Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član dzorko

Upisao:

dzorko

OBJAVLJENO:

PROČITANO

723

PUTA

OD 14.01.2018.

ŠTO SVI ŽELIMO i ŠTO ČINIMO

ŠTO SVI ŽELIMO i ŠTO ČINIMO
Svi želimo čistu, pitku vodu. Svi želimo cisti zrak, ugodnu atmosferu. Svi želimo stabilnu klimu. Svi želimo mir i nenasilnost. Svi želimo uzivati u šetnji šumom. Medjutim, što činimo da bismo imali, ili točnije, da bismo zavrijedili uživati u tome što želimo? Što činimo svaki od nas pojedinačno i kao kolektivitet?

VODA je jedan od temeljnih životnih preduvjeta. Bez vode život nije moguć. Svi želimo čistu, pitku vodu.

 

ZNAMO li da je glavni potrošač vode industrija mesa? Da, po podacima obuhvatnih znanstvenih studija pod okriljem UN-a (FAO), industrija mesa (farme, klaonice, prerada mesa) najviše troši pitke vode. I k tome posredno (tretiranje tala kemijskim sredstvima) ugrožava podzemne vodotokove.

 

ŠUME su izvor kisika, pluća ovoga planeta. Sume osiguravaju za život povoljnu atmosferu. Uz to, štite tlo od erozije. Svi želimo čisti zrak. Svi želimo uživati u šumskome ozonu.

 

ZNAMO li da je industrija mesa odgovorna za 70% krčenih šuma? Da, po podacima FAO-a, radi širenja novih tala za uzgoj žitarica za prehranu životinja na farmama, šume se sve više i sve brže sijeku i krče, s obzirom da stara tla ubrzano se iscrpljuju, postaju jalova i erodiraju. Staklenički plinovi su glavni uzrok ubrzanoga otapanja ledenjaka i dramatičnih klimatskih promjena. Svi želimo stabilnu i ugodnu klimu.

 

ZNAMO li da industrija mesa generira najviše stakleničkih plinova, više od svih prometala na svijetu zajedno? Da, i to su rezultati obuhvatnih studija. Za mnoge iznenađujući rezultati, zar ne?

 

SVI želimo mir i nenasilnost.

 

ZNAMO li da samo na farmama svake godine biva ubijano samo krupnih životinja više od 50-tak milijardi? Prethodno neopisivo traumatiziranih i napaćenih. Farme za uzgoj životinja su glavni izvor zasićenja ozračja nasiljem i agresijom.

 

OZRAČJE ZASIĆENO NASILJEM neminovno djeluje i na ljude. Vraća se poput bumeranga. Dovoljna je mala iskra da izazove eksploziju nasilja. Ne vjerujete? Pogledajte malo uokolo. SVI želimo dovoljno hrane.

 

ZNAMO li da se s iste jedinice zemljišne površine može prehraniti 20 (dvadeset) puta više ljudi, ako se ta jedinica površine zemlje NE rabi za "proizvodnju" mesa nego za prehranu ljudi? Podsjetili smo se što svi želimo. Spoznali smo što u svome neznanju činimo. Što ćete SADA, kada znate, izabrati učiniti? Čega se bojite? Prestrašili su vas da ćete se bez mesa razboljeti? Da je meso prijeko potrebni izvor proteina, esencijalnih aminokiselina, vitamina B12, željeza? Sasvim netočno i neistinito. Studije pokazuju da se znatno češće razbolijevaju mesojedi. Bojite se ostaviti pogrešne navike? Bojite se promjene i do posljednjega trenutka odgađate? Što više odgađate, cijena bi, za sve, mogla biti veća.

 

VODE definitivno ponestaje.

 

ŠUME definitivno nestaju. Globalno zatopljenje je sveprisutno i razorno. Pojedinačnim izborom možemo pokazati da nam je stalo. Jedenje mesa je simptom neznanja i zasjenjene svijesti. Simptom niske razine svijesti, znak uskogrudnosti. Svi velikani Zapada su na to upozoravali. Od Sokrata i Pitagore, preko Leonarda, Newtona i Darwina, do Einsteina, Edisona i Tesle i mnogih drugih. Čin nejedenja mesa mogao bi odigrati ulogu "detonatora" u razvoju svijesti, njenom proširenju i pročišćenju. Nije li to bolje nego odgađati promjenu, i potom se suočiti s katastrofom? Izaberite činiti ono što nam osigurava opstanak. Zaslužite uživati u onome što želite. Svi želimo mir i nenasilnost, čistu vodu, zrak, tlo, šume.

