Član mystik

Upisao:

mystik

OBJAVLJENO:

PROČITANO

383

PUTA

OD 14.01.2018.

STRAH I PREVAZILAZENJE STRAHA

STRAH I PREVAZILAZENJE STRAHA
STRAH je covjekov najveci neprijatelj. Strah uvije stoji iza neuspjeha,bolesti i losih medjuljudskih odnosa.Strah je MISAO U UMU, dakle covjek se boji sopstvenih misli.

    Milioni ljudi se plase zivota,drugih ljudi, buducnosti,starosti, smrti..Vecina nasih strahova nema realnu podlogu.

R.V.Emerson,cuveni filozof i pjesnik, jednom prilikom je rekao:"Ucinite upravo ono cega se plasite i strah ce zacijelo umrijeti".J.Marphy nam na temu

PREVAZILAZENJE TREME

prica o jednoj nadarenoj pjevacici, koja je dobila poziv na audiciju.Veoma se obradovala, ali je imala losa iskustva.Prethodnih par pokusaja nije uspjelo, jer je imala uzasnu tremu.Imala je dobar glas, ali je bila sigurna da ce je,kad na nju dodje red da nastupi, obuzeti trema.PODSVIJEST STRAH  shvata kao ZAHTJEV, NAREDBU I postupa u skladu s njom,proizvodeci odgovarajuce ISKUSTVO.Na prethodnim audicijama pjevala je uvijek pogresno,a uzrok tome je nevoljna autosugestija, odnosno emocionalizovana i subjektivizovana MISAO STRAHA.

UPUTA ZA PREVAZILAZENJE TREME bila je savladavanje sljedece tehnike:tri puta dnevno bi se izdvojila u posebnu prostoriju, udobno smjestila u naslonjac,opustila i zatvorila oci.Pokusala bi da UMIRI SVOJE MISLI.Pri fizickoj nepokrtnosti, DUH POSTAJE PODLOZNIJI SUGESTIJI.Sugestiji STRAHA SUPROTSTAVILA je sljedecu tvrdnju:

"JA DIVNO PJEVAM,SMIREN SAM,URAVNOTEZENA, SPOKOJNA I SAMOPOUZDANA".

Rijeci je ponavljala lagano, cvrsto i tiho s ubjedjenjem, deset puta tokom svake seanse.Imala je tri "seanse" dnevno i jos jednu, neposredno pred odlazak na pocinak. Krajem sedmice uspjela je da potpuno savlada strah, unese spokojstvo u svoj duh i uspjesno prodje audiciju.

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 14.09.2008. 18:15h

  Član iridaMerlin24 MAGIER, MOLIM TE ZADNJI KORAK: NAKON OBJAVE; ČLANAK JE UPISAN IDI U; RADNI TEKSTOVI I KLIKNI NA; O B J A V I!
 • 14.09.2008. 18:26h

  Član vajranMerlin3 strah je moj najbolji prijatelj. jedino me on moze sprijeciti.... i kada bih ucinio upravo ono cega se plasim da bih ubio strahove, kako kaze jako pametni neki emerson filozof, bila bi to najveca katastrofa...
 • 14.09.2008. 19:02h

