Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1254

PUTA

OD 14.01.2018.

Pet tibetanaca vežbe koje podmlađuju celo telo

Pet tibetanaca vežbe koje podmlađuju celo telo
Popularne tibetanske vežbe za podmlađivanje odlične su za početnike, ali i profesionalce.

Tajna pet tibetanaca vežbe za savršeno zdravlje

Pet tibetanaca vežbe koje podmlađuju celo telo

Popularne tibetanske vežbe za podmlađivanje odlične su za početnike, ali i profesionalce. Nisu naročito naporne, dosta su brze i interesantne. Sa pet tibetanaca iskustva su više nego dobra kod većine polaznika. Ukoliko budete istrajni i dosledni rezultati će biti vidljivi već kroz mesec dana. Telo će dobiti tonus i elastičnost, a mišići će biti lepo oblikovani i jaki.

Osobe koje praktikuju tibetance tvrde da su zahvaljujući njima ojačali celokupnu muskulaturu i popravili izdržljivost. Odlični su za zdravlje kičme i leđa, zatežu stomačne mišiće, ali isto tako i podižu zadnjicu, učvršćuju noge i ruke. Ako ih redovno radite bićete vitalni i „pucaćete od zdravlja“.

Naučite kako se pravilno izvode drevne vežbe pet tibetanaca za kičmu i celokupno telo. Pridržavajte se svih saveta dok vežbate, te zategnite i oblikujte svoje telo na savršen način.

Tibetanci su idealne vežbe pred predstojeću letnju sezonu, jer uz minimalan napor donose vrlo brzo vidljive rezultate.

Počnite raditi tibetanske vežbe za podmlađivanje još danas

Nedostatak fizičke aktivnosti može se negativno odraziti na celokupno zdravlje, fizičko i psihičko. Dugotrajno sedenje i lenčarenje uz televizor, smatra se jednim od najznačajnih uzročnika brojnih oblika deformiteta kičme. Među njima prednjače skolioza i kifoza. Ovo nisu nimalo bezazlene dijagnoze, čak štaviše veoma su ozbiljne i teške.

Bolovi u vratu, ramenima i donjem lumbalnom delu, signali su koje vam organizam šalje kada nešto nije uredu. Mišićni tonus slabi, čovek je usporen i trom. Pogoršava se držanje tela, mišići gube gipkost. Upravo u ovim slučajevima vežbe pet tibetanaca su vam prosto neophodne.

Neaktivnost značajno usporava pokretljivost creva i varenje. Ona može prouzrokovati probleme sa probavom pa čak i dugotrajni zatvor. Osobe koje se neredovno „prazne“, posledično imaju tvrdu stolicu, što može uzrokovati pojavu hemoroida. Stoga, promenite vaše nezdrave navike, aktivirajte se i redovno radite blagotvorne tibetanske vežbe.

Ako ste zadihani posle samo par minuta bržeg hoda, gubite dah, crvenite, a srce vam lupa jako brzo, vežbanje vam je neophodno. Sve navedeno ukazuje na slabu formu i tada pod hitno morate vežbati pet tibetanaca za opštu kondiciju.

S druge strane, veza između fizičke aktivnosti i psihičkog zdravlja odavno je poznata. Osobe koje se ne bave sportom češće pate od depresije, anksioznosti i nervne napetosti.

Vežbe tibetanci su idealne za početnike

Tibetanski sveštenici su začetnici i tvorci ovog načina vežbanja koji se uklapao u njihova životna načela. Prema uverenjima ovih istočnjačkih filozofa i mislilaca one su vrlo moćne i značajne za dug i zdrav život. Njihovom redovnom primenom postiže se savršen sklad celog našeg bića.

Sastoje se od pet vežbi koje pospešuju protok energije putem čakri. Prema njihovom verovanju čakre su raspoređene u telu i zadužene su za primanje i ispuštanje životne energije. Sveštenici su tvrdili kako vežbe pet tibetanaca stimulišu protok pozitivne energije kroz sve tačke. Na taj način one hrane ćelije, tkiva, žlezde i organe.

Pokretanjem 7 glavnih čakri činimo mnogo za naše zdravlje. Kada ovi energetski centri prorade kako treba, osećaćemo se barem 10 godina mlađe. U slučaju njihove blokade, naše telo ne funcioniše kako treba, nemamo energije i stalno smo malaksali. Upravo zbog toga su tibetanske vežbe za podmlađivanje savršen izbor za sve nas.

