Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član irida

Upisao:

irida

OBJAVLJENO:

PROČITANO

688

PUTA

OD 14.01.2018.

Dnevnik jedne vještice - seksualno zlostavljanje u obitelji

Dnevnik jedne vještice - seksualno zlostavljanje u obitelji
U meni otpor i moralna dilema. Ne želim to slušati, prebolno je. I sama mislim da to treba prijaviti policiji, a onda se trgnem, pred sobom imam skršenu dušu u mukama koja je od mene zatražila pomoć.

U mom savjetodavnom poslu sam imala nekoliko odustajanja i nekoliko prekretnica, no, život me uvijek vraćao natrag na taj teški put koji nisam izabrala, na koji sam jednostavno gurnuta. Takvi trenuci su oblikovali etički okvir mog rada, ali i duboko utjecali na moj osobni rast i razvoj.

Ovo što ću vam ispričati se desilo jako davno, ali je obilježilo i mene i moj rad zauvijek. Bilo je ljeto, vrlo nalik ovom ljetu, ali moja radna soba je bila okrenuta na sjever i u njoj je skoro cijelog dana vladala ugodna svježina. Dan mi ujutro ničim nije najavio večernju dramu koja je zakucala na moja vrata. Odradila sam neke narudžbe, jedna klijentica nije došla, a nije ni javila svoj nedolazak, takve stvari su me ljutile, jer je to nepoštivanje mog vremena, uz to sam vjerojatno nekoga odbila jer sam toj osobi čuvala termin, a ona nije imala ni toliko obzira i kućnog odgoja da nazove i otkaže dolazak. Obzirom da su se takve situcije sve češće ponavljale, to me navelo da prestanem uzimati narudžbe i da počnem raditi po sistemu "hitne službe": poziv -dolazak, ako imam slobodan termin, ako nemam, neka me nazovu sutra.

Kao da je Nebo čulo moje misli, isti čas je zazvonio telefon. Uznemireni muški glas, pun neke hitnje, skoro panične žurbe mi je rekao da treba moju pomoć. Pitala sam o čemu se radi, a on mi na preskokce i u natuknicama kaže: "Ma nemam ja problema, ali moram iščupati svog posinka iz pakla droge". Iako su mi roditelji ovisnika često dolazili, pa i sami ovisnici (jedan zanimljiv i uspješan slučaj ovisnika koji se skinuo sa droga ću vam jedanput ispričati), u ovom slučaju mi je zabubnjao alarm u glavi. No, čovjek je inzistirao da dođe odmah, a upravo sam odlučilla da nema više naručivanja, pa sam pristala. Sunce se već priklanjalo zapadu, ali ljetni dan je dug dan i odradit ću situaciju prije nego li ljetna noć legne na grad.

Brzo je došao. Sportski obučen, kulturan, finih manira, uglađene konverzacije, pa ipak, njegov nemir se poput omotača širio oko njega. Sjeo je za moj radni stol, primio čašu ponuđenog soka i ukratko ponovio ono što je već telefonom rekao. Inzistira na tome da on mora dijete išćupati iz pakla droge. Na moje pitanje o starosti djeteta, samo kratko kaže da je dečko upravo navršio 18 godina. Predlažem mu da ne trošimo vrijeme na priču, nego da odmah otvorim situaciju i vidim mogu li tu uopće išta napraviti. On samo vapijuće ponavlja: "Morate mi pomoći, morate mi pomoći". Ni biološke roditelje ovisnika nisam vidjela tako uspaničene.

Pružam mu špil tarota i molim ga da ga promiješa i vrati. Ruke mu se tresu, karte ispadaju, blago mu kažem da se opusti, nikud nam se ne žuri, imamo dovoljno vremena. U jednom trenutku stvarno malo olabavi, pita me o regresiji, o nekim drugim metodama, što mi govori da je obišao puno mjesta na kojima je tražio pomoć.

