Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član bglavac

Upisao:

bglavac

OBJAVLJENO:

PROČITANO

2529

PUTA

Najbolja obrana od virusa, odnosno infekcija je vaš IMUNOLOŠKI SUSTAV – Evo kako ga ojačati!

Najbolja obrana od virusa, odnosno infekcija je vaš IMUNOLOŠKI SUSTAV – Evo kako ga ojačati!
Imunološki sustav je prirodna obrana našeg tijela koja nas štiti od bakterija, virusa, parazita, gljivica i bilo kojeg drugog tijela koje bi moglo narušiti naše zdravlje. Imunološki sustav štiti nas na način da prvo stvara barijeru koja sprječava strana tijela ili antigene da uđu u naš organizam, a ako u tome ne uspje, pokreće proizvodnju bijelih krvnih stanica ili leukocita, koji napadaju i uništavaju strana tijela. Naš imunološki sustav sposoban je prepoznati milijune različitih antigena i može proizvesti potrebne tvari da uništi gotovo sve njih!

Imunološki sustav je prirodna obrana našeg tijela koja nas štiti od bakterija, virusa, parazita, gljivica i bilo kojeg drugog tijela koje bi moglo narušiti naše zdravlje.

Imunološki sustav štiti nas na način da prvo stvara barijeru koja sprječava strana tijela ili antigene da uđu u naš organizam, a ako u tome ne uspje, pokreće proizvodnju bijelih krvnih stanica ili leukocita, koji napadaju i uništavaju strana tijela.

Naš imunološki sustav sposoban je prepoznati milijune različitih antigena i može proizvesti potrebne tvari da uništi gotovo sve njih!

 No određeni faktori mogu oslabiti naš imunološki sustav i učiniti nas podložnijima infekcijama .

EVO KAKO OJAČATI IMUNOLOŠKI SUSTAV

Prvo i najosnovnije, pokušajte spavati osam do 10 sati, jer snom se tijelo oporavlja i osnažuje vaš organizam. Kvalitetan san pomaže brzom oporavku od bolesti, ali nas i štiti da se ne razbolimo!

Pripazite na prehranu. Hrana s visokim razinama antioksidansa je odlična za vaš imunološki sustav. Antioksidansi su iznimno važni za naše tijelo te održavanje njihove optimalne razine je vrlo važno za jačanje imuniteta. To su tvari ili nutrijenti koji se nalaze u hrani, a koji mogu spriječiti ili usporiti oksidativnu štetu na tijelu. Antioksidansi u našem tijelu djeluju kao čistači slobodnih radikala čime sprječavaju ili popravljaju već nanesenu štetu tako što blokiraju put slobodnim radikalima. Oni su dio vitamina, minerala i drugih hranjivih tvari, a nalazimo ih u raznim prehrambenim namirnicama. U antioksidanse ubrajamo vitamine A, C i E, koenzim Q10, selen i cink, karotenoide, (beta-karoten, likopen, lutein, astaksantin), polifenole, ginko biloba, silymarin, glutation, L-cistein, L-karnitin, melatonin, pycnogenol i allium sativum. 

U skupinu jakih prehrambenih antioksidansa koji pridonose jačanju imuniteta, spadaju: jagoda, luk, brokula, crno grožđe, maslinovo ulje, ružičasti grejpfrut, mrkva, bundeva, lubenica, kakao, agrumi, crveni kupus, paprika, kelj pupčar, špinat, đumbir, crvena repa, orah, lješnjak, sjemenke suncokreta. Namirnica bogatih antiosidansima ima jako puno, te ih možemo svi uvrstiti u svakodnevnu prehranu.

Važno je da jedite redovito. Izbjegavajte industrijsku hranu, sokove i alkohol.

Detoksikacija. Eliminacija ili uklanjanje toksina iz tijela važna je stvar ako želimo ostati zdravi. Tijelo je često izloženo toksinima, štoviše, u današnje industrijsko doba skoro pa nemoguće ih je izbjeći.

Toksini mogu oštetiti organe, osim toga, toksini mogu i oslabiti imunološki sustav što nikako nije dobro po naše zdravlje. Uklanjanjem toksina iz tijela (organizma) postajemo zdraviji i osjećamo se svježije, a naš imunološki sustav će biti jači i efikasniji.