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 04.04.2009. 21:51h

  Član taraMerlin4 Stremimo jednostavnom životu u ritmu smjene godišnjih doba!
 • 04.04.2009. 21:54h

  Član vajranMerlin5 podržavam... neka bude blagoslovljena majka zemlja i svi njeni plodovi i stvorenja ...
 • 04.04.2009. 22:11h

  Član gemini1Merlin3 Pažljivo s otpadom - kompost, papir u kontejnere, ne odbacujmo ništa uokolo ... Uostalom sretna je okolnost da plastične boce prodajemo. Moj labrador ih skuplja također.
 • 04.04.2009. 22:13h

  Član tigrusMerlin3 Čovjekov ego je velik, kako u mišljenju da može gospodariti zemljom i uništavati je po volji bez posljedica, ali i u mišljenju da zemlja treba pomoć čovjeka da bi se zaštitila i opstala! Kao geolog znam da se klima mijenjala tisućama puta tijekom geološke povijesti, mnogo prije nego je čovjeka bilo... to je ritam prirode. Gdje su danas pustinje nekad su bile vode i šume, gdje su danas polja nekad je bila pustinja, gdje su danas prašume nekad su postojali drevni gradovi i poljane... Priroda diše svojim ritmom... Životinjske i biljne vrste izumiru milijunima godina, i prije nego je čovjek došao, izumiru i danas - čemu onda panika??? Čovjekov ego i strah za vlastitu guzicu tjera na zabrinutost. Priroda je nad nama, dragi moji, i ne treba našu pomoć... treba samo ljubav, ali može i bez nje! Ne volim dizače panike... ako čovjek ne pazi, uništit će sebe, priroda će ga nadživjeti! Pa onda nemojmo pričati priče o prirodoljublju kad se iza krije strah za vlastiti opstanak!
 • 04.04.2009. 23:02h

  Član vajranMerlin5 tigrus, pomiješao si ovce i novce... priroda diše svojim ritmom. uvijek je disala. vrste su izumirale i pustinje su se stvarale. ali se nikada nad prirodom nije bludničilo ni pljuvalo po njoj kao danas... to je ono protuprirodno.... a da nam je priroda potrebna za opstanak, pa naravno da je...
 • 04.04.2009. 23:04h

  Član vajranMerlin5 nejedenje mesa je nešto drugo... :)
 • 04.04.2009. 23:06h

  Član vajranMerlin5 čovjek navlači vodu na svoj mlin... u skladu je sa ljudskom naravi... prirodom.
 • 04.04.2009. 23:11h

  Član vajranMerlin5 narav, priroda ćud.... ćaknut... kaže maja da smo svi pomalo ćaknuti... zbog ćakri...
 • 04.04.2009. 23:12h

  Član vajranMerlin5 u svom članku o ćakrama ili čakrama....
 • 04.04.2009. 23:13h

  Član vajranMerlin5 na poslijetku... predmet se ipak zove priroda i društvo... pomalo ćaknuto ali ipak....
 • 04.04.2009. 23:14h

  Član tigrusMerlin3 Misliš? Znaš li da se pojavom zelenih algi počeo stvarati kisik koji je totalno uništio prethodne aerobne oblike života za koje je kisik bio otrov! Te alge su bludničile i pljuvale po svemu što je dotad bilo, i potpuno promijenile ekosistem. Naravno, mi danas imamo koristi od toga, jer se kasnije život prilagodio novim uvjetima. Što je s najezdama skakavaca koji opustoše kilometre i kilometre kvadratne polja i ljetine, da skapavaju ne samo ljudi već i životinje? To nije bludničenje i pljuvanje? Ili kada eruptira supervulkan, sprži sve unaokolo, pokrije pepelom, ubije sve pokretno i nepokretno od života, izazove tsunamije, pepelom i sumporom zatruje atmosferu, ohladi zemlju na nekoliko stupnjeva za nekoliko godina? Nije li i to bludničenje i pljuvanje? Ili se to ne računa jer nije to čovjek kojeg mrzimo, ne volimo, i nalazimo kolektivno svaki razlog da ga ne volimo, i da pljujemo po njemu? Prirodu treba čuvati! Ali mržnja prema čovjeku koja prati mnoge aktiviste je naprosto zapanjujuća! Samo primjećujem suženu svjesnost kod takvih priča, a stvarnost je mnogo mnogo šira, složenija, a i zanimljivija i sigurnija od uspjenjenih aktivista, prijatelja životinja (a mrzitelja čovjeka) i sličnih...
 • 04.04.2009. 23:14h

