Član shanti

Upisao:

shanti

OBJAVLJENO:

NAMJEŠTANJE ATLASA

Malo je u Hrvatskoj onih, koji su čuli za metodu namještanje ATLASA, iako u Europi ta metoda već dugi niz godina donosi zdravlje i dobrobit mnogima koji su se podvrgli toj metodi.

Točnije, od 1981. god.,  kad je metodu pronašao  Dr. Peter Huggler, kiropraktiker.

On je uvidio da se kiropraktikom ne mogu riješiti svi problemi povezani uz kralježnicu, pa je tražio dalje, uzrok koji dovodi do glavnih problema s kičmom.

Tako je došao do iznenađujućeg otkrića, a to je, da je kod oko 90% ljudi, najgornji kralježak zvani ATLAS, pomjeren sa svoga mjesta, u jednu stranu. Odmah mu je bilo jasno koje probleme izaziva takva anomalija. Pošto prvi vratni kralježak «sjedi» u atlasu, a pomjereni atlas ga vuče sa sobom u stranu, dolazi do toga da se cijeli kičmeni stup dovodi u krivi, savinuti položaj. Uslijed toga dovode se u neravnotežu kukovi, i u tom slučaju imamo skraćenje jedne noge.

 

 

I sami možete zamisliti kako to djeluje na sklad cjelokupnog kostura.

 

Sljedeći problem nastaje zbog smanjenja otvora na pomjerenom atlasu, kroz koji prema mozgu idu krv i sve druge hranjive tekućine, zatim, kod pomjerenog atlasa dolazi do stalnog pritiska na leđnu moždinu i živce.

To dovodi do niza problema na fizičkoj, i psihičkoj razini.

 

Vračanje Atlasa na njegovo mjesto vrlo je jednostavan postupak, potpuno bezbolan, i brz.

U Vitalogie sistemu postupak namještanja izvodi se u ležećem položaju, a samo namještanje izvodi se sa prstima, nakon dijagnostike kojom se utvrdi dali je atlas pomjeren.

Zašto u ležećem položaju?

Zato jer bi u sjedećem položaju težina glave pritiskala na atlas, pa u tom položaju treba puno veća snaga da bi se atlas vratio na mjesto.

Nakon namještanja slijedi odmor, a zatim ponovna dijagnostika sa kojom se ustanovi dali je atlas vraćen na svoje mjesto. Cijeli postupak traje oko 30 min.

 

Nakon zahvata dolazi do «samo-podešavanja» kičme u pravilan položaj, pa mnogi problemi povezani sa iskrivljenjem kičme, nestaju.

Zbog bolje snabdjevenosti mozga hranjivim tekućinama, dolazi do mnogih pozitivnih promjena na psihičkoj i umnoj razini.

I tako, jedan mali zahvat može dovesti do vrlo kvalitetnih pomaka na svim razinama življenja.

 

 

KLIKALICE

SADRŽAJ UPISAO

Član shantiMerlin2 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana shanti dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

🔝

KOMENTARI

 • 15.09.2008. 22:21h

  Član kapljicaMerlin0 ovo mi je jako logicno , mozes li me jednog dana nauciti
 • 15.09.2008. 22:32h

  Član shantiMerlin2 Za sada Kapljo, samo radim tehniku. Još nisam učitelj.
 • 16.09.2008. 12:08h

  Član dinajaMerlin2 nesigurno postavljam pitanje u tvom svijetu Shanti.........kojom metodom se služiš, koju tehniku koristiš da bi centrirao glavu u sedlu Atlasa???????? počinješ li sa statikom zdjelice???? razlikom u duljini noga......statikom cjelokupnog držanja tijela??????? ATLASLOGIJA je široki pojam...........ja recimo počinjem sa statikom zdjelice, samostabilizacijomlumbalnog dijela kralježnice, da bih prešla na metamernu gimnastiku u vratnom djelu kralježnice. Tek kada pacijent spozna mogućnosti samostabilizacije i samomobilizacije malih zglobova vratne kralježnice prelazim na mobilizaciju zglobova između glave i Atlasa, Atlasa i Aksisa, te pokretima rotacije u trećem vratnom zglobu.........
 • 16.09.2008. 12:24h

