Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član gemini1

Upisao:

gemini1

OBJAVLJENO:

PROČITANO

414

PUTA

OD 14.01.2018.

SAMOISPUNJAVAJUĆA PROROČANSTVA

Koliko često ste u životu pročitali horoskop? Neki od vas možda su, u želji da saznaju vlastitu budućnost, potražili i savjet astrologa, gatare iz tarot-karata i sličnih proricatelja budućnosti. Velika je vjerojatnost da je nekom od vas neka od ovih metoda i "pogodila" nešto iz budućnosti, i da duboko u sebi vjerujete da "ima nešto u tome". Ovaj tekst namijenjen je upravo vama.

Na stranu časni izuzeci, tj. oni vrlo, vrlo rijetki ljudi koji zaista imaju sposobnost da registriraju neke refleksije budućnosti u sadašnjem trenutku, u velikoj se većini ovakvih "pogođenih" slučajeva radi o dvije osnovne mogućnosti:

Prva
je da ste vi ili osoba koja vam predviđa budućnost iz vašeg nesvjesnog uma iščitali nešto za što ste zapravo znali da je najvjerojatniji razvoj događaja u budućnosti, ali niste tu spoznaju željeli ili mogli dovesti do svjesne razine. Ovakvi ishodi proricanja budućnosti su, zapravo, najčešći, i oni astrolozi i gatare koji su dobri "psiholozi" (a obično to jesu), vrlo lako će vam osvijestiti tu prikrivenu informaciju. Primjer za to je situacija u kojoj niste sigurni u vjernost vašeg partnera, pa odgovor na to tražite kod proricatelja budućnosti. Većina od tih proricatelja lako će iz informacija koje mu pružate iščitati radi li se o tome da vi već zapravo znate da vam je partner nevjeran, ali odbijate to sami sebi priznati, ili je samo riječ o vašim sumnjama koje nemaju osnova u realnosti. Isto tako, ako proricatelja upitate hoćete li uspješno položiti ispite na fakultetu, svaki iole bolji proricatelj iz vašeg će ponašanja i informacija iščitati jeste li osoba koja vjeruje u dobar ishod ili ne. Ako ne vjerujete u dobar ishod, pokušat će saznati zbog čega, i na temelju toga će vam "proreći" budućnost - zapravo, otkriti vam da li je iz vaše ličnosti i ponašanja zaključio/la da vi to možete učiniti ili ne.

Druga
najčešća mogućnost je da vam je vaš proricatelj zadao nešto što se naziva "samoispunjavajuće proročanstvo". Zašto samoispunjavajuće? Pročitajte ovaj primjer: "Anica je bila žena u srednjim 30-tim godinama, relativno uspješna u svojem poslu ali vrlo nezadovoljna svojim vezama. Već se pomalo počela pitati hoće li ikad pronaći "onog pravog" i udati se za njega. Ta joj se mogućnost činila sve daljom i daljom. Naposljetku, budući da je bila sklona vjerovati u predodređenu sudbinu, odlučila je potražiti pomoć kod proricateljice iz tarot-karata. Došla je k ženi koja joj je, nakon pola sata seanse, prorekla da će se u roku 5 godina udati za Španjolca (i to joj dobro naplatila). Anica je otišla kući vesela i poletna. S obzirom da je bila savjesna osoba, zaključila je da se za svog Španjolca želi dobro pripremiti, jer nije znala španjolski jezik. Stoga se upisala na tečaj španjolskog, koji je vodio jedan španjolski profesor. Budući da je bila jako dobro motivirana i vrijedna, ubrzo je postala najbolja polaznica tečaja, i profesor ju je zapazio. Nakon što je tečaj završio, odlučio ju je pozvati na kavu, gdje su se bolje upoznali. U iduća 2 tjedna započeli su vezu, koja je nakon 6 mjeseci bila okrunjena brakom. I tako, Anica se udala za Španjolca unutar roka od 5 godina. Kad je nakon udaje došla do one proricateljice da joj zahvali na ovako preciznom proročanstvu i da je upita kako je to mogla znati, ova joj je odgovorila: "To su vam godine iskustva u proricanju, gospođo draga."

Naravno, iz ovako sagledanog primjera jasno je vidljivo da se Anica vjerojatno nikada ne bi udala za Španjolca da joj upravo takva sudbina nije proreknuta - dakle, proročanstvo je ispunilo samo sebe.
Ovaj navedeni primjer ima sretan kraj, ali koliko često se događa da nam netko (proricatelji sudbine, ali i naši bližnji, pa i mi sami) predvide neki loš, nesretan događaj, koji se možda dogodi upravo zato jer znamo za njega i pokušamo ga izbjeći?

Na primjer, astrolog nam predvidi da će nas partner prevariti. Ako mu povjerujemo, možda ćemo nastojati to spriječiti. Postat ćemo sumnjičavi prema partneru, propitivati ga, možda čak ponekad i uhoditi. Nakon nekog vremena, naš će partner shvatiti da mu ne vjerujemo, da nemamo povjerenja, i počet će se osjećati loše u vezi. Taj osjećaj nepovjerenja ubrzo će postati obostran, može prerasti i u otvoreni sukob, i neće biti veliko čudo ako nakon nekog vremena naš partner potraži utjehu u nečijem tuđem zagrljaju - što se možda nikada ne bi dogodilo da nam to nije proreknuto i da nismo u to povjerovali.

Samoispunjavajuća proročanstva mogu se na ovaj negativan način upotrebljavati i svjesno (što je omiljena metoda osoba koje prakticiraju tzv. crnu magiju). Ne tako davno, na OTV-u je svakodnevno gostovao astrolog koji je proricao budućnost ljudima koji su se direktno javljali u emisiju. Gotovo svakom od njih on je "ubacio" barem neko loše proročanstvo, dok je nekima "proricao" zaista grozne sudbine. Osobno znam da su ta proročanstva za neke ljude naknadno imala skoro poguban posljedice (depresija, pokušaj suicida i sl.). Mogućnost da taj "gospodin" nije svjestan mogućih posljedica svojih proročanstava za mene se znatno umanjila kad sam iz relativno pouzdanih izvora dobio informaciju da se dotični gospodin dugi niz godina bavi crnom magijom, te da mu je jedan od osnovnih ciljeva da proširi što je moguće više negativne energije na ovaj način. Isto tako, ulazeći dublje ovu problematiku, saznao sam da ovakvih "proricatelja" ima mnogo više. Dakle, kad su u pitanju proricatelji sudbine, potrebno je biti vrlo, vrlo oprezan. "Pozitivci" nikad, ponavljam, nikad ne proriču direktno stvari kao što su smrt, bolest, sukobi, rastave braka i slično. Ovo su karakteristike negativnih proricatelja. "Pozitivci" će vam savjetovati da nešto ne učinite ako sumnjaju da bi to moglo biti loše, ali nikad vam neće eksplicitno govoriti o neminovnim lošim stvarima.

Pored ovakvih svjesnih upotreba i zloupotreba, samoispunjavajuća proročanstva imaju veliku ulogu u našem odrastanju, te formiranju naše ličnosti, ponašanja i interesa. Dijete kojem su roditelji često ponavljali "Nikad ništa od tebe", vjerojatnije u životu nije ostvarilo svoje željene ishode i ciljeve, nego što je to uspjelo djetetu koje je od roditelja dobivalo poticaj i podršku, te vjeru u njegove sposobnosti i njegovu budućnost.

Nebojša Buđanovac

www.andjeli-cuvari.com

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info