Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član borivoj

Upisao:

borivoj

OBJAVLJENO:

PROČITANO

490

PUTA

OD 14.01.2018.

MEDITATIVNA REALIZACIJA ŽELJE

MEDITATIVNA REALIZACIJA ŽELJE
KREIRAJ ŽELJU U MISLIMA, SUSPREGNI SE U REALIZACIJI ŽELJE I PRORADI NA NJENOJ REALIZACIJI SVIM SVOJIM BIĆEM - TI ČEŠ JU I REALIZIRATI NA OVAJ NAČIN
Spiritualnosti i osobnom razvoju, rastu duhovnog bica, u mnogo cemu potpomaze bilo koji vid meditacije. Upravo s toga meditacija predstavlja bitan faktor u spiritualnom razvoju svakog duhovnog bica.

Uz pomoc meditacije realiziramo => koncentraciju => misli + osjecaji.

Uz pomoc meditacije realiziramo => volju/snaga volje/=> kontrola + usmjerena mirnoca.

Snaga volje => usmjerena volja + koncentracija kroz meditaciju.

Sjediste volje je u "trecem oku". Fokusiranjem svijesti u nju, jacamo volju.

Unutarnja jasnoca volje => jasnoca rezonovanja + osjecaji.

Snazna afirmacija volje posjeduje snagu da nametne poslusnost podsvjesti.

Osjecaji moraju biti mirni/nikako nemirni ili nestrpljivi/. Kada osjecanje tece, ono je emocija. Emocije prenose osjecaje snage.

Proizvodi jakih osjecaja onoga sto se zeli, to je entuzijazam.

Razvijati treba postojanu snagu, uspjeh obavezno prate napori.

Uspjeh je ono sto netko postane, a ne ono sto netko postigne, procitaj moj tekst "Cilj je put sam".

Volja/zelja/ + energija => Put je ka ispunjenju.

Volja + energija + koncentracija + svjesnost => to su osjecaji srca.

Jaka volja => jak protok energije => manifestacija svijesti.

Za protok energije potrebna je vizualizacija pravca i jasnoca.

Energija tece mnogo snaznije kada mislimo o njenom protoku.

Sto je sira vizija, energija je snaznija.

Istina se opaza, ona je iznad nas, ona se ne kreira.

Beskrajna inteligencija => prosirena svijest => sirenje svijest u beskraj. Pri tom ne postoji niti nema mogucnosti skupljanja unutra.

Prosirena realnost => zivjeti s onim sto je dobro i za druge. Postati Jedno sa svim sto te okruzuje u interesu opceg dobra i sveprozimajuce istine i ljepote.

Osnovni zivotni impuls je sirenje ka spolja, sve sto prosiruje donosi radost.

Energija upotrebljena s radoscu i voljom ne iscrpljuje. Ona stvara jos vise energije.

Sluzenjem dobijamo: Spiritualnu snagu, borbenost, stjecemo moc volje, i energiju koja nam to sluzenje daje.

Ako se stalno i uporno usmjerava dusa prema gore, njegova ce se unutarnja osjetila na kraju otvoriti i razviti.

Tragacu, kad god si skrenuo sa staze Istine, ti si svim ljudskim bicima pljunuo u dusu.

Vizije nastaju kad ego vidi cinjenice na visim razinama prirode.

Spas nalazimo samo u promjeni sebe. Gnoza nas uci kuda vodi staza Slobode.

Gnoza je znanje i predstavlja osloboditeljsko znanje, to je direktno iskustvo Istine. Pod gnozu nitko nam ne moze prodati ono sto nije gnoza. Gnoza je u srzi svake religije, filozofije, spiritualnog sistema.

Dubina naseg bica jeste ZLATNI HRAM ISTINE

------------------------

Drugi korak: Zamislite si koordinatni sustav sa horizontalom i vertikalom, po obodu kruznica.
Po vertikali gore je sjever, dolje je jug.
Po horizontali ljevo je zapad a desno je istok.
U sijecistu horizontale i vertikale je centar/polaziste koordinatnog sustava i kruznice koja
rotira u smjeru kazaljke na satu.
 


