Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član alius

Upisao:

alius

OBJAVLJENO:

PROČITANO

396

PUTA

OD 14.01.2018.

MOJE KRIZE

MOJE KRIZE
Bila je to najveća moja kriza, zahvaljući kojoj sam između ostalog, od reči do reči shvatila koliko je tačno ono: “što te ne ubije, ojača te”

 

 

      Kad sam se silom prilika našla u jednoj takvoj situaciji o kakvoj smo uglavnom skloni misliti da se samo drugima mogu desiti, kao da sam još bila neki drugi čovek u odnosu na sada.

Dakle bio je to jedan od par najznačajnijih događaja u stalnom formiranju moje životne filozofije i stava na relaciji “ja ...i sve i svi oko mene” i “ja ....i sve u meni.”

Bila je to najveća moja kriza, zahvaljući kojoj sam između ostalog, od reči do reči shvatila koliko je tačno ono: “što te ne ubije, ojača te”

Taman kad sam mislila da mi baš sada počinje najvažniji, i najuzbudljiviji deo života,  ..baš kad mi se rodilo moje prvo dete, kad sam plivala u sreći, kad sam imala najvažnije planove,  onda se desila prva kriza, razboleo se moj muž, diagnoza: Parkinsonov sindrom. Ubrzo je postao nepokretan, očajan, i negativan, što je naravno potpuno razumljivo u toj situaciji, a naročito kada imaš samo 34 godine.

Onda je sledila još jedna objektivna okolnost koja mi još više pogoršavala već i onako tešku situaciju, politička kriza, koja je prvo prouzrokovala ostajanje bez posla, pa redom sve ostalo.

Sledio je rat, sa svim svojim strahotama, užasima i neizvesnostima.

Bio je to šok koji me je grubo razuveravao u neka moja čvrsta ubeđenja, kao što su: “Pametnih je više nego onih koji se pale na kurblu, umesto da razmišljaju svojom glavom”

Prolazila sam razne faze, ...očaja, nemoći, stida, besa, ...rezignacije, i šta sve još ne.

  Svih tih godina,bezuslovno sam mogla računati na pomoć moje mame. Zlata vredela ta pomoć u svakom pogledu. Bez njene pomoći i podrške, ne bih mogla čak ni do pekare da odem, jer je neko stalno morao biti prisutan kod kuće.

Radila sam razne poslove, ...fotograf, prevodilac, trgovac, administrator, operater,  lepljenje natron vreća, razne MLM poslove, ...i sve na crno, jer legalnog načina zapošljavanja nije bilo, radila sam poslove za koje sam mislila da sam potpuni antitalenat, i u svakom sam našla neku stranu koja mi je bliska i tako polako, počela sam uviđati, da ovo sve nema možda nameru da me kazni da me ubije, nego naprotiv, možda da napravi od mene ono što zaista jesam, da me upozna sa samim sobom.

Kako sam upoznavala samu sebe tako sam počela još bolje razumevati druge, pre svega toga, smatrala sam da ja to sve umem, a bila sam u zabludi, jer je sve više izlazilo na videlo da sam sve to tek trebala da naučim.

Sve to zajedno, i u isto vreme, kriza na krizi, trajalo je deset godina. Bolest ni na trenutak nisam mogla da prihvatim, stalno sam imala neki osećaj da u trenu moze da prođe. Sve što sam mogla naći u vezi Parkinsonove bolesti, pročitala sam, što sam više čitala više sam bila sigurna da je pogrešna diagnoza. Prošli smo zajedno surov put očajnika koji traže lek za ozdravljenje, od doktora i ovakvih i onakvih kroz alternativu pa sve do najgorih i najbeskrupuloznijih šarlatana, dok nismo odustali. I onda, jednog dana, iz i dan danas nepoznatog razloga, moj muž je, posle deset godina, ustao sa stolice i počeo da hoda. I tako sam saznala, da čak i na čuda se treba navići, trebalo nam je mesec dana da kako tako obradimo taj dugo očekivani milion puta odsanjani momenat.

Naš sin koji je rođen usred najveće naše privatne krize i rata, imao je 6 godina tada kada se to čudo desilo, svom drugu je taj dan pritrčao u susret, i sav ozaren, šapnuo: “..znas? moj tata sada isto tako ume da hoda kao mi” nije smeo to naglas reći, samo je šapnuo, da možda slučajno, neoprezan, ne bi raspršio čaroliju.

On je tada imao 6 a kćer 13 godina. Te godine su im prošle u *takvim* okolnostima, u *takvoj* atmosferi. Kada nisam mogla baš uvek priče da im pričam pre spavanja, kada nismo mogli negde svi zajedno otići, kada nisam mogla uvek na sve da obratim pažnju, da se više smejemo, da im kupim, priuštim, elementarne stvari  i šta sve još ne, što čini jedno detinjstvo i život jedne porodice sretnim i lepim.

