ogorčenja i preuzeti odgovornost. 

Nepraštanja se možete riješiti na slijedeći način:
Odvojite trenutak, opustite se, zatvorite oči i zamislite pred sobom prekrasan bistar potok. Uzmite staro bolno iskustvo, povredu, nepraštanje i bacite cijeli događaj u vodu. Pogledajte: udaljava li se i plovi niz potok. Promatrajte ga sve dok ne nestane iz vašeg vidokruga. Činite to što češće možete.

Ovo je vrijeme za suosjećanje i iscjeljivanje. Uđite u sebe i uspostavite kontakt s dijelom sebe koji zna kako iscijeliti. Vi ste nevjerojatno sposobni! Budite voljni dostići nove razine da biste pronašli sposobnosti kojih niste bili ni svjesni, sposobnosti koje ne lijeće samo bolest, već vas iscjeljuju na svim mogućim razinama. Učinite sebe cjelovitim u najdubljem smislu te riječi. Prihvatite svaki dio sebe, svako svoje iskustvo, i znajte da je sve to dio mozaika vašeg života u ovom vremenu.

 U knjizi koja se zove Emmanuel, to duhovno biće na pitanje „Kako proći kroz bolna iskušenja a ne ostati ozlijeđen?" odgovara:
„Shvatite ih kao lekciju, a ne kao kaznu. Vjeruj životu, prijatelju moj. Ma koliko ti se čini da te život daleko odveo, znaj da je taj put bio potreban. Došao si da prijeđeš široko prostranstvo iskustava kako bi spoznao gdje leži istina i gdje su tvoja zastranjenja na tom području. Tada ćeš se moći vratiti kući, svom duševnom ja, svježiji i mudriji.“

Kad bismo samo mogli shvatiti da su svi naši takozvani problemi zapravo prilike za rast i promjenu, i da ih većina potječe od vibracija koje sami emitiramo! Sve što uistinu trebamo jest:mijenjati način mišljenja te pokazati spremnost da prestanemo biti ogorčeni i da oprostimo.

Svađe, tučnjave i ubijanja nisu put koji oslobađa čovjeka već ga veže i tlači..

Postoji mnogo blokada u čovjekovom životu, idemo ih osvijesti. Kako bi postali bolji ljudi, kako bi stvorili bolji svijet, kako se ne bi ponavljali ovakvi događaji koji zbog ničeg oduzimaju život. Mnogi  se od nas osjećaju tako grješni da vjeruju da nisu dovoljno dobri i da to nikada neće biti. Zato otkrijmo što s nama nije u redu, a kad to otkrijemo otkrit ćemo da nešto nije u redu i s ostalima. Kada shvatite individualni proces života i kada ga postanete svjesni, znat ćete kojim smjerom trebate ići. Ako usmjerite svoju energiju na upoznavanje sebe, uvidjet ćete koje probleme i blokade trebate razriješiti. Svi u životu imamo izazove. Svi. Nitko u životu nije bez njih.

Za neke je izazov zdravlje, za neke uspješna veza, za neke poslovni i financijski uspjeh. Neki imaju manje , a neki više takvih izazova. Mi znamo što nije dobro i što u životu želimo, ali ne znamo što nas na tom putu  zadržava. Da li je to kritiziranje, strah, krivnja ili ogorčenost? Svoja osjećanja ne možemo poricati niti ignorirati. Naprosto si ne možemo dopustiti luksuz negativnih misli. Vaša iskustva uvijek odražavaju vaša unutarnja uvjerenja. Ako vas na poslu uvijek kritiziraju, to je možda zato što ste sami kritični ili ste možda imali roditelje koji  su vas kritizirali. Sve je u životu ogledalo nas samih. Svi imamo obiteljski model i vrlo nam je lako okrivljavati svoje roditelje, ili svoje djetinjstvo ili svoju okolinu. Međutim , to nas sputava i ne možemo se osloboditi. Ostajemo žrtve i stalno se ispočetka bavimo jednim te istim problemom. Uistinu nije važno što vam je netko učinio ili što su vas učili u prošlosti. Danas je novi dan. Vi sada birate. Sada je trenutak kada stvarate budućnost svoga života i svoga svijeta. Samo vi možete izmijeniti način na koji mislite, osjećate i djelujete. Ako ste odrasli u obitelji gdje je kritiziranje bilo normalno, vjerojatno ćete biti kritični i kao odrasla osoba. Ako ste odrasli u obitelji gdje se manipuliralo krivnjom, vjerojatno ćete biti takvi kao odrasla osoba. Kako rastemo, usvajamo te lažne ideje i gubimo dodir s unutarnjom mudrošću. Trebamo se riješiti tih ideja i vratiti jasnoću duha. Svima nam je potrebno iscjeljenje. Kada se naučimo voljeti sebe  takve kakvi jesmo, nećemo više nikoga povrjeđivati.