Međutim, da bi praktikovali tibetance ne morate biti vernik niti sveštenik, jedino o čemu trebate brinuti je vaše zdravlje. Uvođenjem novog vida aktivnosti u vaš život podmladićete organizam u celosti, povećaćete izdržljivost i fizičku snagu.

Benefiti drevne tehnike pet tibetanaca za zdravije

Ono što tibetance izdvaja u odnosu na druge programe je to što ih mogu vežbati svi, nema starosnog ograničenja. Preporučuju se starijoj generaciji, ali su prilagođene čak i deci.

Oslobađaju nas boli u lumbalnom delu

Bolovi u leđima i vratu, ukočenost, trnci u kukovima i nogama, siguran su znak oboljenja kičmenog stuba. Svi smo ove simptome osetili u nekom periodu života. Upražnjavanje tehnike pet tibetanaca za kičmu preporučuje se osobama sa ovakvim zdravstvenim problemima.

Tibetanci su odlični za leđa, a pre svega lumbalni deo kičmenog stuba. Jačanjem leđnih mišića smanjuje se bol i poboljšava držanje.

Ublažavaju reumatske tegobe

Redovno ponavljanje tibetanskih vežbi se posebno savetuje starijoj populaciji, a naročito osobama obolelim od reume i artritisa. Svakodnevnim aktivnostima poboljšava se pokretljivost zglobova i vezivnog tkiva što je značajno za ublažavanje simptoma ovih opakih oboljenja.

Korisne za srce i pluća

Tibetanske vežbe utiču pozitivno na zdravlje respiratornog sistema. Redovnim vežbanjem, značajno će se prorediti infekcije disajnih puteva. Uz to one pojačavaju kapacitet pluća i ujednačavaju rad srca, što je značajno za osobe sa aritmijom.

Ubrzavaju probavu

Vežbe pet tibetanaca za metabolizam su blagotvorne jer ga ubrzavaju na zdrav način. Utiču na bolju probavu i pospešuju pokretljivost creva. Odlične su za mršavljenje, redovnim vežbanjem zategnućete stomačne mišiće i imaćete ravan stomak bez masnih naslaga.

Svakodnevnim treniranjem pojačaćete mišićni tonus, učvrstićete mšiće leđa, stomaka, zadnjice, ruku i nogu. Sve to postižete na sasvim prirodan način.

Tibetanci se preporučuju depresivnim osobama, nervno napetim i razdražljivim. Doprineće boljem snu, ali će poboljšati koncentraciju i pamćenje.

Šta trebate znati o tibetanskim vežbama za vitalnost

Redosled vežbi se strogo mora poštovati, ne treba ga menjati ni remetiti. Svih pet tibetanaca za podmlađivanje radite po određenom redu i sa istim brojem ponavljanja. Upravo to i jeste najvažnije vezano za njih, pa se i pridržavajte navedenog.

Koliko vežbi možete izvesti to morate sami proceniti, ali je bitno da krenete sa neparnim brojem, znači 3, 5, 7.. Ne sekirajte se, sledi objašnjenje.

 • Sve vežbe ponavljajte sa istim brojem, a svake nedelje povećajte broj ponavljanja. Tako ako ste počeli u ponedeljak sa tri, sledeći povećajte na pet. Ovom metodom lagano povećavate tempo, gotovo neprimetno.

Maksimalan broj izvođenja svake tibetanske vežbe je 21, preko tog broja ne treba ići. Između vežbi, ako su vam naporne, napravite kratke stanke, pa zatim opet nastavite.

Pauze iskoristite za lagano istezanje i opuštanje. Primera radi, stavite ruke na bokove, polako ih širite i podižite u vis dok duboko udišete. Zatim izdišite i ruke polako spuštajte. Ovo vam je ujedno i odličan relax.

Kako pravilno vežbati 5 tibetanaca kod kuće

Prilikom vežbanja morate voditi računa i vežbe izvoditi pravilno, svaki pokret je jednako važan. Obratite naročitu pozornost na disanje. Usklađivanje ritma udisaja sa pokretima je od velikog značaja i predstavlja samu sušitnu ove drevne tehnike.

Ovde ćemo vam objasniti i razložiti svih pet tibetanaca, na način kako su ih stari majstori izvodili.

Prvi tibetanac za bolji balans i koordinaciju pokreta

Vežba se izvodi u stojećem položaju, a može i sedeći.

Sanite uspravno, noge u blagom bočnom raskoraku, u širini kukova.

