Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član ShadowOfSoul

Upisao:

ShadowOfSoul

OBJAVLJENO:

PROČITANO

6062

PUTA

OD 14.01.2018.

biti ljubavnica

biti ljubavnica
Što dobivate i što gubite u ljubavnom trokutu otkrit će vam cure koje su same bile - druge

Epizoda 1: Nikad više

Lak plijen
Kad gledam unatrag, vidim da sam bila neopisivo lak plijen čovjeku koji je htio samo jedno - djevojku za zabavu. Jednostavno, uletio mi je kad je moj emocionalni život bio u velikom zatišju. Duga veza u kojoj je nestalo leptirića u trbuhu... U takvom trenutku ulijeće čovjek koji je spreman skinuti zvijezde s neba samo za jedan moj osmijeh. Dugo sam ga ignorirala... No, bio je uporan i s vremenom sam prestala brisati njegove SMS-ove, čitala sam ih prije spavanja te polako počela na njih i odgovarati. Igrom slučaja, susreli smo se na jednom tulumu gdje nije bio moj tadašnji dragi. Puno alkohola, malo slatkorječivosti i eto... završili smo zajedno tu noć.

Cosmo poruka
: Dok vam skida zvijezde s neba, nemojte zaboraviti na svoja zemaljska prava

Dva dana nisam mogla spavati od naleta emocija. Popustile su kočnice. Viđali smo se intenzivno, a ja sam razum ostavljala kod kuće. Svaki naš susret bio je kao scena iz ljubavnih filmova. Totalno me pročitao i stvarno se trudio da ga do sljedećeg puta ne zaboravim. Naravno, veza bez veze se otkrila i ja sam prekinula sa svojim dečkom. Njegova cura nije nikada doznala. Nakon mog prekida, viđali smo se još češće. Kad pogledam unatrag, nije mi jasno zašto ni u jednom trenutku nisam s njim razgovarala o nama.

Cosmo poruka: U dubini duše često znamo odgovor, zato izbjegavamo postaviti pitanje - ona ili ja
 
Nikada nisam tražila da ostavi curu. Htjela sam samo njegovu blizinu. Nekako sam i odrasla uz njega. Nisam tražila nikoga jer mi je on bio i više nego dovoljan. I tako je to trajalo godinama. Postajala sam sve nezadovoljnija, a nisam smogla hrabrosti reći mu da želim više jer sam se bojala da će se odlučiti za nju.

Prekid je došao naglo, jedne smo se večeri posvađali i više se nikada nismo čuli. Još mi je drag, ali svi drugi osjećaji umrli su te večeri. Neću reći da mi je to bilo dragocjeno iskustvo, jer nije. Potrošila sam na njega najljepše godine. Danas se u takav odnos ne bih upustila iz poštovanja prema sebi, te zbog činjenice da sam, ipak, igrač na duge staze i želim jednom stići do cilja.  (Iris)


Slatka mala rezerva

Upoznali smo se preko interneta, on se meni sve više sviđao, ali me odbijao. Samo prijateljstvo, govorio je. Uslijedio je susret uživo, kupio mi je ružu, Bajaderu... Nakon tjedan dana priznao mi je da sam mu se svidjela, ali da ne želi vezu nego samo seks. Tada nije bio u vezi. Nekoliko mjeseci poslije, imao je curu, ali je i dalje bio za seks. Pristala sam. I mislila: cura mu živi 500 kilometara daleko, sigurno ću ga pridobiti da je ostavi...

Međutim, svaku moju inicijativu da budemo skupa odbijao je jer sam premlada (stariji je 12 godina). Na kraju sam prestala forsirati i prepustila se. Seks je bio predobar, mogla sam s njim razgovarati o svemu, nasmijavao me, znao što volim, ugađao mi... Ali viđali smo se samo kad je to njemu odgovaralo, ja sam za njega uvijek imala vremena, ali on za mene nije. Kad bi mu cura došla u Zagreb na par dana, uopće mi se ne bi javljao. Mislila sam da će jednom poželjeti biti sa mnom, govorio je da mu je sa mnom super, da sam mu slatka, da nam je seks najbolji, da mu tako nije ni s curom... a ja sam ga čekala.

