Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član zeljka

Upisao:

zeljka

OBJAVLJENO:

PROČITANO

251

PUTA

OD 14.01.2018.

SEDAM SMRTNH GRIJEHA...

SEDAM SMRTNH GRIJEHA...
Najbolja anegdota vezana za grijeh - dolazi osmogodišnji sin mojih duhovnih učitelja kući i sav tužan kaže: «Mama, časna je na vjeronauku rekla da smo svi mi grešni.» (Pri tom je mislila na tu dječicu!) Na to će mama, bez i jednog trenutka razmišljanja: «Sine, ti nisi!»

 

Sama riječ «grijeh « meni zvuči zastrašujuće – kobno, neoprostivo, nepopravljivo...

A smrtni grijeh nešto što se nikako ne može oprostiti ni izbrisati, kao utisnut žig sramote na čelu!

 

I što je to tako stašno – ponekad pametujemo jer smo pretjerano samouvjereni, malo smo ljubomorni ili zavidni na druge, ljutimo se, ponekad zbog sitnica, nekad nas uhvati melankolija pa odmaramo kad bi trebali raditi... I to su teški grijesi?!?

 

Ono što mi se čini najsvetije je ljudski život. Koliko je ljudi ubilo u današnje vrijeme ratova? Mislim da je uzeti nečiji život težak prijestup po ljudskim mjerilima, ali po Božjim...

 

Ako smo svi besmrtne božanske iskre i ništa ne umire, ima li doista grijeha?

 

Ako Svemir djeluje po principu akcije i reakcije, tj. djela i karme – zar nešto što se nama čini kao grijeh ne može biti tek vraćanje duga?

 

Dakle, ako i taj najteži prijestup pogledamo iz Božje perspektive, sve je možda u redu i kako treba biti... Mi tek ne vidimo uzroke i posljedice, već samo djelić stvarnosti...

 

A ostali, mali, ljudski «grijehovi» i slabosti, samo su kamenčić ubačen u more postojanja i ocean vječnosti!

Zar doista vjerujete da negdje visoko na Nebu sjedi namrgođeni starac, gleda nas kako smo jadni, maleni i grešni pa maše prstom: «Aha, kaznit ću ja vas!»

 

To je naš Bog i Stvoritelj!?! On će kruto vagati naša djela i sve nas kazniti – baš sve, jer ja do sada nisam srela nikoga bezgrešnog – tko nije nešto loše pomislio, izgovorio, učinio, tko je bezgrešno živio cijeli svoj život, bez i jedne sitne, male greške ili laži...

Ako netko zna, neka nam ga pokaže pa ćemo mu skupa otići odnijeti cvijeće!

 

Tko može prosuđivati i reći što je grijeh, a što ne?

Svaka duša živi sebe i savladava duhovne lekcije koje treba odraditi na način koji je najbolji za nju. To može iz naše osobne perspektive izgledati čudno, nevjerojatno, ali odakle nam pravo bilo čiji put proglasiti krivim?

 

Ako svi na kraju dolazimo Bogu – i to iz ljubavi, a ne po našim zaslugama, postoji li doista grijeh?

Cijelo vrijeme pričamo o grijehu prema drugima, a što je s grijehom prema sebi?

 

Kad si uskraćujemo život kakav bi željeli iz straha ili slabosti, kada živimo život kakav se od nas očekuje da bi zadovoljili društvenu formu ili da bi opstali u zajednici?

 

Ako odustanemo od onoga što želimo najviše na svijetu da bi napravili kompromis sa partnerom ili obitelji, ako odustanemo sami od sebe – nije li to najveći grijeh?