  Član mystikMerlin1

  iridi

  sorry,potrudicu se
 • 14.09.2008. 19:04h

  Član dinajaMerlin2 Već u samom žargonskom jeziku se vidi kako se strah može prikazati masivno u tjelesnim simptomima (?on sav drhti od straha?, ?znoj je obljeva od straha?, ?strah mu krade san?, ?srce mu od straha pobjeglo u gaće?,?poč elo mu se mantati i dobio je mučninu od straha?,?od straha su joj koljena poklekla?,?bila je kao nepokretna, ostala bez zraka?,?imao je prpu?,?strah joj se uvukla u kosti?od straha joj glas zataio?) Tko nije voljan spoznati ove povezanosti te se da na liječenje zbog ?nervoze?, ?neopravdanog oblivanja u znoju?,?nesanice?,?srčanih poteskoća?, ?vrtoglavice?,?slabost u zglobovima?, (?sveopće malaksavost i iscrpljenost?), glavobolje odnosno napetosti u zatiljku?,?govorni problema? nedostatka zraka? ili ?proljevi? taj se suočava odnosno radi na posljedicama a ne na uzrocima. Time počimlje, moguće je, istodobno jedna duga i nepoželjna karijera bolestiju. Preporuka: dajte se temeljito pregledati od strane vašeg kućnog liječnika. Ukoliko vam kućni liječnik podvrdi da ste ?tjelesno zdravi? trbali bih ste akceptirati da prije svega patite od straha. Posmatrajte vaše tjelesne simptome nakon toga kao signale straha. Simptomi straha se uglavnom baziraju na privremenom porastu ?štresnih hormona? (adrenalin) u krvi. Nebazirajte se samo na odklanjanju simptoma, Besmisleno je!.Uostalom, čovjek nemože izgasit požar nataj nacin što isključi alarmnu sirenu za požar. Strah prihvatiti a ipak djelovati znaćiprevazići bespomoćnost Prihvatite strah i paniku. Neborite se protiv straha odnosno nesuzbijate ju. Uprotivnom, dopustite joj da se iživi, izbjesni (kao dijete puno prkosa). Izkoristite vašu energiju radije u djelovnje i to nataj način što se svijesno upuštate uz stalno ponavljanje u situacije koje izazivaju strah. Uvjerite se u to, da od strane vas najvjerojatnije umišljene katastrofe se ne pojavljuju, nego uprotivnom: riječ je više o suprotnom slučaju. Korak po korak strah gubi na intezitetu, a vaše samopouzdanje sve više i više raste. Čovjek nemože strah govorom izbrisati, njoj se čovjek mora oduprijeti. Na kraju krajeva, manje će te se plašiti savladati strah, neće te je trajno vucariti sa sobom i neće te imati osjećaj trajne nemoći odnosno nesposobnosti. Tko se svojim strahovima suprostavi osjetiti će iznova svoju energiju i postati će pri djelovanju i odlučivanju mnogo slobodniji. Svaki puta kada se čovjek uspješno upusti u jedan novi riziko istodobno širi svoj slobodni prostor za djelovanje. Tko medjutim bježi ili izbjegava strašive situacije imati će sljedeći put još više straha. Izbjegavanje okončava strah doduše istovremeno, nomedjutim čovjek nemože nataj način saznati koliko je ta ista strah u stvarnosti neopasna. Na kraju krajeva javlja se sve veća vjerojatnost da se strah proširuje na sve šira područja.
 • 14.09.2008. 19:34h

  Član vajranMerlin3 dinaja, jesi li to ti... vec sam se usrao od straha (nedostaje ti gore) da te vise nece biti...
 • 14.09.2008. 19:41h

  Član dinajaMerlin2 strah je zdrav...... razlike su kako se on kod nekih izražava.....lupanje srca, znojenje, klecanje koljena........a eto kod tebe sranjem......dobro je to .znači da ti amagdila...bademska jezgra u mozgu doista dobro funkcioniro.......kada ona odkaže poslušnost ili prestane funkcionirati...čovjek više ne osjeća strah....a to je jako opasno po život....toliko od mene tebi...nadam se da si se do sada uspio oprati i uspostaviti ponovo fizičku higijenu............
 • 14.09.2008. 19:52h

  Član vajranMerlin3 ...a tako sam se obradovao... ma ne.. to nije ona.. ako je to ona, ja sam pop.. idem oprati ono sto je propustila napisati u komentaru.. sve je nabrojala osim onog u narodu najcesce spominjanog.. onda je nadopunim i eto ti..
 • 14.09.2008. 20:07h

  Član dinajaMerlin2 Ona, samo pustolov pred vratima sna sa žudnjom dočekiva sutone, sa željom da još samo jednom, pa još jednom vidi kako ljubav za nju oblaći svoju ljubićastu haljinu i da je oslobodi od strahova....... strah je krvnik snova...mislila je.........ali on je vitez života...........zaključila je .........ona se odlučila za viteza, mušketira........jedan za sve svi za jednoga......... ONA dotaknu strah i u zagrljaju s njim prestade biti samo pustolov pred vratima sna.........strah, vitez, mušketir...branioc njena života, postade njen saveznik i uvede je u vrijeme istiskog postojanja........
 • 14.09.2008. 20:17h

