Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član mlabos

Upisao:

mlabos

OBJAVLJENO:

PROČITANO

213

PUTA

VIJETNAMSKE POSLOVICE

VIJETNAMSKE POSLOVICE
Kad ideš na put, savjetuj se sa starcima; kad se vraćaš kući, novosti saznaj od djece.

VIJETNAMSKE POSLOVICE


Bolje je biti slijep očima nego umom.

Dok god je čovjeku glava na ramenima, ništa nije izgubljeno.

Novac prohuji kroz kuću siromaha kao vjetar kroz praznu kolibu.

Čovječji otrov jednak je otrovu deset zmija.

Kad ideš na put, savjetuj se sa starcima; kad se vraćaš kući, novosti saznaj od djece.

Sve znanje jednog mudraca ne vrijedi toliko koliko vjekovna mudrost jednog naroda.

Činiti dobro je teško kao penjati se na liticu;
činiti zlo je lako kao spuštati se sa litice.

Stara školjka biser daje.

I u šezdesetoj godini traži savjet od onoga ko ima sedamdeset.

Dobar karakter više vrijedi nego najljepše lice.

 

 

 TEČAJ OSHO ZEN TAROTA!

Prijave i info:

Maja Cvjetanović Laboš

majalabos@gmail.com

 098/953 7245

Grupni i inividaulni tečaj OSHO ZEN TAROTA!

(za one izvan Zagreba, i one koji to žele, također i  putem skype-a!)

https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/tecaj-osho-zen-tarota-moja-prica-
 https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/nasi-novi-naslovi#.WPXuhV5ZbW8.facebook

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 05.07.2019. 13:48h

  Član emilio-iiMerlin0

  Na mladima svijet ostaje.....

  Mi prvo napravimo milion Jumbo Jetova a onda letimo na Samit o spašavanju Klime?

  I' to je isto kao i da želimo stiči na Olimp ali nam i "olimpijske igre" služe za veličanje Ega!

  ......a oni koji su ostarijeli nisu uspijeli uteči/otiči za života!?

 • 05.07.2019. 19:03h

  Član emilio-iiMerlin0

  Hrvatska posla......

  .....tojest i nije pitanje "zašto bi netko krao kaktuse" nego "kako netko može ukrasti kaktusa" ako su vrijednosti naše savremene civilizacije dijametralno suprotne toj duhovnoj istini!?

  Odosno bismo trebali pravno revidirati ono "oduzeti nekome slobodu je kudikamo veči zločin od bilo koje krađe" s time da bi i kaktusi imali pravo na slobodan rast?!

  Sramota bi bila ono što je nekima i vrlina:*According to tradition, the worst disgrace for a human being is the separation of the tonal and the nahual. At present they are always separate in our sphere — our egg or aura.

   According to tradition, this process is known as ‘the moon’s invisible prison’. This refers to the nahual and to our own dreams rather than to the real moon. Our ancestors believed that the mission of every person on Earth was to tear down the moon’s prison and take charge of their own dreams — and their own life.*?

  ***Da bismo se promenili potrebno je da ispunimo tri uslova," rekla je. "Prvo, moramo da glasno izreknemo svoju odluku da se promenimo tako da namera može da nas čuje. Drugo, moramo da angažujemo svoju svest na duže vreme. Ne smemo da otpočnemo sa nečim da bismo odustali čim se obeshrabrimo. Treće, moramo da sagledavamo rezultat naših postu-paka potpuno nepristrasno.To znači da ne smemo da se bavimo idejom uspeha ili promašaja.

  "Zašto?"
  "Zato što je prevaga materijalizma skrenula Čoveka sa puta ezoterije."
  "Jesi li mislila na to kada si mi rekla u pustinji kako je veza sa prošlošću prekinuta?"
  "Da, baš to. Veliki prevrati uvek sa sobom donose duboke promene u energetskoj formaciji stvari, promene koje nisu uvek promene nabolje


  "Istina je u tome da je taj ulaz ispred nas sve vreme," reče Klara," ali samo oni čije su misli mirne a srca na svom mestu, mogu da osete njegovo prisustvo."

