Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član rea

Upisao:

rea

OBJAVLJENO:

PROČITANO

911

PUTA

OD 14.01.2018.

OTKRIVENA KABALA - DODATAK: Djelovanje magijskih rituala

OTKRIVENA KABALA - DODATAK: Djelovanje magijskih rituala
Danas postoje i drugačiji pristupi; od pokušaja da se ublažene židovske dogme proglase univerzalnim duhovnim učenjem, do namjernih prijevara - religije su najuspješnija prijevara u povijesti, varalice to koriste, koriste boga i vaš ego. Ono što vrijedi, nasuprot tome, nadilazi ideju boga i nadilazi ego.

Djelovanje magijskih rituala

Odgovori na pitanja o knjizi "Otkrivena kabala"

Knjiga "Otkrivena kabala" sastoji se od početnih vježbi i niza sugestivno pisanih eseja, koji vode  dubinskim promjenama u čitateljevoj svijesti i otvaraju mogućnost neograničenog djelovanja.

Gdje si i kako naučio kabalu?

Dug put, dvadeset tri godine istraživanja.

Prvi podatak stigao mi je iz knjige "Kabala-tajna nauka drevnih hebreja; Prosvjeta 1982.", danas vidim da je prepuna pogrešnih navoda o postavkama židovskog misticizma. Ali, sadržavala je jednu,za mene potresnu tvrdnju: "Magija je stvarnost!". Shvatio sam da postoji razrađena tradicija magijske prakse.

Odrastao sam za vrijeme socijalizma u ateističkoj obitelji, religije su za mene bile i ostale mitovi.

Mene je zainteresirala magika - mogućnost neograničenog djelovanja. Sljedećih nekoliko godina opsesivno sam čitao sve što je napisano o praktičnoj kabali, bio je to mučan proces kupovanja knjiga iz inozemstva, da bi redovito ostao razočaran...

Proučavao sam i sve druge magijske tradicije.

Što sam naučio u tom prvom razdoblju?

Osnove.

Počeo sam i s praksom, dijelom sam je saznao iz knjiga, većinom sam je nadograđivao i eksperimentirao.

Tijekom devedesetih postajem mladi trgovački poduzetnik, kojem sve ide i previše lako; uživajući potpunu financijsku slobodu, putovao sam, vukao za rukav sve vodeće "autoritete", bio sam član dvije zatvorene udruge (to je ono što se mračno naziva "tajnim društvima") i većinom ostajao razočaran praksom...

Što sam naučio u tom razdoblju?

Naučio sam razlikovati istinu od suludih ezoterijskih svjetonazora; u to je vrijeme većina prakse bila opterećena recikliranjem magijskih tradicija, koje nisu bile ništa drugo nego zbrka raznih religijskih obreda (animističkih, egipatskih, grčkih, druidskih, židovskih, gnostičkog kršćanstva, suvremenog sotonizma itd.), sačuvanih u objavljenim knjigama i "tajnim spisima" (čitaj, besmislenim patvorinama). Magika dvadesetog stoljeća temeljila se na pretpostavci da su drevni narodi bolje shvaćali svijet od suvremene znanosti; to je stvaralo besmisleni kaos (knjige Franca Bardona sjajno opisuju takve pokušaje).

I tako sam se probijao kroz kaos i pokušavao shvatiti što zaista djeluje i zašto...

U posljednjoj (sadašnjoj) fazi, doradio sam vlastitu praksu u skladu sa suvremenim psihologijskim i neurologijskim spoznajama, a počeo sam i podučavati, jer više nije bilo osobe od koje bi nešto mogao praktično naučiti, podučavanje je izazov putem kojeg brzo napredujem.

Zašto predaješ kabalističku magiku?

Svi seminari Liberate (http://www.liberatapublishers.com) podučavaju nelokalnost kao spoznaju i praksu. Seminar kabale je tečaj nelokalnosti uz pomoć kabalističkih simbola. Zašto kabalistički simboli? Odlični su kao sredstvo praktičnog shvaćanja nelokalnosti.

Koji je originalni pristup kabali?

Nema originalnog pristupa, nema kontinuirane tradicije.

Kabala je misticizam unutar židovstva; kao i misticizam unutar drugih religija, bila je učenje za malobrojne, koje intelektualno nije zadovoljavao isprazni ritualizam.

Ono što se danas naziva kabalom temelji se na dva spisa - Sefer Jetzirah i Sefer ha Zohar - koji su izrazito složeni i apstraktni, te ih svatko tumači na svoj način.