  Član vajranMerlin3 e to jeste dinaja... volim te takvu...
 • 14.09.2008. 20:54h

  Član vajranMerlin3 tu nesto nije u redu.. dva komentara, dvije osobe...
 • 14.09.2008. 21:15h

  Član kajaMerlin4 STRAH !!! Ja nevolim strah. Strah je moj jedini neprijatelj. Ne razumijem što to Vajran i Dinaja govore o strahu kao najboljem prijatelju i da je on zdrav..... Divim se čovjeku koji u današnje vrijeme ludila, gdje opasnosti vrebaju na svakom koraku, može reči da ga nije strah a nema nikakvog oslonca na Nekoga tko je moćan garantirati da će SVE biti dobro, ..i može se osloniti samo na svoje sopstvene snage. Ja, bez svemoguće stalne zaštite i Božjeg prisustva uvijek i neprekidno, nemogu si zamisliti moje hodanje i bivanje u ovom opasnom Svijetu . Jedino sa prisustvom Njegove moćnosti u meni, mogu prebivati u dubokom miru,radosti , bezbrižnosti i blaženstvu. ON MI JE JEDINA GARANCIJA.
 • 14.09.2008. 21:27h

  Član vajranMerlin3 razumijem o cemu ti govoris. samo sto postoji vise razina straha. ja sam govorio o jednoj razini a ti o drugoj.. na ovoj razini o kojoj ti govoris, tvoj sam istomisljenik.
 • 14.09.2008. 21:32h

  Član geminiMerlin3 Kajo, moj dar tebi kao sestri: Paulo Coelho - Veronika je odlucila umrijeti CITAT : \"Mozda se mi necemo izvinjavati Bogu vec On nama zato sto nam je priredio patnju u zivotu\"
 • 14.09.2008. 21:37h

  Član vajranMerlin3 kajo, evo i jedna starokineska na dar od mene. nemoj krivo shvatiti jer je sa druge razine.. ako bas svima govoris da ih volis, dvolican si...
 • 14.09.2008. 21:54h

  Član kajaMerlin4 Da Draga Gemini, samo za mene je isteklo vrijeme potrebnog nošenja križa koji mi ne treba na mojemu putu života. Moja svijest sada jest da patnju imam samo onda kada neznam izabrati u toj datoj situaciji nepatnju.(neznam otkriti razlog zašto) Nije Bog taj koji bi nao dao patnju toliko da nam ju daje bez veze, dobivamo ju samo onda kad na drugi način nemožemo savladati ono što je potrebno za život Duše, za život vječni a ne tijela. Često puta nam je Bog govorio...\" Uzmi ovo što ti dajem na taci, nemoj da to moraš otkriti kroz patnju...To je naša tvrdoglavost...
 • 14.09.2008. 22:15h

  Član kajaMerlin4 Dragi Vajrane, pun pogodak, na toj sam temi doktorirala. Godinama svakodnevna ugnjetavanja sa svih strana mogla su napraviti (a i jesu) da sam mrzila ljude do besvjesti. Svi su mi pametovali ali mi je malo tko u životu priskoćio u pomoć. ( a često mi nije bio lagan). No, poznato ti je da imam Učitelja..To je bila jedna veoma teška lekcija za savladati...Nisam nikako shvačala kako voljeti nekoga tko te maltretira, ponižava, ubija u pojam...a onda sam s vremenom počela shvačati da u toj osobi prebiva moja Ljubav Bog. Duša dotičnog jest Bog koliko god se je to u datom trenutku teško sjetiti. Treningom sam uspjela odvojiti čovjeka i njegovu ludu glavu i ružno djelovanje sa onim što ta osoba u stvari jest - SAM BOG I ŠTO JE JOŠ NAJVAŽNIJE GLEDAJUĆI IZ JEDNOTE TO SAM JA SAMA. Sada su mi djelovanja takovih osoba uglavnom komična i gotovo ne utjeću na mene .... SUMA SUMARUM ; SVE VOLIM JER SU SVI JA , SVI SMO BOG a sa ljudskim glupostima nemam ništa.
 • 14.09.2008. 22:38h