  "Disanje uznemirene osobe," reče naginjući se bliže prema meni, "ubrzano je i plitko i lokalizovano je u grudima ili glavi. Disanje opuštene osobe spušta se u abdomen."

  "Pošto su emocije u direktnoj vezi sa dahom," rekla je," dobar način da se čovek smiri je da reguliše disanje. Na primer, možemo da se uvežbamo da primimo više energije tako što ćemo namerno produžiti svaki udisaj."


  "Kad god pomislimo nešto," objašnjavala je Klara spustivši dru-gu nogu na zemlju, "naša energija se pokreće u smeru te misli. Misli su kao izvidači; nateraju telo da se kreće određenom stazom.


  Svrha rekapitulacije je da se raskine sa osnovnim pretpostavkama koje smo tokom života prihvatili

  "Pokušaj da zamisliš sebe kao gigantsko skladište uspomena," predložila je." U tom skladištu, još neko je pored tebe ostavio svoja osećanja, ideje, mentalne dijaloge i obrasce ponašanja. Pošto je to tvoje skladište, dozvoljeno ti je da ulaziš u njega i preturaš po njemu kad god to poželis kao i da se služiš bilo čime što tu pronađeš. Problem je u tome što apsolutno nemaš uvida u inventar zato što je on ustanovljen pre nego što si ti postala vlasnik skladišta. Na ovaj način, tvoja mogućnost izbora je drastično ograničena."
  Dodala je još kako naši životi liče na jednu neprekidnu vremen-sku liniju zato što se inventar našeg skladišta nikada ne menja. Napomenula je da sve dok se skladište ne isprazni, za nas ne postoji način da budemo ono što zaista jesmo.

  "Sve ima svoju formu," počela je da govori," ali pored spoljašnjeg oblika, postoji i unutrašnja svest koja gospodari stvarima. Nema svest je duh. To je sveobuhvatna sila koja se različito ispoljava od slučaja do slučaja. Ova energija komunicira sa nama."


  "Sad kad su ti uši pročišćene, možda ćeš biti u stanju da čuješ glas duha," reče Klara." Ali nemoj da očekuješ da ćeš čuti urlik iz krošnji drveća. To što nazivamo glasom duha je više neki osećaj.


  "Ali duh nije ničiji čuvar," nastavila je. "On je apstraktna sila koju mi uopšte ne zanimamo, ali koja ipak reaguje na našu moć Ne na naše molitve, već na našu moć. Upamti to kada sledeći put budeš imala potrebu da se moliš za oproštaj!"


  "Žvakanje i gutanje dovodi izvesnu energiju koja se nalazi u glavi do stomaka i time smanjuje opterećenje u mozgu," reče uz prigušeni smeh.

  "Ne-delanje je termin koji na dolazi iz tradicije čarobnjaštva," objašnjavala je Klara, očigledno svesna moje potrebe za objašnje-njima. "Odnosi se na sve što nije uključeno u inventar koji nam je nametnut. Kada upotrebljavamo bilo koji deo našeg prinudnog in-ventara, mi delamo; sve što nije deo tog inventara je ne-delanje."

  "Kako se sada osećaš, rekapitulirajući sve te uspomene"
  "Imam potrebu da ih sve izudaram, uključujući i majku. Nikako ne mogu da joj oprostim."