Vrati mi špil i ja krenem u otvaranje. On sjedi tako da se rukama drži za rubove sjedalice stolca, sav u grću. Kažem mu da ću otvoriti prvo jednu generalnu situaciju, tek da steknem uvid u problematiku, međutim već na trećoj karti jeza me ščepa za srce. Svladam se i otvorim kompletno polaganje karata, duboko udahnem i otvoreno kažem: "Niste ovdje zbog svog posinka, nego zbog sebe i niste za to dijete zainteresirani na način kako to prikazujete". Znoj ga je probio isti čas, a ono tiho drhturenje se pretvara u očitu treskavicu. Uplašila sam se da ima nekakav napadaj i da ću morati zvati hitnu. Zato mu oppet blago kažem: "Slušajte, ne moramo ovo raditi, možete sada ustati ii otići...i zaboraviti da ste ikada bili na ovoj adresi, ne morate mi ni platiti". On konačno pronađe svoj glas i izbezumljeno projauče: "Ni psihijatri me nisu otkrili, a jedna žena me provalila". Njegovo drhtanje prelazi bez najave u ukočeno sjedenje očiju zagledanih u neke samo njemu vidljive prostore. I dalje mu predlažem da ode, no on se zagleda u moje oči, opusti ramena, makne zgrčene šake sa ruba sjedalice i polako izgovori: "Nekome moram reći, a ta vrata ste jedino vi uspjeli provaliti, a vjerujte mi, bio sam kod mnogih vaših kolega".

I poteče priča: Zlostavljao je dijete od njegove 6-16 godine, tada je mali pobjegao od kuće. U međuvremenu se rastao od djetetove majke, razlog zbog kojeg je bio s njom, više nije bio prisutan u njihovim životima. Sada se taj mladi čovjek vratio i svakodnevno ga ucjenjuje i izvlači novac, naplaćuje svu bol i poniženje uništenog djetinjstva. On se boji za svoj život, pita da li je mali već bio na policciji.

U meni otpor i moralna dilema. Ne želim to slušati, prebolno je. I sama mislim da to treba prijaviti policiji, a onda se trgnem, pred sobom imam skršenu dušu u mukama koja je od mene zatražila pomoć. To dijete je punoljetno i ako itko treba napraviti tu prijavu, onda je to dječak koji je postao čovjek. Zavjet šutnje utiša moju pobunu. Smirim ga nekako, čak čujem od njega izjavu da s nikim nije mogao ovako razgovarati u cijelom svom životu.

Pitam ga od čega se liječi jer karte jasno ukazuju na dugotrajno liječenje. Saopći mi dijagnozu, a na pitanje zašto to nije rekao svojoj psihijatrici, odgovara da su oni prijatelji i da ona i ne sluti. Polako shvaćam da ju je izmanipulirao, jako je inteligentan, vezan za majku, u životu je uvijek birao žene s djecom, i psihijatar je morao biti žena, valjda je i mene izabrao jer misli da je ženama lako manipulirati. Iako bolestan, on radi odgovoran posao i financijski je posve neovisan.

Dok ga slušam na um mi pada oglas koji se stalno vrti u svim novinama koje imaju i oglasne stranice:

"Tražim ženu, te - i - te dobi, dijete ne smeta", naježim se u sebi, njemu ponovim da se mora smiriti, da zasada nema opasnosti da bi dečko otišao na policiju, jer mu je on predobar i prelagan izvor novca. Savjetujem mu da ipak porazgovara sa svojom psihijatricom, što on odmah otklanja.

Dignem se od stola, digne se i on, bez riječi položi novac na stol uz nevjerojatnu rečenicu: "Nemate pojma koliki teret ste mi skinuli s duše"

Mislila sam da ga više nikada neću vidjeti, no on je odlučio da mu trebam, možda zato jer sam jedina osoba koja se usudila imenovati njegovu tajnu. Dolazio je oko godinu dana, u redovnim intervalima, no to ne mora biti dio ove priče.

U meni je još živa tuga nad tom dušom izgubljenom u bespućima ljudskog postojanja.

Slijedi: Idemo u pljačku, kako će to završiti?

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 19.07.2013. 12:31h

  Član srceMerlin3

  mislim, da ti je to bio i jedan od najtežih slučajeva. očigledno da taj čovek neče nači svoj mir nikada. o svemu ostalom je izlišno komentirati.