  Član shantiMerlin2 Draga Dinaja, moj i tvoj svijet su isti. Jedino možda koristimo različite razine, ali to nije razlog da bilo koje pitanje (bez \"primjesa\") meni s tvoje strane bude nesigurno. Sve o namještanju atlasa, ili sve o toj metodi možeš naći u Švicarskoj pod nazivom VITALOGIE. Razlika od drugih metoda je u tome, da se Atlas direktno vrača u pravilan položaj.
 • 16.09.2008. 12:25h

  Član shantiMerlin2 Naravno, prije samog zahvata radi se dijagnostika sa kojom se ustanovi dali je atlas pomjeren.
 • 16.09.2008. 12:43h

  Član dinajaMerlin2 Shanti je već dvadesetak godina radim na centriranju Atlasa, njegovom odnosu prema Lubanji, Aksisu i ostaloj kralježnici..zanimalo me je samo kako vi u Hrvatskoj to radite????????? Ja radim već tridesetak godina i bez položenih ispita iz anatomije, kineziologije, neuroligije i neurofiziologije nebih dobila dozvolu da se radim na tom užasno važnom zglodu u ljudskom tijelu.........
 • 16.09.2008. 16:23h

  Član vajranMerlin2 moj djed marko je atlas namjestao na nacin da je pozelio da se namjesti. rijetko nije uspijevao. istom ga je metodom znao staviti van centra samo upotrebljavajuci obrnuti proces zelje... znaci, lijecenje pogledom i zeljom.
 • 16.09.2008. 16:23h

  Član vajranMerlin4 moj djed marko je atlas namjestao na nacin da je pozelio da se namjesti. rijetko nije uspijevao. istom ga je metodom znao staviti van centra samo upotrebljavajuci obrnuti proces zelje... znaci, lijecenje pogledom i zeljom.
 • 16.09.2008. 16:46h

  Član geminiMerlin2 Vaj mnogi muški gledaju žene pogledom i željom pa ih ne namjeste nigdje.
 • 16.09.2008. 16:46h

  Član geminiMerlin2 A ima i obrnutih slučajeva.
 • 17.09.2008. 10:00h

  Član shantiMerlin2 Gem, i Vaj, otišli ste prenisko! Atlas je puno više, gore! Inaće Vaj, tvoj djed Marko je bio genijalac, ako je istina što o njemu pišeš. I ja bi bio sretan da mogu lječiti na taj naćin.
 • 29.11.2008. 11:32h

  Član dinajaMerlin2 drago mi je da se još jednom pojavio ovaj tvoj tekst o Atlasu........ja sam u mom davno objavljenom telstu \"čudesni zglobovi glave\" pisala o Atlasu i ideokinetčkim, pokretnim misaonim slikama kojima se možemo služiti da bi spaoznali dinamiku tih zglobova i spoznali to sedlo u nama samima........zanima me kako ti svoje pacijente upućuješ u kasniju samomobilizaciju?.....Atlas, aksis i lubanja zaokružuju jako važno čvorište u ljudskom tijelu, čvorište u kojem dolazi do usmjeravanja tijeka životne energije........Metamenrna gimnastika je jedan od načina kako ja uvodim mojepacijente u samomobilizaciju tih zglobova........kojim metodama se ti služiš?????? zanima me da li postoji jednostavniji način kojim možemo čovjeka osamostaliti na putu ka samoozdravljenju??????? unaprijed se zahvaljujem na tvom odgovoru dragi Shanati........:-)))
 • 29.11.2008. 12:55h