Kada govorimo o kritiziranju, smatra se da obično sami sebe neprestano kritiziramo zbog jedne te iste greške. Pitanje je kada ćemo se probuditi i shvatiti da kritiziranje ne djeluje? Pokušajmo drugačije. Prihvatimo se takvima kakvi smo upravo sada! Ljudi koji kritiziraju, vrlo često privlače kritiku jer je to njihov model ponašanja. Što dajemo to nam se vraća.

Također, mnogi imaju potrebu da  uvijek budu savršeni. Tko je savršen? Jeste li ikad upoznali nekog savršenog? Ja nisam. Ako se na nekog žalimo, zapravo se žalimo na neki aspekt nas samih. Svatko je naš odraz, te ono što vidimo u drugima, to smo mi. Često se ne želimo prihvatiti takvi kakvi jesmo. Zlostavljamo sebe alkoholom, drogama, cigaretama ili prejedanjem. Tako se kažnjavamo zato jer nismo savršeni. Za koga savršeni? Čije to zahtjeve i očekivanja trebamo zadovoljiti. Budite voljni se toga osloboditi. Samo budite. Otkrit ćete da ste divni baš takvi kakvi jeste upravo sada. Ako ste uvijek bili kritičar, osoba koja negativno gleda na život, trebat će vremena da sve prihvatite s ljubavlju. Vježbajte ne kritiziranje, pa ćete naučiti biti strpljivi sa sobom, jer kritiziranje je samo navika, a ne stvarnost vašeg bića. Možete zamisliti kako bi bilo lijepo  živjeti bez bilo čijeg kritiziranja? Bili bi zadovoljni i opušteni. Svako bi jutro bilo početak divnog  novog dana, jer bi vas svi voljeli i prihvaćali, a ne kritizirali i odbacivali. Počnite sa sobom. Pružite sebi sreću već danas time što ćete prihvatiti sebe, a onda ćete moći prihvatiti i druge.

DRAGI MAGICUSI  kao vi stojite sa opraštanjem. Bilo bi nam drago da podijelite svoja iskustva iz svog života na temu opraštanje.

Vaš trud ćemo kao i uvijek nagraditi.

Uredništvo magicusa!

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 03.06.2024. 09:55h

  Član iridaMerlin40

 • 11.06.2024. 08:16h

  Član emilio-iiMerlin0

  Vidjeti kroz predatorsko gledište.......

  .....iliti kada smo samopouzdani u predubijeđenja ???

  A tek ako se sve to odnosi i na "društveno biče u globalu" rekli bi i "lokalizovani" u lokalu ??

  Tolle:"Činjenica je da neznate (neznam opraštati) i samo ste Misterij prekrili imenom" ?

