Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član istankovic

Upisao:

istankovic

OBJAVLJENO:

PROČITANO

548

PUTA

OD 14.01.2018.

Umrla od antibebi pilula

Umrla od antibebi pilula
Tanya Hayes iznenada je preminula od kontracepcijskih pilula Yasmin koje ginekolozi u zadnje vrijeme naveliko preporučuju u Hrvatskoj

www.jutarnji.hr

Piše: Ivana Rimac

 


ZAGREB - Kontracepcijska pilula proglašena je uzrokom smrti 24-godišnje studentice iz Melbournea. Australski mediji izvještavaju kako je Tanya Hayes umrla zbog oralnog kontraceptiva Yasmin, a proizvođač Bayer pokrenuo je istragu.

Hayes je te pilule uzimala na liječničku preporuku kao dio terapije uz još jedan lijek zbog dugotrajnih problema s aknama. Tijekom četiri mjeseca korištenja ignorirala je simptome poput nestajanja daha i teškog kašlja te je najednom kolabirala. Pet sati kasnije umrla je zbog plućne embolije, odnosno stvaranja krvnog ugruška u plućima. Ravnatelj hitne pomoći bolnice Angliss u koju je hitno odvezena, prof. Graeme Thomson, izjavio je da je smrt Tanye Hayes “uzrokovana krvnim ugruškom uzrokovanim faktorima povezanima s uzimanjem oralne kontracepcije”.

Obitelj studentice šokirana je i zahtjevom da se upozorenja o opasnosti pilula postave s vanjske strane pakiranja. Dodaju i kako su simptomi koje je imala njihova kći u uputi tableta navedeni kao vrlo rijetka i opasna nuspojava. Pilule su uz to, inače, iznimno popularne i u Hrvatskoj te ih ginekolozi otvoreno preporučuju kao najmodernije i najmanje štetne.

Jedna od domaćih korisnica ispričat će kako prije korištenja nije trebala napraviti nikakve pretrage.

”Ginekolog mi ih je preporučio kao potpuno neškodljive i još pričao kako se neću udebljati, kako nema nuspojava i kako ću imati lijep ten”, priča jedna od korisnica.

Ginekolog Erden Radončić, međutim, objašnjava kako je upravo ranija procjena potrebna kako bi se otkrilo koliko su žene kojima se propisuje Yasmin genetski sklone trombozama.

- Treba biti posebno oprezan upravo s novim preparatima budući da s njima još nemamo iskustva. Yasmin  jest nešto bolji u odnosu na druge preparate budući da ne zadržava tekućinu u tijelu, što ga najviše razlikuje od ostalih pilula. Sadrži tvar, drospirenon, koja ne djeluje u tolikoj mjeri na bubrege kako bi zadržavali vodu. Ta ga tvar, dakle, čini drukčijim od drugih - objašnjava Radončić koji za posljedice u australskom slučaju kaže da su iznimno rijetke.


Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info