Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član THOTH

Upisao:

THOTH

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1118

PUTA

OD 14.01.2018.

ILLUMINATI

ILLUMINATI
Po nekim autorima-analitičarima, ILLUMINATI nisu nikada ni prestali djelovati, pa su, navodno, odgovorni i za postavljanje Vladimira Illjiča Uljanova Lenjina (koji je u Rusiju iz Pariza prebačen njemačkim carskim vojnim oklopnim vlakom 1917. godine, dakle u jeku samog WW1; op.a.) na vlast i za rušenje pravoslavne kršćanske Rusije, ali i Austro-ugarskog katoličkog Carstva (!) Isto tako, pojedini zapadni analitičari Trećeg Reicha mišljenja su da su upravo ILLUMINATI također odigrali bitne uloge oko dovođenja Austrijanca Adolfa Hitlera na mjesto kancelara tadašnjeg Reicha, ali i da su imali stanovitog utjecaja (pokušaji atentata) i u rušenju istoga.

NEPRIJATELJI CRKVE I SVJETSKIH RELIGIJA


Od pojavljivanja uspješnice "Anđeli i demoni", Dana Browna, Illuminati su popularni. Američki je pisac potku svojeg romana temeljio na intrigama Illuminata koje prikazuje pod misterioznim kutom i čije početke datira u vrijeme renesanse. Svi inicirani iz toga kruga navodno su dijelili istu vjeru u znanost, suprostavljajući se katoličkoj dogmi koju su smatrali štetnim praznovjerjem; zato su se oni međusobno nazvali ILLUMINATI, "prosvijetljeni" istinskom znanošću koja je u suprotnosti s mrakom religije. Prema Danu Brownu najpoznatiji Illuminat bio je Galileo, "otac" astronomskog teleskopa i žestoki pristaša heliocentrične teze. "Sveta" Inkvizicija ga je poštedjela - iako se morao javno odreći potpore i širenja svojih ideja - no druge je Crkva neštedimice progonila, mučila, a zatim likvidirala. Tako su ILLUMINATI navodno nestali iz službene povijesti (jesu li? ; op.a.). 
No, prema američkom romanopiscu "njih je prihvatilo jedno drugo tajno društvo, bratstvo bogatih kamenorezaca iz Freistadt Bayern (BAVARSKA) nazvanih "Slobodnim zidarima" - Masonima. Ne napuštajući svoj subverzivni politički projekt, oni su se navodno "služili globalnom masonskom mrežom da bi proširili svoj utjecaj (...) i financirali svoj veliki koncept: novi svjetski laički poredak utemeljen na znanstvenom razumu." Illuminati su navodno stoljećima imali tajno političko društvo kujući u sjeni svjetsku zavjeru, a po nekima postoje i dan danas; još je poznati prvi Lord britanskog Admiraliteta, leader Britanaca u WW2 i jedan od "Velike Trojice" - Winston Leonard Spencer Churchill u godinama prije rata, ali i nakon Drugog svjetskog rata javno upozoravao da su Illuminati u samim vrhovima britanske države, u Kraljevskoj obitelji, u vrhovima SAD-a, mnogih država Europe i svijeta. ...., a Illuminatska "lutka" je, navodno i najpopularnija planetarna pjevacica danasnjice - LADY GAGGA (!).

                                                             

Valja konstatirati da potka romana Dana Browna ne odoljeva provjeri činjenica. Međutim, ovaj se pisac ne bez zlobe nadahnuo stvarnim bratstvom koje je djelovalo u germanskom prostoru u stoljeću prosvjetiteljstva: Illuminatima. Taj krug utemeljio je 1776. godine Adam Weishaupt (1748.-1830.), profesor prava na sveučilištu u Ingolstadtu. Gorljivi predstavnik prosvjetiteljstva, Weishaupt se ne suprotstavlja samo bavarskom katolicizmu koji smatra mračnm, nego i razvoju kršćansko-mističnih tajnih društava. U tom kontekstu strogi profesor prava odlučuje se također osnovati tajno društvo koje će duboko utjecati na elitu svojeg vremena, kako bi je obratilo na ideje napretka i razuma. Weishaupt onima koji su mu se pridružili brzo predlaže putovanje u tri stupnja: od "Novicijat" oni pristupaju stupnju "Minerval" i "Illuminatus Minor". Na svakoj od tih etapa moraju pročitati širok program autora koji su svi predstavnici prosvjetiteljstva: Lessing, Herder, Wieland, ... 

