Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član EHO

Upisao:

EHO

OBJAVLJENO:

PROČITANO

705

PUTA

OD 14.01.2018.

Kidanje pupčane vrpce

Kidanje pupčane vrpce

Voljela bih napisati priču. Evo pišem, a još ne znam, o čemu ću pisati.Tražim temu. Samo da izlazi iz moje glave, to što ima izaći. Samo da postane prazna. Prazna bez ijedne misli. Neću, ne želim ni jednu svoju misao... Kako su se samo te  negativne misli nastanile u mojoj  glavi? Otkud te misli: Ti ne valjaš, bezvrijedna si, niko te ne treba, ne postojiš, nevažna si, nevidljiva..?

 

Koliko samo truda da me se uvjeri da sam glupa, da sam niškoristi, netko tko samo smeta, netko tko se ne uklapa nigdje. Nema mjesta za mene, hoćeš u vlastitoj obitelji, hoćeš na poslu, hoćeš među tzv. prijateljima. Krpa, perilek, otirač za noge, to sam za njih.

 

Zašto, komu je to trebalo? Nekome tko je imao potrebu sebe povisit, sebe učinit superiornim, važnim. Porast u svojim i tuđim očima. A drugi ne postoje. Drugih nema...Ili ima.. kad se nađe u škripcu, kad ne može stalno držat masku, a da ona ne popusti i pokaže stvarno stanje iza nje...

 

Odjednom evo ti tuge, depresije, očaja, osjećaja bespomoćnosti, slabosti. Sad već traži i ogleda se ima li koga tko će ju spasiti, da se ne osjeća tako jadno. Ne mora ni pozvat, ne mora ni zovnut moje ime: Evo me, tu sam. Što boli? Što treba zalječiti, pokrpati? Evo me, ja sam tu, pomoći ću, izlječit ću, samo da se ne osjećaš tako izgubljeno, samo, loše, da se ne raspadneš po šavovima, da ne pukneš.

 

Tu sam, to je moja uloga: usluži, pomogni, napravi da sve bude kao prije. I da nitko ne sazna, da nitko ne pomisli da ta veličina, može postat tako mala i slabašna.

 

Tješim, uvjeravam, pravim društvo, ne ostavljam nikad samu. Tu sam, samo se pouzdaj u mene. Sve preuzimam na sebe, svu odgovornost i brigu. Moj jedini cilj je da tebi bude dobro, da si ti zadovoljna, sretna. Ako nisi, ako pokažeš da te i nešto najmanje muči i ne odgovara ti, ja se osjećam krivom..Kako ne znam, kako ne mogu otkriti uzrok i rješit sve tvoje probleme.?

 

Otkud mi ideja da sam ja zadužena, da sam ja tu da rješavam sve slabosti i sva neraspoloženja te žene..Ja sam, nikad viđena, nikad saslušana, tu zbog nje..Tu sam da skočim na prvi poziv, ne, na samu pomisao da će poziv uslijediti. Tu sam da se podastrijem, poduprem, dam podršku, dam sebe, svoje vrijeme, svoju mladost, sve svoje sposobnosti i vještine i da budem sigurna, mirna luka za nju.

 

Kad ojača, kad opet na lice stavi masku, ode, ostavi me, otrese me sa sebe kao prašinu s kaputa, i zauzme počasno mjesto,tron na kojem sjaji i blista, na kojem je sposobna, jaka, ona koja sve zna i sve može, koja je uvijek u pravu i visoko iznad ostalih smrtnika. Ja se povlačim u svoju rupu, ostavljena, sama, beskorisna, čekajući novi  poziv u pomoć. A dotle me nema, nevidljiva sam, nema me u njenim očima, ne čuje me, i svaki moj pokušaj, svaki moj trud da me vidi i čuje, uzaludan je trud. Slijepa, gluha za mene, ali i druge, samo zna za sebe, svoju veličinu i važnost, svoju vlast i moć, svoje interese.