Raširite ruke u nivou ramena. Ruke moraju biti paralelne sa podom. Dlanovi su okrenuti na dole.

Leđa moraju biti prava.

Okrećite se u pravcu kazaljke na satu, bez savijanja u laktovima.

Ukoliko dugo niste vežbali osetićete i blagu vrtoglavicu prilikom okretanja. Ako se to desi, malo zastanite. Pokrete izvodite sporije dok se ne naviknete na ritam.

Drugi tibetanac za štitnu žlezdu

Lezite na leđa. Noge pružite i spojite. Stopala su pod uglom od 90 stepeni. Prsti na stopalima su u usmereni ka plafonu, pete su na podu.

Ruke spustite pored bokova, dlanovi su na podu.

Istovremeno podižite noge iz kukova i glavu bradom prema grudima. Ako ne možete podizati ispružene noge, onda ih u početku blago savijte u kolenima.

Udah je prilikom podizanja nogu i glave, a izdah pri spuštanju. Početnicima je ova vežba najteža, ako ste u ovoj grupi između svakog ponavljanja napravite kratku pauzu.

Tibetanske vežbe za štitinu žlezdu dokazano deluju, naročito ova druga koja poboljšava njen rad. Uz to ojačaće vam gornje i donje trbušne, kao i leđne mišiće.

Treći tibetanac za jačanje gluteusa i zadnje lože

Kao ni prethodne dve ni treća vežba nije mnogo zahtevna. Jednom kada se savladaju svih pet tibetanaca oni postaju deo vaše svakodnevne rutine. Evo kako se izvodi 3 vežbica.

Kleknite na kolena, dlanovi uz bokove, prsti na stopalima čvsto su na tlu za bolji balans.

Leđa su prava, glava pognuta napred, bradom prema grudima.

Krećite se iz kolena u nazad, ne samo gornji deo tela već celom dužinom. Telo je čvrsto pravo i polako se savijajte u nazad. Glavu takođe zabacite koliko možete.

Udahnite kada se krećete u nazad, a izdahnite po povratku u početni položaj.

Kada završite ponavljanja, opustite se. Iz klečećeg položaja zadnjicu spustite na stopala, grudi naslonite na kolena, a ruke ispružite ispred sebe. Telo je u položaju fetusa, a ruke su ispružene.

Četvrti tibetanac za ruke i ramena

Sedite na pod, noge ispružite, stopala zategnite a prste vucite ka sebi. Leđa moraju biti prava. Dlanove spustite na pod pored bokova. Glava je spuštena, bradom prema dole.

Polako se uzdižite, tako što ćete noge savijati u kolenima, a stopala ka podu. Ruke ostaju u istom položaju, a telo se kreće iz ramena. Glava se kreće u nazad.

Duboko udahnite, ostanite u ovom položaju par sekundi, a potom se vratite u osnovni položaj uz izdah.

Kad završite sa vežbom, istegnite se. Ostanite u sedećem položaju i rukama uhvatite prste na nogama.

Tibetanska vežba pet – dolina i planina

Ostala vam je još samo jedna i kompletirali ste pet tibetanaca. Kao i prethodne ni ona nije isuviše teška, uz malo rutine savladaćete je lako. Krenimo..

Lezite na stomak. Dlanove stavite pored grudi i izdignite gorni deo tela iz kukova. Noge su pružene, blago raširene, prsti su na podu. Vrat je izvijen u nazad, glava prema leđima. Ovaj položaj se naziva dolina.

Telo podižite lagano iz kukova, zadnjica ide u vis. Glavu pognite prema grudima, gledajte u pupak. Ovaj položaj je planina.

Iz planine vratite se u dolinu i ponovite ovo koliko možete.

Ova vežba je odlična za jačanje mišića leđa, ramena, zadnice i nogu.

Kad završite sa ponovaljanjima, sedite u turski sed i lagano udišite dok ramenima kružite u napred pa zatim u nazad.

Po završenom treningu, lezite na pod i ostanite nekoliko sekundi, u smirenom položaju duboko dišite. Istuširajte se potom mlakom vodom.

Kao što vidite tibetanske vežbe ne zahtevaju puno prostora, i relativno su lagane. Čak i ako radite pet tibetanaca za mršavljenje, i to sa maksimalnim brojem ponavljanja, završičete ih za 15 minuta. Idealne su za svaku priliku.

Vežbe 5 tibetanaca iskustva korisnika

Kada su u pitanju pet tibetanaca negativna iskustva i nuspojave su izuzetno retke, gotovo ih i nema. Uglavnom ljudi su prezadovoljni njima, što potvrđuju kroz svoje brojne komentare na društvenim mrežama i domaćim forumima. Izdvojili smo samo neke za ovu priliku.

