Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član sara

Upisao:

sara

OBJAVLJENO:

PROČITANO

455

PUTA

OD 14.01.2018.

DOPUNSKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Ministarstvo zdravstva je prošle godine donijelo nove propise (ili zakon) o dopunskom zdravstvenom osiguranju. Bože sačuvaj autore i inicijatore tog zakona.

Do sada smo jednom godišnje dobili ponudu za sklapanje ugovora o dopunskom zdr. osiguranju, popunili ih, vratili pošiljatelju i već za nekoliko dana bi stigao poštom ugovor zajedno sa iskaznicom.

Sad se netko dosjetio da bi bilo puno zgodnije da sami osiguranici zatraže sklapanje ugovora, koji bi navodno bio trajan (dok ga ne otkažemo ili umremo), ponude ne šalju poštom nego morate otići sami po tiskanicu, možete je odmah u HZZO popuniti i ubacati u za kutiju, i onda lijepo na miru čekajte koji mjesec.

Oko 20-og siječnja poslala sam poštom potpisan zahtjev za pruduljenje ugovora o dopunskom osiguranju. Vađeće osiguranje mi je isticalo 02. veljače. I sad ja čekam i čekam da poštar deonese ugovor i upute kuda i kako izvršiti uplatu.

U međuvremenu sam pokušavala puna dva tjedna telefonom dobitu nekoga tko radi na poslovima zdr. osgir. Bez uspjeha! Nazovem centralu, automat kaže da biram lokal, a koji, tko bi to znao! Nazivam besplatni informativni telefon, ali opet automat kaže da trenutno nisu dostupni. Onda dobijem nekoliko direktnih brojeva i zovem i zovem i zovem, ali ništa. Ili je zauzeće, ili pristup broju trenutno nije moguć ili zvoni a nitko ne diže slušalicu. Htjela sam samo provjeriti je li moje dopunsko osigurnje važeće i zatražiti broj računa radi uplate premije.

I onda danas lijepo put pod točkove i u HZZO. Ispred mene je desetak osoba. Slušam kako dvije gospođe kažu da  čekaju već više od mjesec dana, onda se uključi i treća sa istom pričom, a i moja je priča ista..

I naravno kritika «onih gore» koji su smislili način kako da uštede.

A ušteda ide tako, da više ne troše na poštarinu šaljući nam ponude, a ugovor možete dobiti ako dođete sami po njega, uplatnice morate kupiti sami (da oni ne troše) i sami si ih popunite prema uputi.

Nema sumnje da je HZZO uštedio, ali što je sa osiguranicima, najmanje

jedanput moraju u Osijek ili neku ispostavu koja im je bliža (D.MIholjac, Našice, Beli Manastir – po izboru i mjestu stanovanja), a kuda god krenete morate platiti autobus, vlak ili ako ste sretni pa imate automobil – potrošiti ćete malo goriva, malo vremena..

Ispada da u toj igri uštedi HZZO, profitiraju prijevoznici, a osiguranici su kao i uvijek obični gubitnici.

I tko kaže da se za malog čovjeka netko brine?

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 22.02.2010. 18:14h

  Član ivanaMerlin1 ja sam obratan slučaj, niti sam željela dopunsko osiguranje, niti sam ih štogod pitala... meni su pisali jedno tipsko pismo \"vidimo da vaše osiguranje istječe pa bla bla bla\" iako sam bila osigurana samo jedne godine, i to pred kojih 5 godina i to se jasno vidjelo i u tom istom dopisu... na točno taj isti papir sam crvenom olovkom napisala \"O ČEMU VI PRIČATE ? NISAM ZAINTERESIRANA\" i vlastoručni potpis... nisam se mogla suzdržati, tim više što je bila priložena kuverta za odgovor na koju je plaćena poštarina unaprijed... dakle, eto, i ja sam bila dio te priče... trošili su novac osiguranika na to da najprije sebi plate poštarinu da me iznerviraju, a zatim su još i meni platiti poštarinu da im drsko odgovorim... glavno da se kapital obrće...
 • 22.02.2010. 18:37h

  Član vanessaMerlin9 na internetu, na stranici HZZO skinula sam zamolbu, ispunila .Poslala-. Dobila sam doma Ugovor ispunila, ali prvi mjesec moram sama platiti uplatnicom.Ostalo će oni skidati iz mirovine.Eto.:-)
 • 22.02.2010. 20:13h