  Član vajranMerlin3 ja isto mislim kao i ti da smo svi jedno, ali je cinjenica da nam razine nisu iste. ako nisu, tako cemo se i ponasati. ja sa moje razine ne mogu svih voljeti isto i gotovo. necu sebe lagati. ali cu svakome koga ne volim poslati blagoslov, onako kako znam. i opet dodjemo na isto. jednostavno necu nekome reci da ga volim ako to nije iz srca ... a ljudske gluposti postoje, bar ih ja vidim a sebi vjerujem. i Bogu vjerujem. i necu reci da necega nema, kada je ocito da ima. i necu reci da sa tim nemam nista kada je ocito da imam. i to kako imam posla sa glupostima. vlastitim i tudjim.. sretna ti koja nemas...
 • 14.09.2008. 22:50h

  Član geminiMerlin3 Stalno ih moram trpiti. To je stalno vježbanje strpljenja i istovremeno kušnja da moraš voljeti ljude bez obzira kakvi su. Ti terapeut to znaš. I kad vidim da su na nekom niskom stupnju i onda imam debele živce i strpljenje za slušanje i pričanje. Inače ne bi mogla ovo raditi. Na neki čaroban način oni se otvore i lakše im je, a u konzultacijama s psihićima oni kažu da je to sasvim dosta, međutim, ja idem dalje od toga, idem na savjete i usmjeravanje.
 • 14.09.2008. 22:59h

  Član vajranMerlin3 gemini, pa zar i ti..
 • 14.09.2008. 23:01h

  Član geminiMerlin3 što ja
 • 14.09.2008. 23:13h

  Član kajaMerlin4 Da Gemini teže je sa oholicama nego li sa priprostima koji znaju prihvačati. Ali oholice su uglavnom samouvjereni pa onda netrebaš ni imati sa njima posla, neka idu svojim putem. Dali možemo čovjeka voljeti ovisi najviše o našoj navezanosti. Ako smo na nekoga navezani bilo to druga polovica, djeca ili bilo tko nemožemo voljeti ako čini gluposti. Ali ako nismo navezani onda njihovo djelovanje neće duboko emotivno nas boliti i vređati. Ja mogu reči što ne valja u našem odnosu, ali ako dotična osoba ne prihvača osnovna načela mojega života a to je mir, sklad, prihvačanje u različitostima , jednom rječju dobro, što ja imam više sa tom osobom ? Ne prisiljavam nikoga. Takvoga i dalje mogu onda voliti ali ga više nemam na portalu kao \"smrtnika \" . Rekli ste za SUMNJU: Za mene : sumnjati znači nekome nevjerovati, oliti da me netko laže. Kad sam postala slobodna i samo svoja ja nemoram više sumnjati....jer ja ne ovisim o onom tko me laže, znači laže sam sebi... Moja mi intuicija brzo da rješenje kako dalje sa takvima ...
 • 14.09.2008. 23:19h

  Član geminiMerlin3 Kajo draga ne lažem ja nikome, niti kome što zamjeram. Dapače su mi draži ljudi težeg karaktera nego oni slabi koje nose valovi, jer znaju što hoće, imaju vizije i idu uporno svojim putem. Takva sam i ja pa ako završim sama ne bi bilo prvi put, ako ne, opet dobro.
 • 15.09.2008. 05:23h

  Član dinajaMerlin2

  još nešto o strahu

  STRAH je negativan osjećaj koji čovjek doživljava kad vidi opasnost, bila ona stvarna ili nerealna (nestvarna, tj. opasnost zapravo ne postoji). Strah je PRIMARNA EMOCIJA koja nastaje usred opažanja ili očekivanja stvarne ili zamišljene opasnosti, ili ozbiljne prijetnje. To je UROĐENA, genetski programirana reakcija na prijeteći ili bolan stimulus. Proizlazi iz zdrave BADEMOVE JEZGRE U NAŠEM MOZGU. Postoji cijeli raspon mogućih negativnih osjećaja ovisno o situaciji u kojoj se čovjek nalazi: čovjek može izbjeći opasnost - STRAH čovjek nije siguran može li izbjeći opasnost - PANIKA čovjek je siguran da ne može pobjeći opasnosti - UŽAS Postoji također cijeli raspon nerealnih (iracionalnih, nestvarnih) strahova koje nazivamo FOBIJAMA (fobija nije nužno iracionalna, ali je uvijek pretjerani strah). Na fiziološkom planu, manifestira se ubrzanim radom srca, porastom tonusa mišića, povišenim krvnim pritiskom, povećanim lučenjem adrenalina, ubrzanim disanjem, sušenjem usta itd. Na planu ponašanja, manifestira se karakterističnim držanjem tijela koje je biološki signalna reakcija na opasnost. Osim realnog, postoji i NEUROTIČNI strah, kao što je: strah od ispita, strah od kastracije, strah od bolesti , strah od nastupa, strah od telefonskih poziva........paničan strah od proganjanja na primjer nazivamo PARANOJA........ Nekoliko klasičnih fobija: agorafobija - strah od velikog otvorenog prostora klaustrofobija - strah od malog zatvorenog prostora ksenofobija - strah od stranaca, trenutačno dosta izražen u Švicarskoj...........
 • 15.09.2008. 11:13h

