Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član mgracan

Upisao:

mgracan

OBJAVLJENO:

PROČITANO

384

PUTA

OD 14.01.2018.

POMLAĐIVANJE (3)

Obratite se svom podsvjesnom umu...

POMLAĐIVANJE (3)

 

   Možda će vam biti potrebno mnogo vremena da se suočite i potpuno sebi prokrčite put do svjetlosti svojeg bića kroz strahove i uvjerenja koja ste imali o smrti.  Ali, ustanovit ćete da hrabrost s kojom se s njima suočavate predstavlja onu istu energiju koja pokreće i samo pojavljivanje vašeg života: veća živost i radost neposredne su posljedice ovakvog rada. Zamolite svoje unutrašnje jastvo da vas vodi tijekom ovog postupka i proći ćete kroz to na način i u vrijeme koje vam savršeno odgovara.

    Radi pripreme podsvjesti za život obratit ćete se svojem podsvjesnom umu, čija je glavna briga da smo na sigurnom. Reći ćete mu: “Voljeni podsvjesni ume! Volim te i zahvaljujem ti na pomoći u stvaranju procesa smrti u prošlosti. Znam da si mislio da me štitiš. Služio si me savršeno. Želim da znaš da sam se predomislio. Sjetio sam se tko Ja jesam; neograničeno božanstvo. Biram živjeti, a ne umrijeti. Biram pomladiti svoje tijelo. Mi smo sigurni u procesu pomlađivanja. Molim te da surađuješ na tome. Hoćeš li?”

   Sad zavirite u svoja skrivena osjećanja i provjerite možete li osjetiti što vam vaša podsvjest odgovara. Dozvolite joj da bude iskrena - to je veliki korak i ne može se iznuditi. Možda će reći “UH?” ili “Ma kakvi! Trebam više podataka.” Ili “Razmišljam o tome”, ili “Hajde da to učinimo!”. Podsvjest želi surašivati ali će vam vjerojatno trebati strpljenja i ustrajnosti kako biste natjerali svoj podsvjesni um na punu podršku. Ali kad se jednom uključi u proces pomlađivanja, uspjeh je praktički osiguran.

    Pretvorba hormona smrti u hipofizi  sljedeći je korak. Obratite se svojoj hipofizi, žljezdi s unutrašnjim izlučivanjem koja regulira rad ostalih žljezda. Reći ćete: “Voljena moja hipofizo! Zahvaljujem ti i poštujem što si lučila hormon smrti u prošlosti kao što sam to tražio od tebe u svom uvjerenju da postoji smrt. Želim da znaš da sam se sjetio tko jesam. Ja jesam neograničeno božanstvo. Shvatio sam da su smrt i starenje samo privid. Odlučio sam pomladiti ovo tijelo. S ljubavlju ti nalažem da prestaneš lučiti hormon smrti i počneš lučiti hormon života! Dalje ti naređujem da pokreneš sve druge žljezde na radosnu suradnju do koje dolazi u ovom postupku obnove. Zahvaljujem ti!”

   Dopustite da se to usvoji. Vizualizirajte zaustavljanje hormona smrti. Gledajte i osjetite kako hormon života počinje proticati vašim tijelom. Osjetite kako oživljava svaku žlijezdu i organ, svaku kost i mišić, svaku stanicu i atom vašeg tijela. Osjetite odgovor vašeg tijela! Dobro je ponoviti postupak nekoliko puta kako bi se spriječio povratak na stari način postojanja i tako dopustiti novom načinu da se uvriježi i ojača. Kad ponavljate mijenjajte riječi tako da možete zahvaliti svojoj hipofizi što je prestala lučiti hormone smrti i što luči hormon života.

    Vaše svjetlosno tijelo idući je koncept koji treba usvojiti. Vašem podsvjesnom umu svi zamišljeni događaji su stvarni pa stoga vam vizualizacija može pomoći pri pružanju iskustva koja će ubrzati sticanje nadmoći. Vježbajte vizualizaciju ili opisno rečeno zamišljanje pojedinih događaja u svojem unutarnjem oku. Zamišljajte kako želite izgledati budući da jeto vjerojatno onako kako stvarno izgledate u svojem svjetlosnom tijelu. Ono je tijelo savršene mladosti, zdravlja i ljepote, beskrajne energije i živosti. To tijelo je sada vaše. Tako bi trebalo izgledati vaše fizičko tijelo kad ne biste vjerovali u ograničene misli naše kulture.