  Član saraMerlin11 Ivana nikom nije drago plaćati dopunsko osiguranje, ali bez obzira na tvoje nezainteresirano gledanje na tu priču, moj ti je savjet da se ipak \"dodatno osiguraš\". Nikad ne znamo što nam se može dogoditi, a tada su gtroškovi takvi da požalimo što se nismo i duplo osigurali (zdravstveno). Ti si negdje u Rijeci (tako mi se čini) ja sam u Osijeku, a službe rade onako kako im je dopušteno (čitaj:bahato). Ja sam na stranici HZZO tražila obrazac zamolbe, ali baš ga u to vrijeme nije bilo moguće skinuti. Plaćanje? Pa svi možemo odabrati trajni nalog u svojoj banci, plaćati putem pošte (uz poštarinu), ili skiadanje sa mirovine. Vanessa mislila sam da si mlađa, kad tamo - ti penzionerka!
 • 22.02.2010. 20:20h

  Član srceMerlin2 Saro apsolutno se slažem sa tobom i Ivani takođe preporučujem da to uradi i da se zbog tog relativnog malog iznosa ne igra. bez dodatnog osiguranja više se ne može. sve je u njemu ono što smo nekada imali i što se podrazumevalo pod zdravstveno osiguranje. a sada se mora plaćati. pogotovo je važno zbog zubara, ginekologa, lekova i uopšte sve sve. zato moj je predlog isto kao i Sarin. bez toga si \"mrzla\" ako se nešto ne daj Bože dogodi. sve ćeš morati platiti. zznači bez puno razmišljanja osiguraj se dodatno.
 • 22.02.2010. 20:24h

  Član srceMerlin2 Ivana, u svakom slučaju ti je bolje. ako ne trebaš još bolje, i neka ti ne bude žao, jer će možda taj tvoj deo iskoristiti za one koji nemaju baš ništa, niti osnovno osiguranje a u posebnim ambulantama im nude zdravstvenu pomoć-hvala Bogu. a ako nedaj bože zatrebaš nećeš morati platiti.
 • 22.02.2010. 20:24h

  Član ivanaMerlin1 moguće je da sam u krivu, ali ja ti na osiguranje gledam skoro jednako kao i na kladionicu ili loto... duga je to priča... osiguranje radi vrlo proračunato, na bazi statistike... smatram da je njihova računica takva da je vjerovatnost \"dobitka\" isljučivo na njihovoj strani... ovisno o vjerovatnosti \"štetnog događaja\" oni uzimaju svoje... ja prije svega po vlastitoj odluci da razmišljam pozitivno za svoje zdravlje očekujem što manji broj \"štetnih događaja\" i bolesti... s druge strane, računam po iskustvu u vlastitoj obitelji da - ako se desi išta ozbiljnije - mogu računati jedino na vlastita sredstva i imovinu i pomoć obitelji... ovo sitno, redovno - za to se ionako nađe... ako procijenim određene godine da ću otići na ozbljnije pretrage ili zahvate, tada možda odlučim skopiti ugovor, uzet će oni moje novce rado i tada... ako se desi nešto iznenada - bit će drž - ne daj... ionako bude... redovito se desi da je za bilo što ozbiljno potrebno otići i u van države ili kod privatnika... svjedeno, iako imamo različite stavove, želim ti da ti cijela procedura bude što lakša, a i da samo osiguranje što manje budeš prisiljena koristiti...
 • 22.02.2010. 20:28h

  Član kajaMerlin4 Bit je redosljed. Akoje Bog na prvom mjestu nema slučajnosti, nema bolesti. Ako je na prvom mjestu strah, treba dopunsko. Tome je tako i nije drugačije. Sve je OSOBNO, po vlastitom izboru.
 • 22.02.2010. 20:58h

  Član elycaMerlin3 ja bojkotiram HZZO! (uplaćujem godišnje 24.000 kn za HZZO koje ne koristim) odnosno...pokušala sam lani koristot pa sam zamalo oglušlila zbog kapi za uši od 20 kn Imam privatno osiguranje (Godišnje 2.200 kn - UKLJUČENO dopunsko osiguranje) Sve ono što mi nudi privatno osiguranje ne uspijevam iskoristit...već 5 godina nisam koristila ni njihovu mamografiju, ni CT, ni kako li se zovu one skupe pretrage ... za 2.000 kn godišnje imam pravo nazvat i zatražit Magnetnu rezonancu...i kazat kod koga je hoću i uslugu moram dobit u roku od 72 sata... (obavjeste me telefonom u koji sat...a tamo gdje dođem nema čekanja) Zanimljivo je da sam lani plaćala 20 kn mjesečno za DOPUNSKO osiguranje ...ove godine traže malo više novaca...ali daleko ispod onog što nudi HZZO (koliko sam razumila ove godine je razlika da jedino ljekove preko 200 kn moram sama platit...a oni mi moraju refundirat u roku od 15 dana
 • 22.02.2010. 21:11h

