Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Runoval

Upisao:

Runoval

OBJAVLJENO:

PROČITANO

451

PUTA

OD 14.01.2018.

Umjetna intuicijaVaš sljedeći telefon znat će kako se osjećate

Vaš budući 'smartphone' mogao bi iz zvuka vašeg glasa prepoznati da ste pod stresom i automatski vam rezervirati masažu. Ili bi pak mogao osjetiti da ste tužni i prikazati vam oglase za antidepresive. s.b./Huffington Post 07.12.2012/Danas.hr

 

Umjetna intuicijaVaš sljedeći telefon znat će kako se osjećate

Vaš sljedeći telefon znat će kako se osjećate

Vaš budući 'smartphone' mogao bi iz zvuka vašeg glasa prepoznati da ste pod stresom i automatski vam rezervirati masažu. Ili bi pak mogao osjetiti da ste tužni i prikazati vam oglase za antidepresive.

Znanstvenici sa Sveučilišta u Rochesteru, u SAD-u, razvili su algoritam koji može otkriti ljudske emocije kroz govor i to s većom točnošću nego što je to prije bilo moguće te bez analize značenja riječi koje je izgovorio govornik. Umjetna inteligencija na taj se način susreće s umjetnom intuicijom.

Kako bi kreirali računalni program, tim znanstvenika na Sveučilištu u Rochesteru identificirao je 12 različitih akustičkih značajki glasa govornika, poput visine i glasnoće, te je ove kategorije koristio za klasifikaciju kratkih isječaka govora kao izražavanja jedne od šest različitih emocija - "ljutnje", "tuge" "gađenja", "sreće ", "straha" i "neutralnih emocija".

Softver je zatim programiran tako da poveže određene govorne karakteristike s određenim pozitivnim i negativnim emocijama te na osnovu toga proizvede novi algoritam koji može točno identificirati ljudske emocije s 80,5 posto točnosti, u odnosu na 55 posto točnosti koju su nudili prethodni slični programi.

Apsolventica Sveučilišta u Rochesteru Na Yang, koja je koautorica u ovom znanstvenom radu, već je razvila Windows Phone aplikaciju za smartphone
pod nazivom Listen-n-Feel koja funkcionira kao "mobilni emocionalni senzor" te koja omogućava da telefon može detektirati osjećaje govornika, prikazujući nasmiješeno ili namršteno lice ovisno o tonu glasa govornika.

Algoritam čak ne treba niti pratiti ono što govornik govori - samo je važno kako govori.

Autori znanstvenog rada objavili su da bi ovu tehnologiju mogli koristiti psiholozi ili liječnici kako bi pratili pacijente u prirodnijem okolišu nego što je to primjerice, liječnička ordinacija. Tehnologija bi se također mogla koristiti tako da se integrira u smartphone ili u neki drugi gadget koji će "birati pjesme na temelju trenutnih osjećaja" korisnika.

Lako je dalje zamisliti cijeli niz naizgled znanstveno-fantastičnih aplikacija. Što ako bi vam vaš Siri u iPhoneu mogao šaputati nježne riječi kada ste pod stresom? Ili vam poslužiti reklamu za Prozac ili pak oglas za Starbucks kada zvučite pospano? Ako telefon može osjetiti što vi osjećate, budite sigurni da je više nego vjerojatno da će to moći osjetiti i oglašivači.

s.b./Huffington Post
07.12.2012
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Razmislite maloNekoliko dobrih razloga zbog kojih bi nam bilo bolje bez pametnih telefona