Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član misko

Upisao:

misko

OBJAVLJENO:

PROČITANO

310

PUTA

OD 14.01.2018.

Galeb

Životni mu je poziv bio biti "galeb". Počeo je sa navršenih šesnaest i trajalo je i dalje. Za njega, Erosa, jednog od "galeba", vrijeme kao da je stalo. Jedini mu je cilj bio: "povaliti što više žena u kratkom i slatkom ljetnom razdoblju, kad lijepe strankinje navale na more i u moj zagrljaj", kako je često sam govorio u društvu, uz čašicu, kad bi mu se jezik razvezao, omamljen i opušten pićem i prijateljima, atmosferom, svim onim što donosi ljeto i što je Eros toliko volio i za to živio. Sva ostala godišnja doba, za Erosa su bila samo priprema za vruće ljeto prepuno toplih zagrljaja!

   Svoje je vlastite ljepote postao svjestan još kao dijete: sve su ga žene cmakale i govorile mu kako je sladak, pritiskujući ga uz grudi, a on bi udisao miris žene i već mu se tada jako sviđao taj puteni miris koji ga uzbuđivao, a da nije bio ni svjestan toga. Zavolio je ženski dodir za sva vremena. I miris ženskog tijela. Postao je zaljubljen u sve žene, a da nikad nije volio samo jednu, posebnu.

   Imao je svega šesnaest godina, tog davnog početka ljeta, kad se slušala glazba Beach Boys, Beatlesa, Janis Joplin i ostalih iz iste garde, koju je on zvao "Stara dobra nenadjebiva mjuza", kad je otkrio svoj nepobitni talent. Ujutro je na plaži obrlatio jednu malicu iz unutrašnjosti, koja je bila prvi put u svom mladom životu na moru, a tu istu večer, zaveo i drugu. Shvatio je, kako ima talent koji mu omogućava lako zavođenje i bio je oduševljen tim otkrićem. Lovište je bilo prepuno mladih djevojaka, ekskurzije su hrlile na more, još je to bila stara Juga i svi iz unutrašnjosti su dolazili na Jadran: izbor je bio neograničen, a konkurencija, prema Erosovom talentu, nikakva! Tog je ljeta "spavao" sa osam  maloljetnica, kao što je i sam bio maloljetnik, ali maloljetnik, koji je u toj ranoj fazi svog života, otkrio životni poziv. Procvao je, postao od dječarca muškarac, doslovno preko noći! Vremena su bila lakša, pristupačnija, opuštenija, moto mladih bio je "Vodite ljubav, a ne rat" i on je svim srcem bio za to. Vodio je ljubav i volio je čin ljubavi, a da o ljubavi pojma nije imao. Nije ga ni zanimalo: smatrao je takvog što tricama, apstraktnim pitanjima kojima nije želio razbijati glavu. Važan je bio jedino užitak. Ništa više i ništa drugo! Užitak je postao njegov porok!

    Promijenio se. Postao je opsjednut svojim izgledom. Vježbao je: održavao se u zavidnoj formi! I izgledao je upravo bogovski! Baš onako kako mnoge žene vole! Visok 180, težak 75 kg. bez imalo sala, sve sam mišić, sve zategnuto i čvrsto, širokog osmjeha, blistavih zuba na tamnom licu. Živa reklama uspješnog srcolomca!

 

    Godine se vukle tromo, ali neumitno i nje ih se moglo zaustaviti, vremena su postala nekako drugačija, isto tako i ljudi, pa čak i ljeta: sve je nekako bilo isto, a opet drugačije. Eros je ostajao isti, bar je on tako mislio: svako je ljeto nestrpljivo očekivao "sezonu lova" i obilato je koristio. Ženama je bio neodoljiv kao dvadesetogodišnjak, pa i kao tridesetogodišnjak, ali vrijeme, taj neumoljivi faktor, činilo je svoje. Kosa je postajala malo rjeđa, pa se čak tu i tamo mogla ponekad vidjeti i sijeda vlas, koju bi Eros nemilosrdno čupao, poput tašte žene zgrožen njenom pojavom i odmah je uklanjajući. Kasnije je pribjegao i drugim sredstvima, očajničkim sredstvima: bojio je kosu, kriomice i napola se stideći, ali nije odustao od tih mjera, pomoću kojih je zadržavao mladoliki izgled. Nije shvaćao, da prirodu ne možeš lagati.