  Član saraMerlin11 Svi smo u pravu i svi smo u krivu! Nije riječ o lijekovima, jer skupi lijek i onako dobijete ako imate dobru vezu i dosta novca, ali ako se dogodi nešto što čovjeka odvede u bolnicu na dulje vrijeme, e onda su ti troškovi takvi i toliki da je bolje ne razmišljati o njima. Dobro je dok je zdravlja. Ja dopunsko plaćam od samog početka, a liječničke usluge sam koristila tako malo da me moj liječnik vidi svakih nekoliko godina. Kajo nema tu straha, tu nema novca! Mi ili velika većina smo \"sitne ribice\" penzioneri i slično..
 • 22.02.2010. 21:42h

  Član gemini1Merlin1 Čekala sam ovu godinu (poč. god. sam naručila dopunsko) i stiglo mi je VEĆ oko 20. 2.! ! ! A bila sam 2x kod doktora, ali sam srećom saznala da mogu otić dok se ne dobije kartica nova (ona smeđa) na najbliže zdravstveno, po kopiju isprintanu novog ugovora i s tim doktoru. Al kad nemaš za kruh i kavu kakva je danas kod većine situacija, ne plaćaju ti se doktori i bolnice.
 • 23.02.2010. 08:36h

  Član kajaMerlin4 Draga Saro, Neznam baš zlato moje dali te razumijem ...:-))) Ako se Duh stavi ispred tijela, to je kao štit. Duh ne treba novaca, nije sitna ribica, nije penzioner i sl.. Duh je moćan jako, štoviše svemoćan i kada njemu damo da upravlja onda nema greške, niti straha, pa nam sve te muke oko dopunskog ne treba? Ja isprobala i tome je tako? Za sada kolektivna svijest još nepali, samo osobna ... :-))) Srdačno te grlim i šaljem pusu
 • 23.02.2010. 08:53h

  Član saraMerlin11 Kajo draga, ponekad je teško razumjeti drugu osobu koliko god se mi trudili. Ti si možda jedna od rijetkih sretnica kojoj se sve misli ili želje ostvaruju, pa tako i zdravo tijelo. Mnogi, na žalost nemaju tu sreću, a kolektivna svijest je još daleko, pa onda nekim ljudima preostaje \"dopunsko zdravstveno\". Iz mog je teksta razumljivo da sam do sada vrlo rijetko bila kod liječnika što ne mora značiti da će tako i ostati, pa onda što je sigurno, sigurno, barem djelimično. Inače nemam ni trunke povjerenja u liječnike, njihove dijagnoze i način liječenja.
 • 23.02.2010. 09:23h

  Član gemini1Merlin1 Sve je lutrija. Samo zato što nisam imala ugovor poseban sa osiguranjem u slučaju nesreće u 2008. (mjesečno ti režu od plaće cca 14 kn) nisam dobila oko cca 50-100 tis. kn kad sam imala nesreću. A od lani to plaćam. A lani sam cijelu godinu bila 2x kod doktora, a plaćala sam svaki mj. 80 kn. Dakle to je lutrija. Nekad preplatiš.

SADRŽAJ UPISAO

Član saraMerlin11 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana sara dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

Osvježi podatke

VELJAČA...

Osvježi podatke

METODE I TEHNIKE

Osvježi podatke

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  *

  24.02.2020. 19:49h
 • Član mkrmarmkrmar

  Svjetlosni zagrljaj

  16.02.2020. 12:18h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobar dan svma !

  16.02.2020. 12:17h
 • Član bglavacbglavac

  Nedjelja, predivan dan, neka vam je radostan. LP

  16.02.2020. 08:31h
 • Član vanessavanessa

  ♥ ☕️Lp ♥ ☕️♥ ☕️♥ ☕️♥ ☕️

  15.02.2020. 15:39h
 • Član bglavacbglavac

  Drago nam je da si tu. Lp

  12.02.2020. 09:02h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  ☕️♥♫♥ ☕️♥

  12.02.2020. 08:34h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

Osvježi podatke

MAGIJA

Osvježi podatke

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info