  Član vajranMerlin5 neka bog blagoslovi majku zemlju... sve njene plodove i stvorenja... pa i ona ćaknuta. neka bude radost...
 • 04.04.2009. 23:23h

  Član vajranMerlin5 kada eruptira vulkan, onda je to prirodni ritam. alge isto. i skakavci... ostalo je bludničenje nad zemljom i protuprirodno je.... otvorio si i temu čovjeka aktivista... sada je to već head & shoulders... 3 u 1 pa pjeni... prirodu treba čuvati... sam kažeš i to je to... odnos je u pitanju.... a svi odnosi se na kraju svedu na odnos prema sebi samom....
 • 04.04.2009. 23:26h

  Član vajranMerlin5 ...zbog sebe dakle, ne zbog prirode. jer ona će svakako preživjeti. a i mi sa njom... u nekom obliku.
 • 04.04.2009. 23:29h

  Član vajranMerlin5 dzorko, tigrus ti je dijagnosticirao suženu svijest... sada me baš zanima... je li u pitanju suženje svijesti ili obično navlačenje vode na vlastiti mlin... što jeste neka vrsta lopovluka... malenog doduše ,ali ipak....
 • 05.04.2009. 01:41h

  Član dzorkoMerlin2

  tigrus, vajran

  svi citirani podatci su iz višegodišnjih studija pod okriljem UN među autorima zastupljeni su i vodeći geolozi današnjice rezultati i zaključci nedvoumno ukazuju na štetni utjecaj ljudskoga djelovanja na globalni ekosustav među tim štetnim djelovanjima osobito se ističe mesna industrija (egzaktno odgovorna za 70 % posječenih šuma, više od 20 % svih stakleničkih plinova itd.) podatci o zasićenosti ozračja nasiljem su iz socioloških studija što se događa kada se pljune na nebo?
 • 05.04.2009. 09:05h

  Član vajranMerlin5 dzorko, ne zanimaju me studije i ono što one govore... obraćam pažnju samo na ono što mi intuicija govori... a govori mi da malo navlačiš vodu na svoj mlin... malo, malo... kada se pljune na nebo, ne događa se za nebo ništa značajnoga. to što si pljunuo, vrati ti se u čelenku. zbog prirodnih zakona... zakona gravitacije i tko zna čega sve još ne. dokazivog i nedokazivog. tigrus, u jednom se slažem sa tobom. mržnja prema čovjeku koja prati neke aktiviste je naprosto zapanjujuća... ekstremizam nikada nije donio ništa dobroga... sve se nekako vrti oko marketinga. marketing je efikasno sredstvo sa elementima magije koje za cilj ima povećanje nečijeg prosperiteta i životnog prostora. i neka su učenja marketing. neka druga su samo učenja. neka su mješavina... sve što radiš, sebi radiš... ta mi je sada nekako najbliža...sve što napraviš u odnosu je prema tebi kao i ti prema toj nekoj kreaciji... na to se nadovezuje ona... s kim si, takav si... a nekima sve jednostavno ide na jetricu...
 • 05.04.2009. 09:11h

  Član vajranMerlin5 ..ti kojima nešto ide na jetricu... ti će imati problem ako ga već nemaju... ako ništa više, jetrica će se transformirati u paštetu... zato: čuvajmo pluća zemlje ali i vlastitu jetricu.... neki to zovu zlatna sredina... drugi pak plivanje uz maticu... sada se otvara drugi problem. plivanje uz maticu unazađuje. monotono je. tu i tamo netko ugleda cvijetak na riječnoj obali i poželi ga dohvatiti... ali... ne ide jer nezna kako isplivati van matice. tada mu ta situacija popud vira nagrne na solarni splet... od raznih stvari i situacija možemo nagrbusiti... nema kraja. ovaj je život pravo minsko polje... nema krivih koraka i žurbe...
 • 05.04.2009. 09:13h

  Član vajranMerlin5 na kraju... nekoma nagrne iz guzice u glavu. drugima ne.
 • 05.04.2009. 09:16h

  Član vajranMerlin5 što svi želimo... da nam nagrne. ali što činimo... to je pitanje. pitanje kojemu prethodi jedno drugo pitanje, što činiti... tu je početak i kraj kruga.
 • 05.04.2009. 09:38h

