Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Camilla

Upisao:

Camilla

OBJAVLJENO:

PROČITANO

759

PUTA

OD 14.01.2018.

Kvantna fizika i misticizam

Kvantna fizika i misticizam
Tisuće sjajnih, radoznalih istraživača danas su gladni otkrivanja i istraživanja nevidljive strukture materije. Mnogi među njima imaju goruću želju promatrati izvan današnjih granica tehnologije, i traže priliku da svoj horizont pomaknu dalje od labirinta kvantnih teorija. Jedino svijest može promatrati i zabilježiti mnogostruke složenosti prostora – vremena i mišlju stvorene stvarnosti. Sada su otvorena vrata onima koji imaju odvažnosti iskoračiti iz svojih fizičkih predrasuda i istražiti kvantne oblasti energije.

Ne-matematičar je obuzet tajanstvenom jezom kada čuje za “četverodimenzionalne” stvari, obuzet osjećajem ne toliko različitim od osjećaja probuđenih mislima o okultnom. A ipak nema otrcanije izjave od one, da je svijet u kojem živimo četverodimenzionalni kontinuum. (Einstein)

Između kvantne fizike i misticizma postoji čvrsta veza. Kako fizika napreduje u svom prepoznavanju prirode univerzuma prirode kao frekvenciji nalik, veza će postati još očitija. Posve je logično da će prvi znanstvenici istraživati i analizirati najnovije informacije, iznesene u posljednjim knjigama o novoj fizici i iskustvima blizu – smrti i izvan – tijela. Kako ćemo usvajati i privikavati se na ovaj opsežan korpus znanja polako ćemo i proširivati našu svijest izvan sadašnjih fizičkih percepcija.

Korak od intelektualne radoznalosti do iskustva iz prve ruke, najvažniji je idući korak kojeg će svatko od nas na kraju poduzeti. Poželimo li ikada saznati odgovore, morat ćemo ići stopama mistika, ali zadržati intelektualnu radoznalost fizičara.

Veze između nove fizike i misticizma veoma su vješto prikazane u knjigama kao što su “Tao fizike” Fritjof Capre, “Ples Wu Li” učitelja Gary Zukava i “Misticizam” i “Nova fizika” Michael Talbota. Namjera mi je dovesti ovo istraživanje do slijedećeg koraka. Intelektualna opažanja i usporedbe tek su prvi korak u poimanju istinskog značenja nove fizike i shvaćanja misticizma. Spomenute knjige pripremile su teren za idući odlučni skok ljudske svijesti: pomak ljudske svijesti s gustih molekularnih nositelja materije na svjesno istraživanje nefizičkih paralelnih dimenzija univerzuma. Nema sumnje, to je evolucijski korak prema kojemu svi idemo. Rođenje, smrt i naše sadašnje fizičko postojanje, sastavni su elementi ovog evolucijskoga putovanja. Svakim danom sve smo bliži napuštanju naših bioloških posrednika i stupanju u novu oblast energije i svjetla viših frekvencija. Slijedeći tehnike i informacije predstavljene u idućim poglavljima, svatko od nas ima priliku izdići se iznad intelektualnih analiza i ovu istinu doživjeti sam za sebe.

Ne samo da kontrolirano istraživanje izvan – tijela širi naše viđenje univerzuma, nego pruža i uvid u nova područja.

1. Realnost je relativna. Doživljena realnost relativna je u odnosu na osobnu frekvenciju energije promatrača. Mi doživljavamo frekvencije energije koliko je najbliže moguće našoj vlastitoj gustoći ili brzini vibriranja.

2. Svijest je oblik nefizičke energije, koja uz pomoć bioloških sredstava izražavanja /tj. nositelja, posrednika, “vozila”/ širi svoj utjecaj na materiju.

3. Svi biološki aktivni oblici (uključivši biljni i životinjski život) privremeni su stanični nositelji, koje svjesna energija (svijest) koristi za izražavanje u gustoj sredini, okruženju.

4. Naše sadašnje shvaćanje da je svijest unutar fizičkog tijela, je neispravno. Svijest postoji na puno višoj frekvenciji ili valnoj dužini od materije i mora surađivati s biološkim oblicima korištenjem energetskih kanala ili posrednicima oblikom. Ovi nevidljivi nositelji energije prenose i ispuštaju višu frekvenciju svijestu u relativno gusto fizičko tijelo.