 

Dokle tako, gdje je tu kraj? Pobjeći, otići, zalupit vrata, krenut u svoj, novi život. Mogu li? Što će biti s njom? Smijem li? Žao mi je nje. Znam osjećat ću se krivom. Zateturam kroz otvorena vrata, koja su uvijek i bila otvorena, izađem na svježi zrak, duboko udahnem i krenem, bez misli..Kraj, nema više, sad sam tu ja, pipam se, gledam se, smijem se i potrčim, daleko, daleko, da me ni jedna misao ne ulovi i vrati nazad. Sloboda..Slobodna sam. Shvaćam da me nitko tamo nije držao, nisam bila vezana lancima, nego pupčanom vrpcom. Trčeći, glavom bez obzira prekinula se, pukla .. Odoh, trčeći i ne osvrčući se, spašavaući sebe, svoj život i svoju Dušu.

 

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 08.06.2011. 09:49h

  Član zlatanMerlin8

  moj komentar

  eho, jedna jako lijepa ispovijed. i ja se pitam, ja se non stop pitam sto su ljudi spremni uciniti jedni drugima u uvjerenju da cine najbolje, tako da bih mogao reci da sam doista sa velikom paznjom procitao vasu pricu, hvala zgk
 • 08.06.2011. 11:06h

  Član ehoMerlin1 Zlatane,hvala na komentaru i pažnji s kojom ste pročitali moju priču.To mi je bila ujedno i dobrodošlica,jer je ovo moje prvo pisanje na Magicusu.
 • 08.06.2011. 12:00h

  Član kristalnaMerlin1

  EHO

  Pretpostavljam da je majka u pitanju...odnos majke i kćeri od svih je drugih obiteljskih odnosa najmanje istražen zato što je naizgled, na površini, sasvim miran...ali, u dubini teku struje, snažne, suprotstavljene...uvijek se vraćate ishodištu...čak i kad prekinete sve vrpce...jer mama je mama.
 • 08.06.2011. 12:34h

  Član magicusMerlin28 @EHO, dobrodošla na magicus, dobro nam propisala, odlična tema kao ulaznica na magicus!
 • 08.06.2011. 12:45h

  Član ehoMerlin1

  kristalna

  da, mama je u pitanju.. ovo uvijek i mama je mama ..za mene je malo obeshrabrujuće...nadam se..mislim da je odlazak moguć i da je promjena moguća..samo treba na tome radit i željti to..a mislim da je najvažnije,tj.da je već prvi korak ka tome osvjestiti odnos...naravno ne mislim na odlazak i nikad se više ne vratit..nego na prekid odnosa i utjecaja u meni,u mojoj glavi
 • 08.06.2011. 12:48h

  Član ehoMerlin1

  Magicus

  Hvala na dobrodošlici...drago mi je da ti se sviđa tema
 • 08.06.2011. 13:46h

  Član srceMerlin3 pravilna odluka. inače pupčanu vrpcu treba da preseče mati i oslobodi dete da ide svojim putem. No samo si se za izvesno vreme oslobodila. kada si posložiš kockice na svoje mesto, vratiti se odlučno i zrelo uredi svoje odnose sa njom. jer kako je tebe vrpca stezala oko vrata, tako i nju guši, pa budi ti ta koja će je olakšati muke. Tvoje odsustvo možda će joj pomoći, da o svemu razmisli posloži i ona sve na svoje mesto. ovakav članak kada pročita mati, sigurno ni jedna nebi ostala ravnodušna. nikada nije kasno da se odnosi urede i moraju se urediti, jer inače ostaju traume koje se posle prenose na svoju decu, možda ne u takvom obliku, već na nekom drugom nivou. za čovekovu sreču su na prvom mestu važni dobri odonosi sa bližnjima. Hvala ti što si tvoju intimu podelila sa nama. dozvolila sam si da ukratko napišem svoje mišljenje. pozdrav
 • 08.06.2011. 14:28h

