Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član cyberbaka

Upisao:

cyberbaka

OBJAVLJENO:

PROČITANO

274

PUTA

OD 14.01.2018.

Sigurnost...?

Sigurnost...?
Život nije onakav kakav bi trebao biti, nego onakav kakav jest. Razlika je u tome kako mu pristupate.

Sigurnost

Objavio Morana dana 31/01/2013

Objavljeno u: Izvadci i moja glasna razmišljanja. Napiši Komentar

Moć izbora karakteristična je za ljudski rod, ona je povlastica – imate mogućnosti biranja svojeg okoliša, svojih prijatelja i svojih misli. Samo vi možete otvoriti vrata svoje budućnosti i samo ih vi možete zatvoriti. Da biste imali uspješan život, morate ispravno birati i činiti ono što vi želite. (26)

Čovjek ima urođenu želju da uspije, i to nam je jednako prirodno kao disanje. (27)

U kineskom pismu za krizu i priliku imaju samo jedan znak. Zašto? Jer je kriza drugi naziv za priliku. Kada nam se dogodi nešto drastično, to nas istjera iz našeg lagodnog skloništa i natjera da svoj život promatramo na novi način.

I, začudo, što je veća nevolja, veća je prilika….

Depresije, recesije čovjekovo su djelo, a ostavljaju za sobom pustoš baš kao i prirodne oluje i bure. Ponekad je to način na koji priroda bira najotpornije.

Tijekom jedne od najvećih oluja u ovom stoljeću, koja je iščupala milijune stabla, jednog je mojeg kolegu ubilo srušeno stablo. “Što je u tome dobro?” upitat ćete. Ne znam. Nisam sudjelovao u zbivanjima poslije oluje, nisam onaj koji daje ili oduzima život. Malo tko u zemlji u to vrijeme nije na ovaj ili onaj način osjetio posljedice te oluje, i o tome se nekoliko tjedana govorilo u vijestima. Važno je to kako su pojedinci reagirali na ono što se zbivalo njima. Hoće li iz toga proisteći nešto dobro ili nešto loše, ovisi o tome kako pojedinac sebi tumači krizu. Ljudi su govorili: “Što mogu naučiti iz ovoga?”, “Što mogu učiniti?”, “Kako to mogu obrnuti u svoju korist?” i “Što treba poduzeti da se takvo što ne ponovi?” ili pak: “Zašto se to dogodilo baš meni?”, “Tko je za to kriv?”, “Tko će za to platiti?”, “Tko će mi to razjasniti?” i “To nije fer, zašto su ‘oni’ dopustili da se to dogodi?” Sjećam se da je u to doba sinoptičar bio najtraženiji čovjek u zemlji. Sjećam se i da mi se toga dana dogodilo nekoliko nezgoda, među ostalima i to da se srušio stari engleski orah u mojem vrtu. Ono dobro u tome bilo je za mene to što je stablo bilo potencijalno opasno i trebalo ga je srušiti, ali to nisam smio jer je bilo zaštićeno…

U školi se nikad nisam mogao koncentrirati pa nisam stekao veliku naobrazbu. Vjerujući u sebe, u svoje ciljevei planove, uspio sam zaraditi nekoliko milijuna funti na godinu. Dakako, bilo je teškoća i na njima sam učio, ali onda sam sve izgubio….

…Tako sam razradio planove i nakon tri godine bip sam u još boljem položaju nego prije. A onda sam opet sve izgubio!

Sigurnost?