5. Biološki mozak nije izvor svijesti. Umjesto toga, svijest koristi mozak kao privremeno biološko sredstvo transfera -i-skladištenja.

6. Svijest je kontinuum nefizičke energije, koji svoju svjesnost proteže kroz mnogobrojne frekvencije (dimenzije) univerzuma.

EVOLUCIJA ZNANOSTI

Evolucija naših znanosti odražava evoluciju ljudske svijesti. Kada proučimo napredak fizike u 20. stoljeću, jasno vidimo napredak od shvaćanja i teorija baziranih na česticama (fizičkom), prema nefizičkim (na frekvencijama temeljenim) opažanjima i otkrićima. Napredak je posebno evidentan kada shvatimo da se za najskorije otkrivene subatomske čestice (kvarkove) zna, da su po svojem ponašanju nalik frekvenciji. Sve prisutnije prepoznavanje frekvenciji nalik prirode elementarnih čestica nužan je korak na razvojnom putu prema konačnom otkriću nauke o multidimenzionalnoj strukturi materije i samog univerzuma.

U 21. će stoljeću nauka priznati, da je substruktura univerzuma uistinu fizički kontinuum energije. To će priznanje pokrenuti renesansu znanstvenih otkrića, vezanih uz nevidljivu strukturu materije i univerzuma samog.

Znanstveno nefizičko istraživanje otvorit će vrata novom svijetu mogućnosti i znanja. Od astrofizike do filozofije, čvrste naučne zaključke i opažanja počet će se preispitati i iznova vrednovati. Novo znanje, stečeno naučnim istraživanjem izvan – tijela, ohrabrit će svaku znanost pogledati dalje od molekularnih formi i zaviriti u samu srž materije.

Naše postojeće znanje velikim je dijelom rezultat molekularnih promatranja. Istančane duboke strukture i sustav energije ostaju neotkriveni. Tradicionalna znanstvena metoda i njena ovisnost o fizičkoj tehnologiji najzad će se razviti u kooperativni amalgam fizičkih i nefizičkih tehnika istraživanja. U 21. stoljeću, među spregom fizičke tehnologije i ljudske svijesti, postat će znanost po sebi i za sebe.

Zamislite što bi se sve moglo dobiti, ako bi tim uglednih znanstvenika i istraživača bio izvježban istraživati izvan – tijela. Fizičari bi osobno mogli promatrati neotkriveni građevni materijal materije. Medicinski istraživači mogli bi proučavati nevidljive energetske sile koje izazivaju rak, AIDS, starenje stanica i njihovo propadanje. Kemičari bi mogli dokumentirati nevidljivu energiju koja vrši utjecaj i kontrolira molekularne promjene. Biolozi bi mogli istražiti samu jezgru fizičkog života, dok bi psiholozi mogli proučiti nevidljiva unutarnja područja uma.

Tisuće sjajnih, radoznalih istraživača danas su gladni otkrivanja i istraživanja nevidljive strukture materije. Mnogi među njima imaju goruću želju promatrati izvan današnjih granica tehnologije, i traže priliku da svoj horizont pomaknu dalje od labirinta kvantnih teorija. Jedino svijest može promatrati i zabilježiti mnogostruke složenosti prostora – vremena i mišlju stvorene stvarnosti. Sada su otvorena vrata onima koji imaju odvažnosti iskoračiti iz svojih fizičkih predrasuda i istražiti kvantne oblasti energije. Poznati fizičar i autor Fred Alan Wolf zaključuje svoje djelo “Paralelni univerzumi” riječima:

Ljudski um laboratorij je nove fizike. On je već usklađen s prošlošću i budućnošću, pretvarajući moguće realnosti u egzistencijalne izvjesnosti. Promatranje sebe sama u snu. Promatranje sebe sama u ovom svijetu budnom pažnjom. Promatranje čina promatranja. Ako smo dovoljno odvažni zaputiti se u ovaj svijet sa sviješću kao našim saveznikom, kroz naše snove i izmijenjena stanja svijesti, možda bi i mogli promijeniti hologram unošenjem više svjesnog “svjetla” u paklene svjetove koji također postoje sasvim usporedno s ovim našim svijetom.

