Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član zlatan

Upisao:

zlatan

OBJAVLJENO:

PROČITANO

891

PUTA

POPRATNO SLOVO

POPRATNO SLOVO
TEKST IZ NOVE KNJIGE







Pred hrvatsko čitateljstvo stavljam tri stranice zagrebačkog tjednika „Danas“ koji je objavljen negdje u veljači 1985. godine, a povodom snimanja filma „Diktator“ jugoslavensko-američke produkcije. To je dio stenograma koji je nastao kao zapis sa sjednice radne komisije socijalističkog saveza u pogledu valjanosti tog filma i kakve su naše zasluge za takav monumentalni projekt. Mi smo u taj posao ušli sa jako malom zaradom pa se onda govorilo ‘’zašto ne bismo nešto malo i zaradili’’.

 Čitav taj stenogram je godinama bio obavijen velom velike tajne, jer nikome nije odgovaralo da se sada govori o tome i kakav je naš odnos prema Mussoliniju prema kojem hrvatski narod ima velika povijesna potraživanja i cijeli je taj slučaj pao u zaborav, a jedini podaci o tome dostupni su u novinskim arhivama. Jedan takav dokument je i ovaj „Danasov“ dosje za kojeg se ne zna sasvim točno niti tko ga je sastavio.

 Pa općenito bih mogao reći, da je hrvatska partija tih godina živjela u znaku ova dva događaja, jedan je bio publiciranje tzv. „Bijele knjige“, a drugi je svakako bila i ta diskusija oko Mussolinija i jedan i drugi slučaj zapravo predstavljaju ideološke reflekse dubljih socijalnih procesa u hrvatskom i jugoslavenskom društvu koje je bilo bačeno na koljena enormnom galopirajućom inflacijom i općim kaosom te nesposobnošću rukovodećih ljudi države. Pri tome se smetnula s uma činjenica, da inflacija na višenacionalnoj osnovi može rezultirati samo općim krvoprolićem, a ideološke refleksije postojeće krize samo su dodatno opterećivale ionako jako bremenitu zajednicu razapetu vjerskim, nacionalnim ,jezičkim, kulturnim, povijesnim različitostima tako i nije čudno, da smo za nekoliko godina postali svjedoci najveće tragedije naših naroda, jer ja ne vidim velike uspjehe u našim republičkim osamostaljivanjima na tisućama i stotinama tisuća pobijenih i raseljenih ljudi.

 Drugi vrlo važan moment ove diskusije je svakako pitanje mjesta i uloge komunističke partije u posttitovskoj epohi '80.-tih godina koja je svakako značila jedno veliko osipanje i degradaciju komunizma, a ova serija „Diktator“ koja kao glavni filmski i dramski lik ima Mussolinija, jasno je stavila svima do znanja na što se svela naša partija koja je bila desetljećima razumijevanja avangardom čitavog društva i posebno radničke klase te seljaštva, jer je kako velim glavni dramski lik Mussolini, iako je svima poznato kako se on i danas drži ratnim zločincem prve kategorije i da zločini nad hrvatskim narodom ne zastarjevaju.

 Na žalost i sama partija u Hrvatskoj je postala poprište jedne takve skandalozne borbe i općim smetlištem na kojem je moguće pronaći samo ideološke otpatke europskog komunizma.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info