Jednog sam ga dana pitala hoćemo li imati pravu vezu, ali odgovor je bio: ne. Pitala sam ga voli li svoju curu i rekao je da voli. Kroz glavu mi je prošlo - ne dao Bog da mene netko voli kao što on voli nju. Poslala sam mu SMS: rekla sam mu da ja njega možda volim, ali da sebe ipak volim više i da ne želim dalje. Shvatila sam da mi je s njim bilo dobro samo kad smo bili skupa, a kad nije bio tu, osjećala sam se jadno.

A bila sam s njim jer sam se bojala samoće. No bolje biti sama nego nekomu rezerva. Sad sam u prekrasnoj vezi, pravoj vezi u kojoj sam jedina i voljena i znam da to zaslužujem kao i sve druge!
(Sandra)

Cosmo poruka: Ako se zaljubite u muškarca koji ne zna voljeti, na koncu ćete prestati voljeti sebe


Faca

U stilu Žuži Jelinek: nikad ne biti druga violina! Naravno da se i meni to dogodilo. Bio je moj Faca. Bila sam mlada. Nisam imala velika očekivanja, samo velike emocije. I nisam vidjela očito jer sam bila zadovoljna i mrvicama. Ali spoznaja da ima i Prvu u trenu me “otrijeznila”, oblak zaljubljenosti je nestao. (Andreja)



Epizoda 2: Nikad više... osim kad se sretnemo

Samo u dobru

Na početku mi je bilo smiješno kako mi se upucava netko stariji 10 godina; ja sam tek bila završila srednju školu i upisala faks u drugom gradu. Vesela, bez obaveza, slobodna, spremna na izazove i gluposti. Dan za danom, i zaljubila sam se preko ušiju. I on. Tako je funkcioniralo par godina. Svašta smo prošli zajedno, i lijepo i ružno. Bilo je dana kad sam prekidala s njim i pokušavala funkcionirati u normalnim vezama, ali nije išlo. Stalno sam mislila na  njega i vraćala mu se. Dok nas nisu vidjeli zajedno. Njegovi roditelji, moji, žena, dijete... Ružne scene.

Kad sam se razboljela i završila u bolnici, nije me ni jednom posjetio. Bio je to prijelomni trenutak. Bila sam tako jadna, ovisna o drugima, a on, zbog kojeg sam se svađala sa svima oko sebe, nije došao. Udala sam se, rodila... i mislila na njega. Nedavno nas je sudbina opet spojila. Ukrademo koji trenutak zajedno. (Marija)

Cosmo poruka: Na oltar ljubavi oboje prinosite žrtvu. Vi ste dali sebe i sve oko sebe. O on?


Ja neiskusna

Susreli smo se na jednom fotositeu. On 20 godina stariji, ja mala neiskusna frikuša u vezi s najvećim pankerom u gradu, on ozbiljan čovjek s iskustvom - totalno drugi svjetovi. Nemoguća ljubavna priča? I meni se činilo. Veza mi je u međuvremenu propala, a s fotografom sam se zbližila. Postali smo dobri prijatelji.

Počeo mi je slati svoje erotske priče, ali sam ih suzdržano i kritički doživljavala - s umjetničke strane. No, s vremenom sam poklekla pred njegovim sitnim znacima pažnje koji su mi sve više ispunjavali dane, tjedne, mjesece... I da, zavoljela sam ga!

Dolazio je svaki tjedan. Putovao je 300 kilometara da bismo proveli par sati zajedno. Često smo samo zagrljeni gledali nebo, razgovarali, smijali se, plakali, slušali muziku u njegovu autu. S njegove strane bio je to bijeg od usranog braka. Braka bez djece... jer njegova žena ima hormonski poremećaj. Nije ju mogao ostaviti samu, bilo mu je žao jer se ionako osjećala krivom. Među njima nema pretjeranog tjelesnog kontakta, uglavnom se svađaju, on radi, ona dane provodi s knjigama, filmovima i mačkom.

Znam da zvučim glupo što u to vjerujem, ali vjerujem!

Cosmo poruka: Zaslužujete da vas netko voli, vjerujte u to i nemojte se  zbog toga osjećati glupom, krivom i jadnom.