   Možete zamoliti svoje Ja jesam jastvo da vam pruži sliku toga kako izgleda to divno tijelo ili lik. Vidite ga jasno (slika se češće javlja u djelovima nego odjednom) i kad budete spremni uđite u njega. Sad osjetite svjetlosnu bit svojeg tijela. Može vam se učiniti da nemate organe ili da oni nemaju što raditi. Možete imati osjećaj potpunog sklada gdje nema mjesta stresu. Vidite svaki atom svakog dijela svojeg tijela kako isijava Božje svjetlo koje je njegova stvarnost. Dozvolite da svjetlost jača do blistavosti i shvatite da je to blistajuće svjetlo Božja promisao za vaše tijelo. Vidite kako svjetlo prodire i, zapravo, upija fizičko tijelo preobražavajući ga u pravo savršenstvo vašeg Božjeg jastva. Odvojite vrijeme i uživajte u iskustvu biti svjetlo, vaša prava suština.

   Tijekom ovog postupka budite strpljivi. Dobro je zaboraviti ogledalo i vidjeti svoje svjetlosno tijelo kako sija kroz fizičko koje će možda još neko vrijeme nastaviti stariti. Ali, ako ste iskreno prihvatili jedinstvo s Božjim jastvom i sa svim božanskim što se pod tim podrazumijeva, vaše svjetlosno tijelo u jednom će trenutku postati manifestirano tijelo na Zemlji.

    Program pomlađivanja  sastoji se iz dva dijela: meditacija i akcija koje ćemo opisati.

   Uđite u meditaciju. Osjetite da ste sabrani i uzemljeni. Dišite duboko i blago. Opustite cijelo tijelo, dio po dio. Isključite svoj um. Otpustite osjećaje. Blagoslovite svoje cjelokupno vanjsko biće. Sad prelazite na rad s ćakrama. Svaku ćakru otvorite (vidite je i osjetite da je otvorena). Ispunite je svjetlošću, beskrajno blistavom i sjajnom. Probudite (ili potvrdite budnost) žljezda povezanih s ćakrom, uočite njezin ushit i potpunu spremnost na suradnju tijekom vašeg postupka pomlađivanja.

   Ubrzavajte okretanje ćakri (u pravcu kazaljke na satu) sve dok ne dostignete optimalnu brzinu ili potvrdite da se okreće optimalnom brzinom. Razlika između mladosti i životne snage, s jedne strane,  i starosti i lošeg zdravlja, s druge, samo je u brzini kojom se okreću ćakre - naši energetski vrtlozi. Normalizirajte stupanj brzine i stari čovjek bit će kao ponovno rođen, smatraju tibetanski mudraci. Kod snažnog i zdravog čovjeka od dvadeset pet godina svi vrtlozi vrte se istom brzinom. Kad bismo, s druge strane, mogli vidjeti vrtloge muškarca ili žene srednjih godina, odmah bismo ustanovili da su se neki od njih znatno usporili. Oni se svi vrte raznim brzinama i zbog toga nisu u skladu. Polaganiji uzrokuju propadanje odgovarajućeg dijela tijela dok brži izazivaju živčanost, plašljivost i iscrpljenost. Znači da je neskladno stanje vrtloga odgovorno za loše zdravlje, propadanje i starost.

    Ćakre su povezane sa žljezdama na čiji rad neposredno utječu: Sahasrara i hipofiza, Adžna i epifiza, Višuda i štitnjača, Anahata i grudna žlijezda (timus), Svadistana i nadbubrežna žlijezda, Manipura i gušterača, Muladara i jajnici/testisi (sjemenske žljezde). Stoga je neobično važno uskladiti vrtloženje ćakri a to možemo lijepo raditi slijedimo li vježbu otvaranja i uravnotežavanja ćakri koju opisuje Keith Sherwood. Za početak odaberite tiho mjesto gdje možete na nekih pet minuta udobno sjesti ili leći. Važno je da su vam leđa ispružena. Zatvorite oči i opustite se. Um prepustite lutanju i ne trudite se da ga kontrolirate. Pustite ga da odluta do nekog prelijepog mjesta gdje se osjeća kao u utočištu, a zatim odbrojite unazad od pet do jedan, te pri svakom broju duboko udahnite i osjetite kako uranjate sve dublje.Kad stignete do broja jedan, u sebi ponovite iskaz: “Duboko sam opušten i osjećam se bolje nego ranije.”