  Član ehoMerlin1

  Srce

  hvala na mišljenju..nikad nisam razmišljala o tome da i nju steže vrpca oko vrata..i da slažem kockice da bi bi došla pred nju da odlučno i zrelo uredim odnos ..samo bih napomenula da je ovo priča,priča najsličnija stvarnosti,moja priča o našem odnosu ili odnosu neke majke i kčeri .. .stvarno i objektivno stanje našeg odnosa imat ću tek kad složim sve kockice...i ja imam puno više godina nego ispada u ovoj priči,kako nemam djece ne mogu nikom ništa prenijeti,ali meni samoj je dosta,dosta biti mamina kčer,vrijeme je da odrastem
 • 08.06.2011. 14:50h

  Član pjesnikinjaMerlin2 dobrodošla na magicus...moj ti je savjet čim prije posložiš kockice ..razjasniš vaš odnos..bolje za nju..još bolje za tebe...bit će drame.. panike... ali tvoja sloboda je važnija od svega..a mama je mama ..ne dozvoli da te zarobljava svojim izigravanjem žrtve,, otkrij joj njenu igru.. i diši:))
 • 08.06.2011. 14:52h

  Član srceMerlin3 Eho, bez obzira što si starija i nemaš decu, odnos uredi pre nego bude kasno, jer posle ćeš imati drugu vrstu problema. svi mi nosimo u sebi uzorak svojih roditelja i što stariji sve više \"ličimo\" na njih. ako se to ne razreši takve uzorke ćemo početi ispoljavati nad svojim partnerima, kolegama, prijateljima, susedima. Potpuno se čovek oslobodi, i može slobodno zadisati kada razreši porblem, bez toga nema slobode.
 • 08.06.2011. 14:55h

  Član srceMerlin3 i takav način rešavanja važi za sve odnose u čovekovom životu.
 • 08.06.2011. 15:00h

  Član shadowofsoulMerlin10 tu ljubavi nema... tu su samo mrvice sa stola.. niti jedna ne voli, već se samo trebate... poznata mi je ta veza, koja kod mene traje i preko groba (sa ocem) ja nikad nisam otrčala.. malo sam potrčala :) zaustavila se i još je uz mene, priziva ga nešto tako da je tu... ako možeš, idi i ne okreći se.... okreni se samo onda kad ne budeš iza sebe vidjela ovo što pišeš, već kad budeš vidjela ljubav i iz ljubavi kad izraste ono što sada radiš zato što \"moraš\"... čudna je ta simbioza nekih roditelja i djece... kod moje mame je bio drugi slučaj: obje smo bile ravnopravne, tretirala me kao ravnopravnu sebi, kao prijateljicu.. a otac? :) uvijek sam bila submisivna, dresirana životinja koja je sve radila na prekidač... pa čak i sada, to je toliko dobro trasiran obrazac ponašanja da traje i preko groba-.. ali radim na tome da izbrišem te matrice takvog života...
 • 08.06.2011. 15:09h

  Član shadowofsoulMerlin10 ima jedna knjiga: \"Kidanje veza\" Phyllis Cristal (mislim da se tako piše)... čitala sam neke odlomke i pomogla mi je 2004. godine ...
 • 08.06.2011. 15:24h

  Član mlabosMerlin13 Eho, mislim da ovaj članak može slobodno ići u kategoriju Tema mjeseca??? Ako pristaješ, stavit ću ga..
 • 08.06.2011. 15:30h

  Član ehoMerlin1 Malo ste me ošamutile,ali hvala vam...zato i pišem ovdje jer znam da ću uz pomoć vas ,vašeg iskustva,i svoje želje za promjenom,oslobodit se veze,u kojoj,istina,nema ljubavi,u kojoj je samo \"moranje\"..a tek kad se oslobodim doći će ljubav,ali prvo prema sebi,pa onda i mami i svim drugima
 • 08.06.2011. 15:33h

