Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član borivoj

Upisao:

borivoj

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1565

PUTA

OD 14.01.2018.

SVOBODNA KATOLIŠKA CERKEV (SKC)

Ker je SKC leta 1919 nastala iz teozofskih vrst in so tudi danes teozofi prisotni znotraj SKC...


SVOBODNA KATOLIŠKA CERKEV ( SKC )



SVOBODNA KATOLIŠKA CERKEV, SKC na kratko, vas vabi, da se prijavite na občasno obveščanje o dogodkih in dogajanjih povezanih s tem področjem duhovnosti. Ker je SKC leta 1919 nastala iz teozofskih vrst in so tudi danes teozofi prisotni znotraj SKC, smo si dovolili poslati to vabilo na vse, ki ste prijavljeni na novice Teozofske knjižnice in bralnice Alme M.Karlin, TKBAK in Teozofskega društva JIVATMA.



Prvo je zapisano nekaj informacij glede SKC, v spodnjem delu je pismo ob pričetku adventnega časa našega škofa +Aristida Havlička Tilija. Na koncu sledi še vabilo na delavnico O ZAVESTI IZOBILJA.



SKC je vedno bila neodvisna od teozofskega društva in samostojna organizacija. Prav tako je danes SKC v Sloveniji popolnoma neodvisna od ostalih cerkva iz tradicije liberalnega katolicizma. Je v povezavi in sodelovanju z večimi škofi, cerkvami in organizacijami po svetu. V sebi nosi ekumensko kvaliteto, potrebo po liberalnosti, svobodi in sodelovanju.



POTRDITEV PRIJAVE:

Če bi ŽELELI prejemati naša obvestila v nadaljnje, je nujno potrebno ODGOVORITI/REPLY (pritisniti tipko za odgovori) na to pošto in POSLATI/SEND (pritisniti tipko za pošlji). Preprosto. Tako se boste prijavili na NOVICE iz SVOBODNE KATOLIŠKE CERKVE. Prav tako lahko to storite preko naše internetne strani (v posodabljanju) www.skc-slo.si .

Če imate kakšna vprašanja, ne odgovarjajte na to pošto ampak pišite na cerkev@skc-slo.si ali pokličite na 03/ 62 098 62.



Če ne boste naredili nič, naslednjega obvestila ne boste prejeli!

Vsakomur, ki je bilo tudi to sporočilo odveč ali v napoto, se iskreno opravičujemo.



Dodajamo še povezavo na oddajo DUHOVNI UTRIP v oktobru 2011, kjer je nekaj minuten prispevek o SKC: http://tvslo.si/predvajaj/duhovni-utrip/ava2.118086758/ .



Prav tako je tukaj povezava do obrazca za namenitev 0,5% od dohodnine: http://www.durs.gov.si/fileadmin/durs.gov.si/pageuploads/Davki-predpisi_in_pojasnila/Dohodnina/Obrazci-FIZICNE_OSEBE/177.pdf . Naša cerkev ni financirana s strani države in je takšen prispevek zelo dobrodošel. Prispevek je anonimen. Potrebni podatki za izplonitev: SVOBODNA KATOLIŠKA CERKEV, davčna številka: 30464579. Prosili bi vas, če lahko izpolnjene obrazce pošljete do 25.decembra, ker bodo v tem primeru veljali za leto 2011.



Iskrena hvala že v naprej za podporo, če boste poslali izpolnjen obrazec.



Preko naše strani bo možno videti, kje in kdaj se odvijajo maše, dogodki, seminarji, predavanja. Dodajalo se bo gradivo s pdoročja ezoteričnega krščanstva, gnosticizma, liberalnega katolicizma, gibanj za svetovni etos in še mnogo več.

Trenutno je v Sloveniji možno priti na obred Svete maše v Ljubljano in v Celje. Za več informacij pišite na:

cerkev@skc-slo.si

ali pokličite na telefon 03/62 098 62.



Blagoslovljen čas in darilo tišine vam želimo!



Domen Kočevar+

Generalni vikar Svobodne Katoliške Cerkve



Pismo škofa SKC Aristida Havlička Tilija:



Dragi prijatelji!



Odločil sem se, da vam na ta način posredujem nekaj svojih misli ob času v katerem se nahajamo. Ne mislim se vpletati v politični boj, ki se trenutno dogaja ob prvih predčasnih volitvah v samostojni Sloveniji. Tu se vsak sam zase odloča koga in zakaj voliti. Moja želja je, posredovati misli ob svetem času Adventa in njegovi priliki za naš duhovni razvoj.

Adventni čas je čas pred božičem in je v krščanstvu namenjen pričakovanju Svete noči in spominu na rojstvo Jezusa v Betlehemu. Beseda advent je latinska beseda adventus in v prevodu pomeni prihod. V tem času se kristjani spominjajo Jezusovega prihoda na zemljo, pa tudi pričakujejo njegov drugi prihod. Adventni čas v katolištvu pomeni tudi začetek novega liturgičnega leta.

Božic je prvi veliki praznik krščanskega leta in adventno obdobje predstavlja čas notranje priprave na ta veliki praznik. Veliki krščanski prazniki izvirajo iz prastarih misteričnih šol in nosijo v sebi sporočilo ezoteričnega krščanstva. Ezoterični kristjani v času Svete noči praznujemo rojstvo mističnega Kristusa v subtilnih sferah človekovega srca in se hkrati spominjamo fizičnega rojstva Jehošve Ben Pandire, ki je kasneje postal mesija Jezus Kristus - avatar, ki je prinesel na Zemljo dar brezpogojne ljubezni.

Krščanski prazniki so duhovno zelo pomembni, ker predstavljajo tisti čas, ko se od zgoraj navzdol izlije božanski blagoslov na cloveštvo. Da zmoremo v vsej svoji moči zavestno prejeti ta blagoslov, je advent obdobje notranjega dela na samem sebi. Duhovni učenec v tem obdobju čisti svoje misli, želje in dejanja.

Štirje tedni adventa, ki nas peljejo v čas svete noči, so namenjeni poglabljanju v sledeče kvalitete duhovnega življenja:

1.) razločevanje med resničnim in neresničnim

2.) brezželjnost

3.) pravo obnašanje

4.) ljubezen.



Te kvalitete so absolutna nuja za tiste, ki hodijo po Poti svetosti. To je pot, ki nas vodi v rojstvo Kristusovega duha znotraj našega srca. Te štiri kvalitete so opisane v mali knjižici Ob nogah ucitelja, dragulju ezoterike, katerega je človeštvu dal Jiddu Krishnamurti.