 

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 24.11.2008. 15:22h

  Član dinajaMerlin2 I još uvijek ostaje pitanje, Što je grijeh?, naročito smrtni grijeh???????? uh to je uistinu ružna riječ!!!!!!! a sada me zanima što znači riječ griješnik i tko je uistinu griješnik??????? Zar to nije jedan od apsurda koje živimo????????????? i bojeći se smrtne kazne jednostavno griješimo!!!!!!!!!
 • 24.11.2008. 18:48h

  Član zeljkaMerlin3 Tko je bez grijeha, neka prvi baci kamen...
 • 24.11.2008. 19:02h

  Član nlandekaMerlin4 Voljela bih znati gdje to ima netko tko nije nikad sagriješio. I tko ima pravo osudjivati bilo koga?
 • 24.11.2008. 20:50h

  Član markoniMerlin0 Gledajući sa ove svijet, um, iluzije razine u kojoj kao u školi učimo ostrviti božansku svijest kroz iskustva i takozvane lekcije dobro lose, onda je grijeh je neznanje. O tome se radi uvijek je samo je jedan grijeh ?neznanje?, ili nesvjesno sebe.. Da se ne ponavljamo sve je na magicusu već napisano u stotinu oblika, formi sadržaja, da je neznanje živjeti misliti da smo tijelo, um materija. Sve parabole i metafore pomažu kroz priče sagledati taj prvi grijeh. Zato kad netko mrzi, ljut je, pohlepan je, bludan, nemoralan i tako dalje kažemo da je to grijeh. I tada na toj svijet razini većini griješiti je ljudski. Kako Zato se i većina čudi prisustvu nekolicine rijetkih koji nemaju takav um, jednostavno ne griješe jer nežive tu razinu povodljivog uma, nemaju ljutnje, oholosti, ponosa, želja td. No to s ene prihvaća , kao i uvjek ono što gomila sljede večina to sljedi.Već žive prihvaćajući sve kako jeste bez upletanje sebe u svemu. Kako je i Isus rekao, okreni i drugi obraz. No kad o toj razini pričamo odmah su i reakcije učestale i takozvano razapinjanje jer se podilazi da je ljudski griješiti. Istina je da nije. To je moje gledanje na tu temu. Glasam za Girijin tekst jer su cjelovitije jasno obuhvaćeni svi aspekti te teme.
 • 24.11.2008. 21:36h

  Član zeljkaMerlin3 Markoni, svima je jasno da nismo tijelo već Božanska svjesnost! Ali u toj pustoj teoriji o kojoj ti pišeš nema prakse već šuplje riječi! Kako ti, npr. živiš svoj život? Na vrhu brda, meditirajući, ne plaćajući račune, živeći od prane, bezgrešno?!? Sorry, teško mi je vjerovati! OK je da ti se više sviđa Girijin tekst - i meni se sviđa kako ona piše jer piše iz iskustva i ne zvuči prazno!
 • 24.11.2008. 21:42h

  Član lavicaMerlin1

  Vjeruj za svaki slučaj

  To je bio savjet moje konzervativno odgojene pobožne majke, na moje pitanje kad sam imala 13 god. i počela sumnjeti u boga i sve drugo. Vjeruj za svaki slučaj, jer nikad ne znaš možda Bog stvarno postoji. Tu je nastupilo moje definitivno razočaranje u sve institucije koje svojataju Boga.Pa tako i pojam grijeha...
 • 24.11.2008. 21:47h

  Član zeljkaMerlin3 I da - dragi duhovni prijatelju - napiši nešto svoje pa brani svoj stav, nemoj se skrivati iza tuđih riječi (velikih učitelja) i duhovne superiornosti. Slažem se da ostvareni u Bogu postoje, ali gdje si tu ti? Ako si Veliki učitelj, pokaži se pa nas vodi! A ne ovako potiho iz prikrajka dijeliti packe nama grešnima!
 • 24.11.2008. 22:27h

  Član vajranMerlin3 dragi moj bože hvala ti što si me blagoslovio strpljenjem tolerancijom i svojstvom da prihvaćam osobe onakvima kakve jesu. hvala ti što si me blagoslovio sa ljubaznošću razumijevanjem i nenasiljem, kako na riječima tako i u djelima. molim te da mi pomogneš u održavanju ovih vrlina sve do trenutka kada će moja usta i moj um kao i prsti na tipkovnici postati ljubazni u cjelosti. amen
 • 25.11.2008. 09:26h

  Član zeljkaMerlin3 Hvala ti na ovoj molitivi Vajrane! Radim na svemu ovome... Kao i većina ljudi, ja sam svetac u nastajanju! :-)))
 • 25.11.2008. 11:24h

