Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član mgracan

Upisao:

mgracan

OBJAVLJENO:

PROČITANO

309

PUTA

OD 14.01.2018.

PRIČA O NERI

Ovih dana kod veterinara...neka ova priča bude i njezin rekvijem.

Priča o Neri

 

Jednom davno živio je u Indiji kralj koga su smatrali gotovo prosvjetljenim. Mudraci su znali da je samo pitanje vremena kada će kralj napustiti reinkarnacijski kotač u kojem su zarobljene zemaljske duše. Kralj je živio u velebnoj palači na obali velike rijeke, u profinjenoj raskoši, okružen odabranim dvoranima, umjetnicima i filozofima svoga doba. Spokoj i nadahnuće nalazio je kralj u njegovanim cvjetnim vrtovima koji su se  spuštali sve do obala rijeke. Pod gustom sjenicom odakle je promatrao rijeku i džunglu na drugoj obali, ispjevao je svoje brojne uzvišene pjesme.

 

Jednog dana, kontemplirajući u sjenici, kralj primjeti da džungla na drugoj obali gori. Oganj je lizao visoka debla i proždirao nisko raslinje tjerajući ispred sebe sve što je moglo trčati, puzati i letjeti. Kralj je mirno promatrao plamen koji se približavao rijeci, prestrašene životinje na obali, slušao krikove ptica, njušio miris paljevine…Ta on je gotovo bio prosvjetljen i spreman da se stopi s Bitkom. Sve što su mu poručivala čula, bila je samo maja, samo privid stvarnosti.

 

A onda je na obalu istrčalo prestrašeno lane. Uzalud je pogledom tražilo majku. Od tog se prizora kraljevo srce naglo ispunilo golemom ljubavlju. Bez časa promišljanja skoči on u rijeku pa preplivavši je, zgrabi lane pred plamenom i vrati ga na svoju obalu. Spas laneta značio je kraljev duhovni pad. Prosvjetljenje mu je izmaklo iz ruku za još mnogo, mnogo života na Zemlji.

 

U ordinaciju je ušao krupan stariji čovjek i tiho rekao veterinaru. „Doveo sam je.“ „Da, dat ćemo joj dvije injekcije.“ Čovjek je pogledao moju kuju s brnjicom na njušci pa me zapitao čekam li i ja. „Da čekam. Čekam pregled. A vi?“, upitala sam ga. Veterinar je odgovorio umjesto njega. „Uspavat ćemo je.“

 

Oblio me hladan znoj. Znala sam da ne smijem spustiti pogled na robustnu živahnu kujicu koja je veselo mašući repom ušla u ordinaciju. Ali susret očiju nisam mogla izbjeći; par sjajno žutosmeđih očiju radoznalo je gledao svijet. Podigla sam pogled i upitala čovjeka: „Što joj je? Je li bolesna?“ „Ne…“ krzmao je s odgovorom. „A koliko je stara vaša kuja?“ – upitao me. „Devet godina. A vaša? „ „Godinu i pol…“

 

Ne smiješ je više pogledati, govorila sam si. Ne smiješ ni pomisliti da je ti ideš spašavati. Sjeti se kralja, sjeti se kralja…Ne smiješ intervenirati ni u čiju sudbinu… Pogledaš li je još jednom, zauvijek ćeš pamtiti taj pogled. Pogled koji nije slutio smrt. Okrenula sam se prema kutu ordinacije i samo rekla: „Ja to ne mogu gledati, ja to ne mogu slušati…“ Ali sam slušala i dalje. „Od prve će injekcije zaspati, a druga će je eutanizirati. Stavite je na vagu da vidimo koliko ćemo joj dati.“ „Dođi, Nera, dođi!“ – pozvao je čovjek kujicu na vagu. Za nekoliko trenutaka kujica je dobila prvu injekciju, a onda je veterinar uputio vlasnika da s njom prošeta desetak minuta kako bi se što prije uspavala. U tom međuvremenu do fatalne injekcije, veterinarka je izvadila krv mom psu za analizu. „Zašto je ubijaju?“ upitala sam. „Pojma nemam. Možda je nekog ugrizla u kućanstvu i sad je se hoće riješiti. Evo, krv sam izvadila pa pričekajte vani desetak minuta dok analiza ne bude gotova.“

 

Hitro sam napustila prostorije s mojom kujom u strahu da ne sretnem Neru na povratku u smrt. Još i sada osjećam težinu toga trenutka. Još i sada me boli srce nad sudbinom bića s kojim sam razmijenila jedan jedini pogled. Čekajući vani, slala sam Neri svjetlost i ljubav da spokojno napusti ovaj svijet. A onda je uz mene prošao tamnoplavi Ford i ja sam prepoznala Nerinog vlasnika. Uz njega je sjedila zaplakana žena i ja sam shvatila da je ona ta koja je iz nekih razloga morala poslati Neru u smrt. Muškarac uz nju, baš kao i veterinari u ordinaciju, bili su samo izvršitelji. Osjetila sam njezinu tugu, ali i neko čudno olakšanje.