     Nije mogao ukloniti sve posljedice protoka vremena. Ma koliko se on trudio, koža više nije izgledala onako lijepo-svježa kao nekada, bore oko očiju postale dublje, izražajnije, koža na vratu se nekako promijenila, postala crvenkasta. Svaki je dan pažljivo radio na uklanjanju fizičkih nedostataka i to mu postala glavna preokupacija! Vremena je imao napretek: svo vrijeme svijeta pripadalo mu je. Prijatelji iz djetinjstva su se poženili, stvarali obitelji, živjeli neki sasvim drugi život, potpuno nerazumljiv Erosu: ostao je sam, a nije to ni primijetio, sasvim zaokupljen svojim izgledom. Čudio se prijateljima, koji su kao oženjeni ljudi bili zadovoljni i nisu tražili avanture: Eros to nije mogao shvatiti! Zar promjena nije ono najbolje? Nepoznato? Novo? Zar to nije prava i jedina draž života?

 

   Navršivši četrdesetu, doživio je nezamislivo: prošlo je čitavo ljeto, a on je uspio dovesti u svoj krevet samo dvije žrtve! Jer one su to bile u njegovim očima, samo žrtve, plijen: on je bio lovac, grabežljivac!  Sve ostale žene, koje je svom svojom umješnošću lovio, sa osmjehom su ga odbile, blago, nježno, kao da ga žale i to ga je, taj njihov nježni postupak prema njemu, galebu i srcolomcu, velikom poznavatelju žena, kao prema nekom bespomoćnom djetetu, sasvim dotukao!

   Dan je bio mlad, ljeto je bilo mlado, ali se Eros odjednom osjetio starim: pokupio je svoje stvari, napustio plažu i zatvorio se u svoju spavaću sobu, u kući roditelja, sa kojima je i dalje živio. Iz dobro sakrivenog područja, iza brda knjiga, izvukao je veliku kutiju i njen sadržaj prosuo po krevetu: slike, nebrojene fotografije žena, razlile su se bijelim plahtama. Eros ih je gledao, tuga ga obavijala: čitav je njegov život ležao razasut na bjelini ispred njega i on  odjednom shvati koliko je sve to bilo uludo potraćeno vrijeme, isprazno, ništavno: ostavilo ga samog i praznog, pogleda i sjećanja uprtog u prošlost, u sjećanje; jedino što mu ostalo!

 

"Copyright © 2005. misko-nearh - zabranjeno korištenje objavljenih radova bez pristanka autora".

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 14.07.2008. 10:41h

  Član angelsflyMerlin2 nedavno je bio prilog na tv-u, čovjek je skupljao gaćice žena koje je \"izgalebario\"hihi...dobra priča , miško
 • 14.07.2008. 21:18h

  Član iridaMerlin29 baš grabežljivac....
 • 14.07.2008. 21:44h

  Član geminiMerlin4 Miško je standardno odličan. Divim mu se otkud crpi sve te teme, zanimljivo okarakterizira likove.
 • 15.07.2008. 07:15h

