Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član mlabos

Upisao:

mlabos

OBJAVLJENO:

PROČITANO

263

PUTA

UVID U SEBE JE ISKRENOST PREMA SEBI

UVID U SEBE JE ISKRENOST PREMA SEBI
To omogućava sagledavanje psihološkog sljepila, ali sljepilo se time samo smanjuje – ne nestaje! Da bi se čovjek u potpunosti oslobodio mehanicizma, potreban je višegodišnji napor, a on podrazumijeva ne samo povisivanja svjesnosti, već i jačanje volje i srca.

 

To omogućava sagledavanje psihološkog sljepila, ali sljepilo se time samo smanjuje – ne nestaje!

Da bi se čovjek u potpunosti oslobodio mehanicizma, potreban je višegodišnji napor, a on podrazumijeva ne samo povisivanja svjesnosti, već i jačanje volje i srca.

Rad na sebi počinje od svjesnosti.

Svjesnost je moć promatranja.

Nije bitno što promatramo nego koliko istrajno promatram.

Mogu promatrati svijet oko sebe, ili promatrati vlastite psihološke reakcije na taj isti svijet.

Ako promatranje traje duži period – što je u početku nemoguće – počinjem primjećivati da mi vanjska zbivanja gotovo u potpunosti određuju unutrašnja raspoloženja; kao da su okolnosti daljinski upravljači koji mijenjaju programe na ekranu moje psihe.

U tom trenutku shvaćam da me nema.

Iz mene, na podražaj izvana, automatski isplivavaju mentalni, emocionalni ili ponašajni odrazi.

Kada je situacija napeta i ja sam napet, a kada prođe, napetost, ona se neko vrijeme, zbog inertnosti, zadrži, pa iščezne.

Kada me netko pohvali, osjećaj samozadovoljstva odmah se pojavi, a ako ta ista osoba, poslije pet minuta, kaže nešto suprotno, iz mene pokulja nezadovoljstvo.

Ako imam dovoljno hrabrosti da budem iskren pred sobom, primoran sam zaključiti  samo jedno: ja ne postojim.

Iza sve te mreže psiholoških reakcija nema nikog!

Kada sam ljut kažem da sam “ja ljut” – kao da sam baš to htio!?

Da ne bih primijetio da me nema, u sve što govorim ubacujem “ja”, a prisutnost prve osobne zamjenice u bilo kom kontekstu tješi me i sugerira da postojim jer “ja sam ljut”, “moje mišljenje”, “ja vjerujem” i tako dalje.

Nepoznati autor 

 

 

 

 TEČAJ OSHO ZEN TAROTA!

Prijave i info:

Maja Cvjetanović Laboš

majalabos@gmail.com

 098/953 7245

Grupni i inividaulni tečaj OSHO ZEN TAROTA!

(za one izvan Zagreba, i one koji to žele, također i  putem skype-a!)

https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/tecaj-osho-zen-tarota-moja-prica-
 https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/nasi-novi-naslovi#.WPXuhV5ZbW8.facebook

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 30.06.2019. 14:53h

  Član emilio-iiMerlin0

  "ALLEXANDER-s Stanković"......

  .....koji se Fura na "Nedjeljom u Dva"!?

  Bi na prvom miestu trebao imati Nedijelju kao:*Njegova uvodna tema je bila ono što je nazvao “ne-rad”, aktivnost posebno sačinjena da ukloni svaki trag svakodnevnih navika iz naših života. Tvrdio je da je “ne – rad” najbolja vežba za učenike, zato što ih uvodi u čudesne okolnosti i stvara vrlo osvežavajuću pometnju u njihovoj energiji. Efekat toga na njihovu svest naziva se “zaustavljanje sveta”.
  - 25 -

  Odgovarajući na neka pitanja, objasnio je da “ne-rad” ne može biti racionalizovan. Svaki napor ka njegovom razumevanju je u stvari interpretacija učenja – i automatski spada u oblast “rada”*?!

  A njegova i Liberalna gošća bi trebala poči pa i od predpostavke da DEMOKRACIJA kojoj nije primarno Vidjeti Energiju samo još jedan uzaludan napor ili i Demonkracija?