  &

  *rekao je da je sve to pitanje energije; da ako nemate energije, onda život nije vrijedan ničega; to je naša tragedija, nemamo energije. Šećer koji konzumiramo, kao u Coca-Coli, jedan je od načina na koji se oslobađamo energije, jer kada se naizgled penjemo uz stepenice, a one nam daju poticaj, u stvarnosti se spustimo za dvije. Don Juan je bio star, ali vrlo promjenjiv i nije bio star, a doña Florinda je bila senzualna žena iako je bila mala starica i bila je baka kada nije bila ničija baka. Činjenica je da je bila toliko prirodno majčinski da je devet mjeseci nosila jastuke, a sa devet mjeseci je našla djevojčicu kojoj je trebala mama i odgojila ju je.. Seksualna energija je jedino što imamo. Ta energija je umotana u biološku naredbu da se sami reproduciramo, ali don Juan Matus mi je predložio drugu naredbu: evoluciju. Postoji nešto što možete učiniti, gledajte, ovako, ovako (U tom trenutku on izvršava, demonstrira i objašnjava magičnu propusnicu povezanu s evolucijskom naredbom.) ...za te čarobnjake sva je seksualna energija usmjerena na razvoj i ako mogli smo vidjeti kako energija fluktuira, mi bismo evoluirali, ali bez energije svo znanje koje imamo nije ništa više od intelektualne masturbacije. Problem je u tome što smo od djetinjstva pretvoreni u ljude ekstremno okupirane društvenim svijetom, kada je to vrlo neučinkovit sustav jer suočavanje sa svakodnevnim svijetom ne zahtijeva toliko snage. Svakodnevni svijet ne treba toliko energije s naše strane i ono što stvarno trebamo je stati na kraj egu, a kada završimo s tim, neće trebati toliko energije da se suočimo sa svijetom. Ono što nam krade energiju je to što se ne možemo odvojiti od "ja"; moramo braniti Ja; braniti domovinu, a naša špilja je ego... O kakve strasti imamo prema sebi! Ako kažu nešto loše o meni, zavrti mi se u glavi i svi se pokosimo, a samo da branimo jedini mogući teritorij za sebe u ovom trenutku. S druge strane, don Juanova ideja bila je raskinuti s ovim teritorijem: "ja", i onda bismo mogli doći i slomiti moć konkretnog (svijeta).**

   

   

  *jer je trik uma transformirati
  sve u činjenje. shvatite, morate ponovno razmisliti o
  svojoj ideji 'ja'. Sve dok ne popravite taj aspekt svog
  života, nikada to nećete razumjeti, jer sve što učinite
  vratit će vam se*

   

   

  *"Nečinjenje trenutno
  prekida osjećaj 'ja jesam', ali to je samo vježba, priprema za potpuni
  kolaps ega.

  Ne brini, to ne znači da
  ćeš prestati postojati, već upravo suprotno: to je buđenje, gdje
  pravo ja preuzima kontrolu, ideja o 'Ja jesam' je nusprodukt
  paralele, to je apsolutno pogubna senzacija, jer jača ego i identificira
  se sa samosažaljenjem, što je najgora pošast koja muči samo
  čovječanstvo, čini nas plašljivima, čini mi udobno u bijednoj rutini
  života, krotko se mirimo sa sudbinom koja nam je nametnuta,
  umjesto da se borimo za slobodu do smrti

   

   

  Cilj ratnika je percipirati direktno, bez prolaska
  kroz običaje razuma, gdje ono što jest, nakon što
  prođe kroz filter interpretacije, gubi svoje pravo
  značenje.

   

  Ljudi su jedini koji moraju posegnuti za riječima,
  uspostaviti osjećaj postojanja, životinje nemaju taj
  problem. Ono što bi trebalo biti nešto jednostavno i
  prirodno, postalo je križaljka, parodija. Stalno
  ponavljanje 'ja jesam' , kao papagaj, djeluje nevino,
  ali, kada to shvatite, izgubljeni ste, u labirintu ega, a
  ne znajući tko ste, ne uspijevajući pronaći smisao
  svog postojanja, mnogi radije počine samoubojstvo

   

  'Ja jesam' je naredba, s tim riječima programirate
  da izbjegnete bilo kakvo stanje svijesti ili percepcije,
  gdje slika o sebi nema jasnu i dominantnu ulogu. Ta
  fraza pogoršava osobnu važnost.

  Ova naredba vas otežava, onemogućuje svaki pokušaj
  davanja fluida točki zaključavanja, tako da za vas sve vježbe
  'nečinjenja' koje ste prakticirali postaju beskorisne. Identifikacija
  sa 'ja' je ono što vas drži usidrenim u svijet razuma.

   

  Čarobnjaci uspoređuju ljudska bića s preživačima koji,
  fiksirajući svoju pažnju na određene teme, otkidaju i žvaču
  puna usta svijeta oko sebe, zanemarujući sve ostalo.