Adam Weishaupt se nadao da će to štivo uvjeriti Illuminate u dobru utemeljenost njegovih ideja. Jer Weishauptov projekt koji je poznavao on sam i njegovi prvi kalfe okupljeni u AEROPAGU nije inicijacijski nego subverzivan: radi se o tome da se obuzda vlast Crkve! 

DOLAR ILLUMINATA

Kako bi izgradio svoj Red, Weishaupt je kao dobar učenik isusovaca crpio bit svojih referencija iz grčke antike; tako je prekrstio gradove u kojima djeluju Illuminati: Ingolstadt je postao Eleuzina, München je postao Atena, Ravensburg je promijenio ime u Teba... I dostojanstvenici Reda su posudili svoja imena iz grčko-rimskog razdoblja: Weishaupt je preimenovan u Spartak-a, druži se s Ajaksom, Agatonom ili Tiberijem. Ali regrutiranje stagnira: više desetaka članova maksimalno, u najboljem slučaju njih 100-tinjak je bilo 1780. godine. Tada Adam Weishaupt pokušava presađivanje Slobodnog zidarstva u koje je bio iniciran 1777. godine u munchenskoj loži Zur Behutsamkeit (K razboritosti). Mislio je da će se tako moći okoristiti masonskom mrežom za širenje svojih racionalističkih ideja. Među prvim novacima primio je vrlo uglednog baruna Adolfa von Kniggea koji je do tada bio članom lože Stroga opservacija. Razočaran različitim alkemijskim iskustvima, von Knigge se, s entuzijazmom pridružuje Illuminatima donoseći sa sobom znanje i ugled. Ubrzo postaje utjecajni član iako je njegov odnos s Weishauptom bio buran: barun predbacuje pravniku njegov preveliki antiklerikalizam, dok bi se on zadovoljio dobrim deizmom.
U istom trenutku bliski neprijatelj Illuminata, izrazito kršćanska Stroga opservancija doživljava tešku unutarnju krizu. Weishaupt i von Knigge iskorištavaju tu situaciju. Barun je koncipirao niz visokih masonskih stupnjeva koji pokrivaju tri stupnja Illuminata. Tomu se pridružuju naslovi Slobodni zidar, Illuminatus Major, Illuminatus Dirigens. Von Knigge tu dodaje drugi razred visokih stupnjeva koji vode do AEROPAGA koji upravlja: to su stupnjevi Svećenik, Regent i Magnus Rex. Ta konstrukcija je genijalna jer omogućuje Illumintima da u nekoliko mjeseci privuku stotine masona koji su ostali bez Stroge opservacije. Osim toga omogućuje AEROPAGU, koji jedini poznaje krajnji koncept bratstva, da sprovodi novu strukturu. Red tada ima blizu tri tisuće članova; utjecajan je ne samo u Freistadt Bayern (Bavarska), nego i u Austriji, Češkoj i Mađarskoj. Njegovo regrutiranje je elitističko jer je članstvo crpio iz masonskog rasadnika koji je to već bio. Tu nalazimo mnogo dužnosnika, bankara, imućnih trgovaca, visokopozicioniranih vojnih osoba, pa čak i članova klera koje je zavarala masonska fasada Reda. Illuminatima se pridružuju slavne osobe: vojvode Sachsen Weimar i Sachsen-Gotha, Goethe, Herder, ...