Kako bi očistili tijelo od nakupljenih otrova koji ga ometaju i potaknuli rad probavnog sustava, čitav tjedan jedite ovo voće i povrće, i pijte mnogo vode, što će vam pomoći da eliminirate toksine iz tijela.

Krastavac u prosjeku sadrži 95% vode. Konzumiranje krastavaca pomaže pri ispiranju toksina, te ujedno alkalizira tijelo te ga hrani brojnim nutrijentima.

Češnjak stimulira jetru te potiče proizvodnju detoksifikacijskih enzima.

Brokule, cvjetača, prokulica i ostale kupusnjače te korjenasto povrće. Ovi saveznici jetre obiluju klorofilom koji je poznati „čistač jetre“, a kupusnjače se ujedno odlikuju sadržajem fitokemikalija koje povećavaju sposobnost jetre da neutralizira i eliminira toksične tvari.

Leća je izuzetno bogata vlaknima. Leća pomaže kod uklanjanja toksina te kod kolesterola, ujedno uravnotežuje šećer u krvi.

Repa – Rotkvica je bogata antioksidansima i hranjivim tvarima koje sadrže sumpor koji je neophodan za detoksikaciju tijela. Rotkvica sadrži i fitonutrijente zvane glukozinolati koji pomažu aktivirati i regulirati detoksikacijske enzime.

Sjemenke suncokreta nisu samo visoko bogate selenom i vitaminom E, već pomažu i kod detoksikacije jetre te sprečavaju nastanak kolesterola u krvi i arterijama. Budite sigurni da je suncokret organskog podrijetla.

Orasi sadrže zdrave omega 3 masne kiseline koje pridonose detoksikaciji.

Kurkuma stimulira funkciju jetre, a svi znamo da jetra između ostalog pročišćava krv od otrova toksina.

Crni papar u sebi krije pravo bogatstvo značajnih nutritivnih tvari. Sadrži vitamine A, C i K. Od minerala tu su kalcij, magnezij, kalij, mangan, željezo i natrij. Crni papar ima karakteristike prirodnog antibiotika, prvenstveno zahvaljujući vitaminu C u svom sastavu. Ovaj začin pokazuje diuretska i dijaforetična svojstva. Pospješuje znojenje i mokrenje što doprinosi eliminaciji neželjenih i opasnih toksina iz organizma.

Agrumi: naranča, limun, mandarina, grejp, limeta i mnogi drugi.

Salate osiguravaju cijeli niz visokovrijednih tvari koje pomažu metabolizam, jačaju obrambenu sposobnost tijela i organizam “čiste” od otrova.

Vježbanje. Vježba čini naše tijelo otpornijim i povećava se cirkulacija krvi  u tijelu. Vježbanjem se poboljšava i limfna drenaža kojom se izbacuju toksini iz organizma.

Voda. Našem organizmu treba voda, pogotovo kad smo bolesni. Ispijanjem dovoljno vode čistite tijelo od toksina, ali i hidrirate svoj organizam.

Svježi cijeđeni sokovi od voća i povrća. Sokovi od voća i povrća odlično su osvježenje, a pri tom su prava riznica vitamina i minerala. Čiste krvne žile, jačaju i pomlađuju organizam, normaliziraju pH vrijednost krvi, uklanjaju umor, poboljšavaju rad jetre, bubrega i drugih probavnih organa. Da bi se u potpunosti iskoristile sve blagodati ovih napitaka važno je da se piju odmah nakon cijeđenja. Opširnije…

D vitamin. Niske razine D vitamina čine nas podložnima inače bezopasnoj gripi, iz tog je razloga posebno za vrijeme zimskih dana iskoristiti svaku priliku za boravak na suncu.

Dr. Linus Pauling, dvostrukog Nobelovca s polja biokemije je rekao: ”Mi smo građeni od onoga što jedemo i pijemo, minerala, vitamina, aminokiselina… poremećaj u optimalnoj koncentraciji normalno prisutnih hranjivih tvari u našem tijelu dovodi do disfunkcije u radu naših organa i do pojave bolesti… želite li se izliječiti, morate vitamine i minerale vratiti u onaj omjer u tijelu koji vam garantira zdravlje….”

https://2012-transformacijasvijesti.com/

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info