  Zatim povrate te komadiće percepcije, kako bi o njima
  razmišljali kroz sebe, gdje se sve transformira u razumnu
  interpretaciju, tako da se perceptivni entitet transformira u
  interpretativni identitet, a svjedočenje postaje refleksija

   

  Dakle, u praksi, ovaj drugi centar za prikupljanje
  informacija funkcionira kao sidro, koje drži točku angažmana
  parkiranu u uobičajenom položaju, neprestano ispravljajući i
  prilagođavajući izravno čitanje stvarnosti koje mi činimo,
  pretvarajući ga u nešto zgodno ili prihvatljivo, prema parametre
  koje smo naučili

   

  Čim se misli utišaju, vraća se ekstaza postojanja, a kopije
  bilo koje vrste više se ne prihvaćaju

   

  Nakon života obožavanja razuma,

  Percepcijska fiksiranost postaje dominantna do te
  mjere da zasjenjuje sve druge centre percepcije.
  Dolazi vrijeme kada se više ne pridaje zasluga nijednoj
  percepciji koja prethodno nije prošla kroz cenzuru
  razuma, a sve što se pokušava suprotstaviti toj
  fiksiranosti je loše ili ne postoji, ili oboje

   

  Kao što ste već objasnili, ljudsko biće ima osam
  glavnih centara, svaki sa svojom perceptivnom
  funkcijom. Obični ljudi imaju samo dva od ovih
  centara koji rade, za njih su ostali centri nejasni osjeti.
  Kod čarobnjaka, svi centri moraju biti integrirani i
  potpuno funkcionalni; po, bez potrebe da racionalno
  objašnjava ono što opaža

   

   

  Svaki od ovih energetskih centara povezan je s
  određenim organom, kao što je slučaj 'rasuđivanja'
  koji je povezan s mozgom ili 'osjećaja' koji odgovara
  srcu. Srce je osjetljiv organ koji zahtijeva veliku brigu,
  mora se nježno postupati..

   

  Isto se događa i sa svim ostalim organima, spolni
  organ, na primjer, intenzivno percipira i puno zna, ali
  kad prođe kroz interpretativni filtar mozga, osjeti
  dobivaju imena i etikete

   

  Tako se izvorne percepcije pune predrasudama i
  blijede, ostavljajući samo kopiju loše kvalitete, punu
  riječi, koja pokušava verbalno objasniti nešto što se
  ne može

   

  Možda je riječ glavni uzrok nesporazuma među
  ljudima, jer u mnogim prilikama oni ne izražavaju
  ispravno ono što pokušavaju objasniti, stvarajući
  zbrku koja na kraju uništava odnose, pa čak i generira
  ratove među narodima.***

   

   

  **U zamenu za našu energiju, letači nam daju naš um, naše sklonosti i naš ego. Za njih, mi nismo njihovi robovi već vrsta plaćenih radnika. Oni su podarili te privilegije primitivnoj rasi i dali nam dar razmišljanja koji nas je unapredio; zaista, oni su nas civilizovali

   

  Letači nas kontrolišu putem naših tradicija i običaja. Oni su gospodari religije, kreatori istorije. Mi slušamo njihov glas na radiju i čitamo njihove ideje u novinama. Oni upravljaju svim našim sredstvima informisanja i našim sistemima verovanja. Njihova strategija je veličanstvena.

   

  Tokom milenijuma, letači su kovali planove da nas kolektivizuju. Bilo je vreme kada su postali toliko bezobrazni da su se čak javno pokazivali i ljudi su načinili njihove prikaze u kamenu. To su bila mračna vremena; oni su bili svugde. Ali sada je njihova strategija postala toliko inteligentna da mi čak ni ne znamo da oni postoje. U prošlosti su nas zgrabili pomoću naše lakovernosti a danas to čine preko našeg materijalizma. Oni su odgovorni za sklonost savremenog čoveka da ne razmišlja o sebi; razmotri samo koliko neko može da istrpi tišinu!” “Zašto je došlo do promene u njihovoj strategiji?” “Zato što su oni u sadašnje vreme pod velikim rizikom. Čovečanstvo je u vrlo brzom i stalnom kontaktu i informacije su svima dostupne. Zato moraju da nam pune glave, bombardujući nas danju i noću svim vrstama sugestija inače će se pojaviti neko ko će shvatiti šta se događa i upozoriti ostale.” “Šta bi se desilo ako bi smo postali sposobni da oteramo ta bića?” “Za nedelju dana, povratili bi smo našu vitalnost i ponovo bi smo zablistali. Ali, kao obična ljudska bića, ne možemo razmišljati o toj mogućnosti, zato što bi ona zahtevala da se okrenemo protiv svega što je socijalno prihvatljivo. Na sreću, čarobnjaci imaju jedno oružje: Disciplinu.**