Ali, Illuminati ubrzo postaju žrtve svojeg uspjeha. Njihov uspon prema moći potiče jake otpore, posebice određenih kneževa: Friedrich Wilhelm, nasljednik pruskog prijestolja i iniciran u Zlatnu Ružu i Križ gaji prema njima tvrdokornu mržnju. Podupire berlinske masonske lože koje pripadaju Ruži i Križu kada one 1783. godine objavljuju rat Illuminatima pod izgovorom da Illuminati žele "zaustaviti kršćansku vjeru i učiniti od masonstva politički sustav". Međutim, izgleda da kriza dolazi iz samog Reda: Weishaupt i von Knigge ne prestaju se suprotstavljati u pitanjima vjere. Umoran od rata, Barun von Knigge napušta Illuminate u travnju 1784. godine. Dva mjeseca poslije bavarski knez izbornik Karl Theodor proglašava edikt o zabrani; Illuminate od tada smatraju zločincima i svi se progone. Weishaupt mora pobjeći iz Ingolstadta; prima ga vojvoda Sachsen-Gotha koji mu pruža zaštitu. Red je na izdisaju; većina njegovih članova ga je napustila, a mnogi od njih poput Goethea upotrebljavaju se da bi minimalizirali njihov utjecaj u bratstvu.
Još nekoliko godina neki će Illuminati nastaviti raditi u najvećoj tajnosti. Johann Joachim Christoph Bode (1730.-1793.) najvažniji je među njima: inicirao ga je von Knigge 1782. godine, te je Bode prošao cijelu hijerarhijsku ljestvicu tako da nasljeđuje Weishaupta kada je ovaj prisiljen bježati...

 

                              Dollar Illuminata

 

Bodeova ideja sastoji se u tome da se uvedu skupine Illuminata izvan Njemačke čekajući da se situacija smiri. Odlazi posebno u Francusku 1787. godine gdje utemeljuje francuski ogranak Philadelphes. Ali pothvat propada. Nakon Bodeove smrti 1793. godine Illuminati su izgubili sjaj. No, njihova se povijest ne zaustavlja ovdje. Protivnici Crkve, među kojima je i opat Augustin Barruel (1741.-1820.), šire ideju da su Slobodni zidari i Illuminati, zaljubljeni u razum i neprijateljski raspoloženi prema katolicizmu, pravoslavlju i uopće, prema Crkvi, stvorili Francusku revoluciju 1789. godine. Ipak, nekim današnjim analitičarima je teško povjerovati u to, obzirom da se misli kako su Philadelphi brojili u vrijeme Francuske revolucije svega nekoliko članova koji nisu bili sposobni za urotu protiv Monarhije (ili su pak bili? - obzirom da postoje podaci kako su protestantska Engleska i njeni monarhistički krugovi financirali ustanak francuskih potlačenih građana i seljaka protiv katoličke francuske Monarhije tada; op.a.). Po nekim autorima-analitičarima, ILLUMINATI nisu nikada ni prestali djelovati, pa su, navodno, odgovorni i za postavljanje Vladimira Illjiča Uljanova Lenjina (koji je u Rusiju iz Pariza prebačen njemačkim carskim vojnim oklopnim vlakom 1917. godine, dakle u jeku samog WW1; op.a.) na vlast, ali su navodno odgovorni i za rušenje pravoslavne kršćanske Rusije, ali i Austro-Ugarskog katoličkog Carstva (!) Isto tako, pojedini zapadni analitičari Trećeg Reicha mišljenja su da su upravo ILLUMINATI također odigrali bitne uloge oko dovođenja Austrijanca Adolfa Hitlera na mjesto kancelara tadašnjeg Treceg Reicha, ali i da su imali stanovitog utjecaja (pokušaji atentata) i u rušenju istoga.