  Član shantiMerlin2 Draga Dinaja, ja sam odavno shvatio da je sve povezano, da ne postoji jedna metoda, jedan način. Bolesti nastaju jer mi kršimo zakone prirode. Znaći, po meni, sve je jednako važno. Dnevna rutina, prehrana, meditacija, yoga, vježbe, masaže, metode čiščenja toksina, parazita, i da ne nabrajam. Poslije namještanja atlasa, ljudima preporučim lagane vježbe yoge ili vježbe 5 tibetanaca. Ili neke druge vježbe koje kičmu razgibaju u sve strane. Problem s kralježnicom nastaje jer mišići koji ju drže u pravilnom položaju zbog današnjeg načina života oslabe. Ali ima naravno i drugih razloga.
 • 29.11.2008. 12:57h

  Član shantiMerlin2 Sama metoda kojom se ja služim za namještanje atlasa, vani (Švicarska, Njemačka) se naziva VITALOGI.
 • 29.11.2008. 13:19h

  Član takiMerlin0 Moram i ja nešto priupitati: ako postupak namještanja traje 30 minuta, poslije toga svatko po preporuci odnosno po svom izboru treba raditi neke od vježbi, zašto je tako visoka cijena (2oo eura). Pitanje za dinaju i Shantija: koja je dobna granica kod koje se može postići uspjeh i vraćanje kičme u normalu?
 • 29.11.2008. 14:08h

  Član dinajaMerlin2 atlasologija i vitalologija se sjedinjuju u jednu suptilnu metodu kojom se potče ritam i dinamika proprioceptora u zglobovima glave i ostvaruje izgubljena spiralna dinamika u vratnom dijelu kralježnice........ TAKI.nema dobne granice za Atlasologiju, vitaalogiju i spiralnu dinamike.......to su suptilne metode koje samo pospješuju samodinamičku organizaciju nervnih procesa i uvjetuju samizlječenje kod pacijenata.cijena me je moram priznati šokirala.ja u Švicarskoj radim pola sata na pacijentu za 50 CHF......za cijenu od 50 švicarskih franaka pro 30. minuta tretmana sam morala dokazati da sam diplomirala kineziologiju i anantomiju pored hrvatske diplome i na na švcarskoj univerzitetskoj školi za fizioterapiju, te da sam apsolvirala manualnuterapiju i terapiju spiralne dinamike ........... ja obrađujem pacijente deset puta za 450 franaka.....jedan tretman je uvijek gratis.........uh moram priznati da mi se od ove cijene zavtilo u glavi i uistinu se pitam kako to može hrvatski pacijent platiti i tko određuje cijene tretmana???????? u Švicarskoj je to regulirano našom poslovnom etikom i našim učlanjenjem u udruženje fizioterapeuta i kineziterapeuta.........:-)))
 • 29.11.2008. 14:29h

  Član takiMerlin0 Dinaja, hvala na objašnjenju. Da ne bi bilo nešto krivo protumačeno niti usmjereno na nekoga. Shanti je ponudio kao nagradu magicusima namještanje atlasa i .... i pri tom je naveo i cijene da ne bi ljudi mislili da su dobili nešto bezvrijedno. Inače cijeni su uistinu previsoke i kao i u zdravstvu to je za odabrane (čitaj: imućne).
 • 29.11.2008. 14:47h

  Član dinajaMerlin2 a tek sada sam na tvoju napomenu draga Taki vidjela da za namještanje atlasa mogu doći tri pacijenta od jedanput........ Shanti možeš li mi objasniti na koji način uspijevaš obraditi tri pacijenta odjedanput i sada me uistinu zanima kojom metodom se služiš.....je jedva uspijem u pola sata obraditi jedan zglob da onda sa čistom savijesti mogu pogledati čovjeka u oči i pružiti mu ruku pri rastanku........
 • 29.11.2008. 16:03h

  Član taraMerlin1 Moram reći da sam si i sama nekoliko puta NESVJESNO namjestila atlas i to uglavnom padom na tlo...bilo da me je negdje gurnuo i bacio na tlo pas, bilo da sam se spotakla i pala tako da bih blago udarila glavom...i to se dogodilo nekoliko puta upravo kad sam bila neraspoložena zbog blage glavobolje, ili mi je glava pucala od boli, ili su me neuralgično boljeli zubi...čudo...i batine mogu ponekad biti korisne...
 • 29.11.2008. 16:11h

