Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član kazukiHrc

Upisao:

kazukiHrc

OBJAVLJENO:

PROČITANO

405

PUTA

OD 14.01.2018.

Sve je jednostavno

"Svjesnost se maskira u oblike sve dok oni ne dosegnu takvu složenost da se ona u njima potpuno gubi." – Echart Tolle

Bez jednostavnosti niti zemaljski Život jednostavno nije moguć

http://www.samoborskiglasnik.net/kolumne.asp?tip=122

Nenad Kobasić - U IME OCA

     
   

 Sve je jednostavno. Do bola. I natrag do radosti. Od udaha do izdaha. Od iluzije o odvojenosti do srži nepodjeljivog Bića. Osjećanje praznine prostora (ne)ograničenog Svemira i blještavo Ništavilo koje ono sobom (pro)nosi jednostavno je kao smrt ili kao djetinji smiješak. Mali i Veliki misteriji jednostavni su kao prvi poljubac, alkemija je jednostavna poput umivanja na izvoru vode, a samo Stvaranje, Kreacija, jednostavno je kao neizrecivo ime Stvoritelja i sveobuhvatno kao Tišina.


    Bez jednostavnosti niti zemaljski Život jednostavno nije moguć. Niti jedna njegova manifestacija. Otklon pak od jednostavnosti stvara iluziju Života, lažne živote i osjećaj nejedinstva. Javljaju se tada strah(ovi), bolest(i) i sve vrste (d)iluzija. Snažna vezanost za identitet, jedno od glavnih manipulativnih oružja orwelovskog ustroja današnjice, također je izrastao iz otklona od jednostavnosti. Taj je pak identitet izvorište svih strašila našega doba: nacionalizama svih vrsta, kao i svih mogućih sofisticiranih manipulacija spolom, rodom, jezikom, (ne)znanjem, emocijama...


    "Veliki" se manipulatori boje jednostavnosti kao crnoga vraga, a naročito ogoljavanja istine o tome kako zapravo jednostavno oni provode svoje namjere u djelo i to na globalnom nivou.


    No, to jednostavno ne ide tako, jer jednostavnost se pretvara u svoju suprotnost ako se rabi za stjecanje moći. Makar ona bila i lažna.


    Ako ste jednostavni, i to još na represivnom sistemu najmrži mogući način, na ogoljeli način svakodnevne Predaje Životu, što odmah unosi i element Ljubavi u igru, tada će vam svaka (s)tvar, duša i događaj imati okus Jednosti, okus nepatvorene svetosti, okus Božanskosti, okus Ništavila.


    Vaše jednostavno i iskreno otvorene oči, vaše iskreno i jednostavno slušanje drugih, vaše jednostavno i iskreno izgovaranje vaše Istine, vaši iskreni i jednostavni zagrljaji snaže vas, ali i stanje svijesti ljudske rase više nego što to možete zamisliti.


    Jednostavnost je jedna od najvećih mogućih duhovnih vrlina i ujedno moćan i efikasan alat za uklanjanje koprene neznanja i nebudnosti te postajanja potpuno i jednostavno svojim.


    Jednostavno svoj konačna je mjera ljudskosti koja autoritet Boga mijenja za ljubavni zagrljaj s njim. Jednostavnost je čista, jednostavna Božanskost.


    Pa kad je tako dobra i jednostavna, logično je ljudsko pitanje, može li se ona naučiti ili steći.


    Jednostavnost je jednostavno dio vas i svatko s njom pleše na svoj način, a ljeto je (prividno) najjednostavnije godišnje doba, pa pokušajmo funkcionirati na način "uradi sam". Dakle, praksa.


    Nazovimo vježbu ovako: što učiniti da vas preplavi vaša urođena jednostavnost?


    Jednostavno je. Od svake osobe koju ste upoznali i s kojom ste imali neki odnos ili o kojoj samo nešto znate i osjećate ili mislite da znate i osjećate – uzmite ono najbolje kod te osobe. Isto tako, od svih tih osoba ono najgore i loše u njima – jednostavno bacite. Važno: uzimajte najbolje i od onih koje osjećate ili smatrate lošima, a bacajte najgore od onih koje smatrate dobrima. To je recept za (ne)potragu za (ne)prosvjetljenjem tijekom današnjeg dana, silazak u svoju budnost upravo sada.

Jednostavan savjet koji to moćnije djeluje što ga jednostavnije, naivnije i nevinije provodite u djelo.


    No, kao i svaki savjet, on predstavlja ograničenje i opterećenje i to ostaje sve dok ne postane integrirani dio vašeg Bića, što jednostavnost uistinu i jest. Tada ćete početi istinski ples jednostavnosti i vaše će odluke biti jednostavne, vaš govor će biti jednostavan, jednostavno ćete tonuti u sebe, jednostavno ćete uzimati i primati, dolaziti i odlaziti, živjeti, sanjati i umirati... Bit ćete jednostavno svoji.


    I ma kako vam se ovo činilo pretenciozno, možda čak i prejednostavno – jednostavno pokušajte.


    Jer, jednostavnost jednostavno ruši sve okove vezanosti i kida gustu paučinu obrazaca kojima smo dnevno zasipani, a čime nam se oduzima, da parafraziram Echarta Tollea, "jednostavnost sadašnjeg trenutka".

Jednostavno to nemojte dozvoliti. Jednostavno Bok.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info