  "Nekada da, ali ne i danas," razjasnila je stvar. " Izgubili smo znanje o tome kako se preobraćaju u oružje."
  "Da li je takvo znanje postojalo u drevnom Meksiku?"
  "Svakako! Ono je deo naše tradicije," izjavila je." Kao i u Kini, gde su postojala drevna verovanja koja su bila tako teško razumljiva da su se pretvorila u legende, i kod nas u Meksiku takode postoje verovanja i legende."
  "Ali kako to da niko ne zna mnogo o tome šta se događalo u drevnom Meksiku dok su skoro svi upoznati sa verovanjima i prak-som drevne Kine?"
  "Ovde u Meksiku, postojale su dve kulture koje su se sučeljavale: španska i indijanska," objasnila je Klara. "Mi znamo sve o drevnoj Spaniji ali ne i o drevnom Meksiku iz prostog razloga što su Španci bili pobednici koji su pokušali da izbrišu indijansku tradiciju. Ali uprkos njihovim sistematskim i neumoljivim nastojanjima, nisu u potpunosti uspeli."
  "Kakvi su se postupci vezivali za kristale?" upitala sam.
  "Veruje se da su drevni čarobnjaci nekada držali mentalne slike svojih neprijatelja dok su bili u stanju intenzivne i usmerene koncen-tracije, jednog jedinstvenog stanja koje je gotovo nemoguće postići a sigurno nemoguće objasniti. U takvom stanju mentalne i fizičke svesti, manipulisali bi slikom sve dok ne bi pronašli njen centar energije."
  "Sta su ti čarobnjaci radili sa slikom neprijatelja?" upitala sam, gonjena nekom pesimističkom radoznalošću.
  "Obično bi tražili otvor, lokalizovali ga obično u predelu srca, u vidu malog vrtloga oko koga cirkuliše energija. Čim bi ga pronašli, uperili bi svoje šiljaste kristale u njega."
  Na sam pomen upiranja kristala u sliku neprijatelja počela sam da drhtim. Uprkos nelagodnosti, osetila sam se prinudenom da pitam Klaru šta se bi se desilo sa osobom čijom su slikom čarobnjaci manipulisali.
  "Možda joj se telo sasušilo. Ili je ta osoba možda doživela neku nesreću. Veruje se da ni ovi čarobnjaci nisu tačno znali šta će se dogoditi, mada ako je njihova namera i moć bila dovoljno snažna, mogli su da osiguraju uspeh u uništavanju svojih neprijatelja."
  Više nego ikada u životu sam želela da spustim kristale, ali u skladu sa onim što je Klara rekla, nisam se usudivala da ih na taj način obezvredim. Pitala sam se što bi iko želeo da ih da meni.
  "Magijsko oružje je nekada bilo od ogromne važnosti." nastavila je Klara sa svojom pričom. "Oružje kao što su kristali postali su produženje tela samog čarobnjaka. Bili su napunjeni energijom koja se mogla kanalisati i projektovati kroz vreme i prostor."
  Klara je rekla da vrhunsko oružje ipak nije kristalna strelica, ni mač niti čak puška, već ljudsko telo koje ima sposobnost da skuplja, čuva i usmerava energiju.
  " Na telo možemo da gledamo kao na biološki organizam kao i na izvor mo ć i. Sve zavisi od stanja inventara u našem skladištu; telo može da bude tvrdo i kruto, ili mekano i gipko. Ako je naše skladište prazno, i samo telo je prazno pa energija iz beskonačnosti može đa tečekroznjega."
  Klara je opet ponovila kako da bismo se ispraznili, moramo da potonemo u stanje duboke rekapitulacije i da dopustimo energiji da teče kroz nas bez ikakve prepreke. Samo u stanju mirovanja, na-glasilaje, možemo da dopustimo da vidovnjakunamapotpuno vlada i da se bezlična energija svemira preinači u veoma ličnu silu namere.
  "Kada se u dovoljnoj meri oslobodimo svog zastarelog i op-terećujućeg inventara, energija nam prirodno dolazi i skuplja se. Kada se dovoljno energije objedini, ona postaje sila. Bilo šta može da objavi njeno prisustvo: velika buka, nežan glas, misao koja nije tvoja, neočekivani talas snage ili blaženstva."
  Klara je istakla da u konačnoj analizi nema nikave razlike da li se sila spustila na nas u stanju budnosti ili sna; ima potpuno istu vrednost u oba slučaja, ali ipak u ovom drugom slučaju nedosežniji i moćniji.
  "Ono što doživljavamo na javi, u smislu sile,.bi trebalo da se ostvari u snovima i ma koju silu doživimo u snovima trebalo bi je upotrebiti na javi. Ono što je zaista važno je biti svestan, bez obzira na to da li si budan ili spavaš." Ponovila je, gledajući u mene, "Važno je biti svestan."
  Klara je ćutala izvesno vreme a onda mi je rekla nešto što sam smatrala potpuno iracionalnim. Rekla je: "Kada je čovek svestan vremena, na primer, može da živi i nekoliko stotina godina."
  "To je besmisleno," rekla sam. "Kako čovek može da živi tako dugo?"
  Biti svestan vremena je posebno stanje svesti koje sprečava da /{' brzo starimo i umremo z,a nekoliko decenija," objašnjavala je Klara. "Postoji jedno verovanje, koje su nam preneli drevni čarobnjaci, po kome kad bismo mogli da koristima naša tela kao oružje - ili da se moderno izrazim, da' ispraznimo svoja skladišta- mogli bismo da iskliznemo iz ovog sveta i da lutamo negde drugde."
  "Kuda bismo otišli?" upitala sam.
  Klara me je začuđenO pogledala, kao da bi trebalo da znam odgovor. "U carstvo ne-bića, u svet senki," odgovorila je.
  "Veruje se da kada bi se naše skladište ispraznilo, postali bismo toliko laki da bismo mogli da lebdimo kroz prazan prostor i ništa ne bi sprečilo naš let. Posle toga bi mogli da se vratimo u ovaj svet mladi iregenerisani."
  "U ovom trenutku, to je još uvek samo verovanje," potvrdila je. "Ali trenuci, kao i sve stvafi su podložni promeni. Danas, više nego ikada, čovek mora da se obnavlja i doživljava prazninu i slobodu."