  Član kajaMerlin4 I Draga moja Dinajo, opet sve po starom..... Ti imaš znanje o strahu (a dali ga i proživljavaš ne ulazim) , .....a ja nemam toliko znanje o strahu ali me on ne posjeduje.
 • 15.09.2008. 11:30h

  Član dinajaMerlin2 Ah draga Kaja.........zar uistinu nisi pročitala sve što sam napisala o STRAHU..tu se doista ne radi samo znanju nego i osjećaju.........oni koji ne osjećaju strah su BOLESNI ili NEISKRENI..........STRAH JE OSJEĆAJ S KOJIM TREBA ZNATI naučiti komunicirati, osjećaj straha je sličan osjećaju fizičke boli.signal da neštu nije kako bi trebalo biti.....prema tome ti i ja draga KAJA govorimo o istome STRAH JE TU, ali mi moramo, svatko na svoj način pronači put da nas STRAH ne posjeduje............... Jučer sanm Vajranu napisala kako se ja sjedinjujem s tim osjećajem i ne dozvoljavam mu da me posjeduje........mi zajedno riješavamo situacije s kojima se susrećamo u životu...........OSJEĆANJE OSJEĆAJA STRAHA je uzvišeno stanje univerzuma misaono- osjećajnog u nama......to je doista spoznaja posjedovanja uzvišene energije STVORITELJA, BOŽJEG POSTOJANJA U NAMA.........
 • 15.09.2008. 11:31h

  Član geminiMerlin3 Gospodin je pastir moj, zla se ne bojim jer on je sa mnom!
 • 15.09.2008. 11:32h

  Član geminiMerlin3 Isus je naš štit
 • 15.09.2008. 11:45h

  Član kajaMerlin4 Draga Dinaja, kako bilo,... dobro je da zavši pobjedom straha ....
 • 15.09.2008. 11:46h

  Član dinajaMerlin2 ako pri tome mislite na naš imuni sustav...da onda je to naš ŠTIT.........energija koju nosimo i stvaramo u sebi.to je ono što nas brani od vanjskih utjecaja....to je ono što se bori protiv unutarnjih patoloških procesa.........Nazovimo to bilo kojim imenom.........to je ipak ono što mi sami svojim postojanjem u ovom SVIJETU proizvodimo............Nazovimo to STVORITELJ, BOG, ISUS, UZVIŠENA SVIJEST, PROSVJETLJENJE, to je osnovna energija koja nas je učinila ovim što jesmo i tek svijesni te energije, svijesni da ju sami svojim postojanjem stvaramo, širimo i obnavljamo.......tek onda smo spremni i snažni i tada nas strahovi nemogu posjedovati........mi posjedujemo osjćaj STRAHA i možemo tu energiju usmjeravati i oblikovati u energiju LJUBAV, SREĆA, SIGURNOST, POVJERENJE, SUŽIVOT...........jednostavno ŽIVOT NAŠ SVAGDAŠNJI..............
 • 15.09.2008. 11:49h

  Član dinajaMerlin2 draga Kaja, STRAH JE OSJEĆAJ KOJI NE SMIJE POBIJEDITI........STRAH JE SAMO OSJEĆAJ koji nas upozorava da nešto NIJE U POTPUNOM REDU...........ah draga KAJA a da nešto pročitaš o BABILONU i volji BOGOVA DA NAM POBRKAJU JEZIKE.........
 • 15.09.2008. 11:57h

  Član vajranMerlin3 stara kineska: svi koji vuku vodu na svoj mlin su vodokradice...
 • 15.09.2008. 12:07h

