Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član vajran

Upisao:

vajran

OBJAVLJENO:

PROČITANO

530

PUTA

OD 14.01.2018.

PASIVNO KREATIVNO

U zadnje vrijeme posvuda se govori u zakonu privlačnosti (LOA = Law of Attraction). To je glavna tema filmova/knjiga poput “The Secret” (”Tajna”) i “What the Bleep Do We Know” (”Koji k.. uopce znamo”). U 20. st. sve je pocelo 1970-ih. god. s Jane Roberts i njenim “Seth Speaks” (”Seth govori”) – razgovorima s onostranim bićem zvanim Seth. On je prvi progovorio o tome da mi kreiramo svoju stvarnost jer kako mislimo, takvu energiju privlačimo. Čitavo stoljeće ranije ideju je pokrenula Nova misao nakon što su se brojni njeni poklonici uvjerili kako mogu u svoj zivot “dozvati” bilo koji željeni rezultat aktivnim meditacijama i vizualizacijama zamišljajući do detalja kako je predmet njihove želje već u njihovom posjedu. Jasno je da niti oni to nisu izmislili. Iste ideje postoje od kad je svijeta, samo se njima većina ljudi ipak ne služi. Jedan od primjera je i Biblija u kojoj doslovno piše: “Sve što god zamolite i zaištete, vjerujte da ste postigli i bit će vam!”.

 

Eh, sve je to lijepo i dobro, krasno da takve stvari funkcioniraju, ali s vremenom i to postaje gnjavaža. Stalno moraš nešto “kreirati” vlastitim mislima. Onda pomisliš: “Zar ne bi bilo lijepo da ja samo postojim, a da se sve stvari odvijaju same od sebe, bez mog prevelikog truda?”. I tu u priču ulazi tzv. pasivna kreativna meditacija. Riječ “pasivno” glazba je za moje uši. Prije sam mislila da je to zbog lijenosti, a sad vidim da je zapravo zbog unutrašnjeg osjećaja da život ne mora biti teška borba (usprkos tome što možda u ovom trenutku upravo tako izgleda). Serge Kahili King (”Mastering Your Hiddden Self” – “Upravljanje svojim skrivenim jastvom”) upoznaje nas upravo s takvim postupkom.

 

U pasivnoj kreativnoj meditaciji ulazite u stanje svijesti u kojem se stvari događaju automatski, bez potrebe za zamišljanjem određenih rezultata koje želite. Za početak se opustimo kao i kod bilo koje druge meditacije, a dobro je i zamisliti se okruženim bijelom svjetlošću. Svrha ovoga je da se neutraliziraju nesvjesne negativne misli i emocije koje nam dolaze od drugih ljudi, sve dok ne postanemo tako jaki u svojim mislima da na nas drugi ne mogu utjecati. Nakon toga izaberemo objekt meditacije. To je obično neki koncept, a ne stvar ili uvjet. Npr. dok bismo u aktivnoj meditaciji zamislili određeni tip posla, određenu svotu novaca, iscjeljenje određene boljke ili popravljanje veze s drugom osobom i sl, dotle u pasivnoj meditacji odabiremo općeniti koncept zaposlenja, bogatstva, zdravlja ili ljubavi.

 

U drugom koraku se na taj koncept koncentriramo tako što razmišljamo o tome što je taj koncept zapravo, kako se pojavljuje u svijetu, kako bi mogao biti još bolji, kako ga osjećamo itd.

 

U trećem koraku postajemo svjesni svojih sumnji i strahova u vezi s tim konceptom. Ako možemo, pronalazimo njihov uzrok. Ponekad ih možemo eliminirati, a ponekad samo odvratimo pozornost od sumnji i strahova i tako što odbijamo o njima razmišljati. Tada je potrebno vjerovati da će naše neprestano fokusiranje na koncept koji smo izabrali samo od sebe odagnati te strahove i sumnje.

 

Konačna faza nastaje kad pozitivni aspekti odabranog koncepta ispune naš um tako potpuno da su sve naše misli, osjećaji i ponašanje potpuno s njim uskladu, a mi smo se s njim identificirali. Kad se to počne događati, tada se i naš život počinje mijenjati. Ako je naš objekt bila ljubav, kaže Kahili, tada ćemo osjetiti ne samo da smo sami ispunjeni ljubavlju, već ćemo u život privući prijatelje i dublje veze s “pravim” ljudima i to bez ikakvog napora. Ako nam je fokus bio na bogatstvu, tada ćemo dobiti priliku za zaradu ili dobivanje novca koji će nam “padati s neba”. U ovoj fazi zračimo privlačnu energiju koja nam privlači ono najbolje što nam svemir ima za ponuditi.

 

Koristeći takvu meditaciju potpuno vjerujemo u svoje Više Jastvo. Mi izjavljujemo nešto tipa “Imam savršen posao (prihod, vezu, stil života itd)” dok svome Višem Jastvu prepuštamo da odredi što će to biti. Obično to ispadne puno bolje od onog što bismo sami mogli zamisliti. Možda ćemo morati proći kroz mračan period sumnji i strahova, ali će nam na tom putu pomoći povjerenje u svoje više jastvo. Neki misle da je najviši oblik ove vrste meditacije fokusiranje na Boga (Univerzalnu Svijest), ili Božju ljubav, Božje obilje, Božju moć itd. “Zna Otac vaš nebeski što vam je potrebno. Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati.”

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    Svuda pođi - Magicusu dođi.

    14.05.2024. 22:42h
  • Član vanessavanessa

    .♥♪♫♫♪♥♥❤️ ☕ ☕♥ Lp dragi moji Magicusi uvijek je lijepo vratiti se

    14.05.2024. 16:40h
  • Član bglavacbglavac

    Drage mame, sretan vam vaš dan . Neka vas partneri i djeca vole najviše na svijetu. Sretne mi bile drage mame. LP

    12.05.2024. 07:57h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

MISAONE FORME