  *parametri uobičajene percepcije nametnuti kao deo socijalizacije, ne u potpunosti
  svojevoljno već i pod prinudom. Jedno vidjenje ovih prinudnih parametara je sistem tumačenja koji čulne podatke prerađuju u smislene jedinice i ureduje odnose među Ijudima u vidu strukture tumačenja. Naša normalna percepcija unutar uredenih društvenih odnosa zahteva slepu i vernu povezanost sa svim predmetima percepcije, od kojih ni jedan ne pruža mogućnost za neposrednom percepcijom energije. Na primer, Don Huan tvrdi da je moguće opažati Ijudska bića kao energetska polja nalik na ogromna, duguljasta, beličastosjajna jaja. Da bi se ostvario poduhvat uzdizanja percepcije, potrebna nam je unutrašnja energija. Stoga, problem da se unutrašnja energija učini dostupnom za postizanje ovakvog cilja postaje ključno pitanje..*

  Logično bi bilo da mi onda sami sebe držimo za "jaja" a i "milinovići" nam vide Dlaku u "juhi" pa smo u konačnici i svi "homosexualci" a što odnosno nas i odnosi u = *Everything you see around you is part of thier Empire
  Earth is a place for the Empire to propagate thier awarwness and acquire the energy necessary to maintain growth of thier world;the underworld

  For the inorganic beings they are our masters
  I am proposing that we humans revolt and reclaim Earth for our own well being and the well being of future generations

  Do you have uncontrollable anger
  This is a fact of life that cannot changed

  If you answered yes to any of the questions you have something living inside you

  A person participating in the power system passes thier power on
  There are several different ways participants pass the power
  The most common anal sex*???

  Znači postoji i fundamentalna pogreška u pa i Retoričkom Ogledalu......... ako ta Zvijer je naše Božanstvo??

  A što se tiče i indoktriniranih birača i kako kaže zadrtih domoljuba koji radije žele da njihova djeca budu tuđe kučanice?

  *To je trenutak kada čovjek rob postaje čovjek slobodno biće,sposobno za pothvate opažanja koji nadilaze našu linearnu maštu.«Don Juan me je uvjeravao da je unutrašnja tišina prostran putkoji vodi do istinskog ukidanja prosuđivanja - do trenutka kada se osjetilni podaci koji slobodno struje iz svemira prestaju tumačiti pomoću osjetila; to je trenutak u kojemu spoznaja prestaje biti sila koja, uobičajenom primjenom i ponavljanjem, određuje prirodu svijeta.*

  Šta znači dijeliti "sudbinu naroda" kao krščanin koji i preferira "biti u svijetu ali ne i od svijeta".....

  Što smo bliži "krovu svijeta" to smo i bliži "sadašnjem trenutku"..... a tu onda i vrijede "munjevite sheme"...........

  Pa mi nebismo pojeli ni salatu kada bismo osiječali svom silinom..... ali kad nam slina dođe na usta to je kao i kad se mi narajcamo a ona sluzi i još ako je s-ljubavlju pa kroz "želudac"?


   

 • 30.06.2019. 15:43h

  Član emilio-iiMerlin0

  Ono što je Isus rekao o.....

  Kada reče:Samovažnost je neumoljiv otrov i ona blokira slobodan protok Energije!

  Znači li to da če nas nekog tamo dana neki naši Pojedinci dokrajčiti i kao Vrstu?

  A kada u introspekciji premišljamo oko toga zašto mi ne smijemo njihovim glasnogovornicama "čitati sa usana" tada nam pada naum da je to zbogtoga što oni u međuvremenu razvijaju "softwere" za očitovanje "naših tijelesa"!?

  Tek kad bude sve gotovo moči čemo i da se "poljubimo"...........

  .....ljubite jedni druge kao sebe same "bojeva glava" tumači kao "može ako nije protiv boga" iliti i "mir uma"???

  Ali i kako bismo mogli zaviriti "u sebe" ili i "sami sebe povuči za perčin" ako nismo voljni instalirati i Ogledalo u kojem se ogleda i Onaj kojeg nema??

  To bi bilo kao da ubodemo/nabodemo i onoga koji nas fiksira u vremenu bilo psihološki,verbalno ili i fizički?

  Ili bi i sve iznad "miroljubive koegzistencije" bilo isto kao i kad bi "živi zid" ušao u međunarodne vode........ oli i opči potop?!

 • 30.06.2019. 20:01h

  Član emilio-iiMerlin0

  I Goethe je bio dete......

  ......a i mi smo valjda rođeni prirodnim putem iako se po našim "rođendanima" i nebi reklo!?

  Šta se zapravo događa kada djete plače!

  Pa u najčeščem slučaju je gladno..... treba hranu,mlijeko,sisu?