ILLUMINATI U HRVATA

Francuska revolucija je imala veliki značaj za naše masonstvo kao uzor. Svi naši masoni su redom bili veliki intelektualci tadašnjeg doba tako da im je francuska revolucija više bila podstrek za ostvarivanje Ilirskog preporoda zbog sveobuhvatne klime koja se stvorila u Europi. Iluminate pravilno treba promatrati kao red slobodnog zidarstva koji se oslobodio religije.
Da bi se pojasnilo, treba istaknuti da su se sve masonske lože oslanjale na kršćanstvo zbog prihvatljivosti okoline. Postepeno razvojem intelekta i zdrave okoline gdje je um dolazio do izražaja upijali su ostale religije kao i filozofije. 
Nasuprot ostalim oblicima organiziranja društva masonska loža nije sterilni ambijent. Radionica je dvosmjerna komunikacija oblika predavanja.Traženje istine i širenje vidika je oduvijek bilo u suprotnosti s vlašću i Crkvom što je tada dovodilo do nužnosti tajnosti takvog druženja, te do termina "tajna organizacija". U tom kontekstu se moraju i gledati svi simboli pa tako lubanja predstavlja simbol smrtnosti, dok šestar i kutomjer kao i slovo G predstavljaju prapočelo znanosti to jest geometriju (Sveta geometrija kod Vitezova Templara; op.a.).

          

Treba se razumjeti da je bilo različitih stupnjeva inteligencije pa se zbog toga događalo različito poimanje što to loža jest i koji su procesi potrebni za razvoj ljudske svijesti. Mi danas možemo promatrati, pa čak se i smijati na te razne utjecaje od Alkemije do raznih misterija, ali sve se to filtriralo kroz jedan sistem koji je zaokružio današnji svijet. Novi svjetski poredak je stara težnja da sve države to jest "Land marke" budu pod vlašću Slobodnog zidarsva, a svi problemi i sporovi bi se rješavali u centralnim uredima, primjerice Ujedinjeni narodi. Guranje teza Novog svjetskog poretka kao i postojanje nekakvih Illuminata u U.S.A. je baš američka floskula jer su svjesni da je američko slobodno zidarsvo otišlo, navodno, u jednu degenerativnu formu. Oslanjajući se na kapitalizam, oni su svjesni da im je kraj blizu. Nasuprot toga u Europi, masonstvo je išlo drugim putem sa puno više svijesti, potrebne za opstanak ljudske civilizacije i svih onih problema koji nas čekaju. Eventualni slom takozvane američke civilizacije oslonjene na kapitalizam je, kažu (da li?) - neminovan, jer znanost nema granica kod pojedinca kao osobe pa se i nerazvijeni moraju razviti kad tad, a tada nastaje konkurencija. Amerikanci su pokušali raznim smicalicama razbijati Europu, ali to jednostavno, nije moguće. Pogledi na razvoj znanosti kao i na probleme budućnosti su u Europskoj uniji danas toliko jaki da je čak i jako demokršćanstvo jedne Njemačke, te svima dobro znani francuski frankofonizam - moralo kapitulirati, jasno, u skladu s višim interesima koje EU kao takva i predstavlja. 
Nije bitno, primjerice, da u Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemackoj ili u Republici Francuskoj "svako selo ima svoju ložu", već je stvar u drukčijoj evoluciji Slobodnog zidarstva na Kontinentu, s napomenom da je UK ipak - Otok.

