Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član stankovic.jure

Upisao:

stankovic.jure

OBJAVLJENO:

PROČITANO

510

PUTA

OD 14.01.2018.

Luka Hodak: I Tesla je kao ja uzimao buniku i bio genijalac

Luka Hodak: I Tesla je kao ja uzimao buniku i bio genijalac
Luka Hodak otvorio nam je dušu u svojoj drvenoj kući u središtu Saborskog te nam je pokraj kamina i uz gotovo litru ispijene kave pokušao približiti spiritualnu razinu na kojoj funkcionira. U maniri pravog domaćina na početku susreta ponudio nam je i čaj, naglasivši da je od kadulje, no ipak smo se odlučili za dozu tekućeg kofeina, čak i sam Hodak.
 Piše: Danijel Tuškan/EPEHA
Foto: Danijel Tuškan/EPEHA

Šaman Luka Hodak, nakon kraćeg boravka u pritvoru i na psihijatriji posvetio se pripremanju novih obreda, ali i nove kandidature na izborima

više iz
rubrike
NEDJELJNI JUTARNJI
Teško mi je kad se sjetim Ratka. Bili smo više od prijatelja, a umro je u mom vigvamu. Iako nisam nimalo kriv za njegovu smrt jer bi Barić te kobne noći umro gdje god da bio, muči me to i danas... Jadnik je imao takvu karmu, a moja je, eto, bila da preživim, i fizički, psihički, pa i i politički. Shvatio sam nakon svega da imam neku višu misiju i da moram nastaviti gdje sam stao jer me trebaju... i Saborsko i Hrvatska... - počeo je svoju petosatnu ispovijest Luka Hodak, aktualni HDZ-ov načelnik Općine Saborsko, kandidat za budućeg načelnika te hrvatski šaman čiji su obredi u vigvamu na obroncima ličkih padina postali poznati nakon dočeka Nove godine koji je bio koban za Hodakova prijatelja i susjeda Ratka Barića.

Pet sati pokraj kamina

Luka Hodak otvorio nam je dušu u svojoj drvenoj kući u središtu Saborskog te nam je pokraj kamina i uz gotovo litru ispijene kave pokušao približiti spiritualnu razinu na kojoj funkcionira. U maniri pravog domaćina na početku susreta ponudio nam je i čaj, naglasivši da je od kadulje, no ipak smo se odlučili za dozu tekućeg kofeina, čak i sam Hodak.

Luka Hodak: Sigurno pobjeđujem jer je HDZ na strani istine i Boga

Tragediju s početka godine načelnik šaman neprestano je spominjao, svjestan da ga nakon nje i njegovi sumještani, koji su ga, barem politički, sve dosad slijepo slijedili, doživljavaju potpuno drugačije.

- Vidim da ništa više nije isto. Kada sam se nekoliko dana nakon nesreće vratio u vigvam da ga pospremim, pronašao sam neke petarde koju su donijeli dečki za novogodišnju noć, ali nisu ispucane. Opalio sam jedanput, samo da vidim kako se vigvam ponaša u tim okolnostima... Nisam ni slutio da ću pokrenuti lavinu reakcija u mjestu. Odmah su stigli neki naoružani mještani, a stigla je i policija, svi kivni na “luđaka koji opet nešto kuha” - žali se Hodak.

Hodakov politički uspon počeo je početkom devedesetih, kada je sudjelovao u osnivanju HDZ-ovih ogranaka širom Hrvatske. Iako je, kaže, bio skloniji SDP-u i Ivici Račanu, kao vojnika odanog stranci mobilizirala ga je njegova supruga, uvjerena HDZ-ovka. Prije političke karijere radio je u Iraku kao voditelj kampa za prihvat i otpuštanje Industrogradnjnih radnika, a bavio se i turizmom u Hrvatskom zagorju gdje je vodio manji restoran i mesnicu.

Nespojivo

- U moj su restoran potkraj osamdesetih redovito dolazili Tuđman i Šarinić, ne zbog mene, naravno, nego zbog fine janjetine, vina i ostalih delicija... Kada sam shvatio što će se dogoditi, ušao sam u politiku punim jedrima. Poslije mi je bilo žao jer mi je baš ta politika nekoliko puta okrenula leđa. Ali evo, opet sam u njoj! Za Saborsko sam u ratnom vihoru učinio mnogo, a činim i nakon rata. To je valjda razlog zbog kojega sam na svim izborima dosad, vodeći ovdašnji HDZ, odnosio nadmoćne pobjede. Spojio sam nespojivo, mjesto načelnika općine, dakle političkog vođe, i osobu šamana kojoj materijalno ne znači ništa - kaže Luka Hodak.

Promijenila me smrt kćeri

Prijelomnica njegova života bila je smrt kćeri 1993. godine i upravo ga je taj događaj usmjerio na potragu za “smislom života i pravom duhovnosti”. Obilazio je Indiju, Sjedinjene Američke Države, pohodio indijanska plemena i vračeve i zaključio da je šamanizam ono što traži. Iako je za mnoge stranačke kolege i sumještane bio i ostao ridikul i luđak iz Saborskog, Hodak na to odmahuje rukom jer je, tvrdi, prema stanju svijesti on već u osmom razredu, a oni su tek u jaslicama.