O razločevanju Krishnamurti pravi takole:

“Prva izmed teh lastnosti je razločevanje, ki ga je treba razumeti kot razločevanje med resničnim in neresničnim in šele to ljudi privede na Pot. Vendar pa ne pomeni le tega, ampak še mnogo več. Postati mora vsakdanja praksa, ne le na začetku Poti, marveč na vsakem koraku, vse do konca. Stopil si na Pot, ker si spoznal, da lahko na njej najdeš tisto, kar si je vredno pridobiti. Ljudje, ki ne vedo, delajo zato, da bi si pridobili bogastvo in moč, ki pa sta največ za eno življenje in sta zato neresnična. So še dragocenejše stvari - stvari, ki so resnične in trajne in ko si jih enkrat videl, ne boš nikoli več hrepenel po prvi.”



V prvem tednu adventa svetujem, da raziskujemo kaj je tisto znotraj nas, ki je resnično in trajno v vseh treh časih. Moja globoka želja je, da bi vsakdo odkril v sebi Zavest izobilja in premagal iluzorno zavest reveža.



Zato Vas vabim na popoldansko delavnico, ki sem ji dal naslov:



Božična delavnica zavesti izobilja



Prepričan sem, da je zlati prah zavesti izobilja prisoten povsod okoli nas in znotraj nas. Na delavnici bom posredoval duhovna pravila in tehnike, s pomočjo katerih znotraj sebe zmoremo aktivirati zavest izobilja in preseči zavest reveža. Menim, da je za čas, ki je pred nami, leto 2012, še kako nujno neprestano živeti v svetu resničnosti in prepoznavati svet utvare, ki prinaša skrbi in trpljenje.



Delavnica bo potekala tako v Ljubljani kot v Celju. Cena 5-urne delavnice je...


V Ljubljani v petek, 16.12. od 16. do 21. ure v prostorih društva PanPogan na Linhartovi 64. Informacije in prijave na gsm: 051 627 081

V Celju v soboto, 17.12. od 16 do 21. ure v prostorih Sofijinega hrama, Teozofske knjižnice Alme M. Karlin, Muzejski trg 8. Informacije in prijave preko e-pošte: drustvo@jivatma.si ali telefon 041 463 422.



Vsem Vam želim poglobljen prvi adventni teden.



+Aristid



Prijava in kontaktne informacije

Zelo bomo hvaležni, če boste te novice posredovali tudi tistim, za katere mislite, da bi jih te novice zanimale. Če se želite naročiti ali preklicati prijavo na e-novice, lahko to storite preko naše spletne strani, ali pa nam to sporočite po elektronski pošti.

Spletna stran: http://www.skc-slo.si/
Elektronski naslov: cerkev@skc-slo.si


---------------------

lijepi pozdrav aristidu,

borivoj

http://budan.blog.hr/

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

  • 29.11.2011. 12:19h

    Član borivojMerlin4

    LIJEPI POZDRAV ZA ARISTIDA I SVE DRAGE PRIJATELJE DILJEM SLOVENIJE. ZA VAŠ ANGAŽMAN VELIKO (+) OD BORE.

  • 29.11.2011. 12:19h

    Član borivojMerlin4

    Spoštovani (a) Borivoj,

     

    DOGODKI TKBAK DECEMBER 2011

     

    SOFIJIN HRAM – TEOZOFSKA KNJIŽNICA IN BRALNICA ALME M.KARLIN - TKBAK. Muzejski trg 8, CELJE.

     

    KNJIŽNICA JE ZA OGLED IN VPIS, POLEG URADNIH UR, ODPRTA TUDI ENO URO PRED VSAKIM DOGODKOM.

      

     

    PETEK, 02.12.2011 OB 18.00

    SrečaLišče

    Vodi: Sabina Rožen, uni.dipl.soc.del.

    Prispevek:

     

    TOREK, 06.12.2011 OB 18.00

    Predavanje: KRIZA IN UPORABNA EZOTERIKA

    Učenje Lucille Cedercrans

    Predava: Franček Dobovišek, uni.dipl.soc.del.

    Prispevek:

     

    TOREK, 06.12.2011 OB 19.30

    JOGA ZA ODRASLE

    Vodi: Adriana Dellapicca Vučer

    Prispevek:

     

    SOBOTA, 10.12.2011 OB 17.00

    Predavanje: DRUIDSKO PRAZNOVANJE POLNE LUNE

    Duhovno leto in prazniki druidske tradicije.

    Po predavanju vas vabimo na ogled filma, ki prikazuje tradicijo druidov.

    Predava: Aristid Havliček – Tili, dolgoletni ezoterik, teozof in druid

    Prispevek:

     

    SOBOTA, 10.12.2011 OB 19.00

    MODROST SEDME UMETNOSTI

    Ogled filma MEGLICE AVALONA (The Mists of Avalon) in diskusija na temo iz filma. Film govori o druidih in legendi kralja Arthurja, Merlina, Morgane. 

    Vstop prost.

     

    TOREK, 13.12.2011 OB 18.00

    GONG KOPEL

    Okopajte se v zvokih Zlatega tempeljskega gonga.

    Izvajalka gong kopeli: Špela Cvetko Penič

    Prispevek:

     

    TOREK, 13.12.2011 OB 19.30

    JOGA ZA ODRASLE

    Vodi: Adriana Dellapicca Vučer

    Prispevek:

     

    ČETRTEK, 15.12.2011 OB 19.00

    Predavanje: ST. GERMAIN -  človek, ki potuje skozi čas in prostor, mag in diplomat Evrope. Grof St. Germain je ena najbolj enigmatičnih oseb evropske zgodovine.

    Predava: Aristid Havliček - Tili, dolgoletni ezoterik, teozof, škof SKC

    Prispevek:

     

    PETEK, 16.12.2011 OB 18.00

    SrečaLišče

    Vodi: Sabina Rožen, uni.dipl.soc.del.

    Prispevek:

      

    TOREK, 20.12.2011 OB 18.00

    Predavanje: BOŽIČ IN PRISOTNOST KRISTUSA

    Rojstvo Kristusa – kje, kdaj, zakaj?

    Kaj leži v ozadju božiča in zimskega solsticija? Misterične šole Egipta, čas iniciacij, kako stopiti v Tišino tega časa navkljub hrupu sveta potrošništva?

    Predava: Aristid Havliček – Tili, škof Svobodne Katoliške Cerkve, dolgoletni ezoterik in teozof.

    Prispevek:

     

    TOREK, 20.12.2011 OB 19.30

    JOGA ZA ODRASLE

    Vodi: Adriana Dellapicca Vučer

    Prispevek:

     

    PETEK, 23.12.2011 OB 19.30

    MODROST SEDME UMETNOSTI

    Ogled filma SEDEM JEZUSOVIH ČUDEŽEV – Evangelij po Janezu (The Visual Bible: The Gospel of John) in diskusija na temo iz filma.

    Vstop prost.

     

    TOREK, 27.12.2011 OB 19.30

    JOGA ZA ODRASLE

    Vodi: Adriana Dellapicca Vučer

    Prispevek:

     

     

     

     

     

    V TKBAK redno delujejo:

     

    ŠTUDIJSKE SKUPINE

    Študijske skupine so namenjene skupnemu prebiranju in proučevanju teozofskih in duhovnih knjig.