Kao početna odrednica razlike je Francuska revolucija (koju je financijski potpomagala tadašnja engleska Monarhija; op.a.) sa idejom "jednakost - bratstvo - sloboda", te prvih naznaka jednakosti spolova. Riječ je bila o ideji nacionalnog osvješćivanja i formiranje nacionalnih država, to jest jače socijalne svijesti, a nasuprot tadašnjoj samovolji Katoličke Crkve koja je "vedrila i oblačila" u tadašnjoj Kraljevini Francuskoj i drugdje.
Bitne razlike između američkog slobodnog zidarstva od europskog, leže u povijesnim temeljima ali i grješkama prošlosti. Kapitalizam kao odrednica Amerikanaca (naravno i Engleza i njihovog Commonwealth-a; op.a.) očitovao se uoči i za vrijeme Drugog svjetskog rata kad su samo promatrali progone civila i neistomisljenika od strane naci-fasizma, te socijalizna i komunizma dok rat nije zakucao i na njihova vrata. 
Starješine britanske i američke Masonerije su bile oslonjene na kapital (i danas su dobrim dijelom; op.a.), te nisu imale filozofsko ili znanstveno usmjerenje, to jest ostali su u stadijima radne Masonerije sa tako jakim korijenima da nije moguća njihova evolucija. Dakle u takvoj atmosferi, kažu neki u UK i USA, nije ni moguće postojanje Illuminata, već su to anglosaxonsko-američke floskule koje su više usmjerene na usporavanje Europske unije i pokušaje njena razbijanja. Amerikanci, osim suradnje sa Vatikanom konkretno na našem prostoru su napravili dugoročnu štetu, mišljenja su mnogi europski vojnopolitički analitičari. Političko vodstvo u Republici Hrvatskoj je po njima, a zbog nedostatka volje, ali dobrim dijelom i intelekta, priklonilo se je amerikanizmu, umjesto da su se radilje priklonili državama kakve su današnja UK, a poglavito Njemačka, te Francuska primjerice; op.a.; i tako su neposredno vršili američku interesnu politiku koja je rezultirala gubitkom životnog prostora u Bosni i Hercegovini, te raspadom ljudskih vrijednosti. Nije baš svatko u ovoj državi prihvatio da ga se tretira kao "stoku sitnog zuba", kako je to jednom Dr. Franjo Tudjman rekao, ali, kaze se da i nikad nije kasno da netko završi kao stoka, nazalost. 

Povijest Slobodnog zidarstva u Hrvatskoj oslanja se na vojne časnike koji su baštinili agresivniji pristup u rješavanju problema. Utjecaj pripremanja francuske revolucije iznjedrio je i prvog našeg Illuminata - Ignjata Marinovića i njegovog suradnika Ivana Lackovića. Krilnik NDH koji je 10. travnja 1941. godine u 15.05 sati objavio osnivanje Nezavisne Države Hrvatske, Slavko Kvaternik, poslan je iz mađarske lože "Lajos Kosut" da u NDH osnuje čisto nacionalnu ložu Libertas , ali je Dr. Ante Pavelić, ispričavam se na izrazu - "zasrao cijelu stvar" i zabranio Masoneriju u NDH. Očito je spadao u one, gore navedene - s nedostatkom intelekta (!). Dakle svi oni zajedno, sa svim političarima od desnice do ljevice nekad i sad, povijesno dokazuju da američke ideje na ovim prostorima ne mogu proći, a svaka manipulacija ima svoj kraj. Intelektualna nakarada u mnogocemu, zvana Franjo Tudjman ( ipak; ulogu i mudrost u oslobodjenju Hrvatske od jugosrbijanskog jarma mu treba definitivno pohvaliti i uvijek isticati; op.a.) zajedno sa svojom komunistickom bratijom (Slobodan Milosevic, Momir Bulatovic , itd., op.a.) iz pokojne "jugovine" ostavili su nama i ostalima (Srbija, BiH, Crna Gora, Vojvodina, ...) pustoš dostojne modre galice. Čišćenje takozvane americke radioaktivne gube je neminovno baš zato što kod nas ima Prosvijetljenih, a toga su danas svjesni, kako UK, tako i Europska unija, pa čak i USA. 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

TRAVANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče.

  12.04.2021. 22:01h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  draga Irido, hvala za preporuku :)

  12.04.2021. 17:20h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  danas sam sanjala jedan san pa sam stavila za Iridicu :)

  05.04.2021. 16:12h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  sretan Uskrs svim chaterima i Magicusima :)

  05.04.2021. 16:12h
 • Član iridairida

  Ja sam Uskrsni doručak imala popodne...Svima radostan Uskrs želim...♥

  04.04.2021. 16:13h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi, sretan i blagoslovljen Uskrs vam želim. Lp

  04.04.2021. 08:09h
 • Član bglavacbglavac

  DeVeT, vrijeme je za akciju! Lp

  03.04.2021. 08:50h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Open Your Mind - Illuminati Symbolism TKO SU ILLUMINATI