Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magicus

Upisao:

magicus

OBJAVLJENO:

PROČITANO

238

PUTA

OD 14.01.2018.

Tema mjeseca rujna: UČITI „ALTERNATIVNO“ ZA ŽIVOT

Tema mjeseca rujna: UČITI „ALTERNATIVNO“ ZA ŽIVOT
Bezbroj je alternativnih zvanja i zanimanja; prije pedesetak godina u našim su krajevima postojala samo dva – bioenergetičar i radiestezist - uz, naravno, ozloglašene gatare, progonjene travare i „primitivne“namikače kostiju…tzv. nadriliječnike.

O, PRELIJEPI DANI UČENJA!

Kad vam dojade riječi i slova, vrijeme je za konkretno učenje.

Većina se svijeta obrati nekom duhovnjaku ili iscjelitelju kad im zagusti do grla, a onda kad i dođu, ne žele ništa drugo nego da im taj netko  svojim čarobnim štapićem „popravi kvar“.  Međutim, ovdje nećemo govoriti o toj većini nego o onoj manjini željnoj i žednoj znanja.  Sigurni smo da u takvu manjinu pripada i većina čitatelja Magicus.info magazina! Tema mjeseca rujna je UČITI „ALTERNATIVNO“ ZA ŽIVOT.

Bezbroj je alternativnih zvanja i zanimanja; prije pedesetak godina u našim su krajevima postojala samo dva – bioenergetičar i radiestezist - uz, naravno, ozloglašene gatare, progonjene travare i „primitivne“namikače kostiju…tzv. nadriliječnike. 

A onda je uslijedila prava eksplozija zanimanja za sve što  se u društvu smatralo rubnim ili graničnim ili sivim područjima,  što se u popularnim časopisima  redovito zvalo „Na rubu znanosti“, a za što u ono doba nije bilo apsolutno nikakvih organiziranih načina poduke i treninga. 

S tog „ruba znanosti“, startali su u našim krajevima vegetarijanstvo i makrobiotika,  aromaterapija i homeopatija, joga i akupresura, transcendentalna meditacija i reiki, feng shui i tai chi, raznorazne metode divinacije i duhovnog iscjeljivanja…tko bi ih sve ovako iz rukava i nabrojio!  Vi ćete, dragi naši čitatelji i autori, bolje znati jer one žive u vama i sastavni su dio vašeg svakodnevnog postojanja. 

Pozivamo vas da nam opišete kako ste došli do svojih umijeća i vještina. Tko su bili vaši učitelji bioenergije ili tako popularnog tarota, te astrologije, numerologije, geomantije, runa itd.?

Što vam se to zbivalo u životu da ste se okrenuli ajurvedi, ekankaru, teozofima, antropozofima, reikiju, Silva Mind Controlu, kidanju veza, aktivaciji DNK, hare krišnama, ošovcima, TM-u, sričinmojevcima, komajcima, bramakumarisima, kiropraktici, osteopatiji, refleksnoj masaži stopala, dodiru do zdravlja… anđelima?

Prisjetite se, dragi naši, čarobnih trenutaka provedenih s vašim najdražim učiteljem ili voditeljem, prisjetite se osoba s kojima ste upijali nova znanja na nekom seminaru, radionici, kongresu, tečaju; opišite kako ste i kada došli do svojih umijeća, vještina i znanja; kako ste „dospjeli“ ovdje i sada, kako su vam sati i sati učenja i vježbanja, uranjanja u sebe i onostrano, donijeli radost i mir...ili nešto treće?

A možda i sigurnu životnu egzistenciju? Zašto ne? Zar cilj onog službenog obrazovanja nije stjecanje znanja i umijeća od kojih ćete živjeti  kad se jednom odvojite od školskih klupa i roditelja?

A rezultat učenja i stjecanja „alternativnih“ umijeća i vještina nije samo  promijenjeni  svjetonazor, psihičko i tjelesno zdravlje, uvid u vlastitu bit, samopouzdanje, sigurnost…nego i novo zanimljivo i slobodarsko zvanje.

Koliko se samo „uštogljenih“ psihologinja pretvorilo u nadahnute voditeljice raznoraznih alternativnih umijeća i tehnika, koliko je „školskih“ liječnika danas do grla u nekad alternativnoj akupunkturi i raznoraznim vrstama masaže, homeopatije, koliko je samo do jučer zadrtih materijalista koji danas predano polažu ruke na svoje klijente ili im propisuju homeopatske i biljne preparate…

Improviziramo, nabacujemo i skupljamo na hrpu raznorazne i raznolike aspekte duhovnih i alternativnih tehnika i zvanja kako bismo vas što bolje i što brže podsjetili na možda zaboravljene epizode iz vašega života.

Očekujemo, međutim, vaše dobre i kvalitetne priloge; priče, eseje, sjećanja, humoreske, napise u stilu toka svijesti, vaše crtarije i ilustracije, vaše video uratke…Zajedno s čitateljima, razvrstat ćemo ih krajem mjeseca rujna, još jednom pažljivo pročitati, a zatim one najbolje i bogato nagraditi. Već  TRADICIONALNO i LEGENDARNO, rekli bismo, u pravom magikusovskom stilu!