    Vstop prost.

    Več informacija na tel: 041 463 422

     

    JOGA

    Vsak torek od 19.30 do 21.00 se v naših prostorih izvaja skupinska joga za odrasle, ki jo vodi Adriana Dellapicca Vučer, izučena vaditeljica joge. Joga pripomore k dobremu počutju in ohranjanju oziroma izboljšanju zdravja. Z uravnovešeno vadbo gradimo zavedanje, moč in fleksibilnost telesa in uma. Vadba poteka v manjši skupini, kar posledično pomeni, da se vaditeljica lahko posveti vsakemu posamezniku posebej.

    Prispevek:

    Več informacij na tel: 051 416 256

     

    SrečaLišče

    Skupina v kateri se dva petka v mesecu od 18.00 do 21.00 družijo predstavnice nežnejšega spola, pod vodstvom Sabine Rožen, uni.dipl.soc.del.. Cilj teh druženj je skupno učenje, spominjanje, izumljanje ... kako ustvariti odnos, ki zdravi, podpira, hrani, tolaži, sprejema, je zabaven, sproščen in ustvarja prostor za naše potenciale in za to kar smo.

    Prispevek:

    Več informacij na tel: 031 512 285

     

    Lep pozdrav in vabljeni, da se nam pridružite na katerem izmed dogodkov v tem čarobnem prazničnem času,
    Teozofska knjižnica in bralnica Alme M. Karlin

  • 29.11.2011. 12:45h

    Član borivojMerlin4

     

    360º panoramska slika Ljubljane z grada 

    https://www.360cities.net/gigapixel/ljubljana.html

     

     


  • 29.11.2011. 17:42h

    Član ljubicaMerlin4

    hvala borivoj:-)

  • 30.11.2011. 08:35h

    Član borivojMerlin4

    Pijte čisto vodo za zdravo življenje

    Voda je glavna sestavina človeškega telesa in zelo močno vpliva na dobro opravljanje življenjskih funkcij telesa. Telo namreč najbolje deluje, če ima na voljo dovolj čiste vode. Zato je čista voda za pripravo hrane in napitkov bistvenega pomena za dobro funkcioniranje telesa.

    Vodo v telesu je najbolje zamenjati s čisto vodo, pri čemer je nepogrešljiv ionizator vode, ki je najsodobnejši dosežek pri obdelavi vode. Vrhunski filtrirni sistem vodo temeljito prečisti in s pomočjo titan-platinastih elektrod ter posebnih membran loči na alkalno ionizirano in kislo ionizirano vodo.

    Alkalna ionizirana voda je bogata z aktivnim vodikom – močnim antioksidantom, ki v telesu nevtralizira proste radikale, s čimer preprečuje degenerativne bolezni in zavira procese staranja.

    Vsebuje obilo bazičnih mineralov, ki v telesu nevtralizirajo kisle odpadke in odpravljajo zakisanost telesa. Zaradi zmanjšanega števila molekul v vodnem skupku (clustru) ta voda lažje prehaja skozi celice našega telesa. Zato celice bolje oskrbi z vodo in jih očisti, kar je zelo pomembno za dobro zdravje in vitalnost.

    Več >>

    Uredništvo Pozitivk: Aleš, Igor, Tomaž, Nina, Gape

    ------------------

    lp, boro

    https://www.pozitivke.net/

  • 01.12.2011. 09:27h

    Član borivojMerlin4

    Dragi vsi

    V Sloveniji smo zaradi premajhne samooskrbe, na določenih področjih, zelo odvisni od uvoza hrane.

    Premajhna samooskrba predvsem v času krize lahko zelo negativno vpliva na cene hrane, povečuje socialno ogroženost in odpira vprašanje o varnosti in kakovosti hrane, ki jo uživamo.
    Vse večjo skrb predstavljajo tudi nepredvidljive podnebne spremembe, ki lahko prizadanjejo tudi večja področja in s tem trenutno situacijo še poslabšajo.

    Zato je iz ljubezni do zemlje, zdrave hrane in ljudi zrasla ideja o projetku za večjo lokalno samooskrbo, ki smo ga poimenovali Oskrbimo Slovenijo.


    S projektom povečanja samooskrbe Oskrbimo Slovenijo, želimo:
    . dvignit odstotek samooskrbe na nivoju celotne države,na vseh področjih vsaj na 100%
    . skozi delavnice, predavanja in spletne skupnosti povečati pretok znanja, izkušenj, dobrih praks ter tudi sadik in semen za naravno kmetovanje in vrtičkarstvo
    . povečati število ekokmetij in količino ekološko pridelane hrane
    . spobuditi socialno podjetništvo in kooperative v obliki zadrug ter s tem omogočiti tudi večje število novih zaposlitev
    . vzpostaviti direktne prodajne poti in povečati prodajo na lokalnem nivoju, ter dvigniti odstotek slovenske hrane v trgovskih verigah
    . povečati številko slovenskih družin, ki obdelujejo svoj vrtiček in uvesti skupnostne mestne vrtove in druge dobre prakse s področja biopridelave
    . skrbeti za razvoj ozaveščanja o pomenu zdrave in domače hrane
    . v proces vključiti vrtce, šole, najrazličnejše javne ustanove, partnerje in seveda državo


    Ocenjujemo, da je projekt izjemno pomemben za Slovenijo in se dotika prav vseh nas, zato te vabimo, da se nam pridružiš na sestanku 3. decembra ob 13 uri v Gasilnem Domu Pernovo 16 (Velika Pirešica), kjer bomo v okviru Ekofejsta, po predavanju Antona Komata s posamezniki, skupinami in strokovnjaki, iskali prave poti in začeli z oblikovanjem aktivnosti ter ciljev projekta.

    Če te zanima zdrava hrana, ekološko kmetijstvo, imaš svoj vrtiček, znanje o pridelavi oz sajenju rastlin, želiš delovati na področju socialnega podjetništva ali želiš samo delovati za dobro ljudi in narave, te vabimo, da se nam pridružiš na sestanku in prispevaš svoj del, da dosežemo zastavljene cilje in izboljšamo samooskrbo države Slovenije.

    Seveda lahko povabiš tudi svoje prijatelje in pošlješ vabilo naprej, saj bomo uspeli le, če si bomo pomagali in sodelovali v čim širšem smislu.
    Za več informacij obiščite www.oskrbimo.si in se nam pridružite 3. decembra v Pernovo.

    Zaradi lažje organizacije, te prosimo, da potrdiš svoj prihod tako, da pošlješ pošto, s Potrjujem, na info@oskrbimo.si  in če želiš lahko napišeš tudi kakšen svoj predlog oz idejo za sestanek.

    Bodi tudi ti del projekta Oskrbimo Slovenijo in tako prispevaj svoj del k večji domači samooskrbi.