  Član ehoMerlin1

  mlabos

  pristajem,naravno..
 • 08.06.2011. 15:44h

  Član sretan_trenutakMerlin1 Knjiga \"Kao moja majka\" Nancy Friday kojoj je podnaslov \"Traganje jedne kčeri za identitetom\", zagovara ideju da majčino potiskivanje vlastite osobnosti, uvjetovano mitom o majčinskoj ljubavi, kčerki u naslijeđe ostavlja samoodricanje, gnjev i dvoličnost koji joj otežavaju da teži bilo kakvoj emotivnoj zadovoljštini osim idealiziranoj simbiozi zbog koje se majka i kči opetovano međusobno kažnjavaju jer je simbiozu teko postići. Tvoja ispovijest me prisjetila na tu davno pročitanu knjigu. Knjiga je poziv na svjesno putovanje djetinjstvom...možda ti pomogne...:-)))
 • 08.06.2011. 17:05h

  Član fandaMerlin2 Radila sam po knizi \"Kidanje veza\" , dosta uspješno.Pozabavi se , i riješit ćeš mnogo toga ...pozdrav
 • 08.06.2011. 18:39h

  Član ljubicaMerlin4 dobro došla, priča je izvrsna...mislim da će se mnogi prepoznati u njoj,ili u ulozi majke ili u ulozi djetete ...Pozdrav :-))
 • 08.06.2011. 20:00h

  Član pticaMerlin5 ....kako dobrooooooooooo.................
 • 08.06.2011. 21:11h

  Član bibyMerlin3 dobrodošla eho... :-))
 • 09.06.2011. 08:25h

  Član ehoMerlin1 hvala svima na komentarima,pozdravu i dobrodošlici..uistinu se osjećam dobrodošlo...
 • 09.06.2011. 08:29h

  Član ehoMerlin1

  sretan trenutak

  jako me me zainteresirala knjiga koju si navela,ali u našim knjižnicama je nema...od te autorice imaju neke druge knjige,baš mi je žao..
 • 09.06.2011. 08:30h

  Član ehoMerlin1 čitala sam Kidanje veza...pročitat ću je ponovo
 • 09.06.2011. 15:59h

  Član pupoljakMerlin2 Eho,ovo je lijepo napisano.. Žao mi je što si to prošla, vjerujem da je tvoja majka znala drugačije da bi napravila,isto kao i bilo koja druga. Nekad ljudi ne žele naučiti da bi i moglo drugačije, da to što su njih tretirali tako da to ne znači da je to ispravno ida bi tako trebali oni s drugima. Isto tako smatram da imaš puno pravo da dišeš punim plućima i da budeš ti-sretnam,sposobna,slobodna i neovisna o njoj i njenim zabranama.. Ne bitno je koliko imaš godina, kao što je shadow rekla ona ima odnos sa pokojnim ocem i radi na tome da ga riješi.Isto tako možeš i ti, tvoja majka je živa pa dio toga možeš riješiti sa njom.. Sretno, shadow nisam ništa loše mislila spomenuvši tvog oca

SADRŽAJ UPISAO

Član EHOMerlin1 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana eho dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

STUDENI...

METODE,TEHNIKE I SAVJETI

BRZI CHAT

 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  za Iridu: https://www.magicus.info/najcesce-prakse/tumacenje-snova/san-za-iridu-192

  28.11.2021. 16:20h
 • Član vanessavanessa

  ♥♪♫ ♥*♪♫ ♥Dobar dan svima....❤️ ☕ ☕ ☕PUSA

  28.11.2021. 15:21h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, sretnu i blagoslovljenu nedjelju vam želim!

  28.11.2021. 06:51h
 • Član iridairida

  ♥♪♫ ♥*♪♫ ♥Dobar dan svima....❤️ ☕ ☕ ☕

  26.11.2021. 10:40h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče svima.

  25.11.2021. 18:24h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima ☕

  18.11.2021. 10:47h
 • Član Luce malaLuce mala

  Slatko snivajte! :)

  16.11.2021. 22:48h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info