 • 19.07.2013. 12:36h

  Član unaMerlin1

  pomalo užasnuta čitala sam ovu istinitu priču...u kojoj se radi o drugoj strani medalje....o zlostavljaču,a ne o žrtvi...a opet su uloge zamjenjene zlostavljač postaje žrtva....ucjenjivan i boji se da će biti prijavljen,čak i za svoj život je u strahu

  rekla bih pravo mu budi...a opet mi ga je nekako i žao....a s druge stane sada on živi u strahu zbog učinjenog....sve se vraća

  zanima me da li se na kraju njemu ikako moglo pomoći da se oslobodi svojih poriva ili je to jednostavno neizlječivo....a zanima me i kako takvi ljudi to postaju....možda je i on zlostavljan u djetinjstvu....pa opet začarani krug

  svaka čast Irida treba se znati nositi s takvim ljudima

 • 19.07.2013. 13:31h

  Član wendy.tanjaMerlin9

  Kako god vrijeme prolazi, sve više te shvaćam i razumijem.. Tvoj zadatak je velik, ali tvoja duša zna da ga može izvršiti..Sveti ugovor...Dobro, tako savršeno dobro ga ispunjavaš..Tako osjećam..Unatoč tvojoj bolesti.. Hrabro i srčano..

 • 19.07.2013. 15:03h

  Član janedoeMerlin2

  Uh,sva sam se naježila čitajući, a ne mogu ni zamisliti kako je bilo an face

  s takvom situacijom :(

 • 19.07.2013. 18:21h

  Član shadowofsoulMerlin10

  meni tog čovjeka nije žao! jednostavno zato, jer gdje je njemu bilo srce i duša kad je tom dječaku od 6 godina uništio život, kad je od njega stvorio drugog sebe (kažu da većina zlostavljanih krene putem zlostavljača), kako je mogao dijete od 6 (Š E S T) godina zlostavljati??????????? to je bolesna osoba kojoj je mjesto u zatvoru!

  strašno! strašno! strašno! uopće nemam nikakve samilosti ni žaljenja za tog zlostavljača, već mi je i dalje žao tog zlostavljanog dečka koji je postao sve - samo ne onakav čovjek kakav je trebao postati: vedro nasmijano dijete koje je trebalo odrastati u normalnim životnim uvjetima, a ne u tom hororu od života kojeg je upravo napravio taj njegov očuh!!!

  ne, nije mi ga žao - niti malo... to je mala kazna što ju je dobio, a policijska kazna bi bila preblaga za ono što je taj dječačić osjećao dok ga je on zlostavljao!!

  ma, neću više!

  svaka ti čast, Irido, stvarno imaš veliko razumijevanje i veliko srce da možeš to tako prihvaćati i dati savjet takvoj osobi! stvarno, tvoj posao ne može raditi svaki čovjek.

 • 19.07.2013. 18:50h

  Član roladaodkokosaMerlin2 Lijepo je rekla Irida, tko nema zeludac neka ne cita. Mislim da tekst nije ni spusten zato da bi se nad njim zgrazali i cudili. Vec da bi shvatio kako funkcioniraju neke stvari. Irida, vise od svega me interesira; kako si ga zaboga razotkrila, sto ti se poslozilo pa si skuzila da laze? Ne razumijem se bas u tarot, ali pretpostavljam da je neka karta morala biti presudna. I pitanje moje dalje, sto mislis, da nisi otvorila karte, vec da si se posluzila nekom drugom metodom, da li bi rezultat bio isti? Oprosti na znatizelji...
 • 19.07.2013. 20:44h

  Član akrapMerlin1

  trebala si ga prijaviti,pogriješila si..zavjet šutnje ..ok..al ipak..onda je sav teret pao na zlostavljenog dječaka..neka ga on prijavi..punoljetan je...zbog čega si to pomislila ..zbog svoje reputacije..ne razumijem...i na kraju..on je dolazio godinu dana..i ništa...vreba majke..vreba djecu..ima para..ima skim da porazgovara...odlično...svi sretni...

  ti si njemu skinula "teret sa duše"..kako kaže...al teret nije rješenje problema...teret se nosi -a misija nastavlja..sa svojim "razumjevanjem" postigla si suprotan efekt.."on se osječa dobro"...tako sam shvatio tekst,e..jel tu bilo nešto što ne piše u tekstu..to ja ne mogu znati...

  u svakom slučaju..lako je meni "srat" sa tribina...al mislim da si pogriješila..lijep pozdrav..