O Sanaderu i Šeksu


- Nakon kćerine smrti, o kojoj sam tek poslije doznao da je umrla u sumnjivim okolnostima, ona mi je noćima dolazila i molila me kao oca da je izvedem na pravi put. Pomogao sam joj i shvatio da tako mogu pomagati i ostalima. Zato je tu danas i ovaj vigvam u kojemu na plesovima sunca i mjeseca ljudima koji istinski žele pomažem da dosegnu vrhunce, da dosegnu vrata neba, a nekima čak da odu i korak dalje - kaže Hodak.

Stranka je uvijek dosad stajala iza šamana, znajući da im upravo on svojom karizmom ratnog zapovjednika Saborskog osigurava izborne pobjede. Tako je bilo i nakon novogodišnjeg incidenta. Sudeći prema Hodakovim riječima, HDZ-u je bolje da ne pomišlja na drukčije opcije jer će se karma okrenuti protiv njih.

- Dok su uz mene, nemaju se razloga bojati. Kada bi me se odrekli, tko zna što bi ih sve moglo zadesiti. Blokada koju nam je na putu u EU i NATO priredila Slovenija ima upravo veze s tim. Netko mi je iz vlasti htio zabiti nož u leđa i evo s čime se sada trebaju nositi - “objašnjava” načelnik šaman, no nudi i recept za izlazak iz naizgled bezizlazne situacije.

- Premijeru Sanaderu preporučio bih da nekoliko dana apstinira od seksa, hrane i alkohola i da duhovno nabijen ode na sastanak sa slovenskim kolegama. No, bojim se da ništa od toga neće biti jer sam jednom slično sugerirao i Vladimiru Šeksu koji me je, šokiran predloženim, poslao u k.... - uvrijeđen je Hodak.

I vi i ja smo Bog


HDZ će, tvrdi Hodak, zemlju izvući iz krize, ali će se, da bi to uspjelo, Hrvati morati  vratiti iz gradova u sela. U protivnom nas očekuje kolaps ukupnog društvenog ustroja. Stanje sa Slovencima i blokadom pregovora s EU također će biti riješeno, a u tome će, ponosno ističe, svojim djelovanjem s viših duhovnih razina pomoći i sam Hodak. Očekuje da će mu Saborčani, bez obzira na sve što se dogodilo, i na sljedećim izborima dati povjerenje. On će, obećaje, zauzvrat od Saborskog učiniti hrvatsku Meku.

- Ne mislim pritom na shopping centar kakav su podigli Hercegovci u Međugorju, već na sveto mjesto u kojemu će svatko moći dotaknuti Boga. Svi smo mi Bog. I ja, i vi, i Saborsko. Samo je pitanje koliko je tko toga svjestan. Shvatio sam nakon novogodišnje noći da je sve po čemu je Saborsko bilo poznato otprije ostalo u sjeni događaja u vigvamu. Sad se na spomen Saborskog odmah pomisli na šamana Luku i buniku. Bog ili providnost htjeli su da to tako bude - uvjeren je šaman.

Bunika za Luku Hodaka nije bauk i o njoj govori zadovoljnog pogleda kao o nekoj povrtnoj kulturi. Bunika ili buna za Ličane je, kaže Hodak, sastavni dio života.

- Bunika raste pokraj moje kuće. Vrlo dobro znam kakva je to biljka i koje sve moći ima, pa kako onda ne bih ponekad posegnuo za njom. Pa i Nikola Tesla ju je redovito konzumirao, a vidite koliko je genijalan bio. Upravo je i ta biljka pridonijela njegovoj razni svijesti - objašnjava Hodak i ne poriče da je bunika, točnije kompot od te biljke, u novogodišnjoj noći bila sastavni dio menija, ali ona je, kaže, dečkima samo pomogla da nadrastu fizičko stanje i dosegnu astralne vrijednosti. Oni koji žele više znati o bunici i izoštravanju uma, dobrodošli su u Saborsko.

Smiješi mu se pobjeda


Usprkos svim nepodopštinama, Hodakova je pobjeda na sljedećim izborima vjerojatno sigurna. Koliko god pretenciozno zvučala šamanova izjava da je Bog, on to zasigurno i jest, i to stanovnicima Saborskog koje je zadužio svojim umijećem ratovanja s početka devedesetih. Kredit koji im je Hodak “dao” Saborčani mu, čini se, otplaćuju i danas.


Noću mi se ukazao Ivan Pavao II. 

U otkrivanju svoje duhovnosti Luka Hodak se tijekom noćnih transcendetalnih stanja susreo s mnogim osobama, pa tako jednom zgodom i s Ivanom Pavlom II, koji mu je zamjerio što ga nije dočekao kada je pohodio Hrvatsku.

S Franjom Tuđmanom Hodak je imao specifičan odnos. Od “apsolutnog povjerenja” kojeg je, kaže, uživao kod prvog hrvatskog predsjednika, do svađa i razlaza.


-Tuđmanu sam želio štititi leđa, a on me pod utjecajem klike koja ga je okruživala odbacio.


Dobro je da su mi uzeli pušku jer je bila ukleta

Za pušku koju je nelegalno posjedovao, zbog čega je nedavno osuđen na tri mjeseca zatvora s rokom kušnje od godinu dana, Hodak tvrdi da je ukleta, jer štetu nanosi jedino njemu.

-Zadužio sam je 1991., a njome nikoga nisam ubio ili ranio, samo sebe jednom prilikom, kad sam si propucao nogu.

 

www.jutarnji.hr

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info