    Ps: Vabimo pa vas tudi na okroglo mizo: Oskrbimo Slovenijo - Zagotovimo si hrano za jutri, ki bo pod okriljem Ekoci in Foruma za socialno podjetništvo od 8:30 do 13:30, 14.12.2011 potekala na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede, Univerza v Mariboru, Pivola 10, 2311 Hoče. Predavalnica: Auditorium Magnum.

    Osti jarej

    Marjan, Irena, Katarina, Janez, Aleš, Mateja, Iztok, ...
    www.ocistimo.si
    epošta: info@oskrbimo.si


  • 05.12.2011. 17:16h

    Član borivojMerlin4

    Teozofsko društvo Jivatma


    Spoštovani (a) Borivoj,

    jutri, v TOREK, 06. decembra 2011 vas ob 18.00 uri vabimo v Teozofsko knjižnico na predavanje:



    KRIZA IN UPORABNA EZOTERIKA

    Učenje Lucille Cedercrans, na katero je imel velik vpliv ekumenski gnostični teizem, še posebej

    (neo)teozofija.



    Predaval bo Franček Dobovišek, uni.dipl.soc.del.

    Prispevek: ...

    Več o Lucille Cedercrans in njenem delu si lahko preberete na https://www.wisdomimpressions.com/



    Lep pozdrav in dobrodošli,
    Teozofska knjižnica in bralnica Alme M. Karlin

    Prijava in kontaktne informacije
    Zelo bomo hvaležni, če boste te novice posredovali tudi tistim, za katere mislite, da bi jih te novice zanimale. Če se želite naročiti ali preklicati prijavo na e-novice, lahko to storite preko naše spletne strani, ali pa nam to sporočite po elektronski pošti.

    Anti-SPAM obvestilo
    Nihče ne mara SPAM-ov. Tudi mi ne. Da bi preprečili zlorabe, naš kontaktni seznam uporablja dvojni pristopni postopek. To pomeni, da boste, ko ste izpolnili obrazec na naši spletni strani, prejeli od nas elektronsko pošto. Preden vas dokončno postavimo na naš kontaktni seznam, boste morali odgovoriti na ta naš e-mail. Tako bomo prepričani, da ste se na novice prijavili vi (in ne nekdo drug v vašem imenu). Prijaviti se je potrebno le enkrat; kadarkoli lahko zahtevate, da vas s seznama odstranimo (bodisi preko obrazca na spletni strani ali pa na to sporočilo odgovorite z besedo »ODSTRANI«, ki jo vpišete pod predmet e-maila).

    Spletna stran: https://www.jivatma.si/ https://www.tkbak.org/
    Elektronski naslov: drustvo@jivatma.si, knjiznica@tkbak.org

    Obstoj in delovanje Teozofskega društvo Jivatma sta odvisna od donacij in prostovoljnih prispevkov, zato je vsak prispevek dobrodošel. Donacije se lahko prenesejo s pomočjo PayPal - a na naši spletni strani

  • 08.12.2011. 09:49h

    Član borivojMerlin4

    Spoštovani (a) Borivoj,

    V SOBOTO, 10.12.2011 ob 17.00 vabimo v Teozofsko knjižnico in bralnico Alme M. Karlin na predavanje z naslovom:



    DRUIDSKO PRAZNOVANJE POLNE LUNE

    Duhovno leto in prazniki druidske tradicije



    Predaval bo: Aristid Havliček – Tili, dolgoletni ezoterik, teozof in druid



    Prispevek:


    NEKAJ DRUIDSKIH PRAZNIKOV ZA POKUŠINO:

    Za druidsko tradicijo je v letnem ciklu pomembnih 8 obdobij, ki jih zaznamujejo s posebnimi obredi. Štirje od teh so lunarni, štirje solarni.

    ALBAN ARTHAN

    je druidski festival zimskega solsticija. To je čas smrti in ponovnega rojstva..

    ALBAN EILIR

    je druidski festival pomladnega ekvinokcija.

    ALBAN HEFIN

    je druidski festival poletnega solsticija.

    ALBAN ELFED

    je druidski festival jesenskega ekvinokcija.

    SAMHAIN (beri saw-in)

    je čas med 31. oktobrom in 2. novembrom in je tradicionalno zaznamoval konec in začetek keltskega leta.

    IMBOLC

    Praznuje se 2. februarja oziroma na večer 1. februarja.

    BELTANE

    se praznuje 1. maja in tradicionalno nakazuje prihod poletja. Je zadnji od treh spomladanskih praznikov. Poleg Samhaina .....

    Več si lahko preberete na: https://www.tkbak.org/?p=1036





    Po predavanju (10.12.2011) vas ob 19.00 vabimo k ogledu filma

    MEGLICE AVALONA (The Mists of Avalon)

    Film govori o druidih in legendi kralja Arthurja, Merlina, Morgane.



    Več o vsebini filma, igralski zasedbi in trailerje si lahko ogledate na:

    https://www.imdb.com/title/tt0244353/

    Ogled filma je BREZPLAČEN!



    Lep pozdrav,
    Teozofska knjižnica in bralnica Alme M. Karlin

  • 08.12.2011. 10:04h

    Član borivojMerlin4

    Krilca imajo nove glasnike - ker še vedno verjamemo v čarovnijo

    \"Še vedno verjamem v čarovnijo. Še vedno verjamem v čudeže. Verjamem v dobre ljudi in dober namen\", pravi pevka Alenka Godec, ena od mnogih novih glasnikov Krilc, daril s čarobno močjo. Pevka skupine Billysi Urška Majdič dodaja: \"Danes vlada prava množična zasvojenost z nakupovanjem, dragimi, praznimi darili. Svet potrebuje krila, da nas ponesejo preko človeške nečimrnosti, obsedenosti z nakupovanjem, materialnim imetjem, vse nazaj do najpomembnejšega - do srca.\"

    Krilca lahko spoznate to soboto 10.12. na Šuštarskem mostu v Ljubljani: od 10. do 15. ure. Opoldne bodo z vami tudi glasniki Krilc.

    Poleg dolgoletne glasnice Mance Košir poslanstvo in dober glas širijo tudi \"sveži\" Boštjan Romih, Alenka Godec, Katarina Čas, Iva Krajnc, Urška Majdič, Goran Vojnović, Rok Trkaj, Bernarda Žarn in Aljoša Bagola.

    Več >>

    Uredništvo Pozitivk: Aleš, Igor, Tomaž, Nina, Gape

    ------------------

    lp, boro

    https://www.pozitivke.hr/

  • 12.12.2011. 10:55h

    Član borivojMerlin4

    Spoštovani (a) Borivoj,



    V TOREK, 13. DECEMBRA 2011 ob 18:00 se nam v TKBAK pridružite na GONG KOPELI s ŠPELO CVETKO.

    Okopajte se v zvokih Zlatega tempeljskega gonga. Prepustite se blagodejnim, nežnim, a mogočim in globokim vibracijam gonga.