 

Idi u svjetlost, Nera, idi u svjetlost…Dok god sam na ovom svijetu, pomislila sam, pamtit ću ovaj susret i pitati se jesam li ispravno postupila. A onda me veterinar pozvao da mi pokaže nalaze krvi. Sve uredno. Preplavilo me ono isto čudno olakšanje koje sam osjetila kod zaplakane žene. Odahnula sam jer sam odjednom znala da će moja kuja živjeti. Kao da je mlada crna mješanka prinijela žrtvu i za nju. Neka stoga ova mala priča o Neri bude ujedno i njezin rekvijem.

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 03.07.2008. 19:07h

  Član dinajaMerlin2 potresna, ali istinita je tvoja priča draga virtualna prijateljice. Najokrutnija životinja na svijetu je čovjek koji u sebi nije osvjestio emocionalni um.........Nera je žrtva upravo tog ljudskog svojstva, neuništive sebićnosti......Nera je odslužila svoje, bila je igračka koju su oni, koji se igraju tuđim životima, na koncu odbacili. Eutanazija, je sam po sebi najhumaniji čin kada se doista radi o neizlječivoj bolesti, ona je spas od dugotrajnih umirućih muka, ali ja prezirem one koji su iz eutanazije napravili biznis.......a ima ih među veterinarima, ali nažalost i među lječnicima condicio humana........ Ovaj tvoj requem Neri bi trebalo objaviti u nekom veterinarskom tisku, trebalo bi veterinare naučiti da u očima NERE, LUNE, REXA..........nauče osjećati želju za životom, tim najvrednijim bogatstvom koje sva živa bića na ovoj plavoj planeti posjeduju.
 • 03.07.2008. 19:41h

  Član geminiMerlin4 Na žalost, ja sam svoje dvoje do sada otpratila na vječni počinak. Prvu injekciju mogu biti prisutna, ali drugu ne. Imam fotke od svih i nadam se da ćemo se vidjeti svi jednog dana, na livadama vječnosti.
 • 03.07.2008. 19:47h

  Član kapljicaMerlin1 Strašno je tome svjedočiti, mi smo imali tešku priču sa mica macom. Djeca su bila s njom u Zg a ja u Indiji u ašramu , he znam kome je bilo gore. Djeca su ju ispratila reikijem i držala ju na rukama a ja sam u meditaciji bila obasuta svjetlom i znala sam da je to bio njen odlazak . Kasnije kada sam čula djecu potvrdile su mi , svjetlo koje je me je posjetilo bila ja naša mica. a sad plačem ,sori i hvala ti za ovu priču
 • 03.07.2008. 21:19h

  Član candraMerlin0 Ja nisam mogla ostati kada je moja labradorica došla da ju se uspava...plakala sam ko luda i samo je poljubila i pozdravila, izašla van i tulila...strašan osječaj.A imala je krasan život , preko 14 godina, i nakon bolesti, zapravo slabosti, stalno je padala, i kada je jela i hodala, i i bilo je prestrašno, da li se muči, jasno, i napokon nakon jedne krasne sunčane šetnje, za koju nusam znala da je posljednja, odveli smo je tata i ja,a ona je znala....osječala , čak je grmilo...strašno, još uvijek nakon 4 god.tugujem...
 • 03.07.2008. 21:31h

  Član kapljicaMerlin1 Ja se uvijek previše vežem za životinje i naravno uvijek je bolno.
 • 04.07.2008. 09:14h

  Član choravoMerlin1 Kad je moja baka umrla \'97 godine deda je ostao sam. Dvije godine kasnije donijeli smo mu prekrasnog malog psića. Tako razigrano štene nisam u životu vidio. I zbilja je donio u tu kuću obilje veselja i dinamike. Moj deda se tad pomladio skupa s njime. Danas ih gledam...dva starca \"ruku pod ruku\". Ali koliko je tu ljubavi međusobne....nema tog čovjeka koji će to moći dostići.
 • 04.07.2008. 14:53h

