Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član anchy

Upisao:

anchy

OBJAVLJENO:

PROČITANO

499

PUTA

OD 14.01.2018.

Unesite egzotiku u vaš vrt

Unesite egzotiku u vaš vrt
Egzotična ljetovališta nedostižan su san većine ljudi, ali je njihovo ozračje moguće ostvariti u vlastitom domu! Vrijeme je boravka na otvorenom pa će vas egzotični ugođaj vrta u trenu preseliti na drugi kraj svijeta, gdje je sve prilagođeno vašem odmoru i zabavi.
www.žena.hr

Malim zahvatima preselite egzotične destinacije u svoj vrt

Ukoliko ste se upravo vratili sa jadranskih odredišta, ili cijelo ljeto provodite kod kuće, vrijeme je da malim zahvatima u vrtu preselite u egzotične destinacije i priuštite si novu dimenziju odmora!

Egzotična ljetovališta nedostižan su san većine ljudi, ali je njihovo ozračje moguće ostvariti u vlastitom domu! Vrijeme je boravka na otvorenom pa će vas egzotični ugođaj vrta u trenu preseliti na drugi kraj svijeta, gdje je sve prilagođeno vašem odmoru i zabavi.

Uvođenje tropskih biljaka poput bambusa, palmi, kaktusa ili orhideja početak je stvaranja ovakvog vrta. Za sve koji ne žele previše zahvata, dovoljna je upotreba bambusa, koji je temelj svakog egzotičnog ugođaja. Primjenite ga kao element  ograde, zaštitu od sunca ili kao elemente namještaja.

Izvadite drvenu nadstrešnicu i prekrijte ju bambusom. Ovo će biti prozračan, zasjenjen prostor u koji je poželjno smjestiti sjedeću garnituru (puno drvo, ratan), iskombiniranu sa prirodnim tkaninama živih boja – lanom ili pamukom. Pod nadstrešnice obložite drvenom oblogom, umjesto keramikom ili kamenom, kako bi se stvorio kontrast između vanjskih staza i «unutarnjeg» prostora. Povezivanjem elemenata drveta u podu i nadstrešnici ostvarit ćete prostornu cjelinu, koja je zasebni element vrta, a služi za odmor  i izolaciju. Za dodatnu zaštitu od sunca upotrijebite zastore oko nadstrešnice, koje ćete pomicati ovisno o dobu dana i raspoloženju. Zastore izvedite u jednoj boji koja je povezana sa bojama tkanine sjedeće garniture. Preporučljive su svijetle boje, zbog osjećaja prozračnosti i svjetla. Šarenilo nije preporučljivo. U vizurama vrta trebaju dominirati boje raslinja, a ne tkanine.

Ovako formiran prostor poželjno je obogatiti dekorativnim svijećama, keramičkim ili drvenim zdjelama prepunim tropskog voća, ćilimima i egzotičnim kipićima. Ukoliko uvodite električnu rasvjetu, lampice i lusteri trebaju sadržavati drvene ukrase. Upotreba stakla remeti egzotični ugođaj u ovakvom vrtu. Ako se odlučite na upotrebu kovanog željeza, umjesto drveta, uskladite sjedeću garnituru i nadstrešnicu upotrebom istog materijala.

Krevet od kovanog željeza može također postati sastavni element ovakvog vrta. Smjestite ga slobodno u vrt, neovisno o nadstrešnici, u prostor koji će vam pružati ugodan pogled i dovoljno mira. Ukoliko nemate dovoljno prostora za nadstrešnicu, krevet sa baldahinom će biti dovoljan za ugodan odmor i egzotični ugođaj!

U vrt unestite kamenje velikih dimenzija i iskombinirajte ih sa lončanicama egzotičnog bilja i već zasađenim zelenilom, kako bi dojam urbane džungle bio potpun. Staze mogu biti drvene, šljunčane ili kamene, važno je da su od prirodnih materijala. Dodatni kipovi i lončanice sa trskom uz staze također će obogatiti ovakav ugođaj.

Ukoliko prostor dozvoljava, poželjno je unijeti i elemente sa vodom, a idealan je bazen sa ribama.
Pripremite koktel sa egzotičnim voćem i krenite na daleki put prepun užitaka!


Izabela Galović Ninić, mag.ing.arh.
www.interijerNET.hr


Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info