Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magdalena13

Upisao:

magdalena13

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1267

PUTA

OD 14.01.2018.

Sve što ste željeli znati o meni

Sve što ste željeli znati o meni
Tko je Irida i zašto Irida?

IRIDA
ili
MAGDALENA
(oboje)

Tko je Irida i zašto Irida?

Moje krsno ime je Magdalena, ponarođeno Manda, a obitelj i prijatelji me uglavnom zovu Mandica (uvjek sam bila sićušna i zasluživala taj deminutiv, ne znam samo šta mi je zadnjih par godina). Da ne bi bilo zabune, zagrebački zdenac Manduševac nije moj.

Na duhovnoj stazi sam cijeli život i do većine duhovnih uvida i spoznaja sam došla kroz unutarnje vodstvo, dakle i nisam naročito zaslužna za to, jednostavno sam bila bačena u Blještavilo i sjaj.

Najranjivije godine mladosti sam provela u samostanu i to je autentično iskustvo koje se ne može nigdje drugo steći. Te tri godine samostanskog života sam bila potpuno uronjena u sebe, a sabrana molitva, duboka kontemplacija i česte i temeljite duhovne vježbe su me preobrazile i pripremile za sve ono što danas radim, a radim puno toga: Kristal, tarot, ji jing, radiestezija i naravno meni najdraži, snovi i arhetipski (karmički) kotač.

Zašto baš ove dvije metode?

Pa, snovi su kaleidoskop našeg unutarnjeg prostora, govor naše duše, a arhetipski kotač je slika našeg vanjskog djelovanja, našeg funkcioniranja u svijetu. Arhetipska analiza je tehnika duhovne higijene koja otkriva i čisti iz našeg života sve funkcionalne smetnje. Ako želimo postati i biti sretni, zadovoljni i uspješni ljudi, svakako preporučujem arhetipsku analizu.

Kroz sustav radionica i seminara poučavam i druge svemu što znam, radim i mogu.

Da sam ostala u samostanu bila bih sestra Marija Magdalena, da sam rođena na Tibetu i odlučila se za duhovni rad dobila bih drugo, duhovno ime. Isto bi bilo i u bilo kojoj drugoj duhovnoj tradiciji. Pošto živim i radim u zapadnoj civilizaciji izabrala sam ime iz zapadne tradicije. Irida je u grčkoj mitologiji bila doslovno posrednica između neba i zemlje. Izronila je iz drevnog mita i doslovno se nametnula mom radu (što nije neko iznenađenje jer se primarno bavim arhetipovima, dakle mitskim slikama i praslikama) i tako već godinama radim kao Irida. Naravno, moja djeca, moja uža i šira obitelj i moji prijatelji me i dalje zovu mojim pravim imenom. Irida je moje duhovno ime.

Član sam i suosnivač Društva pisaca „August Šenoa“ prvog alternativnog društva pisaca u bivšoj državi (ex Jugoslaviji), Zagrebu i Hrvatskoj. Član sam HUPED-a (hrvatsko udruženje za prirodnu i energetsku medicinu) i član sam HTA-e (hrvatske transpersonalne asocijacije), a time i EUROTAS-a (europske transpersonalne asocijacije), a arhetipski kotač spada prije svega u transpersonalne tehnike. Zbog mnogih preuzetih obveza moje članstvo se uglavnom svelo na formalno članstvo.

Suosnivač sam i predsjednica Udruge Magicus

Kako nikada ne mirujem ideju o MAGICUSU sam nosila u srcu i glavi sve dok moje dvije prijateljice i kolegice (ezoterijske) Maja Laboš i Mirjana Gračan nisu odlučile tu moju ideju i stvarno podržati i tek njihovim pristankom, potporom i suradnjom MAGICUS je rođen, a mi smo postale 3M po početnim slovima naših imena.

Magicus je otvoreno mjesto, javna tribina za propitivanje svega važnog u područjima ezoterije. Eto, zahvaljujući magicusu čitate i ovu biografiju.

