Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član gemini1

Upisao:

gemini1

OBJAVLJENO:

PROČITANO

718

PUTA

OD 14.01.2018.

Je li pomoću tarot-karata zaista moguće saznati što smo bili u prošlim životima?

Je li pomoću tarot-karata zaista moguće saznati što smo bili u prošlim životima?
Imam dobru prijateljicu koja je išla k jednoj gospođi koja se bavi tarot-kartama (JPR) i ona joj je ispripovjedila što je bila u prošlom životu, kada je i gdje već živjela, kada je ikako umrla. I prorekla joj je što je još u ovom životu čeka. Ta me prijateljica poziva da pođem s njom pa da i ja to sve o sebi saznam. Je li zaista moguće saznati što smo bili u prošlim životima? Slavica

To uopće nije moguće saznati, kao što nije moguće saznati ništa od onoga što se nije dogodilo. Prošlih života nije bilo niti će biti budućih na ovome svijetu. Moguće je da dotična gospođa vjeruje kako iz karata ili na drugi neki način to doznaje, da je tu navodnu vještinu od nekoga naučila, ali sasvim je sigurno da je to zabluda.

Istinita Božja objava sadržana u Svetom pismu uči nas da se svaki čovjek samo jedanput rađa i jedanput umire da bi zatim zauvijek živio s Bogom u vječnom blaženstvu ili bez Boga u vječnom prokletstvu. Nema, dakle, govora o ponovnom rađanju, nego o uskrsnuću, preobrazbi, koje se tek u prenesenom značenju može zvati novim rođenjem. Taj nauk nalazimo već u Starom zavjetu, primjerice u Knjizi o Jobu, u evanđeljima, u poslanicama apostola Pavla i osobito u Ivanovu Otkrivenju.

Proširena vjerovanja o reinkarnaciji vjerojatno proizlaze iz svijesti da ljudi s ovoga svijeta redovito odlaze ne sasvim čisti, opterećeni posljedicama grijeha, pa da bi morali imati još koju šansu da se od toga oslobode, da se pročiste. No Kristovi vjernici znaju da se to ne događa u reinkarnacijama, nego nakon smrti prije ulaska u vječno blaženstvo. Katolici tu mogućnost, odnosno to stanje posmrtnog oslobađanja od posljedica grijeh zovu čistilištem, drugi kršćani te Židovi i muslimani imaju o tome nešto drugačije pojmove i izraze, ali svi se slažu u tome da se pokojnicima može molitvom i žrtvom pomoći, što znači da im Bog svojim prijateljima i nakon smrti pruža neku šansu da sazru za cjelovito uskrsnuće.

Zabrinjavajuća je pojava da sve više kršćana prihvaća što u raznim časopisima nalaze o reinkarnaciji, o prošlim životima i ponovnim rođenjima na ovome svijetu, da o tome govore ne sjetivši se kako je to našoj vjeri suprotno. Je li to posljedica manjkavog vjeronauka ili uvriježene površnosti?

 

www.glas-koncila.hr

27.08.2009.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info