  Član dinajaMerlin2 Vajran, ja mislim da si u ovoj diskusiji jedino TI vodokradica............lako je općenito sudjelovati u misaonoj diskusiji bez osobnog stava..........lako se pozivati na djeda Marka, lako je vrludati između osjećaja i osjetila igrati se sa ideologijom drugiha..........Tko si ti VAJRANE???????????, bez djeda Marka, bez SARKAZAMA, BEZ TAJNSTVENOSTI KOJU NJEGUJEŠ NA OVOM PORTALU......... TKO SI TI VAJRANE?????????? imaš li ti strahove, posjeduju li oni tebe ili ti posjeduješ njih.........ŠTO SU ZA TEBE STRAHOVI?????? SRANJE ili UZVIŠENO STANJE UMA U KOJEM SPOZNAJEMO koliko smo mali, sićušni mi jednostavno šetaći ispod velikoga zvjezdanog neba.......moralni zakon u nama i zvajezdano nebo iznad nas čini ČOVJEKOM.jedinim svijesnim, osjetilinom i osjećajnim bićem u UNIVERZUMU..............
 • 15.09.2008. 12:19h

  Član dinajaMerlin2 a sada je ovo moje slobodno razmišljanje...internet je medij u kojem svi mogu sudjelovati......imena kojima se služimo nisu naš imena, mi se krijemo iza njih, ali mnogi od nas su se ovdje u ovom virtualnom svijetu, na ovom portalu predstavili svojim punim imenom i prezimenom...... Ja se sada pitam Tko je Vajran, Tko je Trivan, Tko je MARKONI, tko je Štefanija???????????? U isto vrijeme ste se javili na portalu ......... i trivan, Markoni, Štefanija u isto vrijeme nestali......... Vajran je ostao vjeran svom pisanju........ piše u ime svog djede Marka i još uvijek nije objasnio svoju ideologiju i svojim stavom stao iza nje......... Tko si ti VAJRANE??????????? Trivan?? Markone???????? Stefanija???????? ili tek netko kome je zgodno igrati se sa idejama i stavovima drugih?????????
 • 15.09.2008. 12:38h

  Član mismasMerlin2 vajrana je djed Marko naučio stavljat bube u uho...:)
 • 15.09.2008. 12:39h

  Član zeljkaMerlin3 Dinaja, baš si mi cool! :-))) Čestitam na direktnosti i hrabrosti! Piši nam i dalje, zbog nas koje volimo tvoje pjesničke umotvorine... Polako nam otvaraš vrata svoga svijeta koji je tako lijep, bogat i osjećajan. Neka te Asariel, Anđeo kreativnosti obdari svojim blagoslovom! A od mene - puno sreće! :-)))
 • 15.09.2008. 12:49h

  Član kajaMerlin4 Draga Dinaja, dali Ti to meni ozbiljno ili se zezaš da čitam o Babilonu i Volji Bogova...?
 • 15.09.2008. 12:55h

  Član dinajaMerlin2

  ŽELJKA

  Hvala ti Željka.......jedino što ne podnosim u životu je licemjerstvo i skrivanje iza izjava Stvroitelj, Gurua, Uzvišenih, Stvoritelja, BOGA, ISUSA, velikih umova, a pri tome skrivaju svoj identiteti i svoje pravo mišljenja........ne volim ljude koji nisu u stanju stati iza svog imena i prezimena i pisati ono što oni misle......... Hvala ti na TVOM ANĐELU, anđelu s kojim ti živiš i širiš pozitivnu energiju na ovom portalu.kada poželim saznati nešto više o tom ANĐELU znam koju odresu u ovom virtualnom svijetu trebam otvoriti i u tu se sretnem s TBOM, DANOM ŠERCAROM i znam da doista vjerujete u ono što pišete............ HVAL TI ŽELJKA i znam da će tvoji ANĐELI svako jutro proširiti pozitivnu energiju ovim virtualnim svijetom.........
 • 15.09.2008. 12:58h

  Član dinajaMerlin2

  Kaja

  da uistinu mislim što pišem jer ti ne razumiješ ili jednostavno ne želiš razumjeti ono što ja pišem.......... nedavno sam napisala i artikl HERMENEUTIKA.........umijeće razumjevanja.......... pročitaj to. GADAMER nam Je i to ostavio u naslijeđe........GADAMER je obilježio prošlo stoljeće svojim umom i željom da nam se nikada više ne dogodi BABILON..........
 • 15.09.2008. 13:12h