 Još uvek pokušavamo da ispravimo štetu koju im je sve to nanelo.

Stalno molim anđele da nam pomognu u tome, i znam, da ćemo uz njihovu pomoć sigurno uspeti.

Sada vidim nevidljivo, umem da čitam među redovima, i da gledam iza stvari. Umem da vidim srca ljudi, čak i onih, koji ni sami ne znaju da je imaju.

I iznad svega, naučila sam da verujem u čuda, i da otkrijem ljubav na neverovatnim mestima, i u neverovatnim sitnicama. Znam i to da u svakoj nedaći usput se dobije nešto i na poklon, samo tako, što u drugim okolnostima uopšte ne bi bilo moguće.

Jedan od važnih poklona koji sam dobila nenadano, i baš kada je najviše trebalo je što su me najverovatnije, baš anđeli doveli na put na kojem sam imala čast upoznati osobu koja je dobila najteži mogući zadatak koji se u bilo čijem životu najteži mogući, jer od toga zaista teži ne postoji, i ona sa tim najtežim najbolje od svih koje ja znam, umela da se izbori, i to ne bilo kako!

 To se desilo pre nešto više od dve godine, ovde na Magicusu, a taj zemaljski anđeo je naša divna Mirjana Krmar. Sve ono dragoceno što sam od nje naučila je dometnulo onu kariku koja je nedostajala da se ukine ona vrsta osećaja samoće koje samo anđeli mogu osetiti, razumeti i lečiti. Tu sam još mnogo divnih ljudi upoznala, i još ih upoznajem. Svi znate koliko mi značite, i koliko sam naučila od Vas svih.

 

Znam da su krize od mene napravile boljeg čoveka., naravno to je samo moja diagnoza, i naravno proces se nastavlja jer ima se još šta ispraviti, otkriti, naučiti, jedina je razlika da na krize komplikacije i prepreke, sada gledam sasvim drugačije nego pre, sve krize, i globalne i privatne, naravno ne priželjkujem ih, ali ih se ne plašim više, i sada znam koliko je čudesan taj put, koji sam ja, baš zahvaljujući mojim krizama i našla.

Za druge možda postoje i drugi načini, a znam da za mene samo je ovaj bio svrsishodan.

Znam to! Ako je istina da svaki put sami biramo svoje živote, mislim da sam shvatila zašto sam ja, baš ovaj izabrala.

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 03.05.2011. 21:49h

  Član ivanaMerlin2 julija... što reći... --O--
 • 03.05.2011. 22:05h

  Član tvinnMerlin1 Vjerujem, alius, da sami biramo i vjerujem da je smisao, baš za tog odabranog, shvatiti, zašto smo ga odabrali. Bravo!!!
 • 03.05.2011. 22:11h

  Član shadowofsoulMerlin9 Alius, ostavila si me zatečenom u sekundi... ne znam što bih ti napisala, ali čudo se dogodilo... najveće čudo, a to je čudo ozdravljenja... hvala dragom Bogu da je tako bilo...
 • 03.05.2011. 23:13h

  Član pjesnikinjaMerlin2 trebalo je imati hrabrost sve to izdržati..hvala što si to podijelila sa nama:))
 • 03.05.2011. 23:21h

  Član bibyMerlin3 >--♥--<
 • 03.05.2011. 23:27h

  Član fandaMerlin2 Bog svoje nikada ne zaboravlja , samo ponekad se čeka .... šaljem Ti ljubav i blagoslove života
 • 03.05.2011. 23:38h

  Član aliusMerlin6 ivana, dzorko, tvinn, sirena, Shadow, Kaja, ljubicica, Pjesma, biby, fanda! Hvala Vam na lepim recima! Divni ste! ♥
 • 04.05.2011. 05:42h

  Član srceMerlin3 Alius hvala što si svoju životnu priču podelila sa nama. Dok čovek može i dok ima snage da se bori sa problemima Bog ga pusti da rešava sam, a kada vidi da je breme preveliko tada pošalje nekoga ko će pomoći. Tako da si dobila pomoć baš onda kada je trebalo.
 • 04.05.2011. 05:48h