Dok neki smatraju da Zohar ruši sve židovske dogme, tvrdeći da bog nije stvorio čovjeka, nego čovjek boga, prema svojim neostvarenim psihičkim potencijalima (slažem se s tom skupinom), drugi su blaži u ocjeni - neki (rabini koji se smatraju kabalistima) uporno pokušavaju umanjiti revolucionarnost Zohara i ne diraju dogme, njihova tumačenja i služe beskompromisnom čuvanju osnovnih dogmi u Zoharu).

Moj je pristup izrazito praktičan ("tipičan okultni", razvijen u zadnjih tristo godina unutar okultnih organizacija, koje nisu sačinjavali židovi, nego europski okultisi, koji su iz židovskih tradicija željeli izvesti općenit zaključak o odnosu čovjeka spram božanskog ideala i razviti učinkovitu praksu).

Danas postoje i drugačiji pristupi; od pokušaja da se ublažene židovske dogme proglase univerzalnim duhovnim učenjem, do namjernih prijevara - religije su najuspješnija prijevara u povijesti, varalice to koriste, koriste boga i vaš ego. Ono što vrijedi, nasuprot tome, nadilazi ideju boga i nadilazi ego.

Koji je pristup najbolji?

Jednostavno, onaj koji nudi praktične rezultate, ako se teorija ne dokaže u praksi, sasvim je sigurno pogrešna.

Kako izgleda cjeloviti tečaj?

Podijeljen je na tri modula:

1. Početci rada s Drvetom života i Jakobovim ljestvama, mentalne projekcije.

Polaznik shvaća osnove svoje psihodinamike, shvaća psihološke razloge dosadašnjih životnih događaja i stječe mogućnost voljnog mijenjanja podsvjesnih obrazaca, da bi ostvario željene životne ciljeve.

(Knjiga sadrži većinu vježbi prvog modula, no nažalost, samo će rijetki sretnici napredovati bez uputa).

2. Nastavak rada s Drvetom života i Jakobovim ljestvama prema sposobnostima više magike, razvoj opažanja (intuicija, vidovitost, telepatija). Značenja hebrejskog alfabeta i numerologije. Rad sa sigilima i talismanima.

3. Midraš. Mišna, Talmud, daljnji razvoj vančulnog opažanja, proširenje koncepta osobnosti do ideala božanske svemoći.

Sve je okrenuto praksi, osnove židovskog monoteizma dio su opće kulture i treba ih naučiti, ali nema smisla gubiti se u dogmama.  Moduli su osmišljeni kao stepenice samorazvoja prema kabalističkom idealu - od čovjeka do svemoćnog stvoritelja.

Prvi i drugi modul traju otprilike dva mjeseca, da bi polaznik mogao na viši modul treba pokazati praktične sposobnosti, a treći nema vremenskog ograničenja (nisam ga ni ja završio...).

Zašto si knjigu postavio na web stranicu za slobodno čitanje?

Bila je to skripta prvog modula, koju sam odlučio malo doraditi i tako testirati kolektivnu svijest, osobno mi više nije razvojno raditi prvi modul s gomilom početnika (to su oni koji pitaju kada će dobiti crvenu traku... i slični zbunjeni/prevareni likovi). Tako je sada ta skripta postala filter; kome zapali iskricu radoznalosti i volje za moć, ide dalje, ostali otpadaju bez suvišnih pitanja.

Okvirno, moguće su četiri različite reakcije:

1. Strah, mržnja, zavist i slični osjećaji. Vjerovali ili ne, to je u biti dobar znak; ako imate bjesnu reakciju to je to i vi ste taj! Ali, iz te skupine nitko nikada ne kreće prema učinkovitoj praksi...

Zašto?

Duboko ukorijenjen kompleks manje vrijednosti ili vjerski dogmatizam, može biti i sputanost nekom sljedbom, učenjem i slično (koja sputava individualnost i priječi stjecanje psihičkih moći).Destruktivni podsvjesni obrazac ne dozvoljava razvoj prema neograničenom djelovanju, te postoji sukob različitih razina svijesti, jedan nivo želi napredovati i prepoznaje napredak, drugi se brani od promjene. Ako je reakcija agresivna - destruktivni obrasci su jači, i još će više ojačati nakon takve reakcije.

2. Čitatelj se slaže sa stavovima, nije siguran da može sam raditi vježbe.

To je reakcija većine onih koji nastavljaju dalje, slični mentalni sklopovi se prema zakonu magnetizma privlače, a eseji su i pisani tako da provociraju podsvjesne reakcije. Ako imate pozitivnu

reakciju, nesigurnost nije veliki problem, brzo se nadiđe.

3. Čitatelj nije puno toga shvatio, ali želi upoznati autora. Odlično, kroz dugu praksu podučavanja naučio sam spriječiti bespotrebnu vezanost, ostalo će ići lako.

