Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član mlabos

Upisao:

mlabos

OBJAVLJENO:

PROČITANO

828

PUTA

OD 14.01.2018.

Stafordski terijer do smrti izgrizao starca

Stafordski terijer do smrti izgrizao starca
Stafordski terijer u napadu je nanio brojne ozljede 76-godišnjem Stipi Vučiću koji je preminuo. Psa je čuvao prijatelju koji je na putu.

http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2008,5,3,,118175.jl

Piše: Andrea Kuzmić/EPEHA

Sergej Trajković
Foto: AP

SOLIN - Američki stafordski terijer star šest godina do smrti je izgrizao umirovljenika Stipu Vučića (76) iz Solina danas oko 9.40 sati kada je Vučić ušao u boks da bi mu dao vodu.

Pas je masakrirao nesretnog čovjeka, a obdukcija je pokazala da je Vučić podlegao ugriznim ranama na podlakticama i nadlakticama obje ruke gdje mu je probijeno 4-5 velikih arterija.

Policija je izvijestila o događaju sat i pol nakon što je 76-godišnjak dovezen na Hitnu pomoć odakle im je javljeno da je primljena žrtva napada američkog staforda.

Prema prvim informacijama iz splitske policije, Vučić je čuvao psa svog prijatelja koji je nedavno otputovao u Italiju. No, u susjedstvu Vučićevih rekli su da se obitelj bavi čuvanjem pasa i vode svojevrstan mini hostel za pse, te da je terijer bio u boksu ispred kuće pet dana.

Oko 13.30 sati po psa je došla veterinarska ekipa koja ga je odnijela uspavanog. Županijska veterinarska inspektorica Plamenka Levantin-Kovač potvrdila je da su preuzeli psa, ali bez dozvole policije i nadležnog ministarstva ništa nije mogla komentirati.

Cijela obitelj Vučić voli životinje, a najstariji sin pokojnoga Stipe, Damir Vučić koji živi u Zagrebu, uzgajivač je pasa i kinološki sudac. Prema izjavi B. A., jednog od prvih ljudi koji je dotrčao do boksa čuvši zapomaganje sina, pas je Stipu Vučića ugrizao za lijevu ruku čim je ušao u boks, dok je spuštao na tlo zdjelicu s vodom.

Potom ga je snažna i agresivna životinja nekoliko minuta grizla po cijelom tijelu sve dok se onemoćali čovjek nije srušio na tlo. Nakon toga je američki staford sjeo na svoju žrtvu i u tom položaju dočekao jednog od pokojnikovih sinova koji ga je uspio nekako smiriti da bi došao do oca.

Dosadašnji napadi:

  • rujan 1995.: Američki stafordski terijer  zaklao je staricu u Novoj Gradiški. Vlasnik psa je bio njen unuk.
  • lipanj 2006.: Mješanac njemačkog ovčara i rotvajlera je do smrti izgrizao dvogodišnjeg dječaka kraj Svetog Ivana Zeline.
  • rujan 2006.: Pas dalmatinac je ugrizao za lice 12-godišnju djevojčicu u Splitu.
  • rujan 2007.: Njemački ovčar u Poreču napao dvije sestre od 11 i 12 godina.

Zbog učestalijih napada pasa, pogotovo pit bul terijera, na ljude nakon 1994., na snagu je godinu dana poslije stupio Pravilnik o opasnim psima, koji nalaže da vlasnici pasa koji ničim izazvani napadnu čovjeka ili drugu životinju, moraju proći test socijalizacije.

Opasne pasmine pasa, u koje se ubrajaju stafordski bul terijeri, američki stafordski terijeri, bul terijeri, mini bul terijeri, pit buli, doge, dobermani i rotvajleri, prema zakonu moraju obavezno imati brnjicu i držati se na uzici, a moraju posjedovati i rodovnicu koju izdaje Hrvatski kinološki savez te biti upisani u registar.

Zakon nalaže i da ti psi moraju imati položen test socijalizacije te da su mikročipirani i kastrirani. Vlasnik takvog psa mora imati potvrdu da nikada nije bio kazneno gonjen te da je stariji od 18 godina i poslovno sposoban. Izuzetak su pit buli, psi uzgojeni prije 130 godina radi borbi, koje se zbog posebno izražene agresivnosti ne smije uzgajati.

Inicijativu za donošenje zakona o opasnim psima prije nekoliko je dana najavio Andrija Hebrang, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a i bivši ministar zdravstva. Na to su ga potaknuli slučaj i pismo vlasnice maltezera kojega je prošli tjedan pit bul zaklao u središtu Zagreba, a nju je ugrizao. Hebrang je najavio da će izraditi nacrt prijedloga zakona za čije će donošenje lobirati u Saboru.


Boksovi za pse u Solinu, gdje je pas izgrizao muškarca do smrti

Zakon ni za koga 

Prošlo je tek desetak dana otkada je pit bull u centru Zagreba rastrgao maltezera i ugrizao njegovu vlasnicu, a danas je američki staford u Solinu do smrti izgrizao čovjeka. Svi će se sad okomiti na te dvije pasmine koje je upravo čovjek križanjima stvorio takve. No, problem treba rješavati ispočetka: Što je američki stafordski terijer radio u tuđem dvorištu i što je usred Zagreba pit bull radio bez brnjice? To je pitanje kojim bi se trebale pozabaviti ovlaštene inspekcije i policija. Zakon naređuje da opasne pasmine moraju biti pod kontrolom isključivo svojih vlasnika te imati brnjicu, no toga se gotovo nitko ne drži.sovi za pse u Solinu, gdje je pas izgrizao muškarca do smrti

 

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info