Vaše Magicusove urednice 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 31.08.2009. 21:22h

  Član tigrusMerlin3
 • 01.09.2009. 14:26h

  Član gemini1Merlin2 Ja hoću kod majstora u školsku klupu, uvjet: pametan i duhovan!
 • 02.09.2009. 23:43h

  Član vajranMerlin3 što reći....
 • 02.09.2009. 23:59h

  Član vajranMerlin3 emisija se zove na rubu znanosti, to je istina.... ali.... uvijek ima ali.... ne bi bilo greške ni da se zove na rubu pameti. taj naziv bi po mom mišljenju puno bolje oslikavao tu stvarnost koju neki zovu alternativom. svakako, bez obzira na područje ljudskog djelovanja pameti nikad dovoljno. ili.... jer postoji i ili.... pameti možda i ima ali se gubi u vlastitim navikama i eksplozijama živaca.... zašto su neki eksplozivnih živaca, pojma nemam. svakako je to njihova alternativa. i tu počinje.... od alternative i tankih živaca.... vrlo malo njih u alternativi nema problem sa živcima. radio sam malo neka istraživanja.... sada već mogu ispitivati obrvama ali još mi je drag moj stari visak.... mlatim njime iznad ekrana, iznad ovog portala i svašta pokazuje. nekog tankih živaca bi glava zaboljela. neki bi čak i pukli. kako znam... neznam, pojma nemam.... kako god, iskustvo govori.... radost traje, živci pucaju. alternativno. i svakako. sada me zanima kako netko tankih živaca može pomoći nekome koji ima malo deblje živce a polu je lud. na kraju krajeva, ako zna, zašto ne sredi vlastite živce.... ha.... zato jer ne zna. glumi... malo po malo, stigli mi do alternativnih oblika kazališne umjetnosti. sjećam se vremena kada su i pozorište u kući svrstavali u kazališnu umjetnost... što se od tada promijenilo. smanio se ekran. to se promijenilo. vrlo malo njih ima ekran veličine televizora a još manje njih ima kompjuter spojen za televizor. alternativa... nema alternative... zdravi su bili zdravi, zdravi su i ostali... što će biti, to ćemo vidjeti. što neće biti, to ne bumo gledali.
 • 03.09.2009. 00:08h

  Član vajranMerlin3 uglavnom, alternativa se svodi na to da ti netko nešto izdubi, neku rupicu, ulije ti kroz tu rupicu malo pameti, ta se pamet popije, opet kroz rupicu i.... što i... nema i..... iniciran si. iniciran si da piliš i da tupiš... drvosječe u hrvatskim šumama su male bebe za alternativna piljenja pameti.... ovih dana na portalu, kao i svih ostalih dana uostalom.... odslušao netko predavanje, pročitao knjigu i saznao tajnu. ma nemoj mi o tome pričati. daj mi molim te produbi još jednu rupicu. tajna. tajna je tko je potakao pisanje te knjige i sa kojim motivima... he, he... rekao bi moj prijatelj r.... a ja sam to lijepo istrašio potaknut božom. božo je jedan moj prijatelj koji educira ljude u jednom multinacionalnoj osiguravajućoj kući... dragi moji, prodavači životnih osiguranja imaju za pod obavezno pogledati film, pročitati knjigu i još i božek danima tupi o svemu... a onda kreće prodaja... kako god, taj me događaj potaknuo da istražim korijenje pa sam malo kopao. što sam saznao, to neću reći... jer neću.
 • 03.09.2009. 00:09h

  Član vajranMerlin3 što reći....
 • 03.09.2009. 00:13h

  Član vajranMerlin3 napipaj misao vajrane... aha... sjetio sam se... mlatim ja danas tim mojim glupavim ali dragim viskom pred ekranom i svašta sam saznao....
 • 03.09.2009. 00:18h

  Član vajranMerlin3 uglavnom, radi se o tome da istražujem. netko skuplja leptire, drugi djetelinu a ja uvijek nešto istražujem. svatko radi svoje i sve u redu.... pitam ja visak koliko je točan.... 90% kaže on.... aha... očistim si ja točku jedan pa točku dva.... koliko si sada točan, pitam.... aha... sto posto točan... super lijepi moj... sada idemo raditi.... i tako saznam ja svašta ali nemam dokaza pa nije za javnost. tko je još toliko lud da vjeruje komadu koji vitla zrakom. ja ne.... ne vjerujem više ni komadu koji hoda na dvije noge. opet zbog iskustva. osim jednom komadu, bog je blagoslovio....
 • 03.09.2009. 00:19h

  Član vajranMerlin3 i tako. da završim misao do kraja. penzija je super stvar... ima se dovoljno vremena za sve, preporučam penziju.... je da stariš i lapiš ali nekako je utješnije lapiti iz penziije nego radeći.... bar osjećaj tako kazuje....
 • 03.09.2009. 00:25h