Znam i da me mnoge žene mrze jer je moja uloga - uloga gadure, koja uništava već slomljenu ženu... Ali ja znam da nisam još jedna od onih koje otimaju tuđe muževe. Ovo što on i ja imamo je ljubav.

I zato sam spremna trpjeti dok mogu. Svaku noć se bojim da će se nešto dogoditi i da u njegovu životu više neće biti mjesta za mene. Doživljavam svaku njihovu svađu, njihova ljetovanja na nudističkoj plaži i putovanja na sve krajeve Europe, njegovo skidanje košulje čim dođe do mene - da je slučajno ne uprljam ružem... No sve sam to prihvatila kao normalno. Uvjerila sam svoj zdravi razum da je to OK i ne želim si priznati drugačije.

Cosmo poruka: Na vaš život ne smije utjecati nečiji “usrani brak”, hormonski poremećaj nečije supruge, košulja koju ne smijete zaprljati ružem...

Mislim da je najgori trenutak u mome životu bila večer kad mi je rekao da idu na umjetnu oplodnju. Osjećala sam se izdano. Znala sam da je vrijeme da se maknem i nisam mu se više javljala. Plakala sam svaki dan. Znala sam da obožava djecu. Htjela sam da napokon ima sretnu obitelj i da bude iskreno sretan. No on to nije bio... Ipak mi se javio jer nije mogao bez mene... Bila sam uz njega dok je čekao rezultate oplodnje i euforično mi pričao o djetetu. Bilo je teško, ali opet na neki način lakše nego kad se uopće nismo čuli. No, djeteta na kraju, na moju sreću ili žalost, ipak nije bilo. Naša priča se vratila na staro. Suludo? Da.

Cosmo poruka: Kad pristaješ na mrvice, to i dobivaš

 Već tri godine živim u filmu i maštarijama. Uživam u svakom trenutku koji mi pruža, a koji nas isto tako uništava jer znamo da nema smisla. Prilagodila sam svoj raspored njemu, baš kao i svoj stil njegovu, onome što voli; iz malene frikuše postala sam ozbiljna šminkerica. Osjećam se slobodnije... Ali ne i slobodnije za novu ljubavnu priču. Mogu svaki vikend zabrijati s desetak muškaraca koji mi priđu, ali ne želim. Ne znam kako ću ikada skupiti hrabrost da sve ovo prekinem, prebolim. On je aparat na koji sam priključena dok nepomično ležim u komi, a vrijeme prolazi... Nadam se da ću jednog dana biti dovoljno snažna i probuditi se. (Sanja)

Cosmo poruka: Sanja, probudi se


Druga sam... osoba

Trajemo već tri godine... Zauzet, zgodan i uspješan muškarac kojemu se sviđam. Nakon malo nagovaranja pristala sam se naći s njim. Bilo je preneugodno i meni i njemu. Bio mi je prezgodan, ali ponašala sam se kao da sam mu psihijatar. Uslijedili su pozivi i poruke, i ja sam polako počela popuštati. I tražiti opravdanja - “nisam ja kriva, kriv je on”. To što je zauzet čak mi se i svidjelo jer sam bila u “anti-relationship” fazi i nisam htjela polagati račune nikome. A svaki susret s njim bio je predivan.

Nakon pola godine našla sam dečka. Kad je saznao, reagirao je kao da sam ga prevarila! Prestali smo se viđati, ali kad smo se ponovno slučajno sreli, sve se nastavilo, ali sam, ovaj put, i ja sjedila na dvije stolice. Iskreno, imala sam osjećaj da varam njega, a ne dečka, jer su se s vremenom među nama pojavili osjećaji. Zbog posla sam se preselila u drugi grad, ali još nisam prekinula ni s njim ni s dečkom... Pokušavali smo završiti puno puta, ali sve se vrati na staro čim se vidimo. Jako mi je stalo do njega, i kad sam s njim, druga sam osoba. (Višnja)

Cosmo poruka: Gospodin Savršeni je u tri godine veze imao  36 mjeseci da odluči što želi. A i vi!