Zamislite da:
---------------
SJEVER > predstavlja > "PROSTOR"
JUG > predstavlja > "VRIJEME"
ZAPAD > predstavlja > "OBLIK"
ISTOK > predstavlja > "SNAGU"


Vertikala u pravcu Sjever - Jug cini "STRUKTURU"
Ljeva strana horizontale od centra koo. sustava je "CJELOVITOST"
Desna strana od centra koo.sustava je "PREOBRAZENOST"

Ako smo na desnoj strani "SJEVEROISTOKA", idemo od PROSTORA ka SNAZI pojavit ce se "NESTAJANJE PROSTORA". Znaci da djelovanjem SNAGE u PROSTORU nastaje NESTAJANJE PROSTORA.

Ako smo na desnoj strani "JUGOISTOKA", idemo od VREMENA ka SNAZI pojavit ce e "OZIVLJAVANJE VREMENA". Znaci da djelovanjem SNAGE u VREMENU mi OZIVLJAVAMO VRIJEME.

Ako smo na ljevoj strani "SJEVEROZAPADA", idemo od PROSTORA ka OBLIKU pojavit ce se "POJAVLJIVANJE PROSTORA". Djelovanjem PROSTORA ka OBLIKU desava se POJAVLJIVANJE PROSTORA, ide se ka cijelovitosti i materijalizaciji.

Ako smo na ljevoj strani "JUGOZAPADA", idemo od VREMENA ka OBLIKU pojavit ce se "UMRTVLJAVANJE VREMENA". U VREMENU ako idemo ka OBLIKU, kroz cjelovitost pojavit ce se UMRTVLJAVANJE VREMENA idemo ka matareijalizaciji.

Sve gore navedeno predstavlja TRANSPERSONALNU SVIJEST.

U PROSTORU I VREMENU uz pomoc SNAGE koju posjedujem mogu manipulirati u podrucju PREOBRAZENOSTI, tako da NESTANEM/DEMATERIJALIZACIJU izvrsim i pojavivsi se OZIVLJAVANJEM VREMENA/U BUDUCNOSTI ILI PROSLOSTI sebe eksponiram na drugim dimenzijama prostora i vremena.

PROSTOR i VRIJEME ka OBLIKU vodi ka CJELOVITOSTI, UMRTVLJAVANJEM VREMENA ili POJAVLJIVANJEM PROSTORA, cinimo MATERIJALIZACIJU svega postojeceg.
---------------------------

Vjecna istina ne moze se saopciti obicnim jezikom, ona sluzi hermeticki ili simbolicki jezik, izrazajna sredstva su metafore i alegorije.

Meditativnim tehnikama omogucavamo pristup nesvesnim sadrzajima u svijest, njihovo prepoznavanje, prihvacanje i reintegracija u svijest.

Kljucni postupci koje bi vrijedilo uvaziti:

- Sjedni u centar zamisljene kruznice. Ja u pravilu uobicavam sjesti ili leci u pravcu Istoka.

- Udobno se smjestite.

- Opusteno mentalno udjite u "mozdani val tetha".

- Postanite kanal za dotok kozmicke energije, s ljubavlju u srcu odasiljite od sebe dalje u okolinu.

- Sirite ljubav, laganim udisajem i izdisajem iz srca.

- Dopustite da vas oplahne proces dotoka kozmicke energije.

- Za ono sto imate na umu realizirati: ideju, zelju, projekat u skoroj ili dalekoj buducnosti, fokusirajte se na tu zamisao i provodite je smisleno od zacetka do kraja. Veselite se u konacnici svom dostignuci i realiziranoj ideji u stvarnosti. Vi ste radosni i sretni, kao i vasi najblizi.

- Uzivajte u tome.