  Član klarisaMerlin1 Osvijestiti emocionalan um je teško neznanje, po yogi i ostalim visim učenjima gdje je jasno da je um nemir ili vezanost za sadržaje koji nemaju svoju stvarnu bit. Osuđujući da je čovjek okrutno biće a ne shvatiti da je sve božansko s razlogom vodi vezanostima za čula ?ja? i ?moji?, stavovi, moje emocije moje životinje. Kad hrana i glava idu zajedno, ljudi zaboravljaju Boga. Ptice, divlje zvijeri i životinje ne mogu spoznati svetu, pravu prirodu Sebstva i manifestirati nesebičnost Samo ljudsko biče može to postići sãdhanom. Nagoni vežu za tijelo, tako i za ego. Preko nagona povezan si sa životinjskim carstvom. Životinje čitav svoj život usmjeravaju na zadovoljavanje nagona. Njihov ego, na primjer, možeš prepoznati po tome s kakvim žarom bdiju nad svojom hranom ili teritorijom. Drugim riječima: kroz nagone ti živiš one dijelove u sebi koji te vežu za životinjsko. To je problem nagona: oni te vežu za instinktivno, arhaično u tebi. Oceani, planine, rijeke; drveće, bilje, trave; ptice, životinje, kukci; sunce, mjesec, zvijezde - ukratko, svi živi i neživi objekti podvrgnuti su zakonu promjene. A to također važi i za stanja uma. Nakon sreće slijedi patnja, nakon radosti tuga, nakon nemira spokoj ,izmjenjuju se hrabrost i strah, ushićenje i depresija. Sve je to iluzija.
 • 04.07.2008. 15:32h

  Član quantumMerlin1 Klarisa, ovo samo hipotetički !!! tvoje dijete umre. Hoće li \'činjenica\' iz tvog svjetonazora - Sve je to iluzija, biti sredstvo utjehe u tom trenutku ili prihvaćanje na razini odvajanja od emocija i stapanja s božanskim plesom - sve mijena jest? Svaka ti čast ako je tako, jer to su savršeni mehanizmi obrane od svake odgovornosti učestvovanja u životu. Zašto je nagon problem? Da nije potreban ne bi ni bio tu. Zašto je problem ego u životinja i u ljudi?? Da nije potreban u ovom trenutku postojanja i dimenzije u kojo smo svi, ne bi ga bilo. Kako olako teoretiziramo s tuđim osjećajima i tuđim životima, ovdje svakako mislim i na životinje.
 • 04.07.2008. 19:01h

  Član taraMerlin4 q
 • 04.07.2008. 19:03h

  Član taraMerlin4 quantum, dijelim tvoje mišljenje...kad si u teškoj situaciji, teško je biti posve detached od onoga što doživljavaš...a ne mo žemo poricati da smo i životinje tj. sastavni dio velike Božice Zemlje.
 • 05.07.2008. 14:40h

  Član mgracanMerlin3 ali sad je nadam se gotovo s patnjama moje \"curice\", jutros su joj sve izvadili i sve sam to vidjela i nisam pala u nesvjest iako sam plakala tijekom operacije vani u autu ko kišna godina. Sad curica leži i odmara.
 • 05.07.2008. 15:14h

  Član geminiMerlin4 Moji Berto, Amon i Hera su na nebu. Zato kad je Hera kraljica neba otišla na nebo, odmah sam nabavila Caspara. Moram reći da mog starog od 80 g. on drži na životu, vjerovali ili ne. Znači da životinje imaju svoju misiju i to veliku na Zemlji. Volim biti sama tijekom dana, ali nisam tip da šećem satima sama, tako da su mi iskreni, odani i vjerni psi najbolje društvo, a briga i hrana za njih vrate vam se tisuću puta. Mada sam se naravno, morala odricati npr. putovanja i nekih stvari. Kažu kupi psa - to je jedini način da za novac dobiješ ljubav. Mada na žalost pasa ima napuštenih po cesti, i to čak i čistokrvnih. Tko ima uvjete, molim da razmisli da spasi nekog. Dobročinstvo će mu se vratiti.
 • 07.07.2008. 09:58h