  "Kvočka miruje i osluškuje jaja pod sobom, usmeravajući svu svoju pažnju na njih. Osluškuju i nikad ne dopuštaju da im se koncentracija pokoleba. Na ovaj odlučan način one voljom nateraju piliće da se izlegnu. To je tiho osluškivanje koje je životinjama prirodeno, ali koje su ljudi zaboravili i stoga moraju da ga neguju."

  Nelida mi je potom ispričala neke činjenice u vezi sa životnom pričom mojih roditelja, koje nije znao niko sem njih samih. Otkrila mi je to da još pre nego što sam začeta, još dok su mi roditelji živeli i radili u Južnoj Africi, otac bio zatvoren iz razlog koje nikada nije obelodahio. Uvek sam maštala kako on u stvari nije bio u zatvoru već u logoru za političke zatvorenike. Nelida mi je ispričala kao je otac spasio život jednom čuvaru. Kasnije mu je taj čuvar pomogao da pobegne tako što je u odsudnom trenutku okrenuo leda napravivši se da ga ne vidi.
  "Dok su mu goniči bili na tragu," Nelida je nastavila priču, "otišao je do svoje žene, da bude sa njom po poslednji put u životu. Bio je siguran da će ga uhvatiti i ubiti. Za vreme togstrasnogzagrljaja života i smrti, tvoja majka je zatrudnela sa tobom. Veliki strah i strasna želja za životom koju je tvoj otac tada osećao, prenela se na
  tebe. Kao posledica toga, ti si se rodila nemirna i neobuzdana sa strasnom željom da budeš slobodna."
  Jedva da sam mogla da pratim njene reči. Bila sam toliko ošamućena time što mi je govorila da mi je zujalo u ušima a kolena su mi klecala. Morala sam da se naslonim na panj da se ne bih srušila. Pre nego što sam bila u stanju bilo šta da kažem, nastavila je svoju priču.
  "Razlog što je tvoja majka bila toliko nesrećna i što je tajno prezirala tvog oca bio je taj što je potrošila celo svoje porodično nasledstvo da bi platila njegove greške ma kakve one bile. Novac se potrošio i morali su da odu iz Južne Afrike pre nego što si se ti rodila."
  "Kako je moguće da znate stvari o mojim roditeljima koje ni ja najbolje ne znam?" upitah je.


  "U svetu čarobnjaka je sve moguće," reče Nelida, dodirnuvši mi ruku."Ali jedna stvar je sasvim sigurna: to je svet kojeg ne smeš da shvataš zdravo za gotovo. U njemu, moramo da iskazujemo svoju zahvalnost, zato što sutrašnji dan ne postoji.
  "Tupo sam zurila u nju, potpuno ošamućena. I ona je gledala u mene i prošaputala je, "Budućnost ne postoji. Vreme je da to shvatiš. A kada završiš rekapitulaciju i potpuno izbrišeš prošlost, ono što ostane biće sadašnjost. A tada ćeš znati da je sadašajost samo jedan tren i ništa više."


