Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magy

Upisao:

magy

OBJAVLJENO:

PROČITANO

431

PUTA

OD 14.01.2018.

S djecom pričajte o novcu

S djecom pričajte o novcu
Nemojte misliti da djecu morate naučiti samo moralne i životne lekcije - svakako je potrebno da ih naučite i raspolagati financijama. Štednja se odnosi na sve, pa i na djecu

Piše: Jasmina Trifunović

 

Djecu ne smijete isključivati iz financijskog dijela svog života. Morate im na primjeren način pojasniti situaciju i o novcu im pričati na zdrav način. Učinkovita metoda da djeci približite novac i obiteljske financije je da ih posjednete kraj sebe dok, primjerice, zbrajate račune. Neka vam dijete pomogne - dajte mu da na kalkulatoru zbraja iznose s uplatnica i na papir ispiše koliko taj mjesec morate platiti. To će im pomoći da shvate situaciju, ali i da imaju zdraviji odnos prema novcu, za koji će naučiti da ne pada s neba.

TV - NOVAC ZA ONO ŠTO NAS ZABAVLJA TREBA ZARADITI
Dobri roditelji su financijski odgovorni roditelji. Dobri roditelji ne troše novac koji nemaju, štede za mirovinu i uče svoju djecu da je struju koja je nužna da bi se upalio televizor potrebno plaćati svaki mjesec! Pomognite svojoj djeci i odgovarajte na njihova pitanja o novcu. Ne ignorirajte ih i ne izdvajajte iz financijske situacije cijele obitelji jer oni su njezin ravnopravni dio.

SPORT - BIRAJTE DJETETU SPORTOVE BEZ SKUPE OPREME
Nužno je da se djeca bave sportom. Ipak, dok je cijela obitelj pod režimom financijske dijete nastojte da to budu sportovi koji ne iziskuju mnogo novca. Drugim riječima, ne upisujte djecu na sportove koji zahtijevaju skupu opremu, već ih upišite na ekipne 
sportove ili borilačke vještine, gdje ćete plaćati samo mjesečnu članarinu od 130 do 150 kuna. U nekim klubovima treniranje je čak i besplatno, pa je sve što treba vašem djetetu par tenisica.

PIZZA - IZBACITE BRZU (I SKUPU) HRANU S JELOVNIKA DJECE
Sva djeca vole brzu hranu i pizzu. Ipak, kad štedite, gotovu (i nezdravu!) hranu doista trebate svesti na minimum. Jedan pubertetlija bez problema će pojesti dva cheesburgera, pomfrit i
Colu. Protuvrijednost - 40 kuna. Realno, za te novce možete skuhati, primjerice, tjesteninu s umakom od sira i tome dodati zelenu salatu. Uostalom, ako vaša djeca baš žarko inzistiraju na pizzi, ponekad ju možete i sami napraviti u svojoj kuhinji.

DŽEPARAC - BUDITE REALNI KAD ODREĐUJETE SVOTU
Doista nema potrebe da vaša djeca odskaču od svojih prijatelja po tome što se razbacuju s pozamašnim džeparcem. To nikome ne koristi, a najmanje vašoj djeci, koja tako neće naučiti cijeniti novac koji ste vi zaradili. Dogovorite sa svojom djecom realan tjedni džeparac, koji će biti dostatan za njegove potrebe poput kupnje grickalica ili sladoleda.

ODJEĆA - SNIŽENJA I MALO MAŠTE ZA MODERAN IZGLED
Megazvijezde koje su vašoj djeci uzor nose skupe "krpice" i obuću. Naravno, i vaša će djeca poželjeti isto, osobito ako se u školi nađe barem jedan njihov kolega(ica) koji ima upravo takve tenisice. Ne dajte se smesti i kupujte na sniženjima. Imajte na umu da već godinu dana star model tenisica nema istu cijenu kao potpuno novi koji je tek izašao. Pomognite djetetu da kombinira garderobu, pa da uz manje novca izgleda moderno i dobro.

MOBITEL - DOVOLJAN JE STARI APARAT I BON NA MJESEC Tehnologija munjevito napreduje, a mobiteli su itekako privlačne igračkice koje su često i stvar prestiža. Djeci, budimo realni, mobiteli nemaju neku korisnu, već isključivo zabavnu svrhu. Stoga nema potrebe da im kupujete najnovije modele - dajte im svoj stari mobitel. Isto tako, odredite maksimalni iznos bonova na mjesec koje vaše dijete smije potrošiti, a neka to ni slučajno ne bude više od 100 kuna. Čak i 50 je dovoljno.

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info