  Član vajranMerlin3 sugestivno djelujem na sebe samog... jedini mogući način u mom slučaju...
 • 25.11.2008. 11:27h

  Član vajranMerlin3 rekao bi da ova molitva za tebe ne važi. rekao bih da ti nisi svetac u nastajanju. rekao bih da si ti anđeo u postajanju.... ali to je naravno samo moje mišljenje....
 • 25.11.2008. 11:38h

  Član zeljkaMerlin3 Kako to komentirati nego ovako - :-)))! P.S. Molitva ti je doista lijepa i mislim da može koristiti svakome od nas...
 • 25.11.2008. 14:40h

  Član markoniMerlin0 Draga Zeljka. Stav, gledište , karakter je sve ono što te čini kakav si, i to u svemu, pa tako i u pisanju, komentaru, razgovorima i odgovorima. Kad kažeš- ?svima je jasno da nismo tijelo već Božanska svjesnost?, je ustvari pusta rečenica. Zašto? Zato jer ako je ikom to jasno ili kako kažu ?znam?, ?znam? onda se to živi,govori, ponaša, jesi to u svemu i uvijek --to sto ti je jasno božansku svjesnost živiš Onda znaš da je bivanje u toj jasnoći samo ono što obilježava te vrijednosti. Onda si miran, sretan tko jesi i znaš što jesi.. Zašto ti je teško vjerovat da se možeš živjeti i biti svjestan sebe. Uvijek je onaj ?ali? presudan da se to ne prihvati, jer se zamišlja svjestan život kao nešto nemoguće. Nije osobna procjena ono što su drugi, već je sve samo sebi dokaz. Kao da svjestan ne plača račune, ne radi ili ne izgleda kao najobičniji čovjek bez obzira na temperament. Zašto bi morao živjeti na vrhu brda?? To su sve pogrešne zamisli, ili neprihvaćanje postojanja drugačijih osoba osim kao sebe..Zašto bi bio grešan ako slijedim božanske vrijednosti koje primjenjujem ljudski. I ja se slažem sa manjinom da griješiti nije ljudski. I da vrlo malo ima ljudskih bića. Većina je nesvjesna. To ne znaći da imam sud da nešto negiram ili želim mijenjati. To nemam Sve volim znajući daje svijet igra svijesti, titraj evolucije koja ima svoj tijek odraza. Ne varam, ne kradem, ne želim ništa što nije u mojoj mogućnosti i za običan život. Uvijek biram mir, jednostavnost, meditaciju, disciplinu, i nadasve držim riječ. Nikad ne kažem ono što ne mislim, i činim. Pomažem uvijek na način spontanosti, bez da ja markoni nešto činim. Božanska svjesnost sve čini kroz mene, kao svijest. Koji sam to.Nikad to ne zaboravljam. Primjer kad već pitaš, kako ja živim, i ne samo ja. Osobno imam 5,5 frendova i prijateljica. Neki u braku, neki rastavljeni neki ne rade neki su bogati, neki jedva preživljavaju. Kao puno cvjetova svih boja. No svi mi živimo ono što jesmo, što slijedimo kao životni moto, vrijednosti, uvažavajući različitosti. A to je da svi se bavimo nekom duhovnom praksom, i imamo bas svi svijest da je svijet ono što sami stvaramo, i proizvod privida. To znanje živimo da ne brinemo o ničemu na način ovisnosti. Izbjegavamo nemir, nered, buku i primitivizam u svim smislovima koji su suprotni našim vrijednostima, bez da to osuđujemo. Ono što je nama vatra kao opasnost , smetnja ili nemir ne diramo. Slijedimo darmu ne razlikujući dobro i loše već znamo da je sve rezultat već stvorene akcije.Zašto ne bi mogao živjeti u centru Zagreba, radit posao koji volim, s srednjom plačnom, ženom i djetetom, slobodom odabirati kako i što želim od svog života. Sve što isplaniram, to se i ostvari sve prema mogućnostima uma duha srca i ritma života. Nemam nikad problema koji nisu odmah rješivi sagledani kakvi jesu. Sve prihvaćam kako se događa. Znam da sam svijest, a ne tijelo, ne markoni, Svaki dan održavam nivo svjesnosti u svemu i bivam Znanje je moć, ali znanje što su prave vrijednosti kao koje mene osobno vodiiza svega vidljivog. To je za mene jedini postojeći svijet, a ovaj vidljiv je igrica.I sretan savršeno u miru sa sobom. I što obično biva, kad markoni ili netko sličan da malo opis svog života ili stava, većina ne odobrava, ne sviđa im se ne vjeruju i izokreću takve.Ili kako bi se reklo razapinju sve što nije kako oni misle. I zašto bi morao braniti svoj stav, od koga\', čega?. Kažem ono što jesam.
 • 25.11.2008. 19:13h