  Član dzorkoMerlin2 postovani vajrane, hvala na trudu i poklonjenoj pozornosti ok, s merituma / srži se tema prebacuje na osobnu razinu meritum / srž jest: - u ime životinja koje bivaju mučene i ubijane od strane ljudi nema tko govoriti ako to ne učine ljudi sami - mučeći i ubijajući njih, ljudi muče i ubijaju prirodu i sebe na osobnoj razini, ako držiš da se radi o \"sitnom lopovluku\" (jer se \"navodi voda na svoj mlin\") ako primjećuješ \"mržnju prema čovjeku\" (koja prati \"zapjenjene aktiviste\") i ako je točno kao što navodiš da se \"svi odnosi svode na odnos prema sebi\" onda što odaslane kvalifikacije govore o pošiljatelju? koju svrhu odaslane kvalifikacije / poruke imaju? vajrane poštovani, još jednom hvala na lucidnim opaskama
 • 05.04.2009. 09:52h

  Član dzorkoMerlin2

  vajran

  da, što činiti, odgovor na to je početak i kraj kruga odgovor bi mogao biti: spoznati što je istina iz te spoznaje proizlazi odgovor na što činiti, kako ispravno djelovati ispravno djelovanje je izraz ljubavi ljubav donosi mir mir je nespojiv s nasilnošću / nasiljem istina, ispravnost, ljubav, mir, nenasilje samo to : ))
 • 05.04.2009. 12:27h

  Član vajranMerlin5 iza tvog teksta očitavam dobre energije i dobru namjeru. tekst sam po sebi, meni je donekle nebitan. bitno mi je kakva ga energija slijedi. što se mene tiče, sve je u redu... dalje, kada je zadovoljen uvjet dobre energije koja je odaslana, možemo se u nečemu i ne slagati a to podrazumijeva da je opet sve u najboljem redu.
 • 05.04.2009. 12:28h

  Član vajranMerlin5 ostajem kod svog prvog komentara.
 • 03.10.2011. 09:26h

  Član dzorkoMerlin2 ?MORALNA VELIČINA naroda mjeri se prema tome KAKO postupa prema ŽIVOTinjama? (Mahatma Gandhi)
 • 21.04.2018. 15:11h

  Član emilio-iiMerlin0

  A znate li vi......

  Znaš li ti da izgled vara!

  Naravno da znam ili u Potrošača povremeno a kod Marketinga uvijek!

  Ali znadeš li ti da če prije Žrtva oprostiti Krvniku nego što če Krvnik doči k Svijesti kao oličenje Samovažnosti ili ako je točno da če prije Deva kroz Uši nego "Bogataš" u Kraljevstvo!?

  .....na što je Tito mislio rekavši *Šta sve ovo znači*?

  htt ps://100posto.hr/news/posljednje-rijeci-marsala?utm_campaign=interal&utm_medium=floater&utm_source=jutarnji.hr

  &

  ht tps://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/foto-bicevanja-zbog-preljuba-i-homoseksualnosti-odsad-samo-u-zatvorenim-prostorima-ne-zelimo-da-snimke-stete-investicijama-i-turizmu/7265658/

  vs

  ht tp://www.portaloko.hr/clanak/video-greenpeace-barbike-unistavaju-sume-u-indoneziji/0/14142/

  P.S:U situaciji gdje svi žele Mir ali i nitko nije Miran..... velika je stvar i ne činiti ništa???

  Postoji i najvažniji sporedni problem na svijetu jer šta ako navijamo za Nogomet a igraju Dinamo i Hajduk..... tojest i pokupimo dvostruke batine??

SADRŽAJ UPISAO

Član dzorkoMerlin2 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana dzorko dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝

Napiši nešto, ostavi trag

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U PROSINCU...

PROSINAC...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Pokušao sam ponovo da sve upišem i dodam teksta i slika, ali ponovo isto - članak ode u objave.

  27.11.2022. 14:34h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Uf...ne znam šta se dešava...članak koji sam pisao, sam se prebaci na objavu.

  27.11.2022. 14:33h
 • Član bglavacbglavac

  DANAS JE DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA - bilo bi lijepo da svatko izmoli jednu molitvu za za stradale u domovinskom ratu!

  18.11.2022. 09:10h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Otpozdrav...

  17.11.2022. 19:53h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav....

  17.11.2022. 19:36h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  ♥♪♫♫♪♥❤️ ☕ ☕♥

  10.11.2022. 12:10h
 • Član vanessavanessa

  dobro veće netko reće, pa uteće....JA sam,ta bjegunica♥♪♫♫♪♥❤️ ☕ ☕

  05.11.2022. 16:51h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info