Epizoda 3: Dobila sam što sam htjela

Božić do-la-zi

Mnoge od nas drže se onoga “ako je zauzet - nije oduzet” pa se onda još i zaljubimo. Nije to bila ljubav na prvi pogled, ali strast je. Iskre su frcale na sve strane, ali kako sam friško prekinula s voljenim, ustuknula sam. Mislila sam - odustat će, ne zbog mog kukavičkog ponašanja, koliko zbog činjenice da ima ženu, dvoje djece, i da je 15 godina stariji od mene... Ali u najboljim  godinama i - bezobrazno zgodan. Tako sam razmišljala kad ga nije bilo, a čim bi se pojavio - pobjegla bih!  Puna tri mjeseca pustila sam ga da se trudi. Da me uvjerava kako ne želi blesavu avanturu, da sa ženom odavno ne živi, da su papiri za razvod gotovi, samo ih ona treba potpisati. Napokon sam popustila; odveo me na večeru, pred mene stavio kutijicu u obliku srca, a u njoj narukvica koju sam jednom spomenula u razgovoru.

Osvojio me - ne darom, nego time što je pokazao da obraća pozornost na svaku sitnicu. Mogla sam se vratiti u svoj grad samo s jednom mišlju - imam muškarca kakvog bi svaka poželjela, što će mi više?! Došao je već za tjedan dana, pa za dva tjedna, pa opet, i opet, i opet... do Božića. E, tu, drage moje, sve igre prestaju. Pustite Uskrse, nove godine i sve ostale blagdane, Božić je ono što se računa. Iznenadila sam samu sebe pustivši par suza. U tih pet mjeseci koliko je ta “veza” trajala, uvjeravala sam se da mu trebam vjerovati, da će biti nešto od toga, a s druge strane, znala sam da je to sve jedna velika, velika laž, i jedino što je bilo iskreno u tome bila je požuda.
Jesam li spomenula upoznavanje s obitelji?! A to je, kao, početak svake ozbiljne veze... Božić je prošao, moja veza na daljinu još je trajala... “kavaliri” nikad ne prekidaju prvi. A kad sam napokon ja to učinila, pao mi je kamen sa srca, a vjerujem i njemu! Najodraslija stvar koju smo napravili u toj vezi bio je upravo prekid. Trebam li uopće reći da njegova žena još nosi njegovo prezime? (Renata)

Cosmo poruka: Vi ne tražite ništa, a dajete sve. Pa zašto bi oni prekidali takvu vezu?!


Bez kajanja

Oduvijek sam ga htjela “probati”. Nisam se osjećala kao “druga”. U tom trenutku, u vremenu i prostoru, mi smo si bili prvi, a drugi su bili svi ostali. I danas se svega sjećam sa smiješkom. Dijelimo malu tajnu, uspomene na dane uzbuđenja i užitka koje se ne tiču nikoga osim nas. Bolje je žaliti zbog nečega što si učinio nego zbog nečega što si htio, ali si propustio. (Jasminka)


Opet dišem

Trajalo je samo par mjeseci: znala sam da “tu nema kruha”, no svejedno nisam odustajala. Bio je zauzet, a ja zaljubljena. Bio mi je zabranjeno voće, afrodizijak. Nisam mogla spavati, jesti, kad bih hodala ulicom, pogledom sam tražila njega. Bio je moja opsesija, kao kockaru kocka. Mrzila sam svaki centimetar svoga tijela, a opet, toliko mi je bila potrebna njegova laž.
“Toneš, uništavaš se, zašto to radiš?” rekla mi je prijateljica jednog dana. Shvatila sam da ne želim trpjeti tu strašnu bol zbog osobe koja me zapravo ne voli i emocionalno manipulira sa mnom. Odbila sam biti druga, treća, deseta... Taj osjećaj pobjede, tu slobodu, čista pluća, nitko ne može shvatiti. Konačno sam izbrisala broj iz mobitela i pružila si šansu za normalan život. (Irena)

Cosmo poruka: Ljubavnici su posebna sorta: “kupuju” vas sitnicama, pažnjom, stvarajući iluziju da to što imate nema nitko drugi. U stvarnosti se to zove emocionalna manipulacija


Epizoda 4: Glas razuma

Prve nisu glupe

“Ljudi se zaljube, pa što!” reći će one koje odobravaju preljube i vole tuđe muževe i dečke. Ja sam svom dečku prva i on je tip dečka koji je odan. I nije me strah da bi me mogao prevariti, strah me jer znam da postoje žene kojima ništa ne znači kad im muškarac kaže da je oženjen ili zauzet. Ako im je šarmantan, ako osjete dašak flerta - nema veze što je oženjen! Mislim da svaka žena koja se udala samo zato što joj je “došlo vrijeme” može očekivati da će se jednog dana nositi s muževim ljubavnicama.