  Član angel13Merlin1

  od Nikoline

  Žao mi je što vas nekad činim tužnom. Žao mi je što nekad prenosim svoju tugu na ljude oko sebe.Od kud ta tuga dođe,nemam pojma.Nera kao crni vjetar,bit će ona dobro. Ponavljam ....žao mi je što vas nekad rastužim.Nisam uvijek tužna,vjerujte mi nisam.Sve je prolazno,pa tako i tuga...... Uspjela sam se izvući onaj dan ....uspjela sam ostati živa.I evo npr.danas sam dobro,bolje,nadam se da će potrajati..... Nadam se svima da će biti dobro,al što ćemo kad nas nekad jednostavno dr.rastuže,kažu da smo zli ili sl.,a u sebi uopće ne nosimo tako nešto....ne znam kako to ne vide,ili možda vide pa samo žele da nam pokvare raspoloženje,moguće je da je to blizu velike istine,ne samo moguće već doista postoje takvi ljudi......ali kako vi to stručno kažete ,i to će proći,hvala bogu...
 • 07.07.2008. 10:04h

  Član angel13Merlin1

  od Nikoline

  I to će valda sve proći.... tako vi to kažete,i to je ok,pa tako i uvrede od nekih ljudi koje dobivamo iz nama nepoznatih razloga....barem meni osobno ti razlozi nisu jasni i ne razumijem od kud sve to dolazi....??? Znate čitavu priču...... vaša angel13, vaša Nikolina vaša Viktorija s nadom da ću svo zlo oko sebe mirnim putem pobijediti,nadam se da ću uspjeti.....
 • 07.07.2008. 14:05h

  Član klarisaMerlin1 Quantum Moj svjetonazor ne postoji, postoji nevezanost za ništa što fiksira svijest na privid. Iz tog gledišta kažem svijet i sve iz svijeta promatram kao valove ili kapljice. Ja razumijem različitost i bivanje većine u fiksaciji za svijet um razini. Isto tako za mene emocije ne gospodare jer znam što su emocije i um akrobacije, što nije stvarna priroda tko ja (ti) jesam. Poput nesvjesnosti koje um dirigira i odmah iz svojih okvira sudi o mehanizmima i obranama?od čega?? Od čega obrana?? opet od privida?? Samo privid se brani, a to je um za prolazno i manipulira obranu od buđenja i sloboda od svijet uma. Sve radi održavanje zabluda, treba sredstvo utjehe, poput emocija dajući važnost prolaznom, nepostojećem, lažnom ili svijet privid. . Tko ima odgovornost?\' i o kakvom učestvovanju pričaš u životu. Jer znaš što je Život?? Ne možeš učestvovati u životu, ti jesi život. Onaj tko to ne vidi i odvaja se u uske okvire ?ja? i ?moje? (moj pas, moja mama, moje dijete Sve su to prividi) teško prihvata postojanje pojedinaca koji ne učestvuju u prividima vezanosti za netrajno, promjenljivo i umiruće kreacije jedne svijesti, koja se suzila i poistovjetila s tijelom. Sve u ovoj temi o Neri gore napisano je vezanost i neznanje da ste tijelo.. Ja ne umirem, pas ne umire, to jedina razina znanja koju treba spoznati i živjeti a i tada to zastupati u svakom komentaru Jer tada to jesi. Iz te razine komentiram. Dosta priloga na partolu stalno ukazuju na tu razinu mudrosti Tko mi jesmo??
 • 07.07.2008. 18:03h

  Član angel13Merlin1

  sad ste na poziciji 13,čestitam:)

  Uspjela sam se ipak uzdići iz tog beda onaj dan,moram malo i vama zahvaliti na tome.Bit će sve dobro,jednostavno moramo u to vjerovati. ugodan dan....
 • 07.07.2008. 23:03h

  Član graalMerlin1 Ne strahuj, Nikolina, tvoji angeli bdiju nad tvojom zemaljskom egzistencijom!

SADRŽAJ UPISAO

Član mgracanMerlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana mgracan dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

LIPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član iridairida

  ajoooj, bilo bi bolje da sanjaš nešto lijepo, žao mi je

  01.06.2020. 14:31h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  e, draga Irido, nisam dugo trebala čekati - zabijen je nož u leđa i još ga vrti i danas :) :) :) :) stvarno vrhunski tumačiš snove!!!

  31.05.2020. 14:33h
 • Član vanessavanessa

  *

  20.05.2020. 17:31h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Sretan dan vam želim. Lp

  19.05.2020. 07:13h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  pa kad stigneš ... :)

  14.05.2020. 11:01h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  https://www.magicus.info/najcesce-prakse/tumacenje-snova/besplatno-tumacenje-snova-shadowofsoul-davorlove-ko-u-prici#comments

  14.05.2020. 11:00h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  evo, draga Irido, dopunila sam Davorov san :)

  14.05.2020. 11:00h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info