  Ali šta reči u slučaju kada odrastao i uhranjen čovijek neprestance govori "hrvatska,hrvatska,hrvatska,hhhrrrr....."!

  E tu bi se moglo raditi "mjehuru percepcije" i "kada je prostorna dimenzija izgubljena tada ovaj svijet postaje opasno mjesto..."?

  Ili je i Lipton iz samouvida bio iskren prema nama:*Znao sam da ukoliko pojedinačnim stanicama upravlja njihova svjesnost okoliša isto vrijedi i za ljudska bića koja se sastoje od tisuća milijardi stanica.
  Jednako kao kod pojedinačne stanice, karakter naših života ne određuju naši geni, nego naši odgovori na signale iz okoliša koji pokreću život*?!

  *Taj mehur je naša percepcija. U njemu proživimo ceo svoj život. A ono što vidimo na njegovim oblim stranama predstavlja naš sopstveni odraz.....

  je ljudska svest kao jedna velika kuća naseljena duhovima. Svest svakodnevnog života zapečaćena je u jednoj sobi te ogromne kuće, čitavog života. U tu sobu ulazimo kroz magični otvor:rođenje. I izlazimo kroz drugi sličan magičan otvor:smrt.*

  Kadspona života poveže ta osećanja, stvara se jedno biće, biće koje gubi svoju pravu prirodu i postaje zaslep-ljeno sjajem i bukom oblasti u kojoj bića lebde,tonalom.
  Tako sjedinjeno biće opstoji jedino u tonalu.
  Kad sila života jednom poveže sva potrebna osećanja,tad neko biće naglo dospeva u tonal.
  Već sam ti jednom rekao da tonal  počinje s rođenjem, a okončavase sa smrću; rekao sam to jer znam da se, čim sila života napusti telo, sva ona nezavisna osećanja razjedinjuju i vraćaju onamo odakle su i došla, u nagual.
  To što ratnik čini putujući u nepoznato vrlo je slično umiranju, s tom razlikom što se skupina nezavisnihosećanja ne razjedinjuje, već se samo malo rasprostire ne gubeći svoju povezanost. Ali u trenutku smrtita osećanja duboko tonu i odlaze svako za sebe kaoda nikad nisu ni bila jedno.«

  Takođe sam rekao i to da je taj mehur zapečaćen,čvrsto zatvoren, i da se ne otvara sve do naše smrti.No on se, ipak, može otvoriti. Vračevi su, očevidno,naučili tu tajnu i, premda svi oni ne stižu do svoje sveukupnosti, znaju da takva mogućnost postoji. Znaju da se mehur percepcije otvara jedino onda kadčovek zaroni u nagual.

  Tonal
  svakog od nas nije ništa drugo doli odraz toga neopisivog nepoznatog ispunjenog redom;
  Nagual
  svakog od nas nije ništa drugo nego odraz te neopisive praznine u kojoj je sve sadržano.*

  I što sada ili kada Tereza pjeva - https://www.youtube.com/watch?v=ywJO7h4nD3E - pa Tere nam pomaže da i malo dublje tragamo po sebi jer u konačnici svijet čula je u potpunosti unutar pojedinca ili ona vjeruje i u Kraljevstvo u nama???

 • 30.06.2019. 20:44h

  Član iridaMerlin30

  Emiliov prijedlog

SADRŽAJ UPISAO

Član mlabosMerlin12 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana mlabos dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SIJEČANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član DeVeTDeVeT

  to za dobro vecer ili laku noc....???

  17.01.2021. 22:15h
 • Član DeVeTDeVeT

  M3.3 #earthquake (#potres) strikes 14 km SW of #Sisak (#Croatia) 15 min ago.

  17.01.2021. 22:14h
 • Član DeVeTDeVeT

  #Earthquake (#potres) M1.5 strikes 25 km S of Velika Gorica (#Croatia) 3 min ago.

  17.01.2021. 04:53h
 • Član DeVeTDeVeT

  ono za dobro jutro...

  17.01.2021. 04:53h
 • Član DeVeTDeVeT

  Felt #earthquake (#potres) M1.7 strikes 26 km W of #Sisak (#Croatia) 13 min ago

  15.01.2021. 06:50h
 • Član DeVeTDeVeT

  spava li taj potres ikako...???

  15.01.2021. 06:50h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobar dan, nisi sam.

  14.01.2021. 14:29h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

DAJ SVE OD SEBE ISKRENOST