Ovoga puta bila je riječ o recesiji… Nisam gubio vrijeem na to da okrivljeujm vladu. Kako možemo okrivljavati nekoga koga smo sami izabrali da upravlja državom? Nema sigurnosti, postoje samo prilike…

Države nemaju budućnost. Civilizacije mogu rasti, dosegnuti vrhunac i onda početi opadati… Poduzeća mogu uspješno poslovati stotinu godina, pa ipak propasti. Budućnost imate jedino vi kao pojedinac, a kakva će vam ta budućnost biti – ovisi samo o vama. Jedina je sigurnost u duši pojedinca, u vjeri u sebe kada se god susretnete snevoljama ili krizom. Sigurnost je u gladi i želji da se u životu stvori smisao i svrha. Sigurnost je u želji da se ostavi neki trag za sobom…

Umjesto da se borim s nečim što nemogu promijeniti, uza svu uobičajenu poviku o tome da se “nešto mora ubrzo promijeniti”, promjenu sam izazvao sam. Promijenio sam smjer, izradio novi plan, naučio nove vještine i za dvanaest mjeseci obrtao sam milijune funti u posve drugoj grani poslovanja…

Znimljivo je to da je ta nova grana poslovanja bila nešto što me je oduvijek zaokupljalo, zanimalo i privlačilo moju pozornost. Moj je posao sada moj odmor, radim iz užitka, a to je vrlo ugodno i donosi ispunjenost…

 

Život nije onakav kakav bi trebao biti, nego onakav kakav jest.

Razlika je u tome kako mu pristupate.

 

Prva Budina velika istina glasi: “Život je težak”

Ali čim to prihvatite on postaje lak!

Zapreke nas ne ometaju, nego nas poučavaju

Nevolja se ne treba kloniti, treba ih prihvatiti i prevladati…

Svaki put kada vam se nešto dogodi upitajte sebe: “Što iz ovoga mogu naučiti? Kakvu korist mogu izvući? Kakve mi to prilike otvara?”

Ispričat ću vam pripovijest o mladiću koji je želio biti poljodjelac. Našao je dobro koje mu se svidjelo pa ga je kupio. Nije imao mnogo iskustva u sklapanju poslova, samo je želio uzgajati usjeve i žitarice. Kada je kupio zemlju, otkrio je da nema dovoljno vode za naovdnjavanje.

Slijedeći korito rijeke, došao je do velike stijene što se srušila i skrenula rijeku u brda, gdje se izgubila. Odlučio je razbiti tu zapreku šro je ometala ostvarenje njegovih snova, pa je odmah pošao po čekić. Udario je stijenu jedanput z sve snage. Ništa se nije dogodilo. Nije ju čak ni ogrebao. Nije otkinuo ni komadić kamena. Kao da je uopće nije udario. Udario ju je ponovno i ponovno, više od petsto puta. I dalje se ništa nije događalo, pa je posumnjao u sebe. Upitao se hoće li je uopće moći ukloniti. Počeo se pitati je li trebao kupiti to dobro. Zatim se upitao treba li on uopće biti poljodjelac. A ako se o bilo čemu dovoljno dugo pitate, počnete u to sumnjati.

Nakon kratkog odmora, udario ju je opet, a od petsto drugog udarca stijena se raspolovila i propustila vodu. Što je djelovalo? Petsto drugi udarac ili petsto dva udarca?

…Ne možete uvijek odmah dobiti ono što želite. Morate ustrajati i ustrajati dok ne uspijete. Mnogi odustanu na pragu uspjeha…

Da biste uspjeli, morate učiniti ono što morate učiniti, te tako nastaviti dok ne uspijete. Morate odlučiti nastaviti – ne onda kad je lako, nego onda kad je teško. Onda kada vam sve u vama govori da odustanete.

To je dobro sročeno u pjesmi R.W.Servisa:

I tako u težak čas, u životnoj borbi.

Lako se boriti kada pobjeđujete.

Lako se mučiti, gladovati i biti hrabar.

Kada je zora uspjeha svanula.

Ali čovjek koji zna vedro podnijeti očaj i poraz

Tek je on pravi Božji izabranik.

Doista se boriti znade onaj

Tko se bori i kada gubi.