  Član mgracanMerlin2 kad bi mi trebalo namještanje atlasa, zasigurno bih se dobro raspitala tko to kako radi i predbilježila bih se kod STRUČNJAKA! A stručnjaka, koji je uložio vrijeme i trud da metodu nauči, treba nagraditi...Stoga je bespredmetno raspravljati o tomu koliko treba platiti...platiti treba, a vjerojatno i tržište određuje koja je visina nagrade, tj. honorara stručnjaka. Ako ih nema mnogo i ako su doista dobri, onda oni sami, pretpostavljam, određuju svoju cijenu, pogotovo kad uz sebe imaju i zaposleni tim koji trebaju platiti, dakle, moraju ekonomski razmišljati. I tako će biti i dalje, sve dok i kod nas ne stasaju \"jače\" škole za terapeute ove denominacije i dok se ne uvede reda u ovom područje. Shanti se trudi biti najbolji, želi nam velikodušno pokloniti vrijedan tretman i stoga mu veliko hvala!
 • 29.11.2008. 16:41h

  Član dinajaMerlin2 draga mirjana ja sam uvjerena da shanti uistinu zna što radi i kako provodi metodu, a pošto je ovaj portal mjesto gdje sse diskutira o raznim temama mene ja samo zanimalo koju tehniku on primjenjuje. Imala sam osjećaj da postavljajući pitanje mogu od njega nešto naučiti....Cijena me je šokirala kao što me uopće šokiraju cijene u hrvatskoj, ali to je jedna druga tema.........Atlasologija je toliko interesantna tema i metoda je još u razvoju pa sam mislila da Shanti primjenjuje neku meni do sada nepoznatu temu.
 • 29.11.2008. 16:50h

  Član dinajaMerlin2 dragi Shanti nekako mi se čini da svaki puta kada postavim pitanje uzburkam oluju na portalu.....Čitajući tvoje tekstove sam ušla u jedan meni do sada nepoznati svijet i mislila sam da izmjenjujući mišljanja možemo učini nešto dobro za pacijente koje obrađujemo......Žao mi je ako je opet dolo do nesporazuma, ali moja pitanja nisu ni u kojem slučaju bila zlonamjerna....ja očito pišem i govorim načinom koji izaziva nesporazume i to mi je žao......možda je razlog u tome da već desetljećima živim u zemlji u kojoj se cijene samo egzaktna pitanja i egzaktni odgovori....... i još nešto sam ti htjela reči..ako mislim drugačije to ne znači da se ne slažem s tvojim mišljenjem.....a ako postavim pitanje to znači da nešto ne znam i da sam spremna još nešto naučiti......i nekako sam vjerovala da je i cilj ovog portala širenje znanja i međusobno uvođenje u metode koje su drugima nepoznate........:-)))
 • 29.11.2008. 17:09h

  Član iridaMerlin14 drage dinaja i taki, ima u tonu vaših komentara nešto što me zbunjuje...., nadam se da ste ipak shvatile da te cijene shanti nije naveo kao svoje cijene, nego kao ilustraciju obzirom na cijene u Zagrebu (shanti živi i radi u Varaždinu). shanti je nesebično darovao svoju dobru volju, svoje vrijeme i znanje i nemojmo to ni jednom krivom riječju pokušati umanjiti ili prikazati u nekom drugom svjetlu...
 • 29.11.2008. 17:19h

  Član dinajaMerlin2 draga Irida, Shanti je uistinu nesebično poklonio svoju stručnost Magicusima i to je predivna gesta.......a to o cijenama je uistinu glupa diskusija i žao mi je da sam ju potaknula....ja ne znam kakve su cijene u Alternativnoj medicini u Hrvatskoj i ne smijem uspoređivati sa cijenama u ovoj zemlji u kojoj je sve drugačije nego kod vas......:-)))
 • 29.11.2008. 17:28h