  Član kajaMerlin4 Dinaja Zlato moje, a zašto me usmjeravaš da idem Tvojim putem....Tvoj put je jedinstven i u moru raznolikosti unikatan...moj put mogu slijediti samo na svoj način ....... Ovo sve što dobivaš od drugih čitajući ..ja ili netrebam ili ono što trebam dobivam direktno .....iz dubine mene - samog Postojanja po mjeri koja je meni potrebna. Reci mi , kako mi se može dogoditi Babilon ako poštujem svakoga, ne zadirem u njegov način života i iznad svega ljubim svakoga ali iz točke u kojoj smo svi JEDNO bez polariteta..... Dali misliš i na mene kad govoriš o skrivanju iza nekoga.....?
 • 15.09.2008. 14:08h

  Član dinajaMerlin2 draga Kaja ti si toliko jednostavna u svom razmišljanju, toliko jednostavna de si ujedino i UNIKATNA u ovom ogromnom univerzumu.........ti ne napadaš, ti VOLIŠ sve ljude svijeta, ti si svećenica LJUBAVI, ti se, NADAM SE, ne skrivaš iza nekoh izmišljenih imena, jer ako se skrivaš onda i ono što pišeš gubi značenje............ onda i to što širiš ovim virtualnim svijetom postaje JEDNA VELIKA LAŽ.ne jednostavno ne mogu povjerovati da se ti možeš pojavljivati pod različitim imenima........... BABILON se ne može dogoditi jednom čovjeku.........jer za BABILON je potreban dijalog, diskusija...GADAMER, otac HERMENEUTIKE nas poziva na umijeće međusobnog razumijevanje i kaže...........TI NE MISLIŠ KRIVO........TI MISLIŠ SAMO DRGAČIJE OD MENE....... pokušajmo se razumjeti poštovati tu različitost u razmišljanju........iz različitosti izrasta veličina našeg postojanja.CONTRARIA SUND COMPLEMENTA...draga KAJO.na CONTRARIA SUND COMPLEMENTA..........je izrastao cijeli ovaj UNIVERZUM, bez njih nebi bilo ni velikog praska, ni BOŽJE ISKRE ni NAS........
 • 15.09.2008. 14:16h

  Član kajaMerlin4 Draga Dinaja, ja jesam samo Kaja i stojim iza svojega Imena ..... Garantiram da ćemo se uvijek razumjeti jer imamo isti cilj ...
 • 15.09.2008. 14:37h

  Član dinajaMerlin2 ah ne samo Kaja...........TI SI KAJA i to je dobro............drago mi je da se razumijemo......... različite kakve jesmo mi potvrđujemo drevnu izjavu CONTRARIA SUND COMPLEMENTA.......... ugodan dan ti želim........:-)))))))))
 • 15.09.2008. 16:51h

  Član vajranMerlin3 dinaja je radoznala..... eto ovako.. ne prepisujem ja misli filozofa vec ti. znaci nisam ja vodokradica vec ti.. ne izgovaram ja misli nekih ucitelja vec neki drugi. i to su vodokradice odnosno sljedbenici, bez negativnih konotacija naravno. samo moja igra rijecima. ljudi su dobri i posteni. marko je bio moj djed i autorizirao me da se mogu na njega pozvati. ono sto ja pisem su moje misli.. takve kakve jesu. ja ne upotrebljavam platona da bi se izrazio. znam se izraziti tako kako znam. tebi trebaju misli filozofa da bi se izrazila. isto u redu... zasto ne. i sta te briga tko sam ja. sta te zanimaju moji strahovi... pa nisam ja izmislio usrao se u gace vec hrvatski narod.. jeli tako...i zasto bi ja uopce trebao objasniti svoju ideologiju. zasto bi ja trebao ista... zar samo zato sto ti mislis da bi trebao. e pa ne ide to tako. a sada mi lijepo molim te odgovori sa cijim se idejama i stavovima ja igram.. tako si naime navela u komentaru.. odgovori mi i zasto si me potrpala u isti kos sa ljudima koje ja uopce ne poznajem... odgovori mi zasto mislis da sam ja vodokradica.. ja sam ti objasnio zasto ja mislim da ti jesi..a sto se tice toga tko sam ja donedavno je to pisalo.. samo sto nikada nisi klikla vajran. oni koji su to ucinili znaju. sada sam iz principa to izbrisao. zbog takvih kao ti. pa sto nisi pogledala. sto me ne pitas pa cu ti poslati na mail adresu... sto...
 • 15.09.2008. 16:56h

