Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magy

Upisao:

magy

OBJAVLJENO:

PROČITANO

716

PUTA

OD 14.01.2018.

Važno je demistificirati psihologiju

Važno je demistificirati psihologiju
- Psiholozi obavljaju široki spektar poslova pa ovaj tjedan psihologije ima za cilj pokazati čime se sve bave. Oni mogu pomoći pojedincima, primjerice, voditi tvrtku, riješiti neki obiteljski problem ili organizirati promet u gradu, rekla je Vesna Rusijan-Ljuština.

S KONFERENCIJE ZA MEDIJE DRUŠTVA PSIHOLOGA ISTRE U POVODU 2. TJEDNA PSIHOLOGIJE

 

Psiholozi obavljaju široki spektar poslova pa ovaj tjedan psihologije ima za cilj pokazati čime se sve bave. Oni mogu pomoći pojedincima, primjerice, u vođenju tvrtke, rješavanju nekog obiteljskog problema ili organiziranju prometa u gradu, rekla je Vesna Rusijan-Ljuština te je podsjetila da je Hrvatsko psihološko društvo utemeljeno 20. veljače 1953. pa se 2. tjedan psihologije i održava od 16. do 22. veljače

U želji da promoviraju psihologiju i pokažu da može biti od koristi za dobrobit zajednice, a povodom 2. tjedna psihologije koji se obilježava u Hrvatskoj, članovi Upravnog odbora Društva psihologa Istre u ponedjeljak su održali konferenciju za medije na Sveučilištu Jurja Dobrile. Uz to, naglasili su da im je jako važno demistificirati psihologiju.

- Psiholozi obavljaju široki spektar poslova pa ovaj tjedan psihologije ima za cilj pokazati čime se sve bave. Oni mogu pomoći pojedincima, primjerice, voditi tvrtku, riješiti neki obiteljski problem ili organizirati promet u gradu, rekla je Vesna Rusijan-Ljuština. Podsjetila je da je Hrvatsko psihološko društvo utemeljeno 20. veljače 1953. pa se 2. tjedan psihologije i održava od 16. do 22. veljače. Ova je godina, osim toga, proglašena godinom Ramira Bujasa, utemeljitelja hrvatske psihologije u povodu 130. godišnjice njegovog rođenja.

Tajnica DPI-ja Kristina Pauro izvijestila je da društvo ima 135 registriranih članova, od kojih je tri posto nezaposleno, dva posto u mirovini, 35 posto radi u visokom i srednjem školstvu, 18 posto u socijali, deset posto u Županiji, gradovima i pripadajućim tijelima, osam posto u medicini, sedam posto u dječjim vrtićima i pet posto u industriji.

Organiziraju dva do tri stručna skupa svake godine da bi se educirali pa su do sada, između ostalog, organizirali skup o mobbingu, prije dvije godine izdali su knjigu »Uspješno starenje« Neale Ambrosi-Randić i Marlene Plavšić, autorica knjige »U sjeni ladonje - slika starenja u Istri« objavljene 2005. godine. Upravo je Ambrosi-Randić podsjetila da su u siječnju 2000. godine počeli objavljivati svoje glasilo, zanimljivog imena Psikoza, a cilj mu je bio da se poboljša komunikacija među članovima. Psikoza je izlazila do 2006. godine, što se poklapa s početkom objavljivanja lista Psiholog koji izdaje Hrvatsko psihološko društvo.

Objavili su, kao posebno izdanje Psikoze, priručnik »Konferencijska krojačnica«, za ljude koji organiziraju konferencije. Kako je naglasila Ambrosi-Randić, publikacije su rezultat rada na nekom od projekata. Podsjetila je da su prošle godine u Puli otvorili psihološko savjetovalište za studente te obiteljski centar, savjetovalište u kojem usluge pružaju socijalni radnici i pravnici.
Toni Erdfeld je podsjetio na konferenciju psihologa održanu početkom listopada prošle godine u Poreču na temu »Psihologija - mediji - etika«. Neki od tamo usvojenih zaključaka provode se i dalje kroz predavanja na Tjednu psihologije, poput onog da su djeca izložena štetnim medijskim sadržajima, što je očito jedna od pojava zbog koje su hrvatski psiholozi jako zabrinuti.

U prizemlju Sveučilišta Jurja Dobrile izloženi su plakati, leci, brošure i drugo što su izradili psiholozi u sklopu raznih projekata. Tjedan psihologije u Istri obilježavaju radionicama, predstavama, predavanjima i radioemisijama.

M. RADIĆ

www.glasistre.hr

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info