Rad s ljudima me beskrajno ispunjava i shvaćam ga kao svoju životnu zadaću. Redovito sam pisala za časopise Alter, Alternativna medicina-Ezoterikus i Anima mundi (sada; terapeut u kući) , Astromagazin a povremeno i za neke druge. Gostovala sam na nekim radio-postajama, a vodila i uređivala redovnu autorsku ezoterijsku emisiju na lokalnoj televiziji; u Jastrebarskom, TV PLUS. Emisija je tematski pokrivala najširi mogući spektar alternative, zvala se Karma plus

Gostovala sam na svim našim televizijama, uključujući i državnu (HRT) mnogo puta u emisijama različitog profila, no, uvijek je to vezano za područja moga rada i djelovanja, bilo da je emisija o snovima, nekim drugim alternativnim metodama ili traženju nestalih osoba.. Odazovem se na sve pozive, ako sam u mogućnosti.

Četiri godine i četiri mjeseca sam bila vezana ugovorom za EZO.TV i svakodnevno ste me mogli gledati na Novoj Tv u ezo emisijama ili u Zodijaku na Rtl-u, a jedno vrijeme i na OBN-u i Ritv.

Taj ugovor me je stavio pred dilemu: Nastupati kao Irida ili....? Ipak sam se odlučila za moje krsno ime Magdalena.

Moram naglasiti da jednako savjesno odrađujem i živa savjetovanja i ona telefonom na koja me obvezuje potpisani ugovor. Poznata sam po beskompromisnim odgovorima na sva postavljena pitanja, što znači da nema lažnog optimizma samo zato da bi se osoba koja pita, bolje osjećala. Bit je u tome "da se spasi što se spasti da" i da se osoba stvarno kavlitativno pomakne u svom životu. Takav način rada smatram ispravnim i od njega ne odstupam, makar to ponekada doista nalikuje na kirurgiju duše, ali je neminovno ako želimo rezultate.

Eto, sada znate da su Irida i Magdalena jedna te ista osoba.

Dakle, još poruka za kraj: Ako ste zapeli u svom životu, tapkate u mjestu, vrtite se u krug, učinite nešto za sebe, otvorite i stvorite mogućnost promjene. Kad utvrdimo što možete mijenjati, popravljati i na koji način, život vam se može dijametralno promijeniti.

Ako ste od onih rijetkih sretnika koji nemaju nekih većih problema i težih pitanja, možda poželite doći iz radoznalosti. Zanimljivo je uvjek, a mogli bi se i iznenaditi.

Uvjek može biti b o lj e !

Mali podsjetnik na sve ono što radim:

Kristal, Tarot (poseban izračun karmičkih karata), Ji Jing, tumačenje snova, arhetipski (karmički) kotač, praktična intuicija, kromoterapija, biblioterapija (terapija čitanjem i pisanjem), numerologija, radiestezija i još mnogo toga...

Više me ne možete zvati
na ezo-liniju...,
ali možete na
M A G I F O N!!!

Moji Kontakti (za dogovoriti savjetovanja uživo)

tel. 01/36-35-153

mob. 091/794-7904

skype: irida131313

e-mail: iridaorama@gmail.com 

http://irida.blog.hr/ 

www.magicus.info

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 14.04.2011. 22:00h

  Član jadranaMerlin1

  Lijepo predstavljanje

  Hvala za lijepo predstavljanje na ovom mjestu,koje rado posjecujem.
 • 15.04.2011. 02:44h