  Član vajranMerlin3 i jos nesto... nemoj vise nikada urlati na mene jer ja na tebe nisam nikad...svi ti upitnici, sto je to nego urlanje.. Bog te blagoslovio i andjeli cuvali...
 • 15.09.2008. 16:58h

  Član readykulMerlin3 Ruke su mi bile slani pijesak sanjao sam te ruke su mi bile na oltaru mnogo gadina zaronjene stijene placu Svjetlost pocinje tihim mijenjanjem mojih pobuda kao i jucer iza zavjese mozda na mom licu nadjes tragove sjecanja Mozda ne razumijes, ali volim te krenuo sam u dubinu sobe s jasnom namjerom da materijaliziram nemoguce snagom poruke Razuzdanost histriona blisko odzvanja neka drugi broje krizeve kao i jucer iza zavjese ono sto me stalno plasi zvuci poznato mozda ne razumijes, ali volim te Otkud osjecaj da gubis pouzdano zaledje umjetnost te cini jacom nego sto pretpostavljas mozda tvoja slutnja vara, mozda umisljam htio bi da budes sretnija kao i jucer, iza zavjese Igrat cu pred tobom ulogu pjesnika mozda ne razumijes, ali volim te Gledaj kako konci aluzije prodiru u svijest ni tjeskoba kao nijemi svjedok ne vrijedi suvise Stajao sam na peronu ljeta gospodnjeg moglo je biti proslo stoljece kao i jucer iza zavjese zamisli da brdo slika putuje svemirom mozda ne razumijes ali volim te
 • 15.09.2008. 17:00h

  Član readykulMerlin3 Ono sve što znaš o meni to je stvarno tako malo u dvije riječi sve bi stalo kada pričala bi ti Ono sve što znaš o meni to i drugi ljudi znaju što mi ruku samo daju il\' na pozdrav mahnu tek Ne znam da l\' dan će doći kad ćemo sami ostati kad ćemo dugo pričati jedno drugom sav, sav život svoj Refren Jer ono sve što znaš o meni to je samo stara priča ja sam jedan od mladića koje viđađ svaki dan
 • 15.09.2008. 18:00h

  Član vajranMerlin3 amen
 • 15.09.2008. 19:08h

  Član dinajaMerlin2

  Magicusima

  Vodokradica je onaj koji vuče vodu na svoj mlin........tako kineska poslovica.........po vajranu ja prepisujem ili koristim se mislima velikih filozofa........ što ja i ne pobijam jer jedino od velikih umova se nešto može naučiti.........dakle vučem vodu na njihov mlin a ne na svoj........ Da još nešto, nisam se služila, iznimno u ovoj diskusiji PLATONOVIM mislima, jer Platona doista cijenim, ovaj put sam posegnula za mislima Emanuela KANTA...........moralni zakon u nama i zvjezdano nebo nad nama............

SADRŽAJ UPISAO

Član mystikMerlin1 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana mystik dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

VJEROVANJA

ZDRAVLJE

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  (__)7 (__)7

  21.01.2019. 08:23h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  21.01.2019. 08:23h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  evo, stavila sam i drugi san, a 1. san sam stavila ovdje jučer

  20.01.2019. 15:25h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  imam još 1 san :)

  20.01.2019. 15:17h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  Iridiceee :)

  20.01.2019. 15:17h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobar dan i lijep vikend uz svoje naj milije i prijatelje

  20.01.2019. 12:26h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar vam dan dragi magicusi! Radosnu i sretnu nedjelju vam želim. LP

  20.01.2019. 11:07h
Cijeli Chat

ZIMA

EZOTERIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuMAGIFON - Životne promjene, sudbinaPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebDirektni putMagicus.info marketingInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

STRAH I PREVAZILAZENJE STRAHA 2