mojanostalgija

5

Broj Merlina

Ma neeeeeeee nismo mi stari, mi samo dugo pamtimo.
Član mojanostalgija

Upisao:

mojanostalgija

Gljivična infekcija na koži i noktima

Gljivična infekcija na koži i noktima Čajevac je jedinstvena kombinacija sastojaka protiv gljivica, bakterija i virusa. Teško je naći biljku koja tako efikasno djeluje na sve troje. Čajevac je vrlo složene kemijske strukture i upravo zbog toga je nemoguće da mikroorganizmi postanu rezistentni. Zbog tako složene strukture, nemoguće ga je sintetizirati, a osim toga sadrži i neke vrlo rijetke organske spojeve.
Član mojanostalgija

Upisao:

mojanostalgija

Divlje šljive

Divlje šljive Moje stablo divlje šljive je samo izabralo mjesto, samo se zasadilo, samo niknulo, izraslo u predivno drvo i ponudilo obilan urod crvenkastih, okruglih plodova. Nula truda, nula uloga, čisti poklon. Prema tome, nije istina da se za sve treba truditi i mučiti. Neke stvari su nam tako obilno i darežljivo poklonjene i često se dogodi da baš te stvari ne primjećujemo ili ignoriramo.
Član mojanostalgija

Upisao:

mojanostalgija

Sjemenke marelice

Sjemenke marelice U sezoni marelica obratite pažnju na sjemenku ovog voća koju ste redovito bacali. Ispod tvrde ljuske koštice nalazi se mekana jezgra bademastog okusa. Nakon što otkrijete neke činjenice o toj jezgri, nikada više nećete bacati tu košticu i vjerojatno čete poželjeti posaditi koje stablo marelice u svojoj blizini. Jezgra sjemenke marelice je prirodan lijek i prevencija protiv kancerogenih oboljenja. Radi se o lijeku o kojem medicinske i farmaceutske institucije šute, a ljudi sve više traže i pitaju o tome. Iako je sve već prilično jasno i istraženo, informacije nisu u interesu farmaceutskih lobija i zato se činjenice prešućuju i iskrivljuju.
Član mojanostalgija

Upisao:

mojanostalgija

Višnje

Višnje Od višanja se i bolje spava, jer je prirodan izvor hormona melatonina. Melatolin je tvar koja djeluje antioksidativno i jedan je od važnih regulatora srčanog ritma i procesa spavanja. Prije spavanja popijte čašu čistog višnjinog soka. To će vam omogućiti dubok, neprekidan i opuštajući san. Melatonin se također koristi u liječenju tegoba menopauze, odvikavanja od lijekova, kod raka dojke i prostate, hiperaktivnosti i deficita pažnje.
Član mojanostalgija

Upisao:

mojanostalgija

Zdravstvena i kozmetička svojstva bademovog ulja

Zdravstvena i kozmetička svojstva bademovog ulja Ulje ima blagotvorno djelovanje na kožu, kosu i nokte zbog visokog udjela vitamina i minerala. Posebno se preporučuje za njegu osjetljive te problematične kože. Ljekovita svojstva poznata su još iz antičkih vremena, a ulje je korišteno kao dodatak prehrani. Budući da je vrlo blago i ne izaziva alergije odličan je izbor za njegu dječje kože. Dobiva se ekstrakcijom iz suhih plodova badema.
Član mojanostalgija

Upisao:

mojanostalgija

Čuvarkuća liječi upalu uha, bronhitis, čir na želucu i menstrualne tegobe

Čuvarkuća liječi upalu uha, bronhitis, čir na želucu i menstrualne tegobe Svježe iscijeđen sok od čuvarkuće može se i piti (ili se može pojesti nekoliko listova) kao prirodni lijek za bronhitis, gnojne upale grla i zubnog mesa, pročišćenje crijeva, a uzima se i kao umirujuće sredstvo kod živčane rastrojenosti. Neka istraživanja pokazala su da čuvarkuća smanjuje rizik od raka te pomaže u liječenju kancerogenih bolesti.
Član mojanostalgija

Upisao:

mojanostalgija

Koja je vrsta prehrane idealna za ljetne dane, a što biste trebali izbjegavati?

Koja je vrsta prehrane idealna za ljetne dane, a što biste trebali izbjegavati? Kada je (zdrava) prehrana u pitanju, ljeto je definitivno godišnje doba kada možemo najviše uživati u zdravim i svježim namirnicama, prije svega u sezonskom i raznobojnom voću i povrću. Barem ljeti trebali bi izbaciti prženu i masnu hranu, a kvalitetnu ribu konzumirati što više (u svakom slučaju više od jednom do dva puta tjedno). Sve to može i te kako dobro utjecati na naše zdravlje, ali i pomoći u prevenciji bolesti.
Član mojanostalgija

Upisao:

mojanostalgija

Orah

Orah Čaj od orahovih listova je dobro, djelotvorno sredstvo kod probavnih smetnji, zatvora i gubitka teka te za ćišcenje krvi. Uspješno se koristi kod šećerne bolesti i žutice. Čaj od orahovih listova kao dodatak kupki je vrlo djelotvoran kod rahitićnih oboljenja, gnjiljenja kosti i koštanoga apscesa, gnojnih nokata na prstima ruku i nogu. Čajem od orahova lista liječite perut, kraste, ili svrab na vlasištu.
Član mojanostalgija

Upisao:

mojanostalgija

Orahovac

Orahovac Zelene orahe opere i razrežete na četvrtine. Stavite u veliku bocu i zaspete šećerom. Od dodataka možete staviti korice limuna, vaniliju, klinčiće, đumbir..., a ne morate dodati ama baš ništa. Zeleni orasi su bomba minerala i praktično im ne trebaju nikakvi dodaci.