Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magy

Upisao:

magy

OBJAVLJENO:

PROČITANO

439

PUTA

OD 14.01.2018.

Znanstvenici razvili tehniku čitanja misli

Znanstvenici razvili tehniku čitanja misli
Tijekom eksperimenta koristila se najobičnija magnetska rezonanca kakva se koristi tijekom bolničkog uspostavljana dijagnoze
Piše: Goran Vugrinec
Foto: Corbis
 

Znanstvenici su razvili posebnu tehniku čitanja misli koja ima omogućava da zavire u svačiju glavu te predvide naša razmišljanja. Istraživači su koristeći moždane skenere u 80 posto slučajeva pogodili koju od dvije slike volonter trenutno zamišlja. To je bilo posljednje u nizu ispitivanja namjenjenih razjašnjavanju kako skeniranje mozga može otkriti i naše najskrivenije misli.

Tijekom eksperimenta koristila se najobičnija magnetska rezonanca kakva se koristi tijekom bolničkog uspostavljana dijagnoze.

više iz
rubrike
ZNANOST
Šest volontera je gledalo različite slike na monitoru računala dok su istraživači promatrali reakcije u njihovim mozgovima. Jedna je slika bila krug iscrtan gotovo horizontalnim linijama dok je druga bila krug sa skoro vertikalnim crtama.

Kako bi se slike otkrivale, različiti dijelovi mozga volontera bi se uključivao. Nakon što su vidjeli obje slike volonteri su morali zamisliti jedan od krugova.

Jednostavno promatrajući moždanu aktivnost i uspoređujući je s prijašnjom, znanstvenici su mogli točno predvidjeti koju sliku volonter zamišlja.

- Točnost se pokazala višom od čistog pogađanja što iznosi 50 posto i dokazano je pouzdana kod svih šest ispitanika - izjavila je dr. Stephanie Harrison s nashvilleskog Vanderbilt Sveučilišta koja ja vodila istraživanje.

U sasvim odvojenom testiranju prošle godine, kalifornijski su znanstvenici zatražili od volontera da pregledaju 1750 slika te su kasnije, baš kao i u ovom istraživanju, koristeći magnetsku rezonancu pogađali na koje fotografije misle. Njihova je točnost također bila vrlo visoka čak 90 posto.

- Dekodiranjem moždanih aktivnosti mogu se stvoriti brojna etička, ali i pitanja privatnosti. Nitko ne bi trebao biti podvrgnut 'čitanju misli' bez pristanka - zaključio je dr. Jack Gallant koji je vodio prošlogodišnje istraživanje.

Velik broj znanstvenika vjeruje kako su ovakva istraživanja početak u razvoju tehnologije koja će jednom moći misao iz glave pretvoriti u vizualni prikaz na ekranu računala.
 
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info