4. Nije siguran da li je to za njega. Nije za njega i nikada ništa neće biti za njega - sve je protiv njega... Tipičan podsvjesni obrazac takozvanog "malog čovjeka", oblikovanog sadašnjim stanjem kolektivne svijesti. Jednog će dana odabrati nešto što neće ugrožavati skučenost njegove egzistencije (i konačno biti sretan...).

Moram li prihvatiti svjetonazor iz knjige ako želim naučiti magiku?

Ne.

Ali ćeš ga sasvim sigurno izgraditi kroz praksu; kako raste moć, svjetonazor se mijenja upravo prema tim obrascima (provjerite u praksi).

Eseji namjerno provociraju destruktivne podsvjesne obrasce (zato što je knjiga i priručnik i filter); strah, nesigurnost i odbijanje kod pojedinih lekcija, govore gdje je kočnica (i zašto još niste ovladali psihičkom kreativnošću).

Moram li raditi lekciju s demonima?

Vjerovali ili ne (meni je teško povjerovati...), ovo je često pitanje...

Nadilaženje dualizma osnova je uspješne magijske prakse.

Najkobniji je dualizam između čovjeka i Boga koji nameću religije, misticizam unutar njih ga pokušava nadići (kabala u židovstvu, gnosticizam u kršćanstvu, sufizam u Islamu, Vedanta u hinduizmu itd.), ali koban je i dualizam između dobra i zla (koji provocira ta lekcija). Kasnije,tijekom prakse, problem je i dualizam između unutarnjeg muškog i ženskog načela, a na kraju se nadilazi i dualizam između osobnosti i "vanjskog svijeta".

Naravno, kroz praksu tečaja vrlo se oprezno rastaču te kočnice

Da li su demoni stvarni?

Stvarni su koliko i stolica na kojoj sjediš.

Dakle nisu.

Može li bez seksa?

E, ne može, ljubavi...

Strah, nelagoda, nesigurnost itd. oko vlastite seksualnosti paraliziraju razvoj psihičke kreativnosti.

Da li je magika duhovni egoizam ?

Kada ego jača moć slabi, kada ego slabi moć raste.

Suprotno od egoizma, da bi se napredovalo u pravcu moći djelovanja na "izvanjski svijet", svaka identifikacija sa ograničenim konceptom osobnosti, mora se prevazići.

Da li su magika i razne tehnike pozitivnog mišljenja isto?

Temelj je isti, voljno mijenjanje podsvjesnih obrazaca.

Razlika je u učinkovitosti.

Tehnike nastale zadnjih četrdeset godina, koje se temelje na spoznajama o djelovanju podsvijesti (NLP, Silva, KT itd.), voljno mijenjaju osobnost i tako uspijevaju ostvariti pozitivne životne promjene. Magika se razvijala u drugom pravcu, prema djelovanju na vanjski svijet - osnova je magike ideal uma koji pokreće vanjske događaje i djeluje na materiju. Takva praksa stvara učinkovitije neuronske veze (učinkovitije nadilazi sve dualizme). Tko može stvarati "vanjske događaje" i djelovati na "druge", lako mijenja i "sebe". Sa neurološkog stajališta tehnike pozitivnog mišljenja djeluju iz stanja alfa moždanih valova, magika iz gama, dakle, umjesto da usporavaju što dovodi do opuštanja, moždani valovi ubrzavaju za vrijeme magijskih ritala.

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SIJEČANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član iridairida

  ❤️ ☕ ☕♥♪♫

  24.01.2022. 18:13h
 • Član vanessavanessa

  ❤️ ☕ ☕♥♪♫ SAMO ZA DRUŠTVO NA CHATU

  24.01.2022. 15:18h
 • Član vanessavanessa

  https://www.youtube.com/watch?v=kaEfe0FAwGg

  24.01.2022. 15:16h
 • Član vanessavanessa

  i jednom je previše..ne znam zašto je tako oprostite

  23.01.2022. 18:46h
 • Član vanessavanessa

  i jednom je previše..ne znam zašto je tako oprostite

  23.01.2022. 18:46h
 • Član vanessavanessa

  https://www.youtube.com/watch?v=gJJdt0tZZbk

  23.01.2022. 18:45h
 • Član vanessavanessa

  https://www.youtube.com/watch?v=gJJdt0tZZbk

  23.01.2022. 18:45h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

OTKRIVENA KABALA - DEVETNAESTA LEKCIJA: Uvod u višu magiku OTKRIVENA KABALA - NEUROLOGIJA SAMORAZVOJNIH TEHNIKA