Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član borivoj

Upisao:

borivoj

OBJAVLJENO:

PROČITANO

491

PUTA

OD 14.01.2018.

Vedrani Rudan otkaz zbog govora mržnje

Hrvatska Nova TV javno se juče izvinila jevrejskoj zajednici i "svima koji su se mogli naći uvrijeđenima" zbog komentara novinarke i književnice Vedrane Rudan u "IN magazinu", a njoj je otkazala saradnju.
On Thu, 1/29/09, Ibrica <ibrahim.repisti@jugopetrol.cg.yu> wrote:
From: Ibrica <ibrahim.repisti@jugopetrol.cg.yu>
Subject: 1-2 strana medalje !?
To: borivojbukva@yahoo.com
Date: Thursday, January 29, 2009, 8:36 AM

Prijatelju,
citam e.knjige koje si nam dostavio.Jednostavno, ne moze se stati ...!
Sada Ti saljem izvod iz danasnje stampe("Vijesti").Sto je u tome istina,oaobito da ne vjerujem da se tako iskusna zenska bi zaletela i sebi "otkinula glavu".
Ako smatras da je savjest (ljudska) proradila kod nje, dobavi nam njenu adresu,kao bi smo je podrzali u ljudskoj vrlini, osobito dok je bez posla.
Vidi sam !!
Pozdrav,
Ibr.

Vedrani Rudan otkaz zbog govora mržnje

HRVATSKA NOVA TV JAVNO SE IZVINILA JEVREJSKOJ ZAJEDNICI ZBOG KOMENTARA KNJIŽEVNICE I NOVINARKE

Zagreb/Rijeka (Beta) - Hrvatska Nova TV javno se juče izvinila jevrejskoj zajednici i "svima koji su se mogli naći uvrijeđenima" zbog komentara novinarke i književnice Vedrane Rudan u "IN magazinu", a njoj je otkazala saradnju. Pored Rudanove, suspendovan je i urednik emisije IN magazin Daniel Delale. Vedrana Rudan je u komentaru u utorak veče, kako su prenijeli gotovo svi hrvatski mediji, "uporedila rat u Gazi s holokaustom i u tom kontekstu pomenula Anu Frank, koja se u svojoj knjizi pitala 'kad će Jevreji prestati da budu Jevreji i postati ljudi'". Na njene stavove prvi je reagovao predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer, koji je juče na saborskom Odboru za ljudska prava i prava nacionalnih manjina ocijenio da je riječ o "vrijeđanju Jevreja komentarom strašnijim od antisemitizma". Riječka kjnjiževnica odgovorila je da "očigledno nije bila ispravno shvaćena". "Nikad u životu nisam govorila jezikom mržnje.... U svom komentaru za Novu TV iskazala sam ljubav i prema Jevrejima i prema Palestincima i mislim da je većina televizijskih gledalaca to tako i shvatila", objasnila je.
Povodom otkazivanja saradnje sa Novom TV, Rudanova je u saopštenju dostavljenom Hini navela da je njen "strašan zločin" to što je "u jednoj TV emisiji objavila imena i prezimena ubijene palestinske dječice iz Gaze".
"Zbog toga sam dobila otkaz. Bojim se. Molim one koji su mi dali otkaz da budu milostivi. Ne ubijte mi decu, ne razvalite mi kuću raketom. Zahvalna Vedrana Rudan", dodala je. Nova TV u saopštenju je navela da "najoštrije osuđuje bilo kakvu vjersku, nacionalnu ili drugu netoleranciju i govor mržnje za koji nema mjesta u njenom programu", precizirajući da je Vedrana Rudan "govorila rječnikom koji nije u skladu s etičkim i novinarskim normama" i da je "iznijela svoj lični stav, a ne stav televizije".
Komentar Rudanove u "IN magazinu" juče su osudili i zagrebačka Jevrejska opština i Jevrejska vjerska zajednica Bet Israel u Hrvatskoj.
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info