  Dok muškarci u moraju da se oslone na spoj razuma i volje da bi vodili svog dvojnika, žene imaju na raspolaganju matericu, jedan moćni izvor energije sa obiljem tajnovitih osobina i funkcija kojima je svrha da štite i hrane dvojnika.
  "Sve ovo je, naravno, moguće jedino ako se oslobodiš sve op-terećujuće energije koju su mušarci ostavili u tebi," reče. "To ćeš postići temeljnom rekapitulacijom seksualnih aktivnosti."
  Istakla je da je korišćenje materice izuzetno moćan i direktan način da se dostigne dvojnik. Podsetila me je na magijski postupak koji sam naučila pri kome se diše direktno otvorom vagine.
  "Pomoću materice ženke životinja osećaju stvari i regulišu svoja tela," reče. "Pomoću materice žena može da proizvodi i čuva energiju u svome dvojniku sa ciljem da nešto stvori ili uništi ili da se stopi sa svojom okolinom."

  " Zapravo nije potrebno puno da bi se komuniciralo ili dosegnulo do etarskog tela," reče Nelida. "Pored materice i pokreta, zvuk je još jedno moćno sredstvo kojim može da se privuče njegova pažnja."
  Objasnila je da tako Što se na sistematičan način upravljaju reči do izvora naše svesti'- do dvojnika - prima se manifestacija tog izvora.
  "Pod uslovom, naravno da imamo dovoljno energije," dodala je. "Ako imamo, samo nekoliko izabranih reči ili zvukova može da bude dovoljno da bi se ispred nas otvorilo nešto nezamislivo."
  "Kako zapravo možemo da upravljavamo reči do dvojnika?" upitah.
  Nelida zamahnu rukama i tako ih ispruži. "Dvojnik je takoreći beskrajan," reče. "Jer kao što je fizičko telo u komunikaciji sa drugim fizičkim telima, dvojnik komunicira sa univerzalnom životnom silom."
  Nelida naglo ustade. "Izvele smo magijske postupke a takođe smo dosta pričale. Hajde da vidimo da li možemo da delamo. Stani ispred vrata koja vode u levo krilo kuće. Budi veoma tiha ali potpuno svesna svega oko sebe."
  Krenula sam za njom niz hodnik do vrata koja su uvek bila zatvorena. Klara mi je objasnila da su zatvorena čak i kada su svi članovi porodice prisutni u kućlPošto me je naterala da joj obećam da nikada ni pod kojim uslovima neću pokušati da ih otvorim, i bez obzira na to koliko sam postala radoznala po tom pitanju, nikada nisam obraćala previše pažnje na ta vrata.
  Kada sam ih sada pogledala, nisam videla ništa iteobično; to su bila kao i mnoga druga vrata u kući, samo obična drvena vrata. Nelida ih je pažljivo otvorila. Iza njih se pružao hodnik, isto kao onaj u desnom krilu koji vodi do drugog dela kuće.
  "Želim da ponavljaš jednu reč," reče Nelida, stojeći tik iza mene." Ta reč je 'namera'. Hoću da izgovoriš 'namera' tri ili Četiri puta, pa i više, ali izvuci je iz dubine svoje ličnosti."
  "Iz dubina svoje ličnosti?"
  "Dopusti da ta reč izleti iz iz srednjeg dela tvog tela glasno i jasno. Zapravo, tebalo bi da izvikuješ reč 'namera'što glasnije možeš."
  186
  PRELAZAK CAROBHJAKA
  Dvoumila sam se. Mrzela sam da vičem i nisam volela kada bi se neko izdirao na mene. Kao dete sam naučila da je nevaspitano da se viče i pribojavala sam se da ću čuti roditelje da se glasno raspravljaju.
  "Nemoj da se stidiš," reče Nelida. "Viči što glasnije možeš i onoliko puta koliko to bude potrebno."
  "Kako ću znati kada da prestanem?"
  "Prestaćeš kada se nešto dogodi ili kada ti ja kažem da prestaneš zato što se ništa nije dogodilo. Uradi to! Sada!"
  Izgovorila sam reč 'namera', glas mi se kolebao, bio je slabašan i nesiguran. Čak je i meni zvucao neuverljivo. Ali nastavila sam da izvikujem, svaki put sve snažnije. Glas mi nije postao dubok već zvonak i glasan i to je trajalo sve dok se nisam zaprepastila sop-stvenim vriskom od koga se dizala kosa na glavi, koji kao da nije dolazio iz mog grla. A ipak mi se činilo kao da sam ga ranije već čula. Bio je to isti onaj piskutavi vrisak kojeg sam čula onog dana kada su Klara i Manfred uleteli u kuću a mene ostavili ispod drveta. Počela sam da drhtim i vrtelo mi se u glavi pa sam se na licu mesta sru
  č ila na pod naslonovši se na dovratak.
  "Ne pomeraj se!" naredila mi je Nelida, ali bilo je prekasno. Već sam klonula i našla se na podu.
  "Šteta što si se pomerila u trenutku kada je trebalo da ostaneš nepomična," reče Nelida strogo, ali se nasmeši kad uvide da sam se skoro onesvestila. Čučnula je pored mene i protrljala mi dlanove i vrat da bi me povratila.
  "Zbog čega sam vikala?" promucah, naslonivši se na zid.
  "Pokušali smo da privučemo pažnju dvojnika" reče Nelida. "Naizgled postoje dva nivoa univerzalne svesti: nivo onog vidljivog, uredenog, svega o čemu može da se razmišlja, svega čemu može da se da ime. Drugi nivo je nepojavni nivo energije koja sve 'stvara i održava u životu."
  "Pošto se oslanjamo na jezik i razum," nastavi Nelida, "vidljivi nivo je ono što mi doživljavamo kao stvarnost. Ima se utisak da postoji poredak, da je stabilan i da se može predvideti. Ipak, is-postavlja se da je neuhvatljiva, privremena i da se stalno menja. Ono o čemu sudimo kao o permanentnoj realnosti je samo spoljno obličje jedne nedokučive sile."
  Bila sam toliko pospana da sam jedva pratila njene reči. Nek-oliko puta sam zevnula da bih udahnula više vazduha. Nelida se
  Taiša Abelar
  nasmeja kada sam na izveštačeni način širom otvorila oči da bi izgledalo kao da je u potpunosti pratim.
  "To što ti i ja želimo da postignemo svim tim vikanjem nije da se privuče pažnja pojavne stvarnosti već pažnja onog što se okom ne vidi, sile koja je izvor našeg postojanja, sile koja će te, nadam se, prevesti preko ponora."