Ako je brak nastao iz ljubavi i ako su partneri toliko razumni da će priznati jedno drugome da se više ne vole ili da su našli bolju/boljeg, onda nema problema. Svaka žena može prepoznati ima li joj muž ili dečko drugu! Ne zavaravajte se time da su one glupe, a vi pametne! Ako ste vi druga žena, jedino što se morate upitati jest: zašto niste prva? Osobno nikad ne bih bila druga žena, a osobito mi je gadljiva pomisao da bih mogla razoriti nečiju obitelj. (Nada)


Druga i jedina

Biti druga ne znači da frajer baš mora imati prvu. Frajeru možete biti jedina, a da ste mu opet druga. Jer on čeka svoju prvu i pravu, a s vama se zabavlja u međuvremenu. Ili je svjestan da ne može naći bolje, a vi ste mu najbolje (jer je bez love, do grla u kreditima, star, naporan, neuspješan, sjeban). I eto, iako niste žena njegovih snova, ipak je dobio na lutriji jer je naišao na dovoljno naivnu koja pije njegove štoseve. Eto, na neki način sam bila druga. Jesam li ga voljela? Sad sam svjesna da to nije ljubav. Jer ne vjerujem da mogu istinski voljeti muškarca koji nije čovjek. Što sam voljela? Svoj vlastiti osjećaj zaljubljenosti, uz ogromnu količinu mašte koja mi je bila potrebna da stvorim sliku čovjeka kojeg sam htjela gledati.

Kako sam prekinula? Tada sam još imala 28 i nisam uspjela iz prvog puta jer mi je nakon prekida nedostajao osjećaj neke posebnosti koji uvijek imam potrebu stvarati. Napokon me stvarno umorilo biti s osobom koja me tretira kao usputni doživljaj. I jednostavno sam rekla: ćao! Ključno je nakon toga ne viđati ga ili svesti to viđanje na što je moguće manju mjeru. Više nikad ne bih to ponovila, ni u slučaju da mi je stalo jedino do seksa, jer takva stvar za žensku dušu ne postoji (bar ne u potpunosti, uvijek su prisutni osjećaji, a onda nastupe oni manje vrijednosti). život treba živjeti svakodnevno, a ne svaki drugi vikend. (Josipa)

Cosmo poruka: Biti druga znači imati deficit samopouzdanja i suficit mašte


A kad si treća, četvrta...

Nijedna žena koja je sebi na prvom mjestu neće dopustiti da njemu bude druga. Ili: svaka žena koja dopusti da muškarcu bude druga zapravo i ne zaslužuje bolju poziciju jer, osim što je samu sebe dovela u takvu situaciju, istodobno ugrožava tuđi brak i vezu, a na ruševinama stare  nikad se nije izgradila nova, stabilna kuća.

Ja bih se zapitala kakav je taj čovjek koji pristaje na vezu sa mnom ako već ima nekoga i tko mi garantira da, ako ja jednog dana zauzmem prvo mjesto, neće doći neka “druga druga”? Ako si frajer, onda završi jedno poglavlje prije nego što počneš drugo, a ako nisi, onda me i ne zanimaš. Većini je lakše zavaravati i sebe i druge nego postupiti kako treba.

Ne mogu reći da nikad nisam bila u situaciji da me privukao netko tko je u “neraskidivoj vezi ili braku”. Ali uvijek dođe trenutak kad ti se “razbistri” i kad svjesno možeš odlučiti hoćeš li pristati na to ili nećeš. I nadam se da neću. A, opet, možda je bolje biti druga nego četvrta, što je često slučaj u mojoj vezi. Doduše, prva tri mjesta ne zauzimaju žene, nego neki drugi ljudi i aktivnosti zbog čega često ne “dođem na red”. Čini se da ni ja nisam pametna koliko mislim da jesam. (Maša)

Cosmo poruka: U nekom trenutku se moramo zapitati − kakva je to ljubav zbog koje moram upropastiti vlastiti život


Epizoda 5: Neočekivani obrat

Kad je suđeno

On je bio jedan od frajera u gradu, poznati glazbenik, miljenik žena, zgodan, šarmantan i... zabranjen (oženjen)! Bili smo u istoj ekipi koja je redovno feštala svaki vikend. Privukao me odmah, ali sam sama sebi govorila “nema tu sreće”...