    Za udobno ležanje prinesite ležalko in odejo za pokrit.

    Prispevek: ...

    Več informacij na 051 312 177 ali info@vivalaspella.com.

    Špela Cvetko Penič je izvajalka gong kopeli ter različnih tehnik sproščanja. Gong kopeli izvaja kot sprostitvene terapije, kot terapije samoraziskovanja, povezovanja skupine.

    Več o Špeli in Gong kopeli si lahko preberete na www.vivalaspella.com

    Po GONG KOPELI ste vabljeni na SKUPINSKO JOGO za odrasle, ki se v TKBAK odvija vsak torek od 19:30 do 21:00. Joga se izvaja v manjši skupini pod vodstvom izučene vaditeljice joge, Adriane Dellapicca Vučer.

    Prispevek: ...

    Lep pozdrav,
    Teozofska knjižnica in bralnica Alme M. Karlin

    Prijava in kontaktne informacije
    Zelo bomo hvaležni, če boste te novice posredovali tudi tistim, za katere mislite, da bi jih te novice zanimale. Če se želite naročiti ali preklicati prijavo na e-novice, lahko to storite preko naše spletne strani, ali pa nam to sporočite po elektronski pošti.

    Anti-SPAM obvestilo
    Nihče ne mara SPAM-ov. Tudi mi ne. Da bi preprečili zlorabe, naš kontaktni seznam uporablja dvojni pristopni postopek. To pomeni, da boste, ko ste izpolnili obrazec na naši spletni strani, prejeli od nas elektronsko pošto. Preden vas dokončno postavimo na naš kontaktni seznam, boste morali odgovoriti na ta naš e-mail. Tako bomo prepričani, da ste se na novice prijavili vi (in ne nekdo drug v vašem imenu). Prijaviti se je potrebno le enkrat; kadarkoli lahko zahtevate, da vas s seznama odstranimo (bodisi preko obrazca na spletni strani ali pa na to sporočilo odgovorite z besedo »ODSTRANI«, ki jo vpišete pod predmet e-maila).

    Spletna stran: https://www.jivatma.si/ https://www.tkbak.org/
    Elektronski naslov: drustvo@jivatma.si, knjiznica@tkbak.org

    Obstoj in delovanje Teozofskega društvo Jivatma sta odvisna od donacij in prostovoljnih prispevkov, zato je vsak prispevek dobrodošel. Donacije se lahko prenesejo s pomočjo PayPal - a na naši spletni strani

  • 13.12.2011. 15:59h

    Član borivojMerlin4

    Teozofsko društvo Jivatma

    Spoštovani (a) Borivoj,

    V ČETRTEK, 15. DECEMBRA 2011 ob 19:00 vas vabimo v TKBAK na obširno predavanje

    GROF SAINT GERMAIN

    - človek, ki potuje skozi čas in prostor

    - mag

    - diplomat Evrope

    - ena izmed najbolj enigmatičnih oseb evropske zgodovine





    Kdo je bil oziroma še vedno je? Ali je resnično odkril eliksir življenja?

    Predaval bo: Aristid Havliček - TILI, dolgoletni ezoterik, teozof, gnostični škof



    Prispevek: ...



    Lep pozdrav,
    Teozofska knjižnica in bralnica Alme M. Karlin



    Prijava in kontaktne informacije
    Zelo bomo hvaležni, če boste te novice posredovali tudi tistim, za katere mislite, da bi jih te novice zanimale. Če se želite naročiti ali preklicati prijavo na e-novice, lahko to storite preko naše spletne strani, ali pa nam to sporočite po elektronski pošti.

    Anti-SPAM obvestilo
    Nihče ne mara SPAM-ov. Tudi mi ne. Da bi preprečili zlorabe, naš kontaktni seznam uporablja dvojni pristopni postopek. To pomeni, da boste, ko ste izpolnili obrazec na naši spletni strani, prejeli od nas elektronsko pošto. Preden vas dokončno postavimo na naš kontaktni seznam, boste morali odgovoriti na ta naš e-mail. Tako bomo prepričani, da ste se na novice prijavili vi (in ne nekdo drug v vašem imenu). Prijaviti se je potrebno le enkrat; kadarkoli lahko zahtevate, da vas s seznama odstranimo (bodisi preko obrazca na spletni strani ali pa na to sporočilo odgovorite z besedo »ODSTRANI«, ki jo vpišete pod predmet e-maila).

    Spletna stran: https://www.jivatma.si/ https://www.tkbak.org/
    Elektronski naslov: drustvo@jivatma.si, knjiznica@tkbak.org

    Obstoj in delovanje Teozofskega društvo Jivatma sta odvisna od donacij in prostovoljnih prispevkov, zato je vsak prispevek dobrodošel. Donacije se lahko prenesejo s pomočjo PayPal - a na naši spletni strani

  • 16.12.2011. 10:05h

    Član borivojMerlin4

    Teozofsko društvo Jivatma

    Spoštovani (a) Borivoj,

    v TOREK, 20. decembra 2011 bo ob 18.00 v TKBAK organizirano predavanje z naslovom

    BOŽIČ IN PRISOTNOST KRISTUSA

    Rojstvo Kristusa - kje, kdaj, zakaj?



    *
    Kaj leži v ozadju BOŽIČA in ZIMSKEGA SOLSTICIJA?



    *
    MISTERIČNE ŠOLE Egipta in čas INICIACIJ

    *
    Kako stopiti v TIŠINO tega časa navkljub hrupu sveta potrošništva?



    Predbožično predavanje bo vodil: ARISTID HAVLIČEK - TILI, škof Svobodne Katoliške Cerkve, dolgoletni ezoterik in teozof.

    Prispevek: ...

    VABLJENI!

    V PETEK, 23. DECEMBRA 2011 vas ob 19:30 vabimo v TKBAK na večer MODROSTI SEDME UMETNOSTI, kjer si bomo (prazničnemu času primerno) ogledali film

    SEDEM JEZUSOVIH ČUDEŽEV - Evangelij po Janezu

    (The Visual BIBLE: The Gospel of John)

    Več o samem filmu, igralski zasedbi in trailerje si lahko ogledate na: https://www.imdb.com/title/tt0377992/

    Lep pozdrav,
    Teozofska knjižnica in bralnica Alme M. Karlin

    Prijava in kontaktne informacije
    Zelo bomo hvaležni, če boste te novice posredovali tudi tistim, za katere mislite, da bi jih te novice zanimale. Če se želite naročiti ali preklicati prijavo na e-novice, lahko to storite preko naše spletne strani, ali pa nam to sporočite po elektronski pošti.

