tonimir

1

Broj Merlina

Lanjski i preklanjski božićni broj su na: www.tonimir.hr/NasaGospa43.pdf i www.tonimir.hr/NasaGospa41.pdf Svi članci člana tonimir
Član tonimir

Upisao:

tonimir

PSALAM DJETETA, KOJE JE NAŠLO SREĆU

PSALAM DJETETA, KOJE JE NAŠLO SREĆU „O čemu god Kupareo pjevao, njegovo je pjesništvo neodvojivo od vjere. Vrlo je dalek pučkoj pobožnosti, religijskoj sentimentalnosti ili neobvezatnosti, ali smisao svemu ipak podaruje duboka i sveobuhvatna vjera“ (Željko Kliment). Zato je fr. Rajmund dio svakodnevnice mnogih hrvatskih vjernika dok promišljaju njegove psalme.
Član tonimir

Upisao:

tonimir

Životni poučak Erazma Roterdamskog za djecu i odrasle

Životni poučak Erazma Roterdamskog za djecu i odrasle Ne koriste se ljudi oduvijek prezimena. To je prilična nov običaj u povijesti europske kulture. Nekada se uz ime osobe jednostavno nalazio pridjev grada ili mjesto odakle je netko potekao ili u kojem je umro. Tako je dječak Erazmo kad je odrastao i postao slavan dobio pridjev prema gradu u kojem se rodio – Rotterdamu pa je u našim udžbenicima poznat kao Erazmo Roterdamski.
Član tonimir

Upisao:

tonimir

Baš dobro da je tako!

Baš dobro da je tako! Vjerojatno je svakom čovjeku, kada zađe u neke zrelije godine, zanimljivo promatrati sama sebe i svoj stav prema vlastitoj ambicioznosti. Vjerojatno svakom uhu, bez obzira na godine i na mogućnost nekog objektivnog postignuća, godi kad ga netko hvali, ali kao da s vremenom to postaje sve manje i manje bitno, jednako kao i činjenica da počinješ shvaćati kako je ambicioznost jedna obična iluzija koju ni sam ne možeš definirati i tu činjenicu počinješ dobro prihvaćati.
Član tonimir

Upisao:

tonimir

Katolik sam i volim Harryja Pottera

Katolik sam i volim Harryja Pottera Crkva (neke njezine strukture, točnije) je nastupila vrlo oštro. Sjećam se s kakvom smo nevjericom slušali o javnim spaljivanjima knjiga koje su provele neke izrazito konzervativne zajednice u Americi. Temeljna zamjerka bila je ta “da Crkva ne razlikuje između bijele i crne magije, dok se u djeci nastoji pobuditi osjećaj da je magija ispravna i nešto prihvatljivo”. Najpoznatiji vatikanski egzorcist Gabriele Amorth bio je poprilično žestok proglasivši Harryja gotovo pa doslovno “sotoninim proizvodom”, a čak se i cijenjeni kršćanski pisac Michael D. O’Brien oborio na serijal s pričama o “novom poganstvu” i “ratu za duše naše djece”.
Član tonimir

Upisao:

tonimir

Ja sam djevojka sa sela…

Ja sam djevojka sa sela… Ne, ne pada mi na pamet pjevati, a niti vama to ne preporučam. Danas je, recimo,Međunarodni dan žena sa sela. (Tko li samo izmišljava sve te dane?) Kakva je to sad ‘žena sa sela’? Pa zar nisu sve žene živjele one u gradu ili selu slične? Imaju dvije noge, dvije ruke… živjela ovdje ili ondje – žena je.
Član tonimir

Upisao:

tonimir

Uskrsna poruka gradu Rimu i svijetu pape Franje, 20. travnja 2014.

Uskrsna poruka gradu Rimu i svijetu pape Franje, 20. travnja 2014. U svakoj ljudskoj situaciji, označenoj krhkošću, grijehom i smrću, radosna vijest nije tek puka riječ, nego je svjedočanstvo bezuvjetne i vjerne ljubavi: to znači izaći iz sebe i izaći ususret drugome, biti blizu onomu koji je ranjen životom i dijeliti svoja dobra s onim kojem nedostaje i ono najpotrebnije, ostati uz onoga koji je bolestan ili star ili isključen... "Dođite i vidite!".
Član tonimir

Upisao:

tonimir

Sto nam to radi ministar obrazovanja?

Pišite svojim zastupnicima u Sabor, ovo miriše na krupnu aferu u kojoj bi moglo biti posla i za policiju, i za Državno odvjetništvo i za Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja, neka utvrde treba li prvo donijeti provedbene propise ili „nove udžbenike“, neka utvrde da nije bilo odavanja povlaštenih informacija i da javna rasprava nije obična farsa!
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

SNOVI

TERAPIJE

METODE

TEHNIKE

MAGAZIN

MAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuMAGIFON - Životne promjene, sudbinaPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I Ching

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info