   

   

   

  **Svatko u sebi sadrzi vise licnosti, no najcesce se veze samo za jednu", rece smirenim glasom. ,,Steta sto se ta licnost raspada cim se u svoj svojoj snazi pojavi osjecaj koji ju je stvorio."

  Nisam shvatio sto je htio reci pa sam ga zamolio za objasnjenja.

  ,,Smatram da svako ljudsko bice preuzima ulogu koja najbolje

  odgovara nekom osjecaju. Ali kad bi bas taj osjecaj dosao na vidjelo, licnost bi poludjela i nestala. S jedne je strane to odlicno jer bi osoba mogla biti slobodna, ali s druge strane postoji rizik da se to transformira samo u jedno nepotrebno unistavanje onoga sto ljudi smatraju 'istinitim'. Stoga, svaku ulogu pojedinaca nauci shvacati kao nacin zadrfavanja emocije koja bi ih u protivnom unistila."

  ,,Jos uvijek mislim da nisam dobro shvatio koncept", rekoh.

  ,,Ti jako dobro znas da ne postoji pojedinac koji predstavlja sebe samoga, nego samo svoju predodzbu. Kako bi se to moglo ostvariti, svatko preuzima neku ulogu.

  Ta uloga maze biti posao, ili vlastiti hobi, ili nesto cime se ozbiljno i dugo vremena bavi.

  E sada, svaka uloga skriva osjecaj koji ju je napravio. Primjerice, lijecnik skriva strah od bolesti, postar strah od dobivanja vijesti, kucanica potrebu da bude prihvacena kao prava zena za kucu i lako dalje.

  Ako bi umjesto uloge osoba dopustila da iz nje izade osjecaj

  koji ju je stimulirao, tada bi uloga prestala postojati jer bi postala beskorisna.

   

  Ako se netko baš osjeća sretnim, strpljenja! Morat će sam naućiti
  upravljati ovim groznim promijenjenim stanjem.
  Osim ako. . . osim ako ovo nije jedan lukavo izvedeni potez koji na
  neki naćin obvezuje ‘oboljelog’ od sreće da se lijeći.
  E, da. A što je to zapravo sreća? Sretan pojedinac obićno je i slobodna osoba. Slobodna da razmišlja i kaže ono śto misli, slobodna da
  djeluje u skladu sa svojim mislima. . . Nije li valjda to prava bołest koja
  bi se htjela 'izlijećiti’?
  Ne želi li se možda ućiniti slobodnu i sretnu osobu malo manje
  sretnom, a povrh svega malo manje slobodnom?
  To je grozna sumnja koja rni pada na pamet. Poziv koji qpućujem
  onima koji slijede filozofiju slobode vrlo je jednostavan: ako se osje-
  ćaś strašno sretan, pokuśaj hrabro i odlućno izdržati to svoje stanje,
  ali budi oprezan da ga ne širiś na sve strane jer bi se mogao susresti s
  kojim sljedbenikom engleskih psihologa i silom se naći kod psihijatra
  (koji je takoder na neki naćin uvjeren u novo otkriće) i izaći ‘izlijećen'
  Izlijećen od sreće i, naravno, od osjećaja slobode koji si imao.
  home služi to otkriće î Možda nekom zaćetniku rata? Ili farmaceutskoj kompaniji? Ili nekom svećeniku iz bilo koje crkve koji više ne
  zna pod kojim izgovorom odredivati kazne i pristojbe za jedno mjesto
  u raju? Tko zna... t
  Jedna je stvar sigurna: s mnogo se viśe lakøće i bolje nadziru osobe koje nisu toliko sretne i slobodne, za razliku od sretnih i slobodnih
  pojedinaca ili onih koji su slobodni da budu sretni.**

   

  (To sto je netko dobar geodet," rekao mi je Martin, ,,može se

  zamijeniti s profesionalnim ponosom, sto u odredenom pogledu i jest tako. No to prije svega predstavlja odlican nacin da se skrije nesto drugo. Svako bi ljudsko bice trebalo pokusati otkriti mari­onetistu koji manevrira i prestati se zadovoljavati s uzivanjem u iluzornom ponosu koji proizlazi iz uloge......