Vrijeme je da se ubrza proces iluminacije holograma, vrijeme je da se unese veliki laser svijesti. Vrijeme je da se po prvi puta zaista upozna ovo naše mjesto – univerzum.

(W. Buhlman)

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 25.03.2019. 19:33h

  Član emilio-iiMerlin0

  Lane moje.......

  ........tojest "sve smo obilježili i definisali tako da nam nitko i ništa ne može pobiječi" odnosno čim se netko Izlane odmah ga dograbe "desničari" - *Zašto su je željeli promijeniti, don Juane? - Zato što je dominantno kružno kretanje energije desnog tijela odveć dosadno! - uzviknuo je. - To kružno kretanje bez daljnjega pokriva sve događaje u svakidašnjici, ali to čini kružno, ako shvaćaš što želim reći. - Ne shvaćam što želiš reći, don Juane. - U svaku se životnu situaciju ulazi kružno - odgovorio je i rukom napravio mali krug. -I tako se vrti i vrti. To kruženje kao da uvijek uvlači energiju prema unutra i onda je centripetalno vrti. U tim uvjetima nema širenja. Ništa ne može biti novo. Sve je pokriveno iznutra* - a "desnate" bi se onda odvijao po "zakonu čerečenja" i gdje lavovi uzimaju lavovski dio?

  Samo jedna Vaša odluka i "Vau"!?

  *To je V-točka, na vrhu prsne kosti, u dnu vrata, gdje se sastaju ključne kosti i tvore slovo »V«. To je središte u kojem se energija razrjeđuje toliko da postaje vrlo tanana, a u njemu je pohranjena posebna vrsta energije koju šamani ne mogu definirati. Međutim, posve su sigurni da osjećaju prisutnost te energije i njezine učinke. Šamani vjeruju da se ta posebna energija istiskuje iz tog središta vrlo rano u ljudskom životu i nikad se ne vraća, tako da čovjek ostaje bez nečega što je možda važnije od ukupne energije svih ostalih središta: to je sposobnost za donošenje odluka. U vezi s pitanjem donošenja odluka don Juan je izražavao strogo mišljenje čarobnjaka svoje loze. Njihova promatranja tijekom stoljeća do¬ vela su ih do zaključka da ljudi nisu sposobni donositi odluke i da su zato stvorili društveni poredak: divovske ustanove koje preuzimaju odgovornost za odlučivanje. Puštaju da te divovske ustanove odlučuju umjesto njih, a oni samo izvršavaju odluke*

  Pet intimnih i jedan bestidni a još na prste svoje?

  *

  Pobrojao ih je prema važnosti koju im pridaju šamani. Prvo je u području jetre i žuči, drugo u području gušterače i slezene, treće u području bubrega i nadbubrežnih žlijezda, četvrto u udubini na dnu vrata. Peto je u maternici, a šesto na vrhu glave.

  Peto središte, koje se tiče samo žena, ima, prema riječima don Juana, posebnu vrstu energije koja čarobnjacima izgleda kao da je tekuća. Tu osobinu imale su samo neke žene. Činilo se da služi kao prirodni filtar koji odvaja suvišne utjecaje.

  Šesto središte, smješteno na vrhu glave, don Juan je opisao kao nešto više od anomalije i s njim nije htio imati nikakve veze. Rekao je da nema kružni vrtlog energije kao ostala središta, nego više nalik klatnu koje se kreće amo-tamo, kao što tuče srce. - Zastoje energija tog središta tako različita, don Juane? - pitao sam ga. To šesto središte energije - rekao je - ne pripada u potpunosti čovjeku. Mi smo ljudi na neki način pod opsadom. To je središte zauzeo nevidljivi grabežljivac. A jedini način da ga svladamo jest da ojačamo sva druga središta. - Nije li pomalo paranoično reći da smo pod opsadom? - Za tebe možda jest, ali za mene nije - odgovorio je. - Ja vidim energiju, i vidim da energija središta na vrhu glave ne fluktuira kao energija ostalih središta. Kreće se amo-tamo, odvratno je i neobično. Također vidim da je kod čarobnjaka koji je uspio svladati um, koji čarobnjaci zovu stranom instalacijom, fluktuiranje tog središta postalo isto kao i kod ostalih. *

  Znači trebamo prvo privatizirati "izvore vode" a tek onda reči "ušča su naša"?