  Član sretan_trenutakMerlin1 dobro ti jutro draga Alius.......tvoja priča zrcali zvjezdano nebi tvoje duše....tko prođe takve kriza osjeća srž napisanog, zna čitati među redovima, vidi srce u onima koji nisu svjesni da ga imaju........koliko istine ima u ovim tvojim riječima....ono što nas ne ubije ojača nas.......daruje nam nevidljiva krila...uzdiže nas iznad maglovite stvarnosti i otvara vrata sunca iza kojih se događaju čuda..........tvoja priča je putokaz svima kojima se čini da ih je anđeo čuvar napustio........anđeo je uvijek tu samo ga treba osjetiti.....i dozvoliti mu da u nama širi svoju nježnu moć.........pročitala sam tvoju priču na dah bez daha jer u njoj pronađoh istinu o životu.....hvala ti što si je napisala.......:-)))
 • 04.05.2011. 07:49h

  Član mkrmarMerlin5 Draga Julija grlim te svim srcem,zahvaljujem anđelima!
 • 04.05.2011. 07:55h

  Član yasminMerlin3 Alius,teško je a istovremeno i prekrasno to iskustvo , a još više to što te je sve ovo proživljeno dovelo do stanja prihvaćanja svega. Izdiglo te iznad straha od života. Prošla si kroz talionicu u kojoj se tali zlato:))).. Hvala ti, što si to sa nama podjelila , jer mnogi će moći prepoznati u njemu svoj dio puta i možda lakše prihvatiti sve što se događa.
 • 04.05.2011. 09:28h

  Član fairyMerlin2 Draga Julija, tvoje su riječi tako pune ljubavi.. Zagrljaj!!!
 • 04.05.2011. 11:06h

  Član aliusMerlin6 @ivana -O- Q @tvinn....ne prestajem se diviti tom Bozjem planu i programu i skolskom sistemu, ..sve vise i vise! :-*) @Shadow, ..zaista veliko cudo. Ja sam to uvek govorila svima da ce se to desiti, i kad se desilo, jedan po jedan su nam dolazili priljatelji i priznali mi da su celo vreme mislili da sam u svemu tome vec izgubila razum i zato to govorim. Izvinjavali se. @Pjesmo, Ti znas, da to nije bila hrabrost, to su stanja kada ne znas da ne mozes dici 200 kila, samo znas da moras, i iz ta dva razloga ga uspes dici. To su situacije koje svako izdrzi ko god se nadje u njima. Svaki covek ima mnogo puta tih 200-300 a i vise na ovaj ili onaj nacin, i digne ih i nosi. Tek kad sve to prodje onda se mozda cudi i cini mu se da je sve to samo od negde gore gledao. @fanda, ..da, nismo sami, ..i to sam naucila. :-*) @srce, ..da, trebamo jedni drugima, ..ponekad je samo osmeh i jedna rec dovoljna. :-*) @sreta-trenutak ...zaista je nas andjeo uvek tu, ni ja to nisam znala, bila sam od onih koji u to ni malo ne veruju, izmedju ostalog i zbog toga sam morala bas ovaj zivot birati. :-*) @Mirjana ..Hvala! :-*) @Yasmin ..izdici se iznad straha zivota je veliki dar, sve postaje tako jednostavno, sve izgleda drugacije, pre kad sam slusala starije kad sam bila tinedzer kada ti svako iznad 20 deluje prastar, i kad su govorili \"sto sam stariji sve se bolje osecam\", mislila sam u sebi \"ma daj!!!\" :-)) @fairy ...veliki zagrljaj :-*))) ivana dzorko tvinn sirena Shadw Kaja ljubicica Pjesma biby sretan_trenutak srce rosiepap mkrmar Yasmin Tavrick Tavrinho ! ♥
 • 04.05.2011. 11:30h

  Član tavrickMerlin1 ovo je vrh vrhova.. i tu su dakle korijeni svega onog što alius jest.. kategorija ovog članka je: čitaj, briši suze, čitaj, briši suze, shvati, divi se, otvori se, ljubi.. jedno veliko HVALA tebi i stvoritelju na ovom bezvremenom iskustvu i daru..
 • 04.05.2011. 11:51h

  Član aliusMerlin6 Tavrick, ti si pametan i duhovit covek, smisao za humor je pouzdan most iznad svih ponora, cak i vise od toga, i znam da to znas. I meni je zlata vredelo i jos uvek vredi!!! Ne menjaj se! :)
 • 04.05.2011. 12:06h

  Član amroseMerlin2 Draga Julija :-*)
 • 04.05.2011. 12:09h

  Član tavrickMerlin1 :-) how yes no, recimo pouzdan ko onaj u Mostaru hehe.. dođe ekipa iii.. samo ga nema odjednom :-) itekako se još puno toga mora mijenjat.. da bi se uopće približno moglo odreagirat na život kao autorica ovog članka.. svaka ti čast Rapajiću :-) drž se ;-)
 • 04.05.2011. 14:40h