    Anti-SPAM obvestilo
    Nihče ne mara SPAM-ov. Tudi mi ne. Da bi preprečili zlorabe, naš kontaktni seznam uporablja dvojni pristopni postopek. To pomeni, da boste, ko ste izpolnili obrazec na naši spletni strani, prejeli od nas elektronsko pošto. Preden vas dokončno postavimo na naš kontaktni seznam, boste morali odgovoriti na ta naš e-mail. Tako bomo prepričani, da ste se na novice prijavili vi (in ne nekdo drug v vašem imenu). Prijaviti se je potrebno le enkrat; kadarkoli lahko zahtevate, da vas s seznama odstranimo (bodisi preko obrazca na spletni strani ali pa na to sporočilo odgovorite z besedo »ODSTRANI«, ki jo vpišete pod predmet e-maila).

    Spletna stran: https://www.jivatma.si/ https://www.tkbak.org/
    Elektronski naslov: drustvo@jivatma.si, knjiznica@tkbak.org

    Obstoj in delovanje Teozofskega društvo Jivatma sta odvisna od donacij in prostovoljnih prispevkov, zato je vsak prispevek dobrodošel. Donacije se lahko prenesejo s pomočjo PayPal - a na naši spletni strani

  • 27.12.2011. 11:09h

    Član borivojMerlin4

    Spoštovani (a) Borivoj,

     

    vabimo vas, da se nam pridružite v PETEK, 30. decembra 2011 ob 19:30 v Teozofski knjižnici in bralnici Alme M. Karlin, kjer organiziramo

    PREDNOVOLETNI

    KONCERT NA MARIMBI

    KLASIČNA, JAZZ IN IMPROVIZIRANA RELAKSACIJSKA GLASBA



    ARISTEL ŠKRBIĆ, študent glasbe v Veliki Britaniji




    Po koncertu bo možen tudi nakup Aristelove zgoščenke po promocijski ceni.



    Za pokušino si lahko ogledate Aristelove posnetke na YOUTUBE:

    https://www.youtube.com/watch?v=aYffB_CTlZc

    https://www.youtube.com/watch?v=X6e9FYfZJ78

    https://www.youtube.com/watch?v=pfX7IxJ2SAg

    https://www.youtube.com/watch?v=d-Ig-Bt-puc

    https://www.youtube.com/watch?v=CYLqhScKs3A&context=C34d4308ADOEgsToPDskIp22ZsaTTg73hiIG7ZztHf

    Več o Aristelu in njegovem ustvarjanju si lahko preberete tudi na njegovi spletni strani:

    https://www.aristel-marimba.com/sl/

    V zadnji številki revije AURA si lahko preberete članek o mladem ustvarjalcu, avtorice Andreje Paljevec, ki nosi naslov Z MARIMBO V LONDON. Del članka je postavljen tudi na njihovo spletno stran:

    https://www.aura.si/revija.asp?ID=201201


    --------------------------------------


    Lep pozdrav,

    Teozofska knjižnica in bralnica Alme M. Karlin

    Prijava in kontaktne informacije
    Zelo bomo hvaležni, če boste te novice posredovali tudi tistim, za katere mislite, da bi jih te novice zanimale. Če se želite naročiti ali preklicati prijavo na e-novice, lahko to storite preko naše spletne strani, ali pa nam to sporočite po elektronski pošti.

    Anti-SPAM obvestilo
    Nihče ne mara SPAM-ov. Tudi mi ne. Da bi preprečili zlorabe, naš kontaktni seznam uporablja dvojni pristopni postopek. To pomeni, da boste, ko ste izpolnili obrazec na naši spletni strani, prejeli od nas elektronsko pošto. Preden vas dokončno postavimo na naš kontaktni seznam, boste morali odgovoriti na ta naš e-mail. Tako bomo prepričani, da ste se na novice prijavili vi (in ne nekdo drug v vašem imenu). Prijaviti se je potrebno le enkrat; kadarkoli lahko zahtevate, da vas s seznama odstranimo (bodisi preko obrazca na spletni strani ali pa na to sporočilo odgovorite z besedo »ODSTRANI«, ki jo vpišete pod predmet e-maila).

    Spletna stran: https://www.jivatma.si/ https://www.tkbak.org/
    Elektronski naslov: drustvo@jivatma.si, knjiznica@tkbak.org

    Obstoj in delovanje Teozofskega društvo Jivatma sta odvisna od donacij in prostovoljnih prispevkov, zato je vsak prispevek dobrodošel. Donacije se lahko prenesejo s pomočjo PayPal - a na naši spletni strani

  • 06.04.2012. 08:33h

    Član borivojMerlin4

    Teozofsko društvo Jivatma

    Spoštovani (a) Borivoj,

    V TOREK, 10. aprila 2012, vas vabimo v Teozofsko knjižnico in bralnico Alme M. Karlin, kjer se bo ob 18.00 uri pričelo predavanje z naslovom:



    KARMA IN SVOBODNA VOLJA



    Kakorkoli že prevedemo to besedo, dejstvo je, naj se tega zavedamo ali ne, najsi to verjamemo ali ne, da zakon karme posega v naša življenja. Čeprav je veliko ljudi že seznanjeno s tem »konceptom«, ga je dobro občasno obnoviti, saj nam spomin na marsikatero naše dejanje, misel ali čustvo ni ostal v zavesti. Marsikdaj, kadar smo v bolečini, zameri, jezi, imamo občutek, da smo žrtve tega sveta, politike, svojih bližnjih... redkokdaj pa se počutimo kot tisti, ki bolečino, zamero, jezo... povzroča.



    Predaval bo: Aristid Havliček - Tili, dolgoletni ezoterik, teozof, učitelj tantre in kriya joge.

    Vstop prost. Dobrodošli prostovoljni prispevki.



    Napovedujemo!

    Naslednji teden v četrtek (12. aprila) ob 19.00 bo v naših prostorih potekala predstavitev najnovejše knjige Antona Komata "Varuhi vrbovega loga". Predstavitev in pogovor z avtorjem bo vodila Barbara Škoberne.

    Več o predstavitvi in avtorju:

    https://www.tkbak.org/?p=1409



    Lepo vabljeni v čimvečjem številu!

    Lep pozdrav,
    Teozofska knjižnica



    https://www.tkbak.org/

    https://www.jivatma.si/

  • 15.05.2012. 16:44h

    Član borivojMerlin4

    Spoštovani (a) Borivoj,

    Pozdravljeni!

    Z veseljem posredujemo vabilo na škofovsko posvetitev v SVOBODNI KATOLIŠKI CERKVI, ki je daljnega leta 1916 nastala s pomočjo članov Teozofskega društva in posredovanega apostolskega nasledstva iz Staro Katoliške Cerkve.



    Dobrodošli!



    Teozofsko društvo Jivatma





    Spoštovan pozdrav,



    Bliža se praznik prihoda Svetega Duha, Binkošti. In s tem tudi posvetitev škofa Domna Kočevarja, lep dogodek za Svobodno Katoliško Cerkev in predvsem za krščanstvo kot tudi vso duhovnost. Škof Aristid Havliček - Tili, škof Markus Van Alphen in škof Alistair Bates bodo prenesli vse darove apostolskega nasledstva.