 
 
U Rijeci, 08.04.2004. Borivoj Bukva
 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 10.10.2008. 11:28h

  Član geminiMerlin4 Boro divan tekst. Izdvojit ću ga. Nadam se da ćeš kad stigneš ih još staviti. Hvala ti i puse tebi
 • 10.10.2008. 12:24h

  Član dinajaMerlin2 Uistinu poučan tekst.......sjedinih ga sa mojim razmišljanjima o realzaciji želja.....KONTEMPLACIJA je za mene do danas bio putk kojim sam pokušavala realizirati želje...... Sveti Augustin u svojim Ispovijestima prikazuje želje čovjeka kao vječno traženje nečega što ga trajno nadilazi, a to je želja za spoznajom istinske energije iz koje smo nastali. \"Jer si nas stvorio za sebe, i nemirno je srce naše dok se ne smiri u tebi.\" Augustin je otkrio da su želje zapravo poticaj koji dolazi iz najintimnijih vlakana psihičke strukture čovjeka. U svakom slučaju, uvijek su želje one koje pokreću. U svetom prostoru čovjeka se rađaju i nestaju tražeći životnu energiju. Sveti Bernard, koji nam je ostavio u nasljeđe svoju istinu da je iskusio Božju ljubav, uči nas što je žarka želja za spoznajom te energije i što je sjedinjenje s njom. Stoga on i može govoriti, s toliko jasnoće, o onim mističnim zarukama, o strastvenom traženju i o susretima koji rasvjetljuju, bude i preobražavaju. Prema sv. Katarini Sienskoj, ta energija je ona koja uzburkava u nama želju i tu želju pretvara u želju za sjedinjenjem s tom energijom. Ljudska je želja autentična kad je osoba ono što jest i ne odbija osobnu odgovornosti. Naša bit proizalazi iz te energije, mi živimo tu energiju i samo iz nje čovjek postiže ostvarenje svojih želja, svoju puninu. Evo dragi Borivoje ja već godinama tražim izvor te energije, da sa tog mjesta, mjesta istinskog rođenja, krenem misaono- osjetilno- osjećajnim fitnessom, kojim ću, možda jednoga dana, biti u stanju realizirati sve moje želje....... Još uvijek sam u traženju tog izvora iz kojeg izvire naša životna energija, energija koja iz trena u tren mijenja oblike, postaje tuga, strah, LJUBAV, vjerovanje, znatiželja, čuđenje....... a čovjek je uistinu najveće čuđenje u svijetu.........Slijedeći Šimićev stih, jer svaki čovjek je pjesnik svog života, ja postajem Diogenes i svijećom tražim čovjeka u sebi da bih mogla drugima ukazati taj čudesni put ka realizaciji želja.......... Na tom putu još uvijek nisam stigla do željenog cilja......ja još uvijek tražim........tvoj tekst će mi MOŽDA pomoći da brže stignem do tog davno željenog cilja.
 • 10.10.2008. 12:45h

  Član borivojMerlin3 hvala dragoj gemini i dinaji, boro hvala na komentarima... :-)))
 • 10.10.2008. 12:46h

  Član geminiMerlin4 Ovih dana sam u velikim gužvama, pa ne stižem uopće na Internet, a uskoro idem raditi, ali koristim priliku da pozdravim sve teozofe u HR.
 • 10.10.2008. 12:53h

  Član borivojMerlin3 hvala ti draga gemini na pozdravu upučenom nama teozofima u HR. eto, mičem se sa interneta, ovo plačam u contu u internet caffe-u. dobio sam za dva dana berbe grožđa sa narkomanom u istri 260,00 kn i sretan kako malo meni treba da bi bio sretan. pozdrav i pusa, boro
 • 10.10.2008. 12:58h

  Član geminiMerlin4 Borice imam danas stranke, ali te lijepo pozdravljam, i kažem ti da smo mi neki tako bogati da nam lova kao lova uopće nije važna. Isto sam bila bogata sa 10 kn u džepu kao i sa 100 tisuća. Zgrtanje uopće ne mogu shvatiti, jer kad jednom počnu nema kraja i uvijek su nezadovoljni. A Božja kazna će stići onima koji su loše mislili i radili u alternativi. Svatko dođe na svoje, samo treba vremena.
 • 10.10.2008. 13:01h

  Član borivojMerlin3 draga gemini, napisao sam na završetku \"metamorfoza istre i rijeke\", da sam švorc i bez love. našlo mi se 10 kn u đepu i ja idem gore raditi i stvarati, crtati...
 • 10.10.2008. 17:24h