  Član dinajaMerlin2

  u potrazi za izgubljenim vremenom

  Ah Miško to vrijeme koje nas ždere kada ga ne osjetimo u sebi, kada ga potrošimo njegujući vanjski izgled bez pokušaja stvaranja unutarnje ljepote.........predivna ti je priča.......pročitah je nekoliko puta i prisjetih se Prousta i mojih razmišljanja o vremenu........kao komentar poklanjam ti jednu slikicu iz mojih sjećanja. Naše misli su stvarale plavičasti oblak u kojem se kristalilo svjetlo. Odjednom je pored nas za stolom sjedio čovjek upalih očiju i crne kose. Obučen u odijelo koje je odavalo eleganciju epohe previranja i mjenjanja paradigmi, epohe koja je bila puna nadanja i novih vjerovanja. Njegove misli dotaknuše moja osjetila. Sinestezija osjećaja me vrati u neki daleki trenutak u kojem sam sanjala Combray i pokušavala prepoznati onog anonimnog spavača koji se dugo, dugo budio. Zar to nije bio trenutak u kojem sam se sama jutros našla? \"Morao sam vam se pridružiti.\" reče mi tiho stranac sa akcentom stranog jezika koji smo voljeli slušajući ljubavne šansone. \" Vaše misli su izazov za mene. Dok sam tragao za izgubljenim vremenom, bojao sam se neminovne smrti pa iako se u to vrijeme naslućivala dimenzija vremena, ja ju onda nisam spoznao.\" \"Ali vi ste stvorili prekrasan svijet svjesne spoznaje, svijet u kojem se osjećaj osjeća, u kojem osjećaj gleda, čuje, miriše i govori.\" \"Ja sam onda nesvjesno, pišući, žalio za neiskorištenim trenutcima. To je bilo vrijeme bolne istine o gubitku vremena, spoznaja o njegovoj prolaznosti. Moja sjećanja na sretno djetinjstvo, na trenutke istinskog pripadanja više nisam mogao vratiti, ali sam njima stvorio svjedočanstvo o nepotrebno potrošenom vremenu. Život je za mene bio samo strah od smrti\" \"Vaše vrijeme je bilo rađanje kvanta i relativiteta, bilo je početak shvaćanja da je energija neuništiva, da samo mjenja oblike, vaše vrijeme je bilo početak i teorija koju mi danas svijesno živimo.\" \"Medicina nije bila razvijena, mene je uništio bronhitis i pucanje apscesa na plućima, ali i moj strah, svjesna spoznaja prolaznosti i nepovratnosti. Ugušio sam se u prostoru koji nisam stvarao, nego samo koristio.\" \"Tražili ste vrijeme izvan sebe iako ste ga opisivali osjećajući ga.\" \"Toga nisam onda bio svjestan.\" \"Slušajući unutarnjim ušima vaše misli mi smo naučili živjeti vrijeme i prostor, zavoljeli trenutak, počeli osjećati okuse, mirise i boje.\" \"Osjetio sam vaše misli, dotaknule su me i vratile mi sjećnje na Illiers.\" \"Mislite Combray?\" \"Combray je san o Illiers-u gdje sam provodio sretne praznike kod tete Amiot.\" \"Vi ste tamo otkrili svoju stranu svijeta kao mi danas\" \"Ali za razliku od mene vi ste to svjesno spoznali\" reče stranac tužno. \"Ovo je trenutak koji bi mogli nazvati vječnost\" \"Ne samo nazvati, ovo je trenutak u kojem je sažeto cijelo moje traženje, sav moj strah, sva moja tuga i ljubav.\" odgovori stranac gledajući u nebo
 • 15.07.2008. 07:47h

  Član geminiMerlin4 Jednom sam davno susrela Makaju Komaju na Sajmu alternative. Popričala sam s njim nešto vezano za Indiju i rekao mi je da ne trebam tamo ni ići, da je Indija u meni. Prema tome, zašto ne raditi izvana na sebi, ako već jesmo lijepi iznutra. A privlačiš sve što jesi, dakle neću privući osobe koje lažu i varaju, kad nemam sama takve misli, a one koje mi se lijepe koji su takvi raskrinkam.
 • 15.07.2008. 08:17h