  Član pticaMerlin5 @alius....ja ću mao citirati Tavricka...\"čitaj,briši suze,čitaj,briši suze,divi se.otvori se ,ljubi....\"....savršen redoslijed riječi koji opisuju ono šta se događa u čovjeku čitajući ovaj tvoj članak.....CMOOOOOOK..velikiiiiii.....:-*
 • 04.05.2011. 14:49h

  Član shadowofsoulMerlin9 dobila sam jednu lijepu e-mail u kojoj, između ostalog, piše: \"... danas je sutra o kojem si brinuo jučer...\" i zamislim se....
 • 04.05.2011. 18:34h

  Član ljubicicaMerlin4 S obzirom da se svakodnevno susrećem sa takvim i sličnim dijagnozama , u potpunosti znam kroz što si prolazila ti i tvoja obitelj. I divim ti se. I nemam riječi koje bih još mogla napisati. Hvala ti za ovu tvoju životnu priču.
 • 04.05.2011. 18:48h

  Član sretan_trenutakMerlin1 hvala ti Alius na odgovoru mom nicku... sretan trenutak je izrastao iz snage svjetlosnog prabića koje je upravljalo titrajima sudbine...i usmjerilo dušu zvjezdanim stazama zahvalnosti \"čudu\" koje se dogodilo...život je najvredniji dragulj koji posjedujemo... od sada do vječnosti sam zahvalna anđelu čuvaru naše sudbine...:-)))
 • 05.05.2011. 15:59h

  Član angelsflyMerlin2 predivno.... hvala alius.... ...još jedan dokaz da zaista \"Bog ne odabire za patnju mlake i slabe, već samo jake, posebne osobe, koje u svakom trenu mogu dati još i više nego što im se oduzme\"... drago mi je da se tebi desilo to predivno čudo....jer ja odavno osjećam, iako te ne znam, - da si ti sama jedno predivno čudo...
 • 05.05.2011. 16:01h

  Član angelsflyMerlin2 p.s molim uredništvo da uvrsti članak u naš izbor!hvala;)
 • 11.05.2011. 11:42h

  Član helanaMerlin2 Drga Alius, srećna sam što sam pročitala ovaj članak, a znaš zašto? Zato što jako bodri? Ja, posljednjih godina proživljavam ličnu krizu koja još uvijek traje, zato neću sada ništa da pišem o tome... Zbog toga sam i došla na Magicus... Ovaj tvoj članak je jako ohrabrujući, zadivljujući i vrlo osjećajan. Svaka ti čast što si izdržala, teško je vjerovati u čuda:))))
 • 01.06.2011. 08:42h

  Član zemljaMerlin2 Joj, prekrasno napisano. Sva sam se naježila. Želim ti da te samo ljubav i radost u stopu prate! Dosta je bilo kriza... Ojačala si. Ti si jedna predivna osoba i ja ti želim svako dobro!
 • 28.06.2014. 19:24h

  Član elycaMerlin3

  ...ne znam kako sam ovo propustila :-)

 • 28.06.2014. 19:31h

  Član shadowofsoulMerlin9

  i ja sam ovo našla na Fejsu

 • 28.06.2014. 23:12h

  Član vanessaMerlin9

  @@@PUSA

  .... jasno mi je zašto sam ovo propustila...tih dana nisam imala vremena za sebe....Hvala Alius.Blagoslov.***

 • 28.06.2014. 23:14h

  Član shadowofsoulMerlin9

  vidiš, kako nevidljiva ruka ipak zna što nam treba

 • 29.06.2014. 09:16h

  Član aliusMerlin6

  ivana   dzorko   tvinn   sirena   Shadow   Kaja   ljubicica   Pjesma biby   sretan_trenutak   srce   rosiepap   mkrmar   Yasmin   Tavrick   Tavrinho   amrose   ptica   angelsfly   Zemlja  Helana   grlica   Elyca   vanessa! ♥  

  (Shadow, gde si našla na fejsu?)

SADRŽAJ UPISAO

Član aliusMerlin6 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana alius dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

KOLOVOZ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi. sretan vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Lp

  05.08.2020. 04:51h
 • Član bglavacbglavac

  Nema. Lp

  03.08.2020. 08:28h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Bez slobode - nema života.

  03.08.2020. 00:00h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ratovi traju i po nekoliko godina. Ljudi se u ratu bore za život. A ćovjek se svaki dan bori za život, bilo rata ili ne. Život bez slobode i nije neki život. Zato , u ovim vremenima oduzimanja slobode, moramo se boriri za slobodu, jer bez slobode - nema

  02.08.2020. 23:59h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ahoj...

  02.08.2020. 23:54h
 • Član iridairida

  ahoj Edine!

  25.07.2020. 14:45h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Želim dobar dan - svima radostan

  25.07.2020. 13:07h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info