  "Zamisli da si suncokret." šalila se. " Uvek kada dišeš drži lice okrenuto u pravcu sunca. Sunčeva svetlost puni dah energijom. Zato obavezno udahni vazduh punim plućima. Uradi ovo tri puta."
  Objasnila mi je da se pri ovoj vežbi, energija sunca automatski širi celim telom. Ali mi bismo mogli namerno da šaljemo lekovite sunčeve zrake do bilo kojeg područja tela, tako što ćemo dodirnuti tačku do koje želimo da pošaljemo energiju, ili da jednostavno koristimo svest da bismo usmerili energiju do nje.
  "U stvari, kada si tako dobro uvežbala ovu vežbu disanja, nije ti potrebno daviše koristiš ruke. Možeš samo da vizualizuješsunčeve zrake koji direktno klize do određenog dela tela."
  Predložila mi je da udahnem tri puta na ovaj način ali ovog puta kroz nos i da vizualizujem svetlost koja klizi niz moja leđa i tako puni
  energijom kanale duž kičme. Na taj način, sunčevi zraci će mi preplaviti celo telo.
  "Ako hoćeš sasvim da izbegneš disanje kroz nos ili usta, možeš da udišeš direktno stomakom, plućima ili ledima. Čak možeš da sprovedeš energiju kroz telo preko stopala.