  Član emilioMerlin2 No.stvarno je blisko,ne morate ga tražiti;čovijek koji traži istinu nikada je neče pronači. Vi naprosto riječima autoriteta prekrivate vlastitu zbrku-to kaže Krišnamurti i ja mu dajem za pravo. Polančec je shvatio-neču ništa da govorim jer vi i jednu riječ možete izokrenuti barem na devet načina. Mene je ovo izludilo jer neznam šta uraditi da proradi odvod a opet ne mogu generalno sve poslati k vragu jer kao što sam i pretpostavljao iza ovoga stoje stvarne osobe i to respektiram ali sam očekivao ipak možda previše. Izbrisati sve napisano i ja sam miran...smučili su mi se citati i one koje citiram,kao da činim svetogrđe jer ih koristim za proboj dok neki valjda pripisuju to kao svojatanje.Nije tako,želim se riješiti ovoga i tu je trebao neko nešto odraditi,presiječi bez pardona. To su samo slova ali kao i jezik kosti lome a ako pogledamo ne u tarot nego u povijest,ne prapovijest nego blisko ima kostiju za nama u izobilju i ja sam pomalo skeptičan da ih neče biti i u budučnosti jer evo ako se nismo u stanju osloboditi nekoliko slova kako čemo tek kostiju? Doveo sam se u situaciju kao i ona Nimfomanka:zaletila se da nešto zakuca i to velikim batom....i više nije mogla ni naprijed ni nazad sve dok joj nije splasnuo libido. Tad se našla u čudu,odakle ovaj čekič,čemu? Čudno da joj neko nije deletao problem/zastoj.Zabrinjavajuče...jesmo li zlobni? Jesmo li društvena bića ili pojedinci u okruženju vlastite projekcije.......ima bezbroj pitanja a valjda samo jedan koji se pita.Ja! A tko sam ti ga sad ja....onaj iz matične knjige? Mama,vidi koliko djeteline.Nee sine to je more! Mole!? da sine morre! A imali tamo zečeva? Nema sine ali ima pasa i to bez nogu. Blez nogu! a kako trče.... Ne brini sine saznati češ več... Sad možda znam manje nego onda ako čemo za pravo. Samo sam si pokušao nešto umisliti da bih kao znao ali sve mi se više čini da sam nasukan na kopnu,zaveden ispraznim riječima koje žvačem kao da su stvarne i nikako da im povjerujem.To netko drugi govori isto nestvaran. To nisam ja....znao bih da jesam a pošto neznam onda nisam? Ovo bi mogao biti alibi i za mene pa i za druge koji isto nisu svoji:copy/paste...... Pri njihovim su opažanjima uočili, da ne samo da skupna točka djeteta nije pričvršćena na jednom određenom položaju, već da je i svjetlosna čahura novorođenca potpuno presvučena jedinstvenom svjetlećom navlakom, koja se doima poput prozirne plastične presvlake i čini čahuru izrazito blistavom. U toku djetinjstva međutim taj vanjski sjaj se sve više i više gubi, pa kod odraslih obično nalazimo tek ostatak tog sjaja, neku vrst svjetlosne bare, koja jedva da seže do visine stopala. Evo gledano odavde možemo si progledati kroz prste. Niko nije kriv ali je sve ovo pomalo poražavajuče i uza sav trud gravitacija je nadmočna.Neki žive u oblacima,neki pjevaju o izlasku i zalasku sunca...... Gore svijetluca obečavajuči naslov:time to say godbye!
 • 15.04.2011. 06:22h

  Član srceMerlin3 Lepo životno iskustvo. Raditi ono što se voli i spojiti dobro sa korisnim a pri tom još i velikoj grupi ljudi omogućiti, da svoj život obogate uz tvoju pomoć je više nego za odati priznanje. Kraljica se rađa u kraljevstvu i nasleđuju krunu, a postati krlajica zbog svoga delovanja malo kome uspe. Čestitam i želim ti još puno godina plodnog rada.
 • 15.04.2011. 06:46h

  Član fandaMerlin2 iskrene čestitke i moje poštovanje
 • 15.04.2011. 06:59h

  Član shadowofsoulMerlin9 dobro jutro, lijep pozdrav i hvala ti na svemu :)
 • 10.06.2011. 19:16h

  Član vernonMerlin1 Aloha draga, Istina da rijetko posjećujem portal ma koliko mi drag, ali sam sigurna da si već jednom objasnila svoja imena i rad na kojem svake pohvale. Imam osjećaj (vjerojatno krivi) no moram ga napisati - ti si jednostavno rođena \"blještavo kristalno svijetla\" i čini mi se da bi isto tako imala odgovor na sva pitanja tvojih klijenata i bez svojih \"alata\" koje koristiš. Jednostavno ti je dano da osjetiš, vidiš i znaš kao i mnogima. Pusa i puno sreće u svemu ti želim
 • 10.06.2011. 19:39h