  Član nlandekaMerlin4

  markoni

  Sviđa mi se što si rekao u ovom posljednjem komentaru. I ja se slažem s tim da ima ljudi koji su ono što jesu, i takvi kakvi jesu u miru sa sobom i sa drugima.
 • 25.11.2008. 19:47h

  Član zeljkaMerlin3 Markoni, hvala na opširnom odgovoru, sve se sada čini puno jasnije! S većinom stvari se slažem - da svatko slijedi svoju dharmu na način koji je najbolji za njega. I ne mora se meditirati na brdu da bi se iskreno živio svoj život. No, ti misliš da ima malo ljudskih bića, a ja da je u svakome Božanska iskra i doista svetac u nastajanju! Poštujem tog Boga u svakome i gledam one dobre stvari, a ne sitne pogreške i mislim da je to OK. Nikad ne znaš kad će se tko probuditi i prosvijetliti - ako govorimo o svecima. Ako govorimo o duhovnim osobama koji iskreno žive ono što jesu, sretna sam što mogu reći da im ima puno oko mene! Želim ti svako dobro na tvome putu!
 • 25.11.2008. 20:39h

  Član vajranMerlin3 nisam pravnik i ne znam o kojem se članku kojeg zakona radi, ali kao da sam nekad negdje načuo da je krivo predstavljanje kazneno djelo... malo ću se raspitati postoji li mogućnost da promijenim ime u božanska svjesnost... nadam se da ovakve tekstove i komentare ne čitaju policajci...
 • 26.11.2008. 07:02h

  Član vijnanaMerlin4

  vajrane

  hahahahahaha......to ti je zavaravanje protivnika, jer iz prošlosti smo vidjeli kako je prošao Isus koji se i na van predstavljao kao Onaj koji Jest (...Otac i Ja jedno smo....tko je \"vidio\" Mene, vidio je i Oca...). Zbog takvog svog predstavljanja tadašnja religijska vlast, poslužeći se svjetovnom, dala Ga je razapeti. No danas je ipak drugo vrijeme i ima ih više s kojima bi policajci trebali imati posla zbog \"lažnog predstavljanja\"...:))) Tko ima \"Uši\" da Čuje neka Čuje, tko ima \"Oči\" da Vidi neka Vidi.....
 • 26.11.2008. 08:18h

  Član vajranMerlin3 vijnana, nema zavaravanja... ti isto znaš kako identificirati... debljina unutarnje aure, srčana veća od solarne, skeniramo antakharanu i evo ga... odmah znaš tko priča a tko je...

SADRŽAJ UPISAO

Član zeljkaMerlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana zeljka dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

KOLOVOZ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

  07.08.2020. 04:45h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi. sretan vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Lp

  05.08.2020. 04:51h
 • Član bglavacbglavac

  Nema. Lp

  03.08.2020. 08:28h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Bez slobode - nema života.

  03.08.2020. 00:00h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ratovi traju i po nekoliko godina. Ljudi se u ratu bore za život. A ćovjek se svaki dan bori za život, bilo rata ili ne. Život bez slobode i nije neki život. Zato , u ovim vremenima oduzimanja slobode, moramo se boriri za slobodu, jer bez slobode - nema

  02.08.2020. 23:59h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ahoj...

  02.08.2020. 23:54h
 • Član iridairida

  ahoj Edine!

  25.07.2020. 14:45h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info