Član ShadowOfSoul

Upisao:

ShadowOfSoul

OBJAVLJENO:

PROČITANO

300

PUTA

OD 14.01.2018.

kad traže i kad ne traže....oči duše su osjetljive

kad traže i kad ne traže....oči duše su osjetljive

Bilo me po mnogim stazama, neprohodnim putevima tuđih osjećaja, misli i nadanja. Uz hrid sam stajala i mračnom vodom me oblijevalo more tuđih suza. Zbog tih bura i oluja nisam mogla prepoznavati tanki trak svjetla što se uvlačio u duboku tamu i probijao njenu moć. Pamtim vrijeme ruža mladosti u mojim očima, pamtim korijen trave što daje mladu vlat spremnu primiti vrelinu sunca. To zrno sjemena posijano u naše duše počelo je nicati, satkano krhkim dodirima ruku i usana.

Kad ti na usni zaleluja moje ime, a u oku ozrcali zelenilo mojih, ugasit ću žeđ na tvojoj duši i odvesti te tamo gdje nas samo ptice mogu slijediti. To je taj svijet, koji ti još nitko nije pokazao.

I bila je (kao) slučajna riječ, slučajni dodir, slučajni pogled. Sve je veća svjetlost što prolazi kroz mene, sve su dalje one moje sjene. Nikom nisam ukrala tu vatru što je spavala u tamnici duše.

Sama me obasjala i rastjerala sjene namnožene onih godina kad su se zidovi mog malog doma obrušavali na mene i kad nisam znala što je to u meni toliko tužno. Između prve i zadnje karike našeg postojanja u ovom vremenu je prostor što nas je spojio te predivne noći kad su tvoje oči zaronile u moje i kao nježan cvijet ostale na mojim trepavicama.

Uz tebe ponovno osjećam, uz tebe caruje plamen i grije. Uz tebe je odsjaj predivnog jutra i mir mekane noćne tame. Uz tebe odlazim iz tog razrušenog grada mog života i ostavljam kamen ispod kojeg me netko pronašao sklupčanu kao zmiju.

Pronašle su me skitnice i dovele do tebe da, kao trag svjetla, pratim svaki naš trenutak, svako naše lutanje što nas vodi jedno drugom. Polako... i slučaj više nije slučaj. Je li bilo slučajno? Ili...? Jer vrijeme je faktor na koji nitko ne može utjecati. Ni vratiti ga ni požuriti. Može biti samo u njemu – sada. Oslonac u svemu tome gubim iz vida, dok je hladni val ovog jutra presjekao moj dah. Ponekad poželim biti ptica i odletjeti. Ponekad poželim biti riba i zaroniti. Sada, ovdje. Bez dodira, bez mira. Sa nemirom mira što se polako uvlači kroz ovaj dan.

Na prstima osjećam čežnju za tobom. Na trepavicama treperi hladna magla i ne pretvara se u kapi. Jednostavno me čeka u tom vremenu. Sada. A ljepota sna je u maglama, sjenama, simbolima, igri sutona i zore... jedno drugom nedokučivo, a opet tako blizu.. jer i suton i zora su dijametralno suprotni, nikad se ne dotiču, a slični su...

Mi smo bića bez mira. Utopljeni u svom dnu. Svjetlo nam rijetko obavije dušu, čeznemo za svijetlim likovima....zato jer smo u vlastitoj tami. U predvorju snova prolaze rasni konji, lelujaju bijele zavjese u stanu bez stanara. Na svaki način kršim zakon života pojavljivanjem na ovom globusu. Onog dana kad Mjesec poprimi boju krvi, zaustavit će me čuvar sna na pragu pustoši i pokazat će mi tajna vrata što vode do bagrema rascvjetalog u proljeće na proplanku svjetlosne planine.

Tko će mi reći što stoji na kraju gnjeva, na kraju duge? Moji snovi su opustošili plameno srce i ostalo je samo mjesto za dlanove kojima pokrivam oči, jer nisu i ne mogu primiti toliku svjetlost. Još uvijek ne. Na mekanom jastuku proteklog dana odmaraju se noćne suze sa ledenim komadima srca i otpadaju jedno po jedno u ponore do dna. Dno je mekano, štiti me od prevelike svjetlosti, umorna sam već od bježanja i utapanja u mrtvim vodama praznine. Umorna sam od besmrtnosti ovog stanja i stalno spominjem neznano ime nekog čovjeka, koji diše prvi dah do moga.