  Član iridaMerlin28 draga vernon, nova objašnjenja starih i poznatih stvari su za nove članove koji lutaju ovom našom plavom džunglom, a ova biografija je napisana i zbog nekih drugih stvari i razloga... istina je da za mnogo toga nisam zaslužna, jednostavno mi je dato i često je više teret nego blagoslov... nitko nema odgovore na sva pitanja (sva sreća, jer takav čovjek bi imao strašnu moć, a moć kvari ljude)... hvala ti na dobrim željama, uzvraćam na isti način... pusa!
 • 24.06.2011. 12:21h

  Član saturnicaMerlin1 .....(mandačistunica).....:)
 • 24.06.2011. 12:24h

  Član dzorkoMerlin2 Ganešice Šani :)) >---♥---<
 • 24.06.2011. 23:36h

  Član elycaMerlin3 dobro večer teta Mandica :-****))))
 • 20.09.2011. 11:24h

  Član vanessaMerlin9

  ♥ ♥ ♥***

  ...Draga Magdalena,što je bilo odlučujuće , da si napustila samostan.? Po meni Ti si \"vani\" mogla mnogo više učiniti nego \"unutra\"...Iz tog razloga izuzetno cijenim bivšu č.s Bernardicu i njenu hrabrost napuštanja...i vjerujem , da je vani.... iskrenija prema sebi i drugima.... nego u samostanu,...koji može čak ugušiti vjeru:) pusa...vanessa-časnasamouduši.:)
 • 20.09.2011. 12:16h

  Član tavrickMerlin1 Odlučujuće? Ma zaljubila se i ona, normalno. Vjerojatno u nekog dostavljača npr. hmelja ak su radili pivo. (pivo? ih, ne bi ja ošo od tamo nikad)
 • 20.09.2011. 18:21h

  Član iridaMerlin28 @saturnica, baš i nisam neka čistunica.... @ahoj Elyce! @vanessa, očito me je ipak čekalo poslanje u Svijetu, a i moja djeca su se morala roditi (u samostanu bi to bilo neprilično i nemoguće)...tako nekako... @ Tav, zaljubila sam se mnogo, mnogo kasnije, no ni to nije loš razlog za promjenu...inače svakome bih preporučila povremeno malo izolacije...to je zdravo i jedinstvena prilika za upoznavanje samoga sebe...
 • 22.08.2012. 16:55h

  Član shadowofsoulMerlin9

  opet sam pročitala, a 2 riječi su izrasle: "kirurgija duše"...

  ti si za mene IRIDA.. kao Magdalenu sam te gleadla na TV, ali ti si za mene uvijek i samo uvijek: IRIDA...

  hvala na točnim tumačenjima mojih snova...

   

 • 22.08.2012. 17:41h

  Član borivojMerlin3

  lijepoooooooooo...

 • 15.05.2013. 18:11h

  Član magdalena13Merlin20

  Više me ne možete zvati na ezo-liniju...!!!

 • 12.10.2014. 11:39h

  Član emilioMerlin2

  Kratko i Jasno

  Da bismo se Razvezali moramo se Povezati!?

  Izgubiti Sebe da bismo SE pronašli?

  Biti OštroSvijesni?

  Pa čak pored onoga da "mi ili volimo ili mrzimo odraze nas samih" zapravo iii "kad komuniciramo sa drugima uvijek komuniciramo samo sa Sobom"?

   

  Zato postoje i SamoStani pa..... Kreni?

SADRŽAJ UPISAO

Član magdalena13Merlin20 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana magdalena13 dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

LIPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član iridairida

  ajoooj, bilo bi bolje da sanjaš nešto lijepo, žao mi je

  01.06.2020. 14:31h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  e, draga Irido, nisam dugo trebala čekati - zabijen je nož u leđa i još ga vrti i danas :) :) :) :) stvarno vrhunski tumačiš snove!!!

  31.05.2020. 14:33h
 • Član vanessavanessa

  *

  20.05.2020. 17:31h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Sretan dan vam želim. Lp

  19.05.2020. 07:13h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  pa kad stigneš ... :)

  14.05.2020. 11:01h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  https://www.magicus.info/najcesce-prakse/tumacenje-snova/besplatno-tumacenje-snova-shadowofsoul-davorlove-ko-u-prici#comments

  14.05.2020. 11:00h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  evo, draga Irido, dopunila sam Davorov san :)

  14.05.2020. 11:00h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info