  "Namera je sila na kojoj počiva svemir," reče.'To je sila koja svemu daje fokus. Zahvaljujući njoj, svet postoji."

  "Možeš li malo da pojasniš tu silu?" zapitala sam je.
  "Ne postoji način na koji bih o njoj govorila, osim metaforičkog," reče. Petom cipele je razgrnula suvo lišće. "Ispod lišća se nalazi zemlja, ogromna zemlja. Namera je princip koji se nalazi ispod svega."
  Klara je spustila ruke u vodu i isprskala lice. Ponovo me je zadivila njena koža bez bora. Ovog puta sam prokomenarisala kako je mladolika.
  "To kako izgledam mogu da zahvalim tome što održavam ravnotežu izmedu unutrašnjeg bića i spoljašnjeg okruženja, "reče i otrese vodu sa ruku. "Sve što radimo počiva na toj ravnoteži.
  Možemo da budemo mladi i puni energije, kao ovaj potok ili stari i zloslutni kao vulkanske planine u Arizoni. Sve zavisi od nas samih.***

  Iliti i zamisli da netko ide krasti Van Goghove "Suncokrete"..... zašto bi on riskirao zbog "ulja na platnu" ako ima sunca na nebu koliko i suncokreta u poljima???

  Možda bi se i Bupka mogao izvuči na ovu motku:*U jednoj od knjižara koje smo posetili, naišli smo na primerak jedne od njegovih knjiga po imenu “Odvojena Stvarnost”. Bila je na odeljenju
  - 11 -
  fantastike što ga je veoma uznemirilo. Rekao je da su ljudi toliko okupirani svojim svakodnevnim životom pa ne mogu čak ni da zamisle tajnu koja nas okružuje. Kada otkrijemo nešto nepoznato mi to automatski razvrstamo u pogodnu kategoriju a onda zaboravimo na to.

  Primetio sam da pretura po knjigama sa velikim interesovanjem a povremeno bi neke knjige sa poštovanjem obrisao svojom rukom. Rekao je da tamo postoji nešto više nego samo knjige, tamo je skladište znanja i svi smo mi okruženi znanjem, bez obzira u kom obliku je predstavljeno. Dodao je da su informacije koje su nam potrebne kako bi smo povećali svesnost skrivene na mestu o kome retko razmišljamo i ako nismo previše kruti, sve što nas okružuje će nam reći neverovatne tajne.

  “Sve što je potrebno da uradimo je da se otvorimo ka znanju i ono će doći obrušavajući se na nas poput lavine.”

  Dok je proučavao policu sa knjigama koje su bile toliko jeftine da su bile skoro besplatne, naglasio je koliko su te knjige jeftine u poređenju sa onim novima. Po njegovom mišljenju, to pokazuje da ljudi u stvari ne traže informacije.Ono što oni traže je dostizanje statusa kupca*??

  Ali kako on može biti kupac ako je kupljen..... ili je potkupljen ali ima i još veču platežnu moč?

  Možda treba ipak poči od toga da smo i Isusa okrunili trnjem a i od Boga napravili zatvoren koncept..... a ako čovječanstvo ne postoji onda sam i "ja" odgovoran za sve.

  U slučaju da je točno ono "ako budete šutjeli i kamenje če govoriti" postavlja se i pitanje..... na što ili koga mislite kada kažete "kamen"..........

SADRŽAJ UPISAO

Član mlabosMerlin12 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana mlabos dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SRPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  05.07.2020. 09:44h
 • Član magicusmagicus

  Dobar vam dan dragi magicusi. Lp

  01.07.2020. 18:47h
 • Član tantriktantrik

  Hvala Irida!

  23.06.2020. 07:04h
 • Član iridairida

  Tantrik, dobrodošao na magicus! Nadamo se da ćeš pisati o svome radu...

  18.06.2020. 14:36h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav!

  17.06.2020. 14:00h
 • Član tantriktantrik

  Dobro jutro, dragi magicusi!

  17.06.2020. 07:35h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan gospodine. Lp

  16.06.2020. 20:19h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

TAKO JE GOVORIO KONFUCIJE ARAPSKE MUDROSTI