I onda je počelo, prvo pozivi na kave, pa SMS poruke... Na sve to sam pokušala ostati hladna, ali nešto me tako jako vuklo njemu. Naposljetku sam popustila tom šarmu i zavođenju, vozio me kući vikendom iz grada. Tako je počela naša tajna priča.
Nikad se u životu nisam tako osjećala, nikad me nitko nije tako ljubio, nikad me nitko nije tako volio, nikad mi nitko nije napisao takve stihove. No iako sam ga snažno zavoljela, nakon nekog vremena odlučila sam to prekinuti jer me mučila grižnja savjesti. Osjećala sam se tako krivom. A i bilo mi je prestrašno svaki put kad bi išao doma k njoj. Izjedala me ljubomora. Pokušali smo prekinuti, ali su to i meni i njemu bili najteži trenuci u životu.

Nakon nekog vremena nazvao me i rekao da je podnio zahtjev za razvod braka, da nas dvoje jednostavno moramo biti skupa. Koliko sam ga god htjela za sebe, odgovarala sam ga od toga, nisam željela biti krivac za raspad jednog braka. No on je bio uporan... Ona ga je molila da je ne ostavlja, ali nije ju volio. I tu završava njena priča, a počinje moja. Kriva ili ne, on je moja ljubav, bio i ostao.

Danas je sedam godina kako smo skupa, živimo u prekrasnoj zajedničkoj kućici, nismo se još vjenčali, ali to je najmanje bitno, volimo se, nešto nas je spojilo i mislim da je sve baš tako trebalo biti. I tako ja postadoh prva! Zapravo, uvijek sam i bila... (Sofija)

Cosmo poruka: Ako je to doista ljubav, nijedna prepreka nije nesavladiva. Ali moraju se preskakati zajedno


Pa neka boli!

Sve je bilo savršeno dok nisam saznala poražavajuću informaciju: on je oženjen! Da sam znala, nikada se ne bih upustila u takvo nešto. Ali tada je već bilo prekasno. Zaljubili smo se i nisam znala koga bih krivila. Odjednom je sve postalo tako komplicirano. Nismo zaljubljeni par?! Sad smo ljubavnici? Ne, ja sam ljubavnica! Razmišljala sam o životu koji vodi dok nije sa mnom, o njegovoj ženi, pokušala se staviti u njenu poziciju. Kako bi meni bilo? Dugo smo razgovarali. Objasnio mi je da se ne trebam osjećati krivom jer nisam ja uništila njihov brak.
 
Preko dana je bilo još kako-tako podnošljivo: posao, prijatelji, vrijeme provedeno s njim. Ali, noći koje nismo provodili zajedno tako su mi teško padale. Borila sam se sa sobom. Ljubav i ljutnja, bijes i očaj, poniženje i nemoć miješali su se s ljubomorom. Pitala sam se imam li uopće pravo biti ljubomorna. Zaklinjao mi se da me voli, obećao da će se rastati i uvjeravao me da moram biti sigurna u sebe. Kako?! Previše sam se bojala razočaranja - toliko da me bilo strah i vjerovati. Jer, ne boli ljubav, već naša očekivanja.

I tako sam nakon šest mjeseci neizvjesnosti dogurala predaleko da bih se predala. Pa neka boli! Jer vjerujem da je vrijedno. A kad sam počela vjerovati, dogodilo se čudo! Ispunio je obećanje. A ja sam prvi put u svom životu vidjela sebe kao nekoga kome je namijenjeno nešto malo više od ukradenog vremena. A ta me mogućnost oslobodila, uzbudila i nasmrt prestrašila... On je sada moj suprug, imamo prekrasnu curicu. Kad ih vidim zajedno, znam da postoje rizici koji se isplate. Ali je teško, gotovo nemoguće, procijeniti koji su to. (Linda)

izvor: Cosmo

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info