Nema pitanja. Umor i dalje traje, a grudni koš se diže i spušta u ritmu noćnog otkucaja srca. Tko će mi reći? Sve je tako prolazno. I ovaj tren koji je sad, bit će prošlost za sekundu. I ovaj dan... tako lijep... sutra će biti tek prošli dan... neki utorak, malo maglovit, malo sunčan u zoru ove rane jeseni. Prolazi stvarno svaki trenutak, svaka kap vode isparava na suncu i svaka duša je sve bliže nekoj svojoj konačnosti.  Most daleke glazbe dolazi do mene, kroz staklene riječi pokušavam se sjetiti rotacije prošlih trenutaka između nas, a ostali su u sjećanju. Zašto je sve uvijek samo sjećanje?

Prolaznost nezaustavljivo uzima svoje, iako su drugi spremni točiti vodu u pijesak, nadajući se da tako pune neko svoje podzemno jezero ... kao rezervoar za buduće sušne dane. Za ovaj dan izmišljene su ove riječi ... kažu da znam kako u galaksiji postoji još jedna duša poput mene, koja je svjesna da nema podzemnog jezera, jer je sve…. prolazno.

Pa iako je sve prolazno, iako i život teče u svojoj prolaznosti, svaki trenutak kad zastanem i pogledam iza sebe, jasno mi je da ne bih mijenjala niti jedan dan za neki drugi dan. Uveo si me u pitanja, nisi dao odgovore. Odgovore tražim sama. I dobivam ih. Odgovore dobivam putem sna, putem simbola u, naizgled, običnom danu. Odgovore dobivam iz sebe. Taj fini glas što mi stalno šapće, moja nepogrešiva intuicija. Ona me i povela na put traženja, ona me i uputila do tebe, ona mi je i šapnula neka zastanem kod tebe, jer ti si taj što me uveo u svijet dubinskih pitanja, odgovora, traženja. Ništa nije važno. Važan je samo trenutak u kojem trajem i dajem. 

I kao dvije zvijezde na nebu, čije suze polako kapaju u zemaljske oceane, čekamo da se dogodi susret između vječnosti i sada. Iznad koraljnih usana lebdi zrak tek da se udahne, a usne se ne otvaraju. Hoće li taj zrak ostati i čekati usne da se otvore i udahnu ga ili će prolelujati dalje? Oči duše su osjetljive… vide daleko i ponovo se sklapaju, a iza mojih golih ramena stoji muškarac – neodlučan i zbunjen. Kako prići i ostati? Možda iza četvrtog dana, prvog od snijega, osjetim njegove ruke na golim ramenima. Možda. I tako će završiti i moja životna priča, započeta negdje kad me otac začeo u žestokom mraku i onog dana kad sam započela svoj put traženja. Oči duše su osjetljive.

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 29.09.2009. 09:15h

  Član dinajaMerlin2 fenomenalno........čudesna slikovnica sjenke i njene duše........predivna bajka srca koje je uistinu živjelo i preživjelo oluje ruža, oluje vremena i uplovilo u ljepotu i lakoću postojanja..........:-)))
 • 29.09.2009. 09:23h

  Član ivanaMerlin1 U predvorju snova prolaze rasni konji, lelujaju bijele zavjese u stanu bez stanara. ... meni je ovo posebno iskočilo i stoji mi slika pred očima... ovo je izvrsna početna pozicija za svaki daljnji san... od ove slike može se krenuti u bilo kojem pravcu... sve su opcije otvorene, može se krenuti sa konjima, može se useliti tko zna tko...odavde se može kretati tisuću puta ispočetka... volim početne pozicije :)
 • 29.09.2009. 09:24h

  Član happyMerlin1 lijepo....
 • 29.09.2009. 09:25h

  Član shadowofsoulMerlin9

  dinajo...

  iza očiju spava san, iza sna padaju zvijezde u zemaljske oceane i daju inspiraciju životu :)
 • 29.09.2009. 09:27h

  Član tanalunaMerlin1 što stoji na kraju gnjeva? zamislila sam se...jako...
 • 29.09.2009. 09:35h

  Član dinajaMerlin2

  shadow

  tamo u beskraju snova, u carstvu naših sjenki trepere oči neba i prosipaju zvjezdanu prašinu na puteve kojima duša i njena sjenka na nebeskim vrancima beskrajem jezde......... lepršaju tvoji snovi draga sjenko, lepršaju u očima duše, blješte u srcu i zahvaljuju na divnom stihu tvoje duše.......:-)))
 • 29.09.2009. 09:36h