Imam 35 godina. Htela sam da se aktiviram i počnem sa treninzima. Aerobik su držali svi klubovi u gradu. Nisam bila naročito oduševljena. Taj tempo je bio jak za mene, a nisam se ni dobro osećala. Mali uređeni podrum, bez prozora i izvora vazduha. Uglavnom mi se vrtelo u glavi a posle deset minuta bih počela zevati. Falio mi je vazduh! Skakanje uz neku turbo muziku nije bilo za mene.

Vežbe pet tibetanaca mi je pokazala drugarica koja inače ide na jogu. Delovale su mi prilično lagane, kao neko istezanja za početnike. Ali vremenom sam se tako lepo oblikovala i učvrstila mišiće. Pored toga, popravilo mi se držanje i stav. Vežbam skoro svaki dan. Sad sam došla i do tog famoznog 21 ponavljanja.

Simona, Beograd

Problemi sa leđima su bili razlog da počnem sa vežbama. Bol u donjem lumbalnom delu je godinama samo postajao sve gori. Sportom se nikad nisam bavila to me jednostavno nije interesovala niti privlačilo. Onda se situcija naglo pogoršala. Dijagnoza diskus hernija.

Pretražujući na internetu naišla sam na tibetanske vežbe za leđa. Malo sam se raspitivala i čitala forume o vežbama pet tibetanaca za kičmu. Brzo sam ustanovila – ljudi imaju samo reči hvale za njih. U početku je bilo teško. Neke naizgled lagane vežbice su mi predstavljale i te kako veliki problem.

Nisam mogla na primer sedeti sa ispruženim nogama, to mi je prouzrokovalo jaku lumbalnu bol. Ali vremenom sam postala razgibanija, mišići su dobili elastičnost. Verovali ili ne sad imam i trbušnjake. Noge i ruke su mi ojačale. Dobro se osećam.

Katarina, Trebinje

Šta još trebate znati o tibetanskim vežbama

Savremeni način života je često samo izgovor za lenjost i odsustvo volje za sportskim aktivnostima. Da bi ste radili vežbe pet tibetanaca ne treba vam najsavremenije opremljena teretana ili skup lični instruktor. Za kvalitetan trening potrebno vam je malo vremena i prostora, ali i dosta volje. Sve možete i sami sprovesti u delo kod vaše kuće.

Tibetanske vežbe za kičmu i stomak možete raditi ujutru ili predvče, kako vam više odgovara. U početku, posebno ako nemate kondicije i niste razgibani radite manji broj ponavljanja pa ga postepeno povećavajte. Videćete, kondicija se vremenom stiče i petnaestominutne vežbe neće Vam predstavljati nikakvu teškoću, čak štaviše uživaćete u njima.

Ukoliko niste ljubitelj solo vežbanja u kući, a želite ovakav vid aktivnosti, raspitajte se detaljnije kod joga instruktora. Svi oni uglavnom praktikuju i tibetanske vežbe za podmlađivanje u sklopu svojih treninga.

Fenomenalne vežbe pet tibetanaca se prepručuju svima. Ipak, ukoliko imate neke ozbiljnije zdravstvene probleme ili povrede kičme ili vrata, prvo se konsultujte sa lekarom.Preuzeto sa stranice: http://dijetamesecevemene.com/zdrav-zivot/pet-tibetanaca-vezbe/

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SRPNJU...

SRPANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, jedan podatak o posjećenosti naše stranice., sa 21.07.2024.g. posjetilo je magicus 61.065.690 čitatelja. JUčer je bilo 22.352 pregleda. Lijepo zar ne?

  21.07.2024. 06:54h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi, kako proživljavate ovu vručinu? Želim vam svako dobro. Lp

  13.07.2024. 06:32h
 • Član iridairida

  Ugodnu nedjelju želim svima koji posjećuju naš plavi dom...-:)))

  16.06.2024. 08:54h
 • Član iridairida

  Ugodnu nedjelju želim svima koji posjećuju naš plavi dom...-:)))

  16.06.2024. 08:54h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav, drago mi je da si ovdje. Lp

  13.06.2024. 22:00h
 • Član med.mlijekomed.mlijeko

  Pozdrav :)

  13.06.2024. 21:22h
 • Član iridairida

  da, lete dani...

  10.06.2024. 12:18h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info