Uvijek unaprijed odlučite da nećete odustati, ma kakve bile zapreke na koje ćete naići. Svaki zastojna putu promatrajte kao krivulju na spirali učenja, koju morate proći da biste postigli ono što želite.

Nedajte da vas zapreke koje ste sami stvorili ili sumnje u sebe poraze prije negoli uopće krećete. Odlučite ostati ustrajni dok ne uspijete!”

~ Iz knjige: Rođeni za uspjeh, Colin Turner

I svako malo me pitaju: jesi li pronašla napokon pravi posao? A što misliš raditi?… Zašto je tako čudno kada kažem: pa upravo ti govorim o svom poslu… Zar uistinu mislite da je posao samo posao za drugoga i u točno određeno vrijeme za točno određenu plaću i točno određen odmor!? Svo znanje mi je palo s neba, pročitane knjige, radionice, iz ljubavi prema samoj sebi, a onda ‘nedaj bože’ da netko čuje da može – bolje, može bolje..

Ok…neka vam bude, meni je dobro i ovako. Ako se odlučite možete mi se pridružiti ovdje, ili me pitati kako da i vi pronađete inspiraciju za nešto drugo, novo, nešto šte će vas ispuniti na svim razinama…nešto vaše, posebno!

Kada preuzmem odgovornost 100% za sebe i svijet oko sebe, za sve što mi dođe, pored mene prođe – imam rješenje: Žao mi je. Molim te oprosti mi. Volim te. Hvala ti.

… I nisi se javila na onaj natječaj? Negdje u njihovim glavama tada čujem glas: ona je samo lijena fina…neka joj, kad tad će joj se obiti o glavu!

I kada me pitate je li Bog dozvolio da neki slave dok drugi gladuju, moj odgovor je DA…jer svatko ima mogućnost izbora, a Bog nam je dao na korištenje sve, baš sve…hoćemo li to koristiti za dobro ili za loše i opet naš je izbor…no nemojte se ljutiti što je nekome bolje od vas, to je samo zato što ste vi izabrali biti žrtve i što niste izabrali preuzeti odgovornost za same sebe, što ste dozvolili živjeti u strahu…i dozvoljavate da drugi odlučuju za vas!

Moje misli stvaraju moju stvarnost!

Tamo gdje je pažnja tamo je energija!

Gdje je vaša pažnja?

Ne, ovim putem vas ne pozivam da mi se pridružite..ovim putem vam želim reći kako nisu krivi oni, kako nije kriv nitko…ovim putem vam želim reći da možete učiniti baš sve i da je sve samo u vašoj glavi, i da je sve za svakoga i da svega ima za svakoga – više nego dovoljno!!!

“Izaberete ili dobro, imat ćete pozitivan ishod, izaberete li loše, birajte ponovo!”

I…uvijek će mi odzvanjati riječi moje najveće Učiteljice:

Sve možeš, SAMO NE ODUSTATI!

Namaste!

I za kraj:

“Ubereš li trenutak prije nego sazrije. Suze kajanja neće ni poteći. A pustiš li da zreli trenutak prođe. Suze kajanja teći će vječno” ~ William Blake

http://svjesnost.wordpress.com/
2013/01/31/sigurnost/

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 20.04.2013. 09:12h

  Član vanessaMerlin9

  ♥ ♥ ♥*SRETNO*

  LEPTIRIĆU ŠARENČIĆU HOO PONO PONO...avatar srce

 • 20.04.2013. 09:54h

  Član shadowofsoulMerlin9

  sigurnost? svi je želimo i svi se oko nje trudimo...

  znam da ništa nije sigurno, znam da je sigurnost "cache 22", tj. "kvaka 22"... sve to znam, a opet se toliko trudim oko nje na svim aspektima života...

  najviše se trudim oko materijalne sigurnosti, jer su bikovi poznati po tome: kad je materijalno osigurano njima i obitelji, onda oni mogu "disati"... i to je istina... ali nisam materijalista, naravno, niti sam ikad gledala ljude kroz prizmu materijalnih interesa..

  volim i onu emotivnu sigurnost, kad sam sigurna u njegove osjećaje i on u moje, a to međusobno njegujemo: radimo oboje na tome, uz puno povjerenja, odanosti i međusobne tolerancije i kompromisa

  jedino nema one apsolutne sigurnosti koja, sve ovo što sam navela, može srušiti u jednoj sekundi

  sve to znam, ali opet je volim - tu sigurnost...

