Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magy

Upisao:

magy

OBJAVLJENO:

PROČITANO

471

PUTA

OD 14.01.2018.

Stručnjaci optužuju roditelje da 'ljubazno ubijaju' svoju djecu s prekomjernom težinom

Stručnjaci optužuju roditelje da 'ljubazno ubijaju' svoju djecu s prekomjernom težinom
Roditelji u Velikoj Britaniji mogli bi biti optuženi za "ljubazno ubijanje svoje djece", a sve zbog toga što svojoj djeci daju previše hrane.
Stručnjaci optužuju roditelje da 'ljubazno ubijaju' svoju djecu s prekomjernom težinom

Foto: Corbis

Roditelji u Velikoj Britaniji mogli bi biti optuženi za "ljubazno ubijanje svoje djece", a sve zbog toga što svojoj djeci daju previše hrane. U sklopu jedne kampanje bit će objavljeni šokantni podaci o djeci koja su umrla od dijabetesa, srčanih bolesti i raka, te ujedno podaci o neznanju roditelja koji ne prihvaćaju odgovornost za smrt svoje djece.

Kampanja će se temeljiti na još neobjavljenom izvještaju britanskog Ministarstva zdravlja, a cilj je dodatno informirati roditelje s mladom djecom koja su sve sklonija prekomjernoj težini.

U tekstu kampanje s naslovom "Ljubazno ubijanje" piše:
- Teško je djeci reći 'ne', ali ako popustite, ljubazno ih ubijate. Djeca koja se pogrešno hrane i sjede po cijele dane sklonija su srčanim bolestima, raku, dijabetesu i preranoj smrti. Neka od njih umrijet će mlađi nego što su njihovi roditelji sada.

Cijela kampanja temelji se na šokantnim natpisima i slikama, a ispod jedne takve slike troje djece stoji natpis: 'Jedan od nas umrijet će od srčane bolesti ili dijabetesa kad malo odrastemo zbog hrane koju nam roditelji sad daju.' Upravo se roditelje optužuje za stvaranje loših prehrambenih navika kod djece.

U tekstu koji promovira kampanju stoji da roditelji ne cijene dovoljno fizičku aktivnost, te da ne prihvaćaju odgovornost za aktivnosti svoje djece. Roditelji vjeruju, naime, da je njihovo dijete dovoljno aktivno u školi. Osim toga, roditelji često odobravaju aktivnosti tijekom kojih djeca sjede, kao što su gledanje televizije i igranje računalnih igara.

Nevjerojatna je činjenica da roditelji sve češće smatraju da nije sigurno da se njihova djeca igraju vani. Majke se pak rijetko upuštaju u fizičke aktivnosti sa svojom djecom.

U velikoj Britaniji gotovo četvrtina djece pati od prekomjerne težine u trenutku polaska u osnovnu školu, što znači da su do te težine dospjeli isključivo uz odgovornost roditelja, koji ih često nagrađuju slatkišima, čokoladom i gaziranim pićima.
- Hrana je često izraz ljubavi u "problematičnim" obiteljima. Roditelji često smatraju da treba nahraniti dijete bilo kako, umjesto da razmišljaju dati im ispravnu hranu. Hranjenje grickalicama postalo je dijelom svakodnevnice. (NaM)

www.vecernji.hr
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info