   Kao što vidite, pri svakoj duhovnoj vježbi koristimo prigodu da se reprogramiramo. Potom obratite pažnju na prvu ćakru koja se nalazi nešto ispod trtice. Tog trena ćakra će zavibrirati i osjetit ćete lagano treperenje. Kako treperenje izvire iz središta ćakre, tako određujete njezin položaj. Obraćanjem pažnje na ćakre zapažate kako se one otvaraju i šire, a njihov položaj posve precizno možete osjetiti kao treperav osjet žarenja koji izaziva energija protičući kroz ćakru u auru.

   Obraćanjem pažnje na prvu ćakru, ne samo da joj otkrivate položaj, već je mentalnom silom svoje pažnje i aktivirate. Ovo mentalno poticanje prvi je korak u otvaranju ćakri. Sljedeći korak predstavlje disanje svakom pojedinom ćakrom. Na ovaj način, unoseći u ćakre energiju sadržanu u dahu, koja je energija očitovanja prane (životne sile), potičete ih još izrazitije. S ova dva pomagala, umom i dahom, na raspolaganju, lako ćete otpočeti proces otvaranja i uravnoteživanja svojih energetskih središta. Započnite s prvom ćakrom, obraćajući pažnju na nju. Udahnite u nju te, bez stanke između udisaja i izdisaja, izdahnite istovremeno intonirajući iz ćakre sveopći zvuk OHM (aum, om). Ohm je na sanskrtu zvuk univerzalne vibracije. To je zvuk kojim se Brahma oglašava stvarajući, a složen je od zvukova svih stvorenih bića.

   Prilikom posljednjeg koraka, dok istodobno pjevate i izdišete, držite na umu da glazbeni ton koji izvodite mora u ćakri izazvati podudarne vibracije. Ta se pojava može prispodobiti rezonantnim vibracijama violine pobuđenim akustičkom viljuškom. Otpjevajte om iz svake ćakre zaredom tri puta, počevši s prvom ćakrom, a završno s krunskom ćakrom. 

   Za svaku ćakru om povisite za po jedan ton, povezujući G s prvom i, uspinjući se ćakrama, otpjevajte svih sedam tonova ljestvice. Postupak uravnoteživanja ćakri traje tri do četiri minute, ali i u tako kratko vrijeme učinak može biti izvanredan. Ne samo što se ćakre otvore, već se i uravnoteže, stvorivši tako zdravo jedinstvo energija koje, na kraju, ojačavaju i revitaliziraju energetski sutav fizičkog tijela. I tanani energetski sustav ojačava te tako štiti čovjeka od negativiteta s kojim se sreće, kako u okolini tako i u sebi. Mnogi ljudi učinak ovog postupka uspoređuju s učinkom polusatne ili dugotrajnije meditacije.

   U idealnom slučaju ovaj postupak valjalo bi provoditi dvaput dnevno: ujutro i kasno poslijepodne. Ne preporuča se neposredno prije spavanja jer potiče živčano uzbuđenje pa može izazvati nesanicu. Njegovo redovito provođenje ubrzo će pokazati svoj povoljan učinak: um postaje čiliji i oslobađa se besplodnih misli i elektrostatike. Tjeskoba popušta i čovjek se osjeća opuštenijim. Osim toga, povećanje energetske razine ispunja ga osjećajem blagostanja. Ovaj postupak povećava dotok prane u fizičko tijelo i tako ubrzava tjelesno iscjeljivanje i obnavljanje. Omogućavajući veći protok prane kroz svoje tijelo, čovjek postaje sve uspješniji i korisniji kanal iscjeljivanja. Iscjeljujući sebe, uspješnije iscjeljujete druge.

U sljedećem nastavku: Vizualizacija i popularne vježbe „Pet Tibetanaca“

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

TRAVANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  Smijeh je, viši oblik molitve!***

  01.04.2020. 16:57h
 • Član vanessavanessa

  ♥*

  01.04.2020. 16:15h
 • Član mkrmarmkrmar

  Svjetlosni zagrljaj

  31.03.2020. 18:40h
 • Član iridairida

  primijetili smo...♥

  31.03.2020. 11:50h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  počela sam pisati pjesme na slikama

  28.03.2020. 14:18h
 • Član iridairida

  svima koji svraćaju na ♥

  27.03.2020. 15:38h
 • Član vanessavanessa

  ♥*

  27.03.2020. 14:49h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

POMLAĐIVANJE (2) POMLAĐIVANJE (4)