  Član vajranMerlin3 ja eto imam svoje mišljenje a ti tvoje.... po meni, sve je u redu.... ako nije, dam ti sve... i pravo i pravicu. dam ti i moje mišljenje pa ga gazi... meni je ionako svejedno.... za to mi je svejedno. ali... jer uvijek ima ali... samo za to mi je svejedno.... nisam ni ja bolji a ni gori.... ti pili po svome a ja ću po svome. i nemoj poludit. pa da te moram liječiti. a ja kad nisam dosad, ni neću..... poluditi....
 • 03.09.2009. 00:27h

  Član vajranMerlin3 r je već legenda.... bik koji sjedi je isto tako legenda... neke su legende žive a druge nisu... što će biti sa bikom koji komentira, to bumo vidili.... jer bumo.
 • 03.09.2009. 00:28h

  Član vajranMerlin3 r, prijatelju i legendo... pozdrav tebi i svako ti dobro.
 • 03.09.2009. 00:29h

  Član vajranMerlin3 što reći...
 • 03.09.2009. 00:34h

  Član ivanaMerlin2 :) netko tumači da je to dovoljno... sklona sam tome vjerovati...
 • 03.09.2009. 00:38h

  Član ivanaMerlin2 milimetar... ne više... znala sam da je osmijeh važan, naučila da je milimetar prava mjera... eto učenja... :)
 • 03.09.2009. 01:35h

  Član dzorkoMerlin2

  Vajran

  zar nije tzv. Tajnu posložila i lijepo zapakiranu odlično prodala ova mačka iz Australije... slično autorici serijala o H.Potteru, Rowlingovoj... samo se ovdje radi o kompilaciji, ne o priči...
 • 08.09.2009. 15:25h

  Član gemini1Merlin2 Da, zašto su neki od nas explozivnih živaca ... možda zbog hipersenzibilnosti ...???
 • 08.09.2009. 15:26h

  Član gemini1Merlin2 Te američke slatkaste knjige napisane za dobru prodaju, tzv. bestsellere ne namjeravam kupovati. Osim toga, smiješno je što je ta knjiga prepuna citata mudraca, Avatara i dr., pa kako onda ne bi ispala pametna.
 • 26.09.2009. 21:16h

  Član gemini1Merlin2

  VAJ,

  nemaš pojma. Ni o visku ni inače. Htjela bih samo pohvaliti ženu koja je hrabro (još uvijek joj je to 2. posao) pretvorila zanimaciju u uspješan posao u kojem uživa i zarađuje, pa tko želi odlične a napovoljnije masaže u ZG neka nazove 091 8934 162. (radi od 17h radnim danom i subote ujutro). Također bih pohvalila za divne jantre koje izrađuje osobno po podacima rođenja, g. Deana 091 1457 910. Eto, to bi bilo sve od reklama od mene. A što se mene tiče, ako me ne uzme koji učitelj, tek u penziji ću počet raditi alternativu za zbilju.
 • 26.09.2009. 21:37h

  Član magicusMerlin27 Gema, kako bi bilo da nam ovo reklamiranje ti platiš....već smo ti jedanput rekli da brojeve telefona smiju objavljivati samo naši autori i donatori...
 • 26.09.2009. 22:04h

  Član gemini1Merlin2 A ništa onda, vi pobrišite kad morate. Kad se obogatim onda ću moći reklamirati do mile volje.
 • 27.09.2009. 19:52h

  Član lilitMerlin0 po meni vecini ljudi rec \"alternativa@ znaci nesto novo sto se kod nas ne koristi ili slabo koristi, a sto eto nismo imali prilike isprobati. a ljudsko je biti radoznao... kao primer mogu navesti kinesku tradicionalnu medicinu (akupresura, akupunktura..) sto se u Kini primenjuje hiljadama godina, a kod nas tek nekih dvadesetak... a do skora nam je bila potpuno alternativna dok je nisu poceli primenjivati i neki lekari.... e sad sta su oni tu videli... novi izvor zarade.. ili zaista novi - za nas zapadnjake - pristup lecenju... to je potpuno druga prica
 • 27.09.2009. 19:55h

  Član lilitMerlin0 alternativa znaci drugaciji pristup od naviknutog.. sto znaci otvorenost uma.. razmisljanje.. istrazivanje.. i primena ne mora imati nikakve veze sa fanatizmom, ili globalizmom.. zato je alternativa opozitivna svemu tome jer dozvoljava individui da istrazuje za sebe i na sebi

SADRŽAJ UPISAO

Član magicusMerlin27 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana magicus dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

KOLOVOZ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

  07.08.2020. 04:45h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi. sretan vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Lp

  05.08.2020. 04:51h
 • Član bglavacbglavac

  Nema. Lp

  03.08.2020. 08:28h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Bez slobode - nema života.

  03.08.2020. 00:00h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ratovi traju i po nekoliko godina. Ljudi se u ratu bore za život. A ćovjek se svaki dan bori za život, bilo rata ili ne. Život bez slobode i nije neki život. Zato , u ovim vremenima oduzimanja slobode, moramo se boriri za slobodu, jer bez slobode - nema

  02.08.2020. 23:59h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ahoj...

  02.08.2020. 23:54h
 • Član iridairida

  ahoj Edine!

  25.07.2020. 14:45h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Sretan roĂ°endan vannesa!