  Član shadowofsoulMerlin9

  ivana

  On je počeo postavljati pitanja... i onda su u meni ta pitanja rasla u nova pitanja... :) hvala mu, ma gdje bio :)
 • 29.09.2009. 09:37h

  Član shadowofsoulMerlin9

  dinajo...,

  pustila sam Ljubav u srce... davno sam je pustila u srce.. :) ona i piše, živi... to je Život :)
 • 29.09.2009. 10:04h

  Član zemljaMerlin1 emocije vrište iz teksta... muzika - savršena! bravo, shadow! kraljice!
 • 29.09.2009. 10:34h

  Član shadowofsoulMerlin9

  Zemljo :)

  :) to je moj doživljaj i gledanje u alternativno, a opet alternativno je i primarno.... sve je to Duša i Ljubav :)
 • 29.09.2009. 10:45h

  Član dinajaMerlin2

  shadow

  da alternativno je i primarno..mi cijeli život alterniramo sami sa sobom......u toj čudesnoj alternaciji našeg bića se izmenjuju misaono, osjetilno, osjećajno.....tko to osjeti i ovako napiše taj uistinu zna što je alternativa.......uvijek se prisjetim Nikole Šopa koji je u alternaciji sa samim sobom živio dugo, dugo godina.......i ostavio čudesno svjedočanstvo koje bi trebalo postati brevijar alternative........manifest duhovnosti i života......:-))))
 • 29.09.2009. 10:52h

  Član shadowofsoulMerlin9 Moja preobraženja Ja pjevam sebe kad iz crne bezdane i mučne noći iznesem blijedo meko lice u kristalno jutro i s pogledima plivam preko polja livada i voda Ja pjevam sebe koji umrem na dan bezbroj puta i bezbroj puta uskrsnem O bože daj me umorna od mijena preobrazi u tvoju svjetlu nepromjenjivu i vječnu zvijezdu što s dalekog će neba noću sjati u crne muke noćnih očajnika ANTUN BRANKO ŠIMIĆ
 • 29.09.2009. 10:56h

  Član shadowofsoulMerlin9

  a ova mi je najljepša :)

  LJUBAV Zgasnuli smo žutu lampu Plavi plašt je pao oko tvoga tijela Vani šume oblaci i stabla Vani lete bijela teška krila Moje tijelo ispruženo podno tvojih nogu Moje ruke svijaju se žude mole Draga, neka tvoje teške kose kroz noć zavijore, zavijore Kroz noć, kose moje drage duboko šumore ...kao more Antun Branko Šimić
 • 29.09.2009. 11:16h

  Član dinajaMerlin2 pjesnici su čuđenje u svijetu..........:-))))
 • 29.09.2009. 11:38h

  Član shadowofsoulMerlin9 DUHOVNOST NIJE BIJEG! Duhovnost se ne može naučiti bijegom iz svijeta umaknuvši stvarima ili odlaskom u osamu i odvajanjem od svijeta. U stvari, moramo se naučiti nutarnjoj samoći gdje god bili ili s kim god se nalazili. Moramo naučiti prodirati u stvari i tamo Boga nalaziti. (Eckhart)
 • 28.10.2017. 12:07h

  Član shadowofsoulMerlin9

  hvala za podizanje ovog članka :)

 • 28.10.2017. 16:42h

  Član iridaMerlin23

SADRŽAJ UPISAO

Član ShadowOfSoulMerlin9 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana shadowofsoul dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Sveta Lucija

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

BOŽIĆNE PRIČE

ADVENT

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi,sretan dan vam želim. Lp

  12.12.2018. 08:21h
 • Član vanessavanessa

  ♥*♪♫ ♥*♪♫ ♥*♪

  09.12.2018. 13:46h
 • Član vanessavanessa

  *Lp

  06.12.2018. 19:34h
 • Član vanessavanessa

  ps://www.youtube.com/watch?v=C-BThvZkkM4

  06.12.2018. 19:33h
 • Član vanessavanessa

  *

  05.12.2018. 19:17h
 • Član bglavacbglavac

  I tebi. Lp

  04.12.2018. 21:16h
 • Član vanessavanessa

  vanessa ♥*♪♫ ♥*♪♫ ♥*♪Pusa @bglavac

  04.12.2018. 16:45h
Cijeli Chat

BOŽIĆNI UKRASI

NOVA GODINA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuMAGIFON - Životne promjene, sudbinaPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganice

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebDirektni putMagicus.info marketingInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info