   

  Nedostupnost sluzi Inicijantu da promatra druge i sebe bez da ga ometa svakodnevica. Biti nedostupan znaci biti nevidljiv, pro­ matrati svijet i ulaziti u njega samo ako se ulazak smatra nuznim. Ako čovjek smatra da je njegova prisutnost nuzna, onda postaje dostupan.

  Prije nego se ucini nedostupnim, Inicijant se oslobada svega povrsnoga. Ostavlja za sobom sve sto je koristio i sto mu sada vise ne treba. On ustvari ne smije imati potrebu ni za cim osim za vlastitom besprijekornoscu*)

   

  „Biti ili ne biti“ dostupan kada živoder hvata pse“ !?)

   

   

  *Tijelo je vrlo zanimljiv instrument", zapocne. ,,Ako se njime ispravno postupa, ono nudi odgovore i rjesenja. Ako se njime postupa kao da je mašina koja ništa ne zna i koja se hrani kruhom i tjesteninom, onda ce se ono upravo tako i ponašati.

   

  Vodio me je, na meni nepoznat nacin, u iskustvo nevremena na jezeru koje je Rossini napisao u obliku glazbe.

  ,,Nase tijelo može ući u neposredni dodir s glazbenim vibracija­ma", rece Martin. ,,i ako je autor bio dovoljno dobar u izražavanju nekog dogadaja ili osjecaja, nase ih tijelo može osjetiti i proživjeti kao da su stvarni."

  Gledao sam ga iznenadeno i u tisini. Posvuda je vladala tisina.

  ,,Naravno, samo osobe kao sto su Rossini i nekolicina drugih mogu izazvati isto videnje kod vecine ljudskih lica. Ostali glazbe­nici nisu u stanju nista prenijeti ovakvom·snagom."

  Osjetio sam kako se Martin divi Rossiniju i onima poput njega.

  ,,Kako si to izveo?" upitah s istim divljenjem prema njemu*

   

   

  „Kakvo tijelo „Selma“ ima“ - https://www.youtube.com/watch?v=jKtNuLG5jAo

   

  ( * rekao je da je sve to pitanje energije; da ako nemate energije, onda život nije vrijedan ničega; to je naša tragedija, nemamo energije*...... kao napušeno pile koje ne osjeća ni klun ni klila,nita,nita a ono „kako bijaše na početku/vrhu tako i na svršetku/dnu“ bi značilo da smo sjebani čak i u prokreaciji iliti i sexualnom zaćeću !o'o!)

 • 11.06.2024. 09:20h

  Član iridaMerlin40

  Emiliov prijedlog

SADRŽAJ UPISAO

Član magicusMerlin28 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana magicus dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝

Napiši nešto, ostavi trag

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SRPNJU...

SRPANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, jedan podatak o posjećenosti naše stranice., sa 21.07.2024.g. posjetilo je magicus 61.065.690 čitatelja. JUčer je bilo 22.352 pregleda. Lijepo zar ne?

  21.07.2024. 06:54h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi, kako proživljavate ovu vručinu? Želim vam svako dobro. Lp

  13.07.2024. 06:32h
 • Član iridairida

  Ugodnu nedjelju želim svima koji posjećuju naš plavi dom...-:)))

  16.06.2024. 08:54h
 • Član iridairida

  Ugodnu nedjelju želim svima koji posjećuju naš plavi dom...-:)))

  16.06.2024. 08:54h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav, drago mi je da si ovdje. Lp

  13.06.2024. 22:00h
 • Član med.mlijekomed.mlijeko

  Pozdrav :)

  13.06.2024. 21:22h
 • Član iridairida

  da, lete dani...

  10.06.2024. 12:18h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

TEMA ZA MJESEC SVIBANJ - UTJECAJ PROMJENE VREMENA NA ZDRAVLJE TEMA ZA MJESEC SRPANJ - VRIJEME JE ZA LJETOVANJE