Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član mlabos

Upisao:

mlabos

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1047

PUTA

OD 14.01.2018.

UGROŽENA VRSTA

UGROŽENA VRSTA
Bili bi zadivljeni kognitivnim sposobnostima ljudi, ali bi se počeli pitati zbog čega oni na vlastitu štetu prkose zakonima prirode i mehanizmima njenog funkcionira­nja.

Nedavno su u medijima kružile dvije vijesti – da su austrijski znanstvenici naučili pse kori­stiti računalo, a japanski ustanovili da majmun bolje pamti od studenta. To je tek par od mnogih sličnih “znanstvenih” istraživanja koja se danas provode, a u kojima se mjeri, uspoređuje i prosuđuje bez valjanih kriterija i stvarne potrebe.

 

Čemu služe ta istraživanja ako je već davno ustanovljeno da kognitivne mogućnosti životinja ne dosižu niti nivo predškolskog djeteta? Mogli bismo isto tako ispitati koliko morska spužva može popiti u odnosu na prosječnog alkoholičara, ali tom spoznajom ne bismo pridonijeli rješavanju alkoholizma u svijetu, niti zaštiti spužava u moru. Takva istraživanja očigledno ne koriste ni životinjama ni ljudima, jer se životinje ne trebaju niti mogu ponašati kao ljudi.

 

Bilo bi puno korisnije kada bi znanstvenici, koristeći istu metodologiju kojom se služe u proučavanju drugih vrsta, ispitali, na primjer, način života svoje vrste.

 

Već površnim promatranjem ustanovili bi dva ­osnovna tipa populacije, primitivniji i razvijeniji, koji se nalaze u međusobnom odnosu u kojem onaj razvi­jeniji dominira nad primitivnijim i izrabljuje ga. Kao posljedicu toga, konstatirali bi nedostatak hrane kod najprimitivnijih zajednica i zagađenje okoliša kod najrazvijenijih. U svakoj bi zajednici također uočili manju skupinu koja parazitira nad ostalima.

 

Za razliku od životinja kod kojih dominacija najsposobnijih pridonosi pozitivnoj selekciji gena u korist opstanka i razvoja vrste, kod ljudi bi konstatirali suprotno. Otkrili bi da se parazitske skupine održavaju i osnažuju koristeći se najgorim kara­kteristikama vrste.

 

Bili bi zadivljeni kognitivnim sposobnostima ljudi, ali bi se počeli pitati zbog čega oni na vlastitu štetu prkose zakonima prirode i mehanizmima njenog funkcionira­nja. Vidjeli bi da vrsta raspolaže bogatim iskustvom iz svoje prošlosti, ali ga rijetko koristi i često ponavlja jedne te iste greške zbog kojih poslije žali. Osim toga, uočili bi da se radi o jedinoj vrsti koja bez ikakve egzistencijalne potrebe muči i ubija druge vrste i nastoji istrijebiti čitave skupine vlastite vrste. Također, zapazili bi i postojanje destruktivnih namjera i prijetnji kod onih skupina koje raspolažu sredstvima za globalno uništenje života na Zemlji…

 

Zbog ovih i mnogih drugih zaključaka do kojih bi znanstvenici došli, proglasili bi ljude veoma ugroženom vrstom koju je potrebno zaštititi od nje same. Možda bi nakon toga osjetili potrebu aktivnije se uključiti u rješavanje stvarnih problema svijeta u kojem žive.

 

NOVA AROPOLA, BROJ 4

 

http://www.nova-akropola.hr/Clanci/Razno/Detail.aspx?Sifra=21205240479

 

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Vremenski ciklusi - ritam povijesnog vremena Etika i moral