  Član taraMerlin4 Jutros sam se sa zebnjom sjetila da jesen dolazi; registracija auta, životno osiguranje...pa me čitajući ovo zanimalo samo da li naši morski galebovi imaju i materijalne koristi od svojih ljetnih osvajanja? Ima li o tome podataka?
 • 15.07.2008. 10:33h

  Član zeljkaMerlin3 Prošlo ljeto sam upoznala dobrodržećeg tipa u pedesetim koji ima stan u Dubrovniku, vilu u Župi Dubrovačkoj i stan u Parizu. Nije radio ni dana, a život je proveo u društvu bogatih strankinja... Dakle, od galebarenja se može živjeti!
 • 15.07.2008. 10:42h

  Član zeljkaMerlin3 Znate zašto ljudske galebove tako zovu? Kad se dočepaju školjke, bacaju je o stijenu da je razbiju, otvore i pojedu, a kad ne uspiju, odnesu je na magistralu i ostave na cesti da auto pređe preko njih. Kažu da ljetni galebovi tako lome ženska srca...
 • 15.07.2008. 13:16h

  Član dinajaMerlin2

  boginja Europa......

  a ja sam sretna da nosim Europu sebi. boginju izraslu i z naše znanosti na šeg vjerovanaja..........što meni zanči Indija daleka.........ja sam tu na izvoru iz kojeg sam rođena izrastala u ono što danas jesam........sudionik svijeta i vermena te čudesne dimenzije u kojoj sam rođena i koju sama svojim svjesnim postojanjem u civilizaciji i kulturi koja znači moj život i stvaram....
 • 16.07.2008. 08:16h

  Član miskoMerlin2 @ angelsfly Dobar je! Ja znam jednog koji ima na kompu pohranjeno pod šifrom ni više ni manje, nego 5 000 fotki žena! Pazi: nije to pornografija! Samo podsjetnik! @ irida I to veliki! :) @ gemini Hvala! Teme sakupljam iz života... @ dinaja Vrijeme ... Tao kaže: Nije istina da Vrijeme prolazi, ono neprekidno traje: samo mi prolazimo kroz njega. @ gemini To, da privlačiš one što jesti, sasvim je točno! Nekada sam vodio sasvim drugačiji život i moji sadašnji poznanici, sasvim su različiti od onih prijašnjih. (Mada se ne odričem ni njih, jer ipak su oni dio mog života)... @ tara Imaju. Poneki. Poprilično njih, rekao bih. @ zeljka Eh, nemoj tako. Nisu svi bešćutni gadovi: ima i onih, koji su u srcu ostali vječi klinci, pubertetlije, koji nikad ne odrastu, usprkos potenciji zauvijek ostaju djeca. Mislim da ih treba žaliti. SVIMA najljepša hvala na čitanju!
 • 16.07.2008. 16:19h

  Član geminiMerlin4

  Miško

  Hoćemo još.
 • 16.07.2008. 16:35h

  Član dinajaMerlin2

  Miško

  mi trajemo u svjesno spoznatom trenutku jer ga svojim postojanjem u univerzumu i stvaramo. Trenutak do trenutka rijeka vremana.........ta čudesna rijeka bez povratka.........

SADRŽAJ UPISAO

Član miskoMerlin2 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana misko dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

KOLOVOZ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi. sretan vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Lp

  05.08.2020. 04:51h
 • Član bglavacbglavac

  Nema. Lp

  03.08.2020. 08:28h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Bez slobode - nema života.

  03.08.2020. 00:00h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ratovi traju i po nekoliko godina. Ljudi se u ratu bore za život. A ćovjek se svaki dan bori za život, bilo rata ili ne. Život bez slobode i nije neki život. Zato , u ovim vremenima oduzimanja slobode, moramo se boriri za slobodu, jer bez slobode - nema

  02.08.2020. 23:59h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ahoj...

  02.08.2020. 23:54h
 • Član iridairida

  ahoj Edine!

  25.07.2020. 14:45h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Želim dobar dan - svima radostan

  25.07.2020. 13:07h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info