 • 20.04.2013. 11:35h

  Član emilioMerlin2

  “Ubereš li trenutak prije nego sazrije. Suze kajanja neće ni poteći. A pustiš li da zreli trenutak prođe. Suze kajanja teći će vječno” ~ William Blake

  Neki govore o "kubnom centimetru dobre prilike"

  Drugi o "pukotini u egu"

  Ima i nesigurnih koji traže "sigurnost" u Šekspiru:NEŠTO JE TRULO U DRŽAVI DANSKOJ

  Taj je Šekspir bio napredan i to jako unazad,ali izgleda da još nije prevaziđen

  Ako se Država posmatra kao nešto što DRŽI a Danska kao nešto što se Daje onda se zapitaš i šta to DRŽI ova Slova na okupu i jesu i ona Dana po visokoj Cijeni

  Ono prvo ih naučimo a poslije im postanemo podložni

  U obrazovanju postoji i podprogram koji nas stvara/čini podložnima na vanjske i osmišljene podražaje

  Moderna inačica je bioinžinjering i manipulacija mozga

  U stvari iza svih naših aktivnosti stoji "strana instalacija" koja je maskirana dobrim namjerama i to nam se čini normalnim jer je "razumno"

  Postoji produkcija nasilnih filmova,ali i zgražanje i kažnjavanje njihove manifestacije

   

  Ima svega,ali evo ja sam se zakačio na Šekspira i DRŽAVU koja Daje?

  Sigurno je da nisam siguran a pokušaj da se osiguram če uvijek netko protumačiti kao ugrožavanje nacionalne sigurnosti?

  Ima i još nešto u vezi "američkog sna" (pod opčenito):iz hrvatske mogu sanjati ameriku,ali kad dođem u ameriku onda sanjam američki san koji je izvan amerike?

  Amerika je više kao tijelo a san je "astralan"

  Kao Kosovo ima najmlađu populaciju i koja sada oskudijeva iako imaju Skrbnike ili političare,ali amerikanci isisavaju rude i drže geostrategiju

  Ima i ono o Dunbarovom broju:5 intimnih i 10 dobrih..... može se tumačiti i kao dvije ruke....

  Može se sumnjati i u demokraciju jer to su dvije ruke koje rade svaka protiv druge i to po programu glave koju bi trebale zbrinjavati...

  Dakle doktori svih oblasti imaju posla ali je pitanje mogu li samostalno

  Samostalno bi značilo da te ništa ne DRŽI a to opet gotovo logično/razumno podrazumijeva da te netko Lovi

  Izvan zakona si?

SADRŽAJ UPISAO

Član cyberbakaMerlin4 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana cyberbaka dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

KOLOVOZ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

  07.08.2020. 04:45h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi. sretan vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Lp

  05.08.2020. 04:51h
 • Član bglavacbglavac

  Nema. Lp

  03.08.2020. 08:28h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Bez slobode - nema života.

  03.08.2020. 00:00h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ratovi traju i po nekoliko godina. Ljudi se u ratu bore za život. A ćovjek se svaki dan bori za život, bilo rata ili ne. Život bez slobode i nije neki život. Zato , u ovim vremenima oduzimanja slobode, moramo se boriri za slobodu, jer bez slobode - nema

  02.08.2020. 23:59h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ahoj...

  02.08.2020. 23:54h
 • Član iridairida

  ahoj Edine!

  25.07.2020. 14:45h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info