  Član safirisMerlin4 Čitala sam nedavno u časopisu Sbjetlost o namještanju atlasa, i koliku dobrobit on nosi majkama i još nerođenoj djeci, kako djeca čije su majke prošle kroz ovaj tretman, nemaju problema sa noćnim buđenjem, kako su sretna i zadovoljna već od prvog dana njihova rođenja, a i sam porod je manje bolan nego inače.Jednom sam mamu masirala i škljocnulo je nešto u predjelu vratne kralježnice, nakon čega su joj prestale trnuti ruke i bolovi su se smanjili.Da li je to sponatni čin namještanja atlasa ili nema veze sa time?
 • 30.11.2008. 00:42h

  Član shantiMerlin2 Dragi svi :-)) Pitati o cijenama zaista nije ništa nenormalno. Pa, cijene su od uvijek bile moj problem. Hoču reći, ja nikad nisam znao naplatiti svoje usluge. No, da ne duljim. Panchakarma kod mene, i u Traben Trarbachu je omjer cijene 7 : 1, ili 1 dan u Tr-Tr, 7 dana kod nas. A namještanje atlasa: Postupak po osobi traje 30 minuta. Samo namještanje je vrlo kratko. Na početku je dijagnostika da se vidi dali atlas treba namještati, jer tvrdnja da 99% ljudi ima pomjeren atlas, ne stoji. Taj postotak je dosta manji. Rekao sam da u jednom POSLIJEPODNEVU mogu primiti 3 osobe, a to nikako ne znači da ih obrađujem zajedno, već jednog po jednog, i zbog toga mi i treba više vremena. A cijena kod mene za namještanje atlasa je 30 Eura. I još odgovor Safiris: do vračanja atlasa na pravo mjesto može se desiti na razne načine, ali to spada u slučajnosti.
 • 30.11.2008. 08:47h

  Član gemini1Merlin1 Opet kažem, kad mi se prilike srede, otići ću Shantiju uživati! Kod njega žena ima bolji tretman nego Kleopatra svojedobno!
 • 30.11.2008. 12:22h

  Član shantiMerlin2 Pazi da se ne razočaraš, Gem. :-)) Jer, kodmene žena i muškarac imaju istu vrijednost, i isti pristup.
 • 30.11.2008. 12:31h

  Član gemini1Merlin1 Pa nisam ni mislila da postoji klijent koji bi se kod tebe mogao razočarati. Ti si profi. A kao Bik hedonist znaš što je ugađanje, pa ljudi sigurno dođu opet. Ujutro isti dan kad su objavljeni tvoji textovi pomislila sam da je već vrijeme da opišeš ljudima svoje metode. Colon terapija je isto odlična, jer ljudi nisu svjesni što su sve konzumirali.
 • 30.11.2008. 12:35h

  Član shantiMerlin2 Istina je da su mi oko 90% gostiju stalni gosti. I da im daljina ne predstavlja veliki problem. Imamo goste čak iz Australije. Gem, često si me pitala o meditaciji. Evo ti sada prilike da ju naučiš.
 • 30.04.2009. 21:39h

  Član zockeyMerlin0 Gde da se javim za zakazivanje pregleda za nameštanje Atlasa? Iz Srbije sam. Hvala!
 • 14.09.2009. 08:05h

  Član lunemalinoMerlin1

  Zockey 30.04.2009 Gde da se ...

  ...javim za zakazivanje pregleda za nameštanje Atlasa? Iz Srbije sam. Hvala! lunemalino...vratio sam se magicusima povodom danajinog komentara o namještanju atlasa kojem sam se ovih dana kanio podvrgnuti pomoću aparata iz Švicarske...o čemu nisam zapazio njeno mišljenje i da li ona i s njim tamo radi...i malo me zbunjuje što poštovani shanti nije odgovorio na ovo Zockeyevo pitanje...gdje da se javimo za zakazivanje kod njega u Varaždinu za 30 eura...umjesto ovdje za 200.Hvala.

IZDVOJENO

Tehnike

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

SNOVI

TERAPIJE

METODE

TEHNIKE

MAGAZIN

MAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuMAGIFON - Životne promjene, sudbinaPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I Ching

BRZI CHAT

Cijeli Chat

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info