    V SKC verjamemo, da so duhovne službe, ki se podeljujejo z obredom, ki se je izoblikoval in ohranil skozi zgodovino, resna stvar. Verjamemo, da je moč, ki ti je podeljena preko Kristusa, resnična, uporabna, in predstavlja veliko orodje v rokah tistega, ki želi služiti človeštvu. In kot je vprašano na začetku obreda škofovske posvetitve: »Ali boš ostal vedno v pripravljenosti služiti v Kristusovem imenu celotnemu človeštvu, toliko kolikor boš zmožen, spominjajoč se, da je najodličnejši naziv za škofa 'Služabnik služabnikov Boga'?«, tako to predstavlja tudi veliko odgovornost in velik izziv.


    Seveda, v SKC hkrati iskreno verjamemo, da je vsakemu posamezniku odprta pot k Milosti brez tako imenovanih božjih posrednikov, ki lahko postanejo celo ovira.


    Vendar smo prepričani, da so ti darovi bili dani človeštvu in vsem posameznikom v pomoč in podporo. Njihov namen je osvobajati in ne omejevati, podpirati in ne ovirati. In tako še vedno verjamemo in se trudimo živeti moto teozofije, da ni »višje religije od resnice«.


    Vedno več ljudem v svetu je ohranjanje prostora svobode mišljenja, razumevanja in sprejemanja ali zavračanja, zelo pomembno. In s tem se popolnoma strinjamo. Človek mora sam izkusiti, spoznati svojo pot in potem je slediti temu povsem naravno.



    In v tem duhu ste, dragi prijatelji, znanci in vsi ostali iskalci na poti življenja, ne glede na smer, tradicijo, prepričanje, vabljeni na škofovsko posvetitev duhovnika Domna Kočevarja. Pridite se veseliti z nami pri tem lepem dogodku, ki se bo zgodil v nedeljo, 27. maja 2012, s pričetkom ob 11. uri v Celjskem domu (nasproti želežniške postaje). Dogodku bo sledila skromna pogostitev in druženje.


    Uporabil bi še nekaj vrstic Jiddu Krishnamurtija o religiji, kjer pravi:



    »Religija pomeni zbrati vso svojo energijo, tako intelektualno, fizično, psihološko, vso svojo energijo, da se popolnoma zaveda vseh svojih aktivnosti, ne le fragmentno, temveč kot celota, kot holistična aktivnost. To je tisto, kar pomeni religija. Ali si ti tako religiozen?


    Bilo bi izjemno, če bi vsi tukaj zmogli doseči to, vendar ne kot idejo ali špekulativno doseganje nečesa. Da bi od danes lahko stopili v drugo dimenzijo in živeli življenje tako celostno, nerazdeljeno, tako sveto; to je religiozno življenje, ni drugega življenja, ni druge religije. Takšno življenje bo odgovorilo na vse probleme, kajti ljubezen je izredno inteligentna in praktična in z najvišjo obliko občutljivosti. In v njej je tudi skromnost. To je edina pomembna stvar v življenju. Nekdo je potopljen vanjo, nekdo ni. Če bi mi vsi lahko stopili v to stanje naravno, z lahkoto, brez kakršnegakoli konflikta ali napora, bi lahko živeli drugačno življenje, življenje velike inteligence, bistrosti, jasnosti. Ta jasnost, ki je luč sama sebi, ta jasnost rešuje vse probleme.«


    Želim vam to kvaliteto prisotnosti, ljubezni in miru v vsakdanu življenja, vsepovsod.


    Spoštovanja poln pozdrav vsem in božji blagoslov,



    Domen Kočevar



    Svobodna Katoliška Cerkev



    https://www.skc-slo.si/ - prijava na e-novice

  • 16.05.2012. 15:14h

    Član borivojMerlin4

    Spoštovani (a) Borivoj,
    Želimo vas spomniti, da bosta v naslednjih dneh v Teozofski knjižnici in bralnici Alme M. Karlin potekala dva dogodka:



    V ČETRTEK, 17. maja ob 19.00, predavanje z naslovom:



    HELENA PETROVNA BLAVATSKY



    Predaval bo: Aristid Havliček - Tili, dolgoletni teozof, ezoterik in škof Svobodne Katoliške Cerkve.

    Vstop prost. Dobrodošli so prostovoljni prispevki



    Več o predavanju si lahko preberete na: https://www.tkbak.org/?p=1483



    Več o življenju in opusu Helene Petrovne Blavatsky na spodnjih povezavah:

    https://www.jivatma.si/teozofija/pomembni-teozofi/helena-petrovna -blavatsky/

    https://www.blavatskyarchives.com/





    V PETEK, 18. maja ob 20.00, filmski večer z ogledom westerna:

    BLUEBERRY



    Vabljeni na filmski večer v prostore Teozofske knjižnice in bralnice Alme M. Karlin, kjer si bomo v petek, 18. maja ob 20.00 uri ogledali western z naslovom BLUEBERRY. V filmu nastopajo Michael Madsen, Vincent Cassel in Juliette Lewis.

    Vstop prost. Dobrodošli so prostovoljni prispevki.



    Več o filmskem večeru si lahko preberete: https://www.tkbak.org/?p=1495

    Več o filmu, režiserju in igralcih na naslednji povezavi: https://www.imdb.com/title/tt0276830/





    Vabljeni!



    Lep pozdrav,
    Teozofska knjižnica



    https://www.tkbak.org/

    https://www.jivatma.si/

  • 16.05.2012. 15:17h

    Član borivojMerlin4

    Spoštovani (a) Borivoj,

    Pozdravljeni!

    Z veseljem posredujemo vabilo na škofovsko posvetitev v SVOBODNI KATOLIŠKI CERKVI, ki je daljnega leta 1916 nastala s pomočjo članov Teozofskega društva in posredovanega apostolskega nasledstva iz Staro Katoliške Cerkve.



    Dobrodošli!



    Teozofsko društvo Jivatma





    Spoštovan pozdrav,



    Bliža se praznik prihoda Svetega Duha, Binkošti. In s tem tudi posvetitev škofa Domna Kočevarja, lep dogodek za Svobodno Katoliško Cerkev in predvsem za krščanstvo kot tudi vso duhovnost. Škof Aristid Havliček - Tili, škof Markus Van Alphen in škof Alistair Bates bodo prenesli vse darove apostolskega nasledstva.









    V SKC verjamemo, da so duhovne službe, ki se podeljujejo z obredom, ki se je izoblikoval in ohranil skozi zgodovino, resna stvar. Verjamemo, da je moč, ki ti je podeljena preko Kristusa, resnična, uporabna, in predstavlja veliko orodje v rokah tistega, ki želi služiti človeštvu. In kot je vprašano na začetku obreda škofovske posvetitve: »Ali boš ostal vedno v pripravljenosti služiti v Kristusovem imenu celotnemu človeštvu, toliko kolikor boš zmožen, spominjajoč se, da je najodličnejši naziv za škofa 'Služabnik služabnikov Boga'?«, tako to predstavlja tudi veliko odgovornost in velik izziv.