   

 • 19.07.2013. 21:49h

  Član iridaMerlin35

  Dragi moji, ne mogu s nikim raspraavljati o vom i dan-danas, meni mučnom slučaju.

  rolada, morala bih ti održati neki brzinski tečaj tarota da shvatiš.

  AKRAP, ne zaboravi da se događaj zbivao u komunističkoj Jugoslaviji....i da me nije vezao zavjet šutnje, a jest i tako treba biti...tko bi vjerovao tamo nekoj "vračari"?

 • 19.07.2013. 21:59h

  Član bibMerlin3

  svaki put kad čujem neku sličnu priču (a čujem ih puno, jer psihijatrija i psihosomatika su pune zlostavljane djece, sada odraslih ljudi s otvorenim ranama) pitam se gdje su bile majke te djece, u što su gledale, čime su se one bavile..... 


 • 19.07.2013. 22:29h

  Član akrapMerlin1

  loše opravdanje..al dobro..ako tako treba biti kao što kažeš,pa neka bude..

 • 19.07.2013. 23:55h

  Član iridaMerlin35

  Akrape, prvo; zavjet šutnje je neupitna etička stvar...drugo, u to doba je jedan policajac dvije godine držao svezanu vlastitu ženu u podrumu i ni dlaka s glave mu nije pala, nikada nije protiv njega podignuta tužba...treće, ni gospodina uglađenog ne bi nitko ispitivao (pedofilija se još nije glasno izgovarrala), nego bi mene zatvorili zbog čaranja i vračanja, samo zato jer ne ne razumiju neke stvari...a ti shvati ako možeš, ako ne možeš...ne želim te uvjeravati...ali teleportiraj se malo u ono vrijeme ako imalo želiš razumjeti..

 • 20.07.2013. 00:00h

  Član tarzanMerlin2

  U svakom čovjeku kad tad poradi savjest na ovaj ili onaj način,Ljudski je pomoći svakom čovjeku bez obzira koliki mi amozitet osjećamao kad pomažemo.U svakom poslu ima teških i neugodnih sitacija,ali ako smo profesionalci onda znamo što moramo napraviti.Ja radim takav posao da se skoro svaki dan susrećem sa vrlo ružnim i nevjerovatnim životnim sitacijama.Nij uzalud rečeno da svatko od nas ima svoju tamnu stranu osobnosti,a nju smo dobili u svom kućnom odgoju.Bol uvjek prođe ali ožiljak ostane

 • 22.07.2013. 14:01h

  Član fandaMerlin2

  A šta je radila ta majka ????

SADRŽAJ UPISAO

Član iridaMerlin35 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana irida dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SIJEČANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi uživajte u ovom lijepom danu. Svako dobro vam želim. Lp

  16.01.2022. 12:41h
 • Član iridairida

  Hvala Feta, također i dobro došla na magicus!

  12.01.2022. 12:09h
 • Član FetaFeta

  Srecna nova 2022! Zdravlje i puno blagoslova za sve!

  11.01.2022. 23:26h
 • Član bglavacbglavac

  Lijep pozdrav dragi magicusi

  11.01.2022. 06:32h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro drag magicsi, lijepu i radosnu nedjelju vam želim. Lp

  09.01.2022. 08:46h
 • Član bglavacbglavac

  Hvala. Blagoslov. Lp

  02.01.2022. 08:51h
 • Član vanessavanessa

  HAHAH TROSTRUKI BLAGOSLOV

  01.01.2022. 16:32h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Dnavnik jedne vještice - Svi smo jednako ranjivi... Dnevnik jedne vještice - Idemo u pljačku, kako će to završiti?