  Član borivojMerlin3

  dinaja draga,

  realizirati svoju osobnost za života i točno znati što je to što tebi treba, samo su rijetki ti srećnici, koji su sebe pronašli. ja isto tako sebe iščem i dalje, nisam se još našao i kamo to pripadam,i s toga sam i dalje \"putnik na putu\"... :-)))
 • 20.10.2008. 17:21h

  Član antopejicMerlin1

  DUHOVNE TEHNIKE

  U MOLITVI PRICA COVEK SA BOGOM A U MDITACIJI PRICA BOG SA COVEKOM A KOD BIOMEDITACIJI DESAVAJU SE OBADVE STVARI.NAJ BITNIJE JE POZETIVNO MISLITITI ONDA SVE IDE POZETIVNO U NASEM ZIVOTU .MNOGI TRAZE STO KOMPLIKOVANIJE U MJESTO STO JEDNOSTAVNIJE. POSVEST NEZNA ZA SALU,TO ZNACI DA TREBAMO SAMO POZETIVNO MISLITI ISVE CE BITI U NAJ BOLJEM REDU. NEGATIVNO JE KAZATI DAJ MI SAMPON PROTIV OPADANJA KOSE NEGO TREBA KAZATI DAJTE MI SAMPON ZA ZDRAV KORE KOSE .RIJECI P R O T I V I RIJECI M O R A M TREBA IZBACITI IZ RECNIKA JER SU NEGATIVNE KAO I MNOGE DRUGE RIJECI .JER MI GRIJESIMO MISLJU RIJECJU DJELOM IPROPUSTOM .I ONDA SE PITAMO ZASTO NAM SE DESAVAJU NEGATIVNE STVARI.KAD NAM SE DESI NESTO NEGATIVNO ONDA TRAZIMO GRESKU KOD DRUGOG .SVAKA BOLEST JE NEKA OPOMENA ILI ZNAK DA SE PITAMO STA CINIM POGRESNO A STA TREBAM POCET CINITI POZETIVNO. NAJ JACE SU DUHOVNE TEH NIKE ,POZETIVNO MISLITI ,PRIHVATITI SITUACIJU U KOJOJ SE NALAZIMO I ZAMOLITI BOGA DA NAS OSLOBODI TOGA OPRASTATI MOLITI ZA OPROSTAJ I AKO NAM JE TAJ UCINIO I MOLITI BOGA DA NAM SVIMA OPROSTI ISAM SEBI OPROSTIT ALI KO TO RADI JER JE LAKSE DRUGOG OSUDITI.GRESKE TREBAMO KOD SEBE TRAZITI. IMA POSLOVICA KOJA KAZE ILI CU MENJATI SVE I CELI SVET ILI CU MENJATI SEBE KAD SEBE PROMENIMO ONDA CE SVE OKO NAS BITI POZETIVNI I SVI CEMO BITI ZDRAVI AMEN POZDRA ANTO
 • 20.10.2008. 18:40h

  Član nlandekaMerlin4 AMEN
 • 20.10.2008. 18:50h

  Član nlandekaMerlin4 Dragi Boro, pažljivo sam pročitala sve, nadam se da sam i ispravno shvatila. Upravo pripremam jedan novi projekt pa ću vizualizirat na kvalitetno rješavanje. Hvala. Ugodnu berbu ti želim!

SADRŽAJ UPISAO

Član borivojMerlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana borivoj dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

TRAVANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  Vanesa hvala za kavu :)

  06.04.2020. 19:06h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobra večer,dragi ljudi

  06.04.2020. 19:05h
 • Član vanessavanessa

  ☕️♥☕️♥☕️♥

  05.04.2020. 15:02h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima,cvjetnica neka vam donese mir i blagoslov

  05.04.2020. 09:43h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Sretnu nedjelju vam želim. Lp

  05.04.2020. 07:59h
 • Član vanessavanessa

  :))))))))))))))))))))))))))))

  03.04.2020. 15:37h
 • Član vanessavanessa

  ☕️♥☕️♥☕️♥☕️♥☕️♥☕️♥☕️♥♥*Lp♥*Lp♥*Lp♥*Lp♥*Lp♥*Lp♥*Lp

  03.04.2020. 15:36h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info