    Seveda, v SKC hkrati iskreno verjamemo, da je vsakemu posamezniku odprta pot k Milosti brez tako imenovanih božjih posrednikov, ki lahko postanejo celo ovira.


    Vendar smo prepričani, da so ti darovi bili dani človeštvu in vsem posameznikom v pomoč in podporo. Njihov namen je osvobajati in ne omejevati, podpirati in ne ovirati. In tako še vedno verjamemo in se trudimo živeti moto teozofije, da ni »višje religije od resnice«.


    Vedno več ljudem v svetu je ohranjanje prostora svobode mišljenja, razumevanja in sprejemanja ali zavračanja, zelo pomembno. In s tem se popolnoma strinjamo. Človek mora sam izkusiti, spoznati svojo pot in potem je slediti temu povsem naravno.



    In v tem duhu ste, dragi prijatelji, znanci in vsi ostali iskalci na poti življenja, ne glede na smer, tradicijo, prepričanje, vabljeni na škofovsko posvetitev duhovnika Domna Kočevarja. Pridite se veseliti z nami pri tem lepem dogodku, ki se bo zgodil v nedeljo, 27. maja 2012, s pričetkom ob 11. uri v Celjskem domu (nasproti želežniške postaje). Dogodku bo sledila skromna pogostitev in druženje.


    Uporabil bi še nekaj vrstic Jiddu Krishnamurtija o religiji, kjer pravi:



    »Religija pomeni zbrati vso svojo energijo, tako intelektualno, fizično, psihološko, vso svojo energijo, da se popolnoma zaveda vseh svojih aktivnosti, ne le fragmentno, temveč kot celota, kot holistična aktivnost. To je tisto, kar pomeni religija. Ali si ti tako religiozen?


    Bilo bi izjemno, če bi vsi tukaj zmogli doseči to, vendar ne kot idejo ali špekulativno doseganje nečesa. Da bi od danes lahko stopili v drugo dimenzijo in živeli življenje tako celostno, nerazdeljeno, tako sveto; to je religiozno življenje, ni drugega življenja, ni druge religije. Takšno življenje bo odgovorilo na vse probleme, kajti ljubezen je izredno inteligentna in praktična in z najvišjo obliko občutljivosti. In v njej je tudi skromnost. To je edina pomembna stvar v življenju. Nekdo je potopljen vanjo, nekdo ni. Če bi mi vsi lahko stopili v to stanje naravno, z lahkoto, brez kakršnegakoli konflikta ali napora, bi lahko živeli drugačno življenje, življenje velike inteligence, bistrosti, jasnosti. Ta jasnost, ki je luč sama sebi, ta jasnost rešuje vse probleme.«


    Želim vam to kvaliteto prisotnosti, ljubezni in miru v vsakdanu življenja, vsepovsod.


    Spoštovanja poln pozdrav vsem in božji blagoslov,



    Domen Kočevar



    Svobodna Katoliška Cerkev



    https://www.skc-slo.si/ - prijava na e-novice

  • 21.05.2012. 15:33h

    Član borivojMerlin4

    Spoštovani (a) Borivoj,

    V ČETRTEK, 24. maja 2012, vas vabimo v Teozofsko knjižnico in bralnico Alme M. Karlin, kjer se bo ob 19.00 pričelo predavanje z naslovom:



    EZOTERIČEN POGLED NA ŠKOFOVSTVO



    Vabljeni na teozofsko predavanje in pogovor o ezoteričnem (notranjem) pogledu na škofovsko službo. Kakšne so njegove naloge, njegova orodja in njegov namen? V kakšno in kolikšno pomoč je škof skupnosti in ali je sploh potreben? Vprašanje liberalnosti v duhovnih službah in vandrajoči škofje. Preseganje različnosti in iskanje sorodnosti v različnih krščanskih tradicijah.



    Predaval bo: Domen Kočevar, prof. soc. in teo., duhovnik Svobodne Katoliške Cerkve.

    Vstop prost. Dobrodošli prostovoljni prispevki.



    Vabljeni!



    Lep pozdrav,
    Teozofska knjižnica



    https://www.tkbak.org/

    https://www.jivatma.si/

  • 24.05.2012. 15:56h

    Član borivojMerlin4

    Teozofsko društvo Jivatma


    Spoštovani (a) Borivoj,



    Z veseljem vam posredujemo vabilo na predvajanje dokumentarnega filma, ki bo potekalo v torek, 29. maja ob 18.00 v Waldorfski šoli Celje (Vrtnarska šola v Medlogu) na Ljubljanski 97. Naslov dokumentarca je:



    SCHOOLING THE WORLD

    (Šolanje sveta)



    Dokumentarni film govori o vplivih in posledicah današnjega izobraževalnega sistema, ki se kaže skozi naš način razmišljanja in je neposredno povezan z ekonomijo, kulturo, ekologijo, socialo, varstvom.





    Predvajanje filma je del raziskovalne naloge Brigite Lajkovič, študentke podiplomskega študija na Univerzi Plymouth v Angliji (E. F. Schumacher College, Dartington).

    Po predavanju dokumentarnega filma ste vljudno vabljeni, da se udeležite diskusije na temo "Moje misli in izkušnje skozi proces izobraževanja".



    Prosim, če udeležbo potrdite na: https://solanjesveta.eventbrite.co.uk/

    oz. na naslovu: connect@brigitree.org



    Dogodek predvajanja filma je nastal v sodelovanju z Waldorfsko šolo Celje.

    Vljudno vabljeni!

  • 11.06.2012. 16:25h

    Član borivojMerlin4

    Spoštovani (a) Borivoj,

      

     

    Pred tedni smo vam posredovali vabilo na škofovsko posvetitev v Svobodni Katoliški Cerkvi, ki je potekala v Celjskem domu v Celju, dne 27. maja.

     

     

     

    Televizija Slovenija je dogodek posnela in pripravila prispevek v oddaji Duhovni utrip v ponedeljek, 4. junija.

     

     

     

    V kolikor ste predvajanje zamudili in vas zanima kako je posvetitev potekala, si prispevek v oddaji lahko ogledate na spodnji povezavi:

     

    https://tvslo.si/predvajaj/duhovni-utrip/ava2.138088279/

     

     

    Teozofska knjižnica in bralnica Alme M. Karlin

     

    Posredovano od Svobodne Katoliške Cerkve zaradi zgodovinske povezanosti s teozofskim društvom.

  • 19.06.2012. 16:47h

    Član borivojMerlin4

    GOZD MARTULJEK 2012

     

    https://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=81974

SADRŽAJ UPISAO

Član borivojMerlin4 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana borivoj dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝

Napiši nešto, ostavi trag

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info