  *- To četvrto središte - rekao je - ima posebnu vrstu energije, koja cnome tko vidi izgleda prozirno, moglo bi se reći poput vode. Tako je fluidna da se doima kao tekućina. Taj je izgled posljedica toga što samo središte za odlučivanje djeluje slično filtru, koji filtrira svu energiju koja dolazi u njega i izvlači samo onu sličnu tekućini. Ta je kakvoća karakteristična za to središte. Čarobnjaci ga još zovu vodenasto središte. - Rotacija energije u središtu za odlučivanje najslabija je od svih - nastavio je. - Zato čovjek rijetko o nečemu može odlučiti. Čarobnjaci vide da se nakon izvođenja nekih magičnih pokreta središte aktivira, pa mogu odlučivati koliko god žele, dok prije nisu mogli napraviti ni prvi korak. *

  Kada "prava stvar" postavi "pravo pitanje" tada je to več "pola Čovjeka"?

  *- Ali, don Juane, kako to da čarobnjaci drevnog Meksika nikad nisu poželjeli znati zašto je tako? - upitao sam zbunjeno. Fasciniralo me ono što sam osjećao prema tom unutarnjem kretanju. - Nisu to nikad pokušavali otkriti zato što su znali odgovor čim su sročili pitanje - odgovorio je. - Dakle, znali su zašto? - Ne, nisu znali zašto, ali znali su kako se to dogodilo. Ali, to je druga priča. Tako mi nije odgovorio, ali tijekom godina koje sam proveo s njim, objasnio je tu prividnu proturječnost. - Svijest je jedini put prema evoluciji dostupan čovjeku - rekao mi je jednom - a nešto vanjsko, nešto povezano s grabežljivom prirodom svemira, prekinulo je našu mogućnost da evoluiramo ovladavanjem svojom sviješću. Ljudi su postali žrtvom grabežljive sile koja im je, zbog svojeg interesa, nametnula pasivnost karakterističnu za energiju desnog tijela.*

  Dakle bi i "kvantni fizičari" bili samo ljudi ali bi i iako "pasivni" imali nos za "potjeru?!

  A "magarac u mortadeli" bi bio svaki onaj koji se nađe između "dinama" i "ajduka" ali se odlučuje navijati za "nogomet".........

  https://www.youtube.com/watch?v=PxZHBxlwZBw

 • 25.03.2019. 23:24h

  Član emilio-iiMerlin0

  Obeshrabrujuče......

  Dear moj/naš Oče - Ume molimo te pošalji nam Rata pa če onda brat - brata a mi i sestre!?

  Paradoks toga "našeg Uma" bi bio u tome da nas on sa jedne strane svojom dinamičnošču čini "nepomičnima" a sa druge strane "nepomičnost je najviši iz-um"?!

  U zanimljivosti bi spadalo i to da je mržnja između Montekija i Kapuletija nadmočnija od Ljubavi između Romea i Julije?
  To je onda kao da kažemo i da su Koreje kompaktnije u svojim sadržajnim razlikama od bilo kojeg Mirovnog pokreta?
  Također bi i katolici i pravoslavci bili homo-geniji po međusobnim državama nego u Isusu Hristu?

  "Neče doči da se vidi" se zapravo odnosi na one koji bi htijeli iskoristiti boga u službi ega?
  A za "kurve percepcije" bi to značilo da i ne mogu uči a da im ne uđe?

  Kako god riječi opisuju svijet tako pak i svijet ispisuje riječi a kad uđemo u začarani krug tada smo kao živi pokopani?
  Kako god se ljudi transferiraju u milionima tako god i cvate trgovina mesom u kilotonama?

  Ako njegov največi strah je da če biti razotkriven i ostati gladan onda bi i mi bili zabrinuti zbog pomankanja prave perspektive a ne zbog onog što mislimo?
  Ako ne ljubimo jedni druge kao sebe same onda je i bolje da budemo sami u svemiru jer i šta bismo to mogli dati drugima?

  *Tugovali su što nemaju pravih vođa. Čeznuli su iznad svega za karizmatskim vođom koji bi potaknuo njihov borbeni duh.Tada prepoznah cinizam u nečijem glasu; jedan je od njih izrazio poražavajuću misao koja je pogubno djelovala na sve, uključujući i mene jer sam, kako mi se činilo, postao nerazdruživ dio njihove zajednice. Rekao je da su potpuno poraženi i da za njih više nema spasa jer kada bi se u određenom trenutku među njima čak i našao karizmatski vođa, njega bi izdali zbog zavisti, ljubomore i jada.

  Htio sam razgovarati o onome što mi se događalo, ali nisam mogao izustiti ni jednu jedinu riječ. Samo je don Juan mogao govoriti.»Nisu samo Yaqui Indijanci nejedinstveni zbog svoje uskogrudnosti«, šapnu mi na uho. »To je nešto što izjeda ljude, zamka u kojoj su uhvaćeni, nešto što čak i nije ljudska osobina, već je nametnuto izvana.«*


  vs

  *Prišao mi je i prstima me bocnuo u grudi; bio je to lak dodir.

  »To su te granice o kojima govorim«, reče. »Van njihovih okvira može se izaći. Mi smo osjećanje, svjest koja je njima ovdje zatvorena.«*

  .......ali nije i poražavajuče sve dok i ne priznamo poraz???


  **Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.


  'Sirovinu je najteže uvjeriti da je - sekundarna'.

  "Dovoljna je samo jedna zraka svjetlosti da nestane mrak."

  Život je ono što traje, a ne ono što prolazi***??

  Svaka neprilika je i prilika....... pa je tako i Picasso iskoristio fašizam za qubizam a sve su platili "građani" koji opet da bi kupili sliku moraju platiti milione?

  (sve je to i previše za obične glave ali bi oni sa kvantnim računalom to mogli "u glavu"..... osim ako nisu zapeli da i' ostanu glavni!!!)

  Tako to bješe u početku a onda sve s vremenom sagori vrijeme - https://www.youtube.com/watch?v=S7A9WncZ9WY

 • 26.03.2019. 01:41h

  Član emilio-iiMerlin0

  I can explain everything.....

  .......https://www.youtube.com/watch?v=9cP4FfUulNY

  Odnosno ako "samovažnost ubija" onda bi to uvijek bile "ubojice na vlasti"?

  Međutim "we hawe a problem" jer ono što ubijemo u drugima to više ne može zaživjeti ni u nama?

  Mi smo takoreči osuđeni na propast jer se više ne možemo širiti u Svijesti i jedino nam preostaje da druge što duže zadržimo u svom paklu?

  Kada kažu da prevelika razumnost nerijetko rađa monstruoznost to samo znači da čemo pribječi i tiraniji radi očuvanja poznatih nam granica ili "šljivika/blagostanja"!?

 • 26.03.2019. 16:38h

  Član iridaMerlin28

  Emiliov prijedlog

 • 26.03.2019. 16:39h

  Član iridaMerlin28

  Emiliov prijedlog

 • 26.03.2019. 16:41h

  Član iridaMerlin28

SADRŽAJ UPISAO

Član CamillaMerlin2 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana camilla dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SVIBANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  *

  20.05.2020. 17:31h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Sretan dan vam želim. Lp

  19.05.2020. 07:13h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  pa kad stigneš ... :)

  14.05.2020. 11:01h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  https://www.magicus.info/najcesce-prakse/tumacenje-snova/besplatno-tumacenje-snova-shadowofsoul-davorlove-ko-u-prici#comments

  14.05.2020. 11:00h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  evo, draga Irido, dopunila sam Davorov san :)

  14.05.2020. 11:00h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  draga Irido, evo nije prošlo dugo i evo ostvaruje se nešto iz tvog tumačenja: danas nađem razbijeno zrcalo suvozačkog retrovizora!!!

  13.05.2020. 18:30h
 • Član mkrmarmkrmar

  Svjetlosni zagrljaj

  12.05.2020. 20:01h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info