Upisao:

jaky

OBJAVLJENO:

Razni oblici molitve

Autor:Emmet Fox

Pogrešno je misliti da postoji samo jedan oblik molitve. Ima ih mnogo. U pravilu je najbolja ona koja vam u određenom trenutku najviše odgovora. Najhitnije pri nadvladavanju bilo koje teškoće i rješavanju ma kojeg problema je to da vaša svijest bude više zaokupljena Božjom dobrotom i prisutnošću nego samim problemom. Kako budete ulazili u to stanje uma tako će se svaki svjesni strah polako ali sigurno smanjivati.

Znanstvena molitva, ili postupak mijenjanja, sastoji se u tome da izbacite problem iz misli spoznajući Božju sveprisutnost, i to je daleko najdjelotvorniji oblik molitve - ako ste ga u stanju provesti.

Mnogi, dakako, još nisu spremni za taj pristup, ali dobivaju odlične rezultate s tradicionalnim načinom molitve, pod uvjetom da ne prianjaju uz negativne misli.

Kad molite za bolesnu osobu, na primjer, izbjegavajte nabrajanje simptoma i predugo zadržavanje na njima. Molite se za ozdravljenje i zdravlje. Kad molite za vojnika u ratu, molite se za njegovu sigurnost i dobro. Ne molite Boga da ga zaštiti od metka ili granate ili drugih opasnosti, jer to znači hvatati se za negativnosti. Ta pogreška neće nauditi vojniku, ali će znatno umanjiti vašu sposobnost da mu pomognete. Molite Božansku ljubav da stalno bude uza nj, i imajte vjere da će tako biti.

Proučavatelji istine, koji koriste znanstvenu molitvu, mogu je izvoditi u različitim oblicima. Zlatni ključ je najbolji kad ste suočeni s nekom određenom poteškoćom  koje se želite riješiti. S druge pak strane, kad želite unijeti neka poboljšanja u svoj život, možda će vam bolje poslužiti meditacija, poput one o dobrom pastiru. Ljudi, međutim, imaju izvanredne rezultate kod raznoraznih problema primjenom ma kojeg od tih oblika molitve.

Mnogo puta se izvanredni rezultati postižu tek nasumce listajući Bibliju, sve dok vam pogled ne padne na neki nadahnjujući tekst.

Molite smireno. Neka vam molitve ne budu preduge. Uistinu očekujte rezultate.

Osobne stranice svih članova kluba

KAZALIŠTE

MAGAZIN

BRZI CHAT

 • sayan

  Zdravo svima...pitao sam pre jedno mesec dana i nisam nasao pa da pitam opet gde su osovi clanci u kojoj kategoriji?usao sam na pretrazivac kao sto ste rekli i izaslo je ''svi objavljeni osho clanci'' to je radilo na starom forumu a sada tu ima samo oshov

 • vanessa

  ♥*Lp

 • bglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Lijepu i radosnu nedjelju vam želim! Lp

 • vanessa

  ♥*♪♫ ♪♫:)))

 • vanessa

  ❤ * ❤*❤ ❤*riješeno ..Hvala.. Laku noć

Cijeli Chat

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info