Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član mlabos

Upisao:

mlabos

OBJAVLJENO:

PROČITANO

687

PUTA

OD 14.01.2018.

U SMRT SA SMIJEŠKOM NA LICU

U SMRT SA SMIJEŠKOM NA LICU
Ovo je jedna od inih vijesti o terorističkom napadu. Ali, uvijek se pitam i pitat ću se, što je u glavama tih mahom mladih muškaraca, koji evo ovako sretno odlaze u smrt? Da li smrt za ideju koja je podržana vjerskim elementom, ili efikasna metoda ispiranja mozga, reprogramiranje i akcija, ili oboje.

Svijet

Preuzeto sa:

http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/art-2008,3,31,bombas_spiegel,114217.jl

(Spiegel, Dražen Arapović)

 

KABUL - Mladi Turčin Cüneyt Ciftci raznio se početkom ovog mjeseca u samoubilačkoj akciji ispred vladine zgrade u Afganistanu ubivši pritom dvojicu američkih vojnika i dvoje Afganistanaca. Njemački Spiegel objavio je šokantne snimke koje prikazuju posljednje dane života prvog bombaša samoubojice rođenog u Njemačkoj.

Cüneyt Ciftci, 28-godišnjak rođen u bavarskom gradu Freisingu, do 2. travnja 2007. živio je s obitelji u Ansbachu. Do islamističkih krugova u Njemačkoj došao je preko u džamija u Bavarskoj, ali i gradu Ulmu u Baden-Württembergu, a ubrzo je pronašao način kako postati članom talibanskih snaga.

DVD u trajanju od 45 minuta njemačkim je novinarima najprije na prodaju ponudio posrednik, no medijskom krilu talibana novac nije bio važan, piše Spiegel. Njima je primarno bilo upućivanje poruke da je 3. ožujka Cüneyt Ciftci izveo samoubilački napad u istočnoj provinciji Khost.

 

Mladi se Turčin tijekom snimanja smije i gleda direktno u kameru. Izgleda veselo dok na ramenima nosi vreće pune eksploziva, smiješeći se pokazuje na nebo, prema Alahu. Smiješak na njegovom licu titra usprkos ili možda baš zato, što zna da će uskoro umrijeti. Na snimci se ne čuje što govori jer su preko njegovih riječi nasnimljeni stihovi iz Kurana: Kako si sretan što će te smrt odvesti do svitanja. Što ćeš otići na bojišnicu i izgorjeti u ime islama!

Na snimci su i kadrovi detaljnog planiranja napada. Na njima se vidi da su talibani imali vrlo točne crteže zgrade u kojoj su smješteni Amerikanci, ali i nacrtanu rutu kojom će se kretati kamion-bomba.

Mladić se potom oprašta od svojih drugova, a prije nego se odveze u kamionu punom eksploziva, klekne na prašnjavi put i zadnji se put pomoli. Snimljena je i stravična detonacija nakon što se plava Toyota Dyna s Ciftijem za volanom zabije u zgradu. O jačini napada i činjenici da je američka vojska još i dobro prošla sa samo dvojicom poginulih, svjedoči činjenica da je stup dima nakon eksplozije bio visok 80 metara. Na web stranici kojom se koriste talibani preneseno je da je napad izvršen sa čak 4,5 tona eksploziva.

'U ratu se ne smije žuriti. Mi imamo puno strpljenja'

Stručnjaci za terorizam tvrde kako se snimanjem i emitiranjem Ciftijeve pogibije želio pružiti primjer novoj generaciji bombaša samoubojica, koji se regrutiraju i s europskog tla. Na DVD-u je prikazan i talibanski vođa Jalaluddin Haqqani za kojeg se godinama nije znalo je li živ. 'Uz Božju pomoć, Amerikanci će napustiti Afganistan sramotno pognutih glava. U ratu se ne smije žuriti. Mi